Snart är det lucia tider!

Jag brukar ibland gå in på olika forum på Familjeliv.se och läsa,ofta så läser jag om ledsna föräldrar som inte vet hur dom ska ha råd med att köpa julklappar till sina barn eller hur dom ens ska ha råd med Luciakläder!
Blev lite funderasam över dessa forum inlägg först då jag tänkte att luciakläder inte kostar så mkt så det kan inte vara så svårt att få tag på,det finns ju på Traders jätte fina för en billig peng för de som inte har råd att köpa nytt.
Men sen tänkte jag också att det faktiskt finns de som hamnat i ekonomisk kris och det kan hända ALLA,tänk er själv om någon blev arbetslös och ni hade ett dyrt lån och en massa andra utgifter,då finns det inte mkt pengar kvar sen.
Jag tror att för många är detta en väldigt jobbig månad ekonomsikt med alla julklappar och allt annat kring jul.
Vad hemskt man känner sig när man läser sånt då man vet att man igentligen alltid handlar allderless för mkt julklappar till sina barn och vissa kanske inte ens får en enda :(
Sånt ska man väll igentligen inte tänka på,för det skapar bara dåligt samvete men iaf jag kan inte hjälpa det!
Då tänker man kanske att denne måste väll ha en släkt som kan ställa upp och hjälpa till men den turen har inte alla tyvär.

Sen läste jag också om detta med lucia kläder att vissa barn inte kan vara med pga att det inte har luciakläder,verkligen sorligt :( Hade jag varit i den sitsen hade jag gjort allt för att mina barn skulle få vara med,det handlar inte om mkt pengar men på ett vis så tycker jag ändå att beg luciakläder måste man väll ändå kunna skrapa i hop till,rätt onödigt att köpa nya varje år också!

Jag läste i en artikel om att det var hur många familjer som helst nu som var i ekonomisk kris och som helt enkelt inte hade råd med luciakläder ens :(

"Nästa vecka är vi många föräldrar som springer runt i butikerna på jakt efter lucialinnen och tomtedräkter i årets storlekar. Några hundra kronor för något som används ett par gånger. För den med små marginaler är det en omöjlig utgift. I flera förskolor kommer det vara luckor i luciatåget. Barn som inte dök upp på morgonen. Barn som plötsligt blev förkylda, fast de längtat, övat och hoppats. Barn som ville visa mamma. "

Efter att ha läst detta så såg jag att någon annan hade skrivit en jätte bra ide och det var att om alla föräldrar som hade urväxta luciakläder hemma kunde skänka dom till dagis som deras barn går på,det är väll jätte bra?
Då får alla barn chans till att vara med. Jag funderar på att ta upp detta på vårat dagis och se vad dom tycker om det. Vi har urväxt tomtedress till Liam tror jag om den inte är för liten för att lämna på dagis,de har ju bara lucia på större avdelningen och där går det barn från 3-6 tror jag? Vi köpte en ny detta året till honom på Dollar,den kostade 50 kr,den ska jag nog lämna på dagis när han växt ur det om inte Alina kanske vill vara tomte något år,någon gång ska jag skänka den iaf när inte mina barn har användning för den längre!
Dom ligger ju ändå bara här och skräpar.

Jag tycker det är hemskt att vissa barn inte får vara med :( Trode inte ens det kunde vara så?

Kommentarer
Postat av: ewa

SÅ gör vi här på dagis!Lämnar in lucia kläder tomte kläder osv,så får vilken förälder som behöver ta de:)

2010-12-05 @ 21:35:08
URL: http://ewawiklund.blogg.se/
Postat av: sofie

Ewa: gör ni så? det är ju en jätte bra sak att göra :)

2010-12-06 @ 06:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0