Godmorgon alla

jag vaknade tidigt som vanligt med ont i huvudet & hungrig som en varg. försökte somna om men det gick inte så nu sitter jag här & har ätit 3 frallor & druckigt 2 glas juice men är fortfarande hungrig. Kallt är det här uppe med! Måste kanske sätta på elementen men det känns så önödigt då man inte är på övervåningen så mkt. Värmepumpen brukar ju värma bra hit upp men inte nu längre :( Undra om man orkar vara vaken till 12 slaget inatt? Jag som inte orkar det fasst jag sovit länge på morgonen ens haha. Ähh,vi får se om jag orkar!

Bebisen är också vaken. Den blev så vild efter vi varit på ul. Roligt eftersom den varit så lugn el jag har inte kännt av den så mkt eftersom jag hade moderkakan i framväggen så det dämpar en del rörelser men nu känner jag den väldigt väl. Roligt nu när Liam också känner sparkarna. Han tycker det är läskigt när det rör sig i min mage haha. Han är så snälll & ger bebisen sina gossedjur <3

Idag ska pappa & Liam åka lite skoter. Jag tänkte vi skulle åka & grilla korv men jag känner att jag inte kan sitta på en skoter nu. Gjorde det när jag var högravid med Liam & fy vad jobbigt det var! Så jag skippar det tror jag. Jag får vara hemma & göra iordning varm choklad tills grabbarna kommer tebax istället så :) Sen måste jag även dammsuga om jag hinner också är så skitigt på golven nu. Jaja,får se vad som hinns med!

Ha en bra dag.

Nytt år

Nu är det inte långt kvar på 2009. Nu blir det snart 2010 & det året våran 2a bebis ska komma. 2007 tyckte jag var nyss,det året som Liam kom till oss på. De åren blir alltid speciella <3 Roligt me ett nytt bebisår :) Snart fyller Liam 3 år också :O Fort det går ju! Snart är det bara 60dagar tills bebisen är beräknad att komma. 60 dagar är ju ingenting! Vda fort det gått. Allt går fort nu när man är äldre när man var liten känndes 1 vecka som 1 månad. I morgon kommer syrran m fam hit & äter kex & ost (standard) Förra året vra vi hos dom & åt kex & ost.börjar bli en vana :)

Till veckan ska vi till Sundvsall & köpa färg & tapeter & göra oirdning sovrumm uppe. Barnen får ha sovrumm nere & vi uppe. Rummet vi har nu nere fick inte spjälsängen plats i & bebisen måste ju sova i samma rumm som oss i början. Vill inte ha lIam sovandes själv nere heller så han kommer säkerligen ligga med oss uppe i sängen han också :) Vi får sova alla 4 uppe i sängen. Jag,Fredrik,liam,Bebis,Alma Huvudsaken dom har egna rumm att leka i & ha sakerna på. Sen när dom blir äldre kan dom sova själva nere. Fasst då vill dom väll ha rumm uppe i stället haha men just nu får det bli såhära. Stilen ska gå i grått & vitt iaf,blir nog fint när det är klart :) Sen ska vi fylla på bebisens saker i vårat nuvarande sovrumm nere då & göra iordning det så det blir mera som ett barnrumm men det väntar vi med tills den är ute då vi vet säkert om det är en tjej el kille.

Ikväll har jag haft mkt sammandragningar. Hoppas man får sova något inatt :)

Kul.

För ett tag sen körde Fredrik för fort på e4an förbi polisens farkamera med min bil. Idag fick jag et brev från polisen hemskickat att dom ville jag skulle skriva vem som körde bilen eftersom dom såg att det inte var jag på kortet. Nu får jag inte skriva vem det var som körde för Fredrik. Hur fan gör man då? Fredrik säger att man inte har skylldighet att säga vem det var som körde. Men då kommer dom ju ringa till mig & örsa att jag ska säga vem det var. Varför ska jag måsta lida för något som jag inet gjort? Har någon kört för fort få väll den stå för kostnaderna tycker jag! Nu blir det ju jag som drabbas fasst jag inte körde :( Knepig sits. Känns taskigt att skriva att det var Fredrik men det var ju det! Vad ska man gö?

