Frammåt

Idag måsta vi lämna tillbax Alinas babyskydd som vi fick låna när vi köpte vagnen på Lekstugan i stan. Var lite kluven på hur jag skulle göra,om jag skulle köpa en ny till Alina eller om jag skulle köpa ny till Liam.
Blev en ny till Liam eftersom vi såg att det stog 0-25 kilo på den Liam haft och då passade den ju perfa till Alina :) Liam fick en som man har framåtvänd,hon på affären tyckte det var lika bra och han är ju snart 4 år och hon tyckte vi hade väntat länge mot för många andra gör. Jag har inte vågat haft honom framåtvänd förut för jag vet hur det kan bli vid en krock med nacken och hela köret men nu har han längden inne för länge sen. Han satt ju verkligen inte bra bakåtvänd men vi tänkte att det är bättre att benen blir brutna än nacken så vi har väntat det längsta nu tror jag,han börade ju att klaga att han fick ont i benen eftersom han inte fick plats med dom,han har verkligen låååånga ben våran kille :O Han tyckte det var såå skönt att åka framåtvänt med benen fritt och han var så stolt över att det var drickhållare på sidan om stolen ;) Det blev en svart Brio. Tycker det är lite läskigt att han åker framåt för han är ju inte 4 år än men han blir ju det om några månader så,det är ju att dom kanske inte utvecklat nacken änn.
Bilkudde trode jag var nästan samma sak men det var det inte,på denna är det ju som en bilkudde men den går upp lixom så det är stöd för nacke och på sidorna,bilkudde rekomenderades från 7 år och då var det bara att ta bort själva nackstödet på denna som jag köpte :)
Alina satt jätte bra i Liams gammla också så det blev ju perfekt att göra så även om jag hade velat haft en röd till Alina,såg en jätte fin men den var så dyr också känndes det så onödigt när vi redan har en som funkar bra,den är ju bara 2 år gammal så.

Liam köpte en Hellokitty kaffebryggare när vi var på Maxi. Han lovade att dela med sig den med Alina som älskar allt med Hello kitty på haha,hon blir helt till sig när hon ser kissen :) Pärlor köpte han i går också sen gjorde han ett armband till gammelmormor som han ska ge till henne på hennes födelsedag sen har han gjort ett armband till mormor också,nu ska han fortsätta med ett till farmor med ny pärlorna han köpte idag :) Roligt med pärlor ju!!

Bye!

Det går bra nu

Jag fick komma in i kursen de hade strulat till det med mitt efternam,dom trode ag var två personer en Magnusson och en Westrin. Jag fick VG idag på en ressention jag skrivit,händer inte så ofta att ag får ett sånt betyg så jag är jätte glad :D

Vi har nyss kommit hem i från Mini-Kul det var så roligt att träffa alla igen och det var mkt folk :) Alina tyckte det var roligt att sitta i ringen och sjunga,hon har ju bara varit med en gång och det minns hon ju inte eftersom hon var nyfödd,vi var inte ens med 30 min den gången för jag måsta in på sjukhuset igen.
Efter Mini-Kul köpte jag och Liam oss en varsin glass som vi nyss ätit upp :) Var så skönt att promenera idag i det fina vädret!

Imorgon ska jag på Friskis med syrran om nu mina träningskläder kommer idag,annars kan jag nog inte följa med,har verkligen INGET att träna i längre,alla typ träningsvänliga byxor tapppar jag.

Lördag fyller jag år,20 år fyller jag :P (önske tänkade) lägg till  4 år till :( Kommer väll några på tårta hoppas jag.

Söndag ska vi förmodligen till Gävle och hälsa på fam Karlsson/Westberg,ska bli såå roligt :) Var ett tag sen nu!

Måndag är det Lingon och Blåbär party hos Emma m fam så dit ska jag och barnen vid 13.30 efter Liam varit på dagis :)

Såå ser det ut just nu,skönt att ha lite saker inplanerade!

Just nu är Liam på sitt rum och tjurar,han fick gå in dit eftersom han gjorde illa Alma,ska bli hårdare med sånt nu att han får stanna inne på rummet när han gör ille henne el någon annan det är nog det enda som hälper om man verkligen håller på det. Varje gång han får gå in på rummet säger han att han är kissnödig även fasst han nyss kissat och det är ju bara för att få komma ut såklart,han försöker på alla vis :)

Ha det bra!

Marknads bilder

Har inte haft tid eller ork till att ladda upp några bilder,inge roligt när det tar 1 timme för varje bild att laddas upp :( Men här kommer några iallafall.

