Mkt just nu.

Jag orkar inte skriva så mkt just nu pga av en väldigt stor smärta i rygg & nacke pluss migrän :( Det är pga att jag har blvit stucken ca 20gg i ryggen utan att varken eda el spinalbedövningen tog & nu är jag helt förstörd i ryggen,kan knappt rör mig så det är jätte jobbigt att försöka amma & bära mm pluss att det är en väldigt stor omställning för alla i familjen. Liam är jätte lessen till & från & Alma är så rädd för bebisen att hon bajsar & kissar på sig :( Men det SKA bli bättre! Jag ska bli bättre i nacken. Annars känns det inte att jag fött barn,sprack ingenting! Typsikt att det ska vara något jämmt bara :( Inatt fick vi fara & köpa ersättning för jag hade absolut INGEN mat kvar i tissarna & det är ju för att mjölken inte runnit till ännu. Kan bara amma liggandes men jag KÄMPAR för att få det att funka & det går mkt bättre änn vad det gjorde med Liam så det känns positift. Men just nu varvar vi ersättning på nätterna så hon blir mätt. Hon är väldigt vacker,snäll & fint <3 Ovanligt med en tjej bara :) Säger han hela tiden.

När jag hade varit & gjort ihinnsvepningen på morgonen så skulle vi ju komma tebax på förlossningen kl 4 samma dag & det gjorde vi,väl där var det en så SUR barnmorska som inte hade hört att vi skulle komma & hon var VERKLIGEN otrevlig,tyckte vi kunde fara hem igen TILLS hon äntligen gjorde en undersökning & sa du ska föda barn nu snart för du är öppen 6 cm :O VA? Trode inte det var sant,hade ju INGE ont då! Bar lite hemma innan. Fick komma till 2 st andra barbmorskor,min gammla aurorabarnmorska & dom hade gjor upp en lite plan till mig eftersom dom visste att jag så gärna ville ha ryggbedövning & NU skulle jag ÄNTLIGEN få den,trodde jag ja! Narkosläkaren kom men det gick ej att sticka träffade nerver varje gång & jag skrev av smärta i benen & röva :( Var 2 st narkosläkare som provade men ingen kunde lägga den & dom sa att jag blev tvungen att föda utan bedövning & jag sa att jag vägrade! Jag hade inga värkar men dom ville ta hål på hinnorna men jag sa att dom inte fick det förens jag fått bedövning. Efter ca 10 stick klarade jag inge mera & sa att ja ville att dom skulle gå därifrån men efter ett tag sa jag att dom skulle försöka igen & tillsut provade dom spinal men det GICK inte & jag bara grina & grina,här hade ja äntligen kommit in i tid & så gick det inte,dom hade alldrig träffat ett så svårt fall :( Efter några stick till så lycades hon sa hon,jag bara grät av lycka tills jag märkte att bedövningen ej tog & det var heller inte ovanligt,spinal bedövning ska ju ta så man ej kan röra på benen så det tar bort kännsel i nederkroppen,jo visst inte på mej känndes helt som  vanligt men barnmorskorna sa att det säkert skulle bedöva lite ändå & så tog domhål på hinnorna & vattnet kom. Fick värkar & var ganska kaxig i dom första ;) Skojjade & så. Anväde lustgas & den var inge rolig & funkade inte så jätte bra men det känndes bra att ha den att fokusera på :) Sen började dom hemska värkarna,huga vad jag skrek & svor haha,fick värkstimulerande dropp på slutet för krystvärkarna var inte så starka men jag tröck på ändå & just då sa jag igen alldrig mera! FYFAN vilken smärta. Till slut kom tösa ut & vi tröde allvraligt det var Liam som kom ut igen haha,hon var så lik honom. Sprack inget & jag var så glad för det. Hon föddes 21.33 & var så underbar & fin :) Började såklart blöda som en gris & det blev många läkare i rummet & jag var så rädd :( Till slut efter lite mediciner här & var så avtog det lite men jag förlorade ganska mkt ändå & blev yr & så :( Fick ligga med dropp till 12 inne på förlossningen sen var det valiga mäta & väga dax hon vägde: 3596g & var 50 cm lång.
Vi fick en familjerum vilket INTE var så rolig eftersom hon vi delade rum med tyckte vi störde när vi kom in,jävla kärring! Hon sa var tyst mm :( Men det är ju inte så lätt pluss att jag hade fått panik pga att jag hade så ont i ryggen & var rädd att bli förlamad el nå,det känndes som det så jag bara grina & grina så narkosläkaren kom & prata med mej & så. Kunde såklart inte sova :( På morgonen steg ja upp & duchade fasst jag igentligen skulle ligga i sängen men jag kunde inte det,hade så ont :( När jag kom in på rummet igen så hörde jag kärringen sitta i telefonen & säga att jag luktade för mkt parfym & att fredrik rände i dörrarna :O Jag hade nyss duchat jag hade INGE parfym på mej men hade schampoo som jag lånade från BB. Kunde inte ducj efter förlossningen pga att jag var för yr så måsta ducha på bb. Känndes hemskt att dela rumm med henne. Ville bara åka hem & det fick vi göra efter barnläkarbesök & kontroll av min nacke. Innan vi åkte hem kom Liam på besök & han var så stolt & glá hehe. Men väldigt arg & trött han hade inte kunnat sova på kvällen då han fick reda på att han fått lillasyster hehe. I morse hade jag så ont i nacken så vi tänkte ringa ambulasen men kom på att jag inte tagit medecinen i natt som jag fick me emj hem & tog den & somnade om & nu är jag lite bätte fasst kan inte röra nacken :( Jag ber & hoppas att det ska gå över & att man intye får några men utav det :( Jag vil kunna njuta av att ha en bebis hemma just nu! Inte grina över smärta :( Men men vi hoppas att det blir bättre. Nu ska jag kika till Alina som Liam vill att hon ska heta :) Jag längtar efter att vi kommit in i rolen som 2 barnsförlärar hehe.