Hej

Nu är vi hemkommen. Idag har vi sett bebisen igen men såg inte så mkt för den var så stor :) Fortfarande ingen snopp i sikte så  det lutar åt en tös iaf. Moderkakan hade flyttat på sig så det bli vaginalförlossning. Har lite skräck nu över vad som komma skall :( Tycker inte om sjukhus alls & nu när vi var där nästan hela dagen så blev min förlossningsrädsla mer påtaglig. Men tur att den flyttat på sig ändå & att allt var bra med bebisen. Efter vi varit på ul gick vi på stan & fikade på Jambo´s, köpte present till Christer som fyller år i morgon. Köpte ett täckte till spjälsängen & sängkläder som passade till det med Tummen motiv på :) Vi hade bara ett litet vagnstäcke & tillhörande sängkläder så passade på att köpa ett större täcke idag då & sängkläder som passade. Ska köpa ett rött påslakan med Laban på till vagnen sen också men kännde att jag inte hade råd idag. Dom kostar ju multum md tummen,laban,pippi,mumin motiven :O Men dom är ju så snygga! Nu har vi iaf Tummen i vagnen & sängen :)

Hos kirurgen höll jag på att svimma bara av att sitta i väntrummet :( Var att vara nervös i onödan för inte kunde dom ta bort födelsemärket inte. Men betalat det skulle dom ju ha förståss bara för att skicka mig vidare till Gävle. Det gick inte att ta bort födelsemärket här i Hudik eftersom det var förstor & satt mellan tårna. Dom måste ta bort med marginaler runt om utifall det är elakartat & då finns det inte tillräckligt med hud för att sy i hop det sen. så jag ska till Hud i Gävle i stället & ta biopsi för att se om det är canser el inte. är det godartat behöver jag inte ta bort med marginaler & då blir det enklare. Kanske måste bränna bort det med laser hos en plastikkirurg & sätta dit mera hud :( Jag säger bara en sak: Ok,visst men jag ska INTE bli sövd! Må det göra så ont det kommer att göra men jag vägrar att sövas. Ibland ställer man sig frågan om det är rätt att kolla upp om det är farligt el inte? För om det ska vara så jäkla krångligt att ta bort ett jävla födelsemärke så man ska måsta sitta åka både hit & dit & betala flera jävla hundra för att inte få någon hjälp dit man komme utan slussas vidare då känns det inte värt det & vill man verkligen veta om det är farligt? Tänk om det skulle vara det så man måste fara på en massa behandlingar & skit då vette fan om jag skulle vilja veta om det är canser el inte. Så är det med allt igentligen. Jag vill inte evta om man är sjuk. Jag lever hellre livet medans man kan istället för att åka på en massa sjukhus. Ångrar mig igentligen att jag kollade upp det. Tänk om det är farligt & inte går att göra något åt el att det spridit sig? Då går jag hellre i ovisso. Trode att det skulle bli som alla sa att det är bara att ta bort det på en Hälsocental,nu är det ända bort i Gävle helt plötsligt. Nu vill jag bara ta bort det! Den 1a läkaren sa att han inte hade varit orolig över det födelsemärket men sen när han fick hämta sin kollega sa han att det kunde vara en mkt farlig hudsjukdom nämligen Malink Melanom (canser) Därför måsta en specialist kolla på det. Men bra ändå att dom förbereder en på det värsta.
Jaja,bara att vänta på en ny tid igen då! Snart skiter jag i att kolla upp det tror jag. Orkar inte gå runt & gruva mig nå mera nu snart.

Nu ska jag kolla när Fredrik & Liam kör bilbana.

Gruvar mig!

Idag har vi varit in till stan & träffas Sara & hennes bebis :) Vi fikade & kollade runt lite. Köpte bara några småsaker & bytte ett par skidor som Liam fick i julklapp som gick sönder :( När vi kom hem åkte han iaf på dom & han var jätte duktig för att vara 1a gången han åkte.
I morgon är det dagen D för att kolla hur moderkakan ligger & för bortagning av födelsemärket. Jag kan lova att jag gruvar mig nu! Fy vad ont det kommer göra :( Jag är så rädd för att skära & helst mellan tårna,ryyyser när jag tänker på vad dom ska göra! Jag hoppas det går snabbt & att det inte gör allt för ont. Hoppas bedövningen tar BRA!