Tuffingen vågade åka Twister :)

Trött efter all karusellåkning :)

Alinas 1a marknad :D Hon var helt paralyserad av allt som blinkade och av allt folk,hon tyckte det var så roligt.


Utmaning

Jag blev utmanad av Emma (http://mammatillviggo.bloggplatsen.se/) att skriva 5 sanningar om mig själv:

1. Jag är rädd för hissar och trånga utrymmen,får panik om jag åker i en lång tunnel exempelvis. (Klastrofobi)

2. Jag är rädd för att andra ska tycka illa om mig.

3. Kan inte kolla på Skrot Nisse då jag hatar de figurerna,dom är så läskiga. Drömmde en mardröm att jag måsta bo med dom i deras "värld" usha!

4. Jag har åldersnojja och har börjat hata att fylla år,jag ville stanna vid 20!

5. Är väldigt mörkrädd!

Jag utmanar: http://norbergcaroline.blogg.se/ http://snajsig.blogspot.com/ http://petradaztar.blogg.se/

Måsta skriva hela adresserna till bloggarna då jag inte fattar mig på hur man gör så det bara står namnet :)

God morgon

Idag har jag bestämt mig för att köra vv igen,måste verkligen det innan jag rent ut sagt äter i hjäl mig! Jag äter och äter och äter allt som kommer i min väg och jag mår dåligt av att vara så osund,inte bra för kroppen att hålla på och äta så mkt onyttigt som jag gör. Skillnad om man kunde äta av det goda men i måttliga mängder,det kan inte jag så länge jag inte går på något program,synd det! Jag har nog lite matproblem iaf är det så jag tror att det måste vara.
Jag kan sätta i mig 10 kokkosbollar på en dag,inte på raken men under en hel dag,säkert flera också pluss en massa annat skräp,godis,chips. Skulle gjort en matdagbok för hur mkt jag stoppade i mig i går,det var så mkt så jag inte minns ens. El under hela helgen :O Jag är en riktig gottegris.
Men nu ska jag försöka komma tillbax till motionen och löpningen! Tror jag börjar med en morgonpromenad ner till affären,dom öppnar kl 9 tror jag,soligt och fint ute så inga ursäkter inte.

Jag visste ju..

Att det är den 13e idag och att Alina skulle på bvc ändå for det ur mig! Kom på det nästan nyss så jag skyndade att ringa och tala in ett medelande,hoppas hon ringer upp i morgon bitti så kanske jag hinner komma dit i morgon i stället. Jag som alldrig brukar glömma tider så dära :( Men det är väll bara en mänskligt betende att glömma saker.
Ett tecken på att det är dax att ta det lung och slta stressa kanske,Känns som jag har tuuusen saker i huvudet just nu!

Nu är det snart läggdax för Liam och jag ska paka dagisryggsäcken och fixa med tvätten i tvättstugan,skulle ha fortsatt att slipa och måla klart kökstolarna också men fyy så tråkigt det är och så fult det blir men alla stolar måste ju målas så :/
Jag har faktiskt pluggat en del idag även fasst jag inte skulle göra det enligt min lärare,men utifall jag kommer in så är det bra att ha gjort lite. Kan fortfarande inte smälta att hon tog in mig först sen fick jag inet vara med längre,får man vekligen göra så? Taskigt tycker jag att det är rent ut sagt!

Inte en enda gång...

Jag bli så less på mig själv och på andra just nu,jag pratar om studierna nu. Jag kan börja med att säga att även hur bra och mycket jag än tycks skriva på mina inlämningar är det alltid något jag måste komplitera för att ens få ett godkänt,allvarligt! Inte ens ett godkänt på 1a uppgiften förens jag har kompliterat,alltså jag kan inte förstå,visst jag är ingen person som är duktig på att skriva osv men jag tyckte verkligen att jag hade skrivit så bra själv så jag absolut skulle få ett Godkänt kanske till och med Vg om jag kompliterade lite kanske :O
Dessutom blir jag less på att jag har varit på komvux fått kurstarten och uppgifter,varsågod att börja,nu fick jag ett mail att läraren hade varit för snabb att ta in mig,nu skulle jag ej göra mera uppgifter förens hon var säker på att jag fick börja. Komvux hade ej gjort ett konto till mig så jag var inte ens registrerad hade läraren upptäckt :(
Jag som verkligen hade lagt ner så mkt av min tid på detta,desutom är jag mammaledig och har inte all tid i världen till att plugga men jag försöker verkligen,känndes som jag var på gång och jag var så motiverad till detta,nu är jag nere på noll igen,samma visa varje gång jag ska göra något som har med skola att göra!
Dessutom måsta jag skriva om hela bokressentionen och analysen,jag vet inte alls vad jag har gjort och inte gjort längre,har ingen koll på något känns det som,har ingn motivation till att ta nya tag heller,särskillt inte när jag inte ens vet om jag får vara med i kursen eller inte,surt! Ne fy,sådära tycker inte jag att man kan behandla sinaelever,först säga att dom är med sen säga att dom var föpr snabb att ta in en :( MEN så klart är jag inte så överaskad,det lir alltid nå tok när det handlar om mig och studier.