Ja,förlossninge verkade bli min drömmförlossning när ag trode jag skulle få bedövning men tyvär slutade det inte så & det blev utan bedövning ändå men alla mår bra & tösa är ute & hon är frisk :) Bilder kommer också.

ursäkta alla stavfel men kan ej kolla på tangetbordet när jag skriver nästa :(

Hade velat att folk skulle kunna komma på besök men det är så såvårt när det är såhära med nacken :( Men jag sa klara av besök iaf korta,hon har fortfarande inte badat sen förlossningen så hon är färsk forfarande haha :P

tode inte att vi skulle föda barn den dagen iaf haha,känndes inte som det när vi skulle på kontrollen.





Kommentarer
Postat av: ewa

oh söt liten tjej:) Fy vad tråkigt att dela rum med en sån sur kärring och BM var inte så toppen och allt,men huvudsaken att hon är ute och att ni blir bättre:)försök att slappna av och tänk inte på alla måsten:)kram

2010-03-14 @ 17:35:49
URL: http://ewawiklund.blogg.se/
Postat av: Sara

Va fin hon är! Hoppas du blir bättre i nacken fy va jobbigt. Skönt att du inte sprack nå iaf.

2010-03-14 @ 17:45:22
Postat av: Linda

får börja med å säga STORT GRATTIS TILL LILLSTÖSEN :) hihi. Vad söt hon är :)



Stackare,konstigt att inte bedövning eller det andra fungerade =S Huaa,, jag vill också ha en till bebis, men inte än, Andrea ska bli blöjfri innan nästa kommer ;) hahah!!

Hoppas nackvärken försvinner snart,stackare! hua,

Men det var ju bra att förlossningen gick någorlunda bra iaf och att ni mår bra!!!



Alina var ju ett fint namn!! Han e duktig Liam :)



ha det toppen å sköt om er!

2010-03-15 @ 19:41:13
URL: http://lindawik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0