Har målat klart spjälsängen nu & satt dit spjälsängskyddet jag fick av Fredrik i julklapp :) Mysigt det ser ut.  Tänkte jag skulle ha Tummen påslakanet i sängen i stället för vagnen men det har kattjäkeln ligge på & hårat ner & blodat ner :( Har ju haft det i vagnen som han legat i fasst jag är noga med att stänga dörren till rummet vagen står i. Jag är less på katter! Räknade ut på ett ungefär idag hur mkt kostanader för skadorna han orsakat är & det måste vara ca 50 tusen om inte mera! Möbler,Golv,tapeter,Vagnar,Täcken,Kläder mm. & tänk om man skulle räkna med all maten han äter. Han äter 1 STOR burk kattmat om dagen & mera om han skulle få. Alltså en jättestor burk! Han blir helt hysterisk om han inte får mera mat & klöser sönder & hoppar på väggarna :( Han är helt förstörd sen vi bodde på bergstigen. Då matade varenda gammling honom & nu är det bara vi. Han har liksom ingen ro här. Synd att det ska vara så :(

Nee jag ska väll sätta mig & gruva mig lite mera för morgondagen nu. Blir en tidig morgon i morgon. & En lååång dag :/ slänger in en magbild också :) snart v 32 :)

Provbäddat lite ;)

Fort

Nu går det undan här. Kom på att jag går in i vecka 31 idag :O Vart tar veckorna vägen? Nu är det inte så långt kvar iaf,känns bra men ändå skrämmande!

Julafton har varit bra :) Vi fick mkt fina saker. Liam blev nöjd med ALLT han fick. Men mest leker han med el-motorcykeln & lyftkranen. tänkte lägga upp lite kort snart men har ingen ork till det nu. Idag har vi varit hos mamma & pappa & ätit mat. Liam sover nu,på sitt rum :) & jag ska ner & kika på tvn.

Ha en bra kväll.

GOD JUL!

Jag undrar bara när i hela friden jag ska bli frisk från denna envisa förkyldning? Den har suttit i läänge nu & blir bara värre & värre :( Näsan blir konstant täppt så konsumeringen av näsdroppar har ökat,jag som redan använde allderless för mkt näsdroppar & ja,jag vet att det blir värre om man överkonsumerar dom men vad ska jag göra? Det hjälper för stunden tar jag dom inte kvävs jag eftersom halsen är uppsväld & full av slemm! Jag får inte luft helt enkelt. Har inte sovit en hel natt på flera veckor nu & det känns,iaf på kvällarna. Orkade inte titta på hela bingolotto´s uppersittar kväll i går ens. Jag var så trött! & så tänkte jag att nu ska jag försöka att sova länge på julaftonsmorgonen,jo tjena! Vaknar halv 7 av att halsen gör så ont så jag inte kan svälja :( & pinnknödig som jag vet inte vad. Försökte somna om igen men det går inte,jag är pigg så härapå morgonen. Men hur tusan ska jag orka med allt idag? & vara vaken i kväll? Vi ska ju vara i stan kl 18 & då är jag redan helt deckad.

Liam,Fredrik,Alma & kaninen snarkar för fullt. Konstigt att inte Liam vaknar tidigt idag då? Jag får nog höra nerifrån snart:Maaammma,maaamma? Pappa Jobbar mamma? Go skrutt! Hoppas han får en roligt jul :) & även ni andra.

FY!

Idag kom det läskiga brevet som jag gruvat mig för att få :( Den 29e ska jag till kirurgen. Sammadag som Ultraljudet så det blir en ganska lång väntan emellan. Usha får väll gå på stan & gruva mig emellan antar jag. Fick några papper jag skulle fylla i. Hoppas de inte rä pga att dom tänker söva mig för det går jag INTE med på! Var vem närmast anhörig var mm,låter läskigt! Fasst har för mig att läkaren fyllde i en sådan blankett till mig när jag fick mf också. Jag vill inte,hur tusan ska jag våga :( Nu blir det ingen rolig jul då man ska gå & tänka på vad som komma skall precis. Känner på mig att det är något farligt. Undra vad dom säger på Ul då? Säkert att moderkakan inte flyttat på sig som den skulle. Idag var ingen rolig dag! Inte lust med något alls nu. Blev på dåligt humör & rädd när jag fick brevet. varför ska det finnas sjukdomar & skit för? Hoppas det inte är något farligt nu bara!