Jag hade dessutom lagt ner många,många timmar på bokressentionen och analysen,skit också!
Jag har inte tiden till att skriva om allt igen :(

Grötmonstret

Söt som socker :)

Var har dagen att bjuda på?

Jo,inte så värst mycket,som vanlig. Dagarna ser nästan lika dan ut nu :( Om ändå Minikul kunde börja!
Ska iallafall på Komvux idag på upprop,Alina får följa med,hoppas dom inte har något emot det! Jag blir ju inte kvar hela eftermiddagen då jag bara ska dit & få nya inloggningsppgifter till FC (FIRSTCLAS) Där jag läser min kurs ifrån.
Mormor hämtar Liam på dagis eftersom jag ska vara i Bergsjö kl 13 & Liam slutar 13.30
I morgon blir han ledig dock,Fredrik har ju tragit ut pappaledighet eftersom han ska iväg till Sthlm på konsär.

Strykigt ett par gardiner har jag också gjort som jag satt upp i köket,längar tills vi kan köpa huset så man kan sätta i gång att renovera,vet precis hur jag vill ha det,iaf köket. Jag gillar vitt,det är så frächt & fint. Undra om köket heter Lidingö på Ikea el var det något annat tro? Sen tycker jag det är fint att blanda nytt & gammalt. Chabby chic :)

Nu är det dax att packa skötväskan :)


Mina småfrön


Byggare Liam

Härligt hösväder vi haft idag! Soligt & fint,lite regn blev det också men bara en stund som tur var.
Johanna har vari hit & hälsat på oss idag,resten av erftermiddagen/kvällen har gåt åt till att mailat lärare,kikat runt på studieböcker osv.
Har fått lite bätte uppfattning nu iaf hur jag ska lägga upp det hela.
Efter att jag läst klart Uska så ska jag läsa vidare sjukvård i Hudik,om jag fattade det hela rätt. Men jag vet att vi kommer ha praktik under tiden på komvux men även att det är praktik på kursen Sjukvård? Skippar man praktiken då i stället när man läser Sjukvård? Jag förstår inte riktigt det!
El så blir det en vidare utbildning i Sundsvall som ligger på 1 år,men jag vet inte ännu,kan tänka mig att den är väldigt bra att ha med sig i arbetlivet sen! Det är en utbildning där man blir specialutbildad uska inom akutsjukvård men jag vet inte,allra helst vill jag läsa barn/ungdomsjukvård som nog är ännu bätte att ha om man som mig vill jobba på BB/FÖRLOSSNING el neo,men jag vet inte heller,måste få prova på det först såklart genom praktik.
Man får välja 3 alternativ, där man allra helst vill vara sätter man då självklart på 1an då osv.

Liam leker byggare nu,borrar & har sig :) Alina ligger i vagnen & leker med sin prasselleksak i från Go´boken.
Alina har bröjat prova 5-6 mån burkar nu med småbitar i,gick sådär i början men nu går det galant

NEJ,jag ger upp nu,databordet börjar få dåligt batteri,omöjligt att skriva snart! Nehe,nu gick det som vanligt igen att skriva,haha! Jaja,jag avslutar här ändå! Bye.

Bjuder på två bild från Midsommar som jag tyckte var i går.

Tur man inte är blond nu.


Dax för 6 månaders fotografering

På Fredag ska Alina på Bärs för 6 mån fotograferingen,hur kan det redan vara dax? Minns varje gång man låg på BB & hade fött,tänkte man att tänk när dom blir 6 månader,vad långt det är dit,jo tjena! Går lika sort som 1 vecka.

Undra om man ska i väg & köpa nå fina kläder el om det blir nakenfis kort som det blev med Liam,det är ju finast när dom är små så tror det blir så även för Alina. Får det bli nå fina kläder tills 1 års kortet sen :)

Liam leker & Alina sitter i gåstolen & trycker på alla knappar & spelar musik :) Liam säger åt henne att hon inte får skratta åt honom,gullungar!

Nee,kaffe vore gott! MEN har ju inge kaffefilter :(

RSS 2.0