Hata el-räkningar!

Idag fick vi våran älskade elräkning. Den låg som vanligt på 3tusen spänn. Kan man verkligen förbruka så mkt el i en 3a? Kan verkligen INTE stämma ju! Vi har inte berdrivet mkt lampor på ju. Brukar ju vara ganska hög denna månad för alla, julen har ju varit här. Men fan vi får 3 tusen varje gång! & ibland skickar Fortum ut påminelser fasst vi redan har betalat som ni vet. Tror inte man kan byta bolag heller när man bor här, vet inte riktigt. Alla som bor här har ju fortum. Vi var nära att byta bolag en gång när vi var på Ikea. Där hade ett annat bolag nå bord & dom frågade vad man hade för elbolag & vad man hade för piser. Dom tyckte det inte var klokt att vi hade så höga räkningar! Så vi tänkte byta. Men då gick det tysligen inte, efetrsom vi bode här. Om vi hyr huset så SKA vi byta på en gång! Ska bli så skönt. Vet att vi inte kommer att få såna dyra el räkningar nå mera om vi byter. Denna månad kommer ju att bli rolig, NOT! Har ovanligt mkt räkningar & ovanligt lite i lön. Fredrik får ju bara 10 tusen denna månad. Han slutade ju på jobbet i Måndags. Men som tur är får han mera nästan månad! Men usha! Blir att snåla. Vi som ska på Ikea & köpa växasängen också.

Snart kommer Fredriks fam & hälsar på. Ska bli roligt med besök! Jag har haft så dråkigt dessa dagar jag varit ledig. Fredrik har ju varit i garaget då & lagat bilar. Men han måste ju för att få mera pengar! Kommer ju inte långt på A-kassan precis. Hoppas att det blir bättre snart & att alla företag går bättre! Nu får han ränna på Ams. Stackarns han! Ams är skit. Men vad gör man? Tur att han kan ha följe med några han har jobbat med iaf.

Liam är fortfarande sjuk. Men han har inte feber nu. Han är bara förkyld nu & har hosta. Stakkarn! :( Jag kan hellre ta på mig det! Men det kommer väll det med. Snart ligger jag sjuk igen. Blir inget dagis i morgon heller för han. Bättre att vara hemma & vila upp sig. Får ringa & medela det i morgon. Nu tittar han på Mumin filmen :) Gopojke! Men han har varit väldigt trotsig idag. Slåss hela tiden. Därför han kallas för Håkanbråkan ibland haha. Han har ju samma frisyrr som han & är lika bråkig. Nu när han varit sjuk har han vägrat att äta & jag blir så rädd! Även fasst han äter andra saker så blir jag rädd. Han äter smörgås & nyponsoppa,välling & ibland lite mat. Men det är just maten jag är rädd för, att han inte ska få isig det han behöver. Men det går inte att tvinga honom heller. Han bara spottar ut :( Men det är väll för att han är jsuk & inte har matlust. Så lir det ju för en själv också. Tur att han äter andra saker iaf! Mkt vatten dricker han nu när han haft haft feber & det är viktigt.

Nu ska jag hjälpa Liam med filmen, han råkade pilla på tvdosan & stänga av den som vanligt. Bye bye..

Kommentarer
Postat av: Pilla

Hej! Sjukt med så höga räkningar! Vi har alltid ganska mkt lampor på ialla rum(har alltid haft) och vi har inte på långa vägar sånna dyra räkningar! Hatar allt som har med fortum att göra, de är dyra och krånglar HELA tiden. Så vi bytte för längesen och är väldigt nöjd=) Vi har vattenfall nu, men man kan kolla i en lista på vilka som passar en bäst. Om man vill ha rörlig eller binda sig och sånt!(Blir ju alltid lite billigare om man tar bundet)