Hej

Känns som klockan skulle vara vid 10 på kvällen men så är den bara halv 6? Känns konstigt! Idag har vi varit & handlat julmat & hämtat saker till min bil som jag beställt. Varit ute & dragit Liam i kälken & busat ute i snön :) I morgon blir det att stiga upp tidigt :( Onsdag också förden delen. känner mig inte pigg på att jobba nu iaf inte dagar men snart så blir jag ledig läänge :)

Ska ta ett bad nu tror jag.

Söndag

Lilla phu & Stora Alma gosar på fårfällen :)

Nils-erikMkt klappar nu :)
MYS

Stort Grattis

Till Sra & Andereas som fick sin bebis i går! Såg precis på webbisar & gud så SÖT :) Nu längtar man ännu mera!! Roligt att träffa honom sen. Konstigt att det var han som låg i magen lix haha.

I går var vi på Viagården på 40års kalas. åt tacos & fika gott & Liam lekte med Neo :)

4e advent idag & bara 4 dagar kvar till julafton! :O Liam vill att det ska vara julafton idag han haha. Fredrik ska till garaget idag så vivet inte ännu hur dagen kommer att se ut. om jag & Liam bara är hemma & ugglar el om vi åker in till stan? Tyckte mamma prata något om stan i går?


Kvällen

Så var det slut på även denna dag. I morgon är en ny dag & jag går in i ny vecka,vecka 30 :O Nu kommer det att gå undan. Bara 10 veckor kvar nu & veckorna bara rusar ju väg nu! I morgon ska vi nog åka & uppvakta Fredriks mamma som fyller år om hon är hemma det vill säga. Annars blir det väll lite utelek med Liam & Alma :) Om dom inte ringer ut mig på jobb då det vill säga & det vet man ju alldrig.

Min finaste låg & sov när jag kom hem. inte ofta han somnar när jag jobbar kvällen men han hade varit så himmla trött. Jag som hade med mig en liten Julklapp från jobbet till honom. Han brukar få av Lillemor som jobbar där :) Chokladtomte & chokladägg. Då blir han nog glá i morgon när han vaknar :) Skönt för honom att ha Jullov nu & sova längre på morgonen. han är en riktig morgontröttis nu kan jag lova :P

Varmt & skönt är det här inne nu när vi äntligen fått upp värmen igen. men det stinker bränt av alla elementen som inte varit på på länge! Hoppas lukten försvinner snart. är väll en massa damm bakom dom därför det luktar. Det är en nackdel men vinter,att det kostar mera att bo i hus då med all uppvärming anars är vintern bäst. Mkt mysigare med snö & när det är kyligare ute :) Tycker inte om sol & värme jag inte!

Nu ska jag & Fredrik kika igen en massa papper i från Försäkringskasssan & csn som jag inte fattar ett skit av!

Bebis?

Jag undrar om Sara fått bebisen nu? Hörde nämligen att hon åkt in igen i går kväll :) Åhh,det är så spännande varje gång någon ska ha barn tycker jag! Nu väntar jag på ett sms ;) Hoppas det går/gick bra om det nu var på G! Undra om det bllir en tös nu då? jag känner på mig att jag kommer få ett sms idag att hon har fått!! Jag vill också ha nu!! fasst idag har jag konstigtnog gruvat mig nåtgot så fruktansvärt inför förlossningen! Jag som inte har tänkt på det så jätte mkt innan eftersom jag absolut skulle smälla av då! Jag är ju så rädd för förlossningar. Idag har jag verkligen blvit påmind om hur ont det gjorde & hur allting var :( Då vill jag inte vara med längre. Tänk om karar också kunde föda barn! Då kunde man föda varsingång haha. Tror inte kara skulle palla det.

Lille Liam

I går när jag kom hem från jobbet så hade han inte somnat ännu. Han somnar alldrig innan jag kommer hem när jag jobbar kväll. Igår så var han lessen över att Frisse hade åkt upp till himmlen. Farmor & Farfar katt & det var ju ett tag sen han gick bort nu. Han sa att deras 2a katt Grållis hade berätta för honom i går när han var där att hon var lessen över att hennes kompis Frisse åkt upp till himmlen & att hon ville hämta hem honom & frågade om vi kunde göra det,stackarn! Vet inte varför han kommer på sånna saker i bland. Det var ju som sagt ett tag sen! Ja,man vet ju inte igentligen kanske Liam kan prata med djur. Nu skulle han fråga farmor om dom kunde köpa en ny kompis till Frisse. Hon ville det sa han :) Lille skrutten tänker då på alla han <3


Brrr..

Roligt att vakna i morse & höra att det bara var 16 grader inne i huset :O Då åkte iaf elementen på & brasan tändes. Har varit väldigt försiktigt med elementen eftersom luftvärmepumpen funkat så bra när det varit milt ute. kostar ju multum med elelement. Men vad ska man göra? Hoppas bara att vi får upp värmen bra ändå genom att elda mkt & köra pumpen. Vi behöver ju inte ha på alla elementen i hela huset precis men ändå oroar man sig hur hög räkningen kommer att vara! Måste ringa Fortum idag & ändra så vi får månadsviis. Nu har vi var 3e månad & då blir det en väldig klumsumma i månaden.


Jobbdax igen då.

Så är det dax för lite jobb dagar igen. Fasst iof bara 2 st kvällar sen har jag inget mera förens 2dagar innan julafton. Känns lite konstigt nu när man snart ska sluta att jobba :( Fick iaf havandeskapspenning från den 4 Jan så då blir jag hemma & väntar in den stora dagen. Sen efteer föräldrarledigheten kanske jag ska börja plugga till Uska men hoppas ändå på att kunna jobba lite extra ändå. Kommer att vara skönt att vara hemma ändå nu,känner att jag behöver det. Ryggen blir mer & mer dålig för varjedag! Igår hade jag ont i magen efter att ha bärt in en sovande Liam i från bilen. Han är så tung nu & särskillt när han sover! Kännde att jag bärt för mkt & blev rädd :( Men det är nog ingen fara hoppas jag. Måste lära mig att INTE bära för tungt & att inte stressa! Stressa är nästan oundvikligt på jobbet. Har alldrig haft problem med att stressa då jag jobbat förut utan tyckt det varit roligt med lite fart & fläkt men inte nu! Men jag kommer SAKNA att jobba också :( Det är faktiskt roligt & jag trivs :)

I morgon är det sista dagen på dagis sen är det JULLOV! Vad härligt att ha Liam hemma varje dag :D & Jag längtar tills Julafton då Liam får öppna Julklapparna. Snart fulla vardagsrummet med julklappardom får inte plats under granen haha. Det är bara Fredriks som fattas nu. Undra när den kommer? Jag har nämligen beställt den. Den måste väll komma innan jul? Beställde ju den förra veckan. Min juklapp har också kommit under granen nu. Vet nog vad det är men inte gör det något inte,det är ju något jag har önskat mig men inte velat lagt ner pengar på precis. Sånt man KAN önska sig i Juklapp i stället. fasst igetligen är det inte till mig utan till bebisen :)

Både jag & Liam vaknde jätte snorig & hostig i morse :( Liam som nyss varit sjuk stackarn! Hoppas det går över lika fort som det kom. Kanske blev av all knäck vi åt i går ;P Chokladbollarna blev ju inte så lyckade så dom åkte i soporna,bakar nya i morgon om jag hinner. Tog nämligen 1,5dl kakao!! Det skulle vara 3 msk haha. Läste helt galet & nog funderade jag om det verkligen skulle vara så mkt kakao & om dom skulle vara så svarta som dom blev. Liam smakade på en & spottade ut & sa att dom var sur. Så jag blev fundersam varför han inte tyckte om Chokladbollar & smakade på en sjlv & fyyy vad stark det var haha. Hur kan man misslyckas med Chokladbollar?

Vilket snöväder vi fick! Blåser upp rätt bra ute nu :( Riktig snöstorm. Det är ju inte så roligt! Men roligt är det med snö iaf :) Liam & pappa ska ut & åka kälke sen när pappa kommer hem i från stan. Jag vill också vara med men jag måste fara & jobba då. Kanske hinner i morgon då jag börjar senare.


Haha

Bebisen som varit så lugn i några dagar nu blev det riktig fart på när jag satte på den hära låten :) http://www.youtube.com/watch?v=L8XNpTxqqp0&feature=PlayList&p=82A2D1831BC7745D&index=0

Undra om man ska våga prova på att göra julgodis idag? Liam såg när dom bakade chokladbollar på barnprogrammet i morse så det ville han göra efter dagis idag. Funderar på att göra Chokladknäck det lät gott men undra om det inte är lite jobbigt att göra knäck? Ähh,jag ska rova det! Måste skriva ner vad jag måste köpa för indigrienser.


Snöigt!

Oj,vad mkt snö det kom i går & det snöar fortfarande nu idag. Liam tycker det är så himmla roligt att vara ute nu. Jag & Alma har varit ute på morgonpromenixen & hon drog omkull mig,hoppas ingen såg mig! Ganska halt ute nu. Undra vad jag ska hitta på idag? Fredrik är i garaget han & Liam på dagis. Kanske att jag följer med mamma till Harmånger en sväng el stan får se.
Lämnade julklappen till dagisfröknarna idag också. Jobbar på Torsdag & då får Fredrik både hämta & lämna så vi åkte bägge 2 idag. Nu är det snart jullov för Liam :)

Jag kan inte sova längre känns det som! Vaknade flera gånger på morgonkvisten tillslut klev jag upp vid halv 6. Så fort jag öppnar ögonen börjar man fundera på en massa saker & då är det omöjligt att somna om. PLuss alla mardrömmar jag drömmer,usha! Det hör ju till graviditeten men jag hatar att drömma konstiga/läskiga saker. NU vill jag faktiskt att detta ska vara klart & bebisen är ute. Börjar bli jobbigare & jobbigare för varje dag nu. Gruvar mig för på Tordag när jag ska jobba :( Var ett tag sen nu känns det som. Men det går nog bra :)

Nu tänkte jag kika på lite bloggar.

Gullunge!


:(

Det var som jag befarade att det inte gick att ta bort födelsemärket på hälsocentralen eftersom det var för stort. Fick remiss till kirurgen i Hudik & ska ta bort det där. Dom visste inte ens om det räckte med lokalbedövning & jag vägrar att sövas speciellt nu när jag är gravid! Är inte det farligt då? Jag har alldrig blvit sövd & jag vägrar att bli det! Jag är så rädd för att bli sövd :( Då tar jag hellre bort det utan bedövning! Svårt att säga för honom om det var ett farlige l ofarlig såklart. Dom skulle skicka in det på analys efter att det är bortaget. Det var ju väldigt stort & hade växt & så var det några prickar på det som han blev lite fundersam över. Nu blir det bara att vänta på tiden på kirurgmot & sen säkert flera långa veckor på svaret om det är farlig el inte. Usha! Nu kommer jag att gå runt & tänka på om man har canser el inte ju! Jag HOPPAS VERKLINGEN INTE DET! Håll tummarna!!! Det behöver ju inte vara det men man befarar ju det värsta såklart & kanske är det bäst.

Besöket hos barnmorskan gick bra iaf. Hjärtljuden låg på 140 <3 Mitt hjärnvärde var inte bra,lika lågt som sist :( Måste bli bättre med hjärntabletterna nu! Ta flera om dagen. Efter Barnmorskebesöket käkade vi lunch på Världshuset & sen tog vi en fika på dakos. Kikade lite på stan också & köpte en till julklapp till Liam & en present till Britt som snart fyller år :) Vi blev bjudna på glögg & pepparkakor imorse på dagis :) & dom hade bakat lusebullar idag. Liam hade varit så duktig att baka sa fröken,syntes att han gjort det förut :) Mamma´s gohjärta!

Pizza

Nu är Fredrik & beställer pizza i Harmånger. Tänkte äta det framför tv´n sen. Luciafirandet gick nämligen i repris 18.15 så det ska vi kika på :)



Juleskum

Blev lite Luciafirande ikväll ändå. Jag åkte ner på kiosken en sväng & där såg jag en lapp om att det skulle vara Lucia på Folkets hus här i Stocka. Det var skolbarnen som lussade :) Vi åkte dit & kollade på Luciatåget & fikade lite,har precis kommit hem. Minns när man själv stog därframme & sjöng,tyckte det var nyss :O Snart är det Liams tur när han börjar skolan går så himla fort ju!

Sitter & äter Juleskum nu det är så gott :)

Appelsin med nejlikor

Jag & Liam gjorde