Vi hade annat elbolag när vi bodde i stocka(har annat fortfarande) men man får betala en nätavgift till fortum(den betalar man även om man har fortum som el leverantör). Så man fortsätter alltså att betala en nätavgift till fortum, men man får elen från ett annat bolag(som man kan välja själv)

http://www.ei.se/elpriskollen/snabbsok-jamforpriser/Post.aspx

2009-01-21 @ 17:25:12
URL: http://www.pillapalmqvist.blogspot.com
Postat av: Pilla

Hej! Sjukt med så höga räkningar! Vi har alltid ganska mkt lampor på ialla rum(har alltid haft) och vi har inte på långa vägar sånna dyra räkningar! Hatar allt som har med fortum att göra, de är dyra och krånglar HELA tiden. Så vi bytte för längesen och är väldigt nöjd=) Vi har vattenfall nu, men man kan kolla i en lista på vilka som passar en bäst. Om man vill ha rörlig eller binda sig och sånt!(Blir ju alltid lite billigare om man tar bundet)

Vi hade annat elbolag när vi bodde i stocka(har annat fortfarande) men man får betala en nätavgift till fortum(den betalar man även om man har fortum som el leverantör). Så man fortsätter alltså att betala en nätavgift till fortum, men man får elen från ett annat bolag(som man kan välja själv) Här är några länkar(hittar dock inte den bästa sidan nu, men ni kan ju alltid googla fram lite sidor)

http://www.ei.se/elpriskollen/snabbsok-jamforpriser/Post.aspx



http://www.compricer.se/el/

2009-01-21 @ 17:26:26
URL: http://www.pillapalmqvist.blogspot.com
Postat av: sofie

Pilla: Tack så mkt! :) Sa gå in & kika där nu.

2009-01-21 @ 19:57:02
Postat av: Emma

Vad sjukt höga elräkningar ni får :O Satt nyss och disskutera det med Joel. Det kan inte stämma... Låter sjukt. Hur många får så höga räkningar liksom? Och ni bor i en 3a precis som du skriver...

Tycker synd om er.. Tänk om ni har betalat för mkt varje månad?



Joel undra om ni typ har en frysbox som står ute i förrådet? Han sa att om dom krånglar så ökar det mkt på elräkningen :/



Hoppas ni kan byta när ni kommer till huset och att det ska gå bra :) Låter sjukt med så hög elräkning.Vi har typ 1500kr i elräkning nu i kvartalen. När vi bodde på Bergstigen hade vi under 500kr i elräkning :/ Hum.. Så låter sjukt om ni betalar 3000kr!!! :O



kram på dig vännen!

2009-01-21 @ 20:30:15
URL: http://ev-itsmylife.blogspot.com
Postat av: Sofie

Emma: Nej, vi har ingen frysbox. Nja jag tycker också att det låter skummt! Fasst dom säger att det är rätt. Men något fel måste det ju vara? Vi har ju tvättmaskin inne nu. Men vi har alltid haft 3 tusen i elräkningar. Även före tvättmaskinenstid! Ja, hoppas att per hör av sig snart. Vill inte bo här längre!

2009-01-21 @ 21:47:45
Postat av: Molly

Men fortum kommer ju varannan månad nu. Då har ni ju 1500kr i månaden inte 3000

2009-01-22 @ 10:25:32
Postat av: Sofie

Molly: Inte vet jag. Men vi får 3 tusen kr vid varje räkning vi får iaf. & ibland skickar do ut en massa påminelser fasst vi har betalat! Om det är 1500 i månaden är det också dyrt.

2009-01-22 @ 12:41:26
Postat av: Madde

ja du enligt fortum ska vi betala 1000 kr i månaden för en liten tvåa :S fast vi knappt är hemma och aldrig har lampor och så på !!! rena rånet.. nu har vi iaf bytt och hoppas det blir billigare

2009-01-23 @ 14:39:05
URL: http://justmadde.blogg.se/
Postat av: Sofie

Mäh, ja dom måste ju lura folk på pengar!

2009-01-24 @ 10:55:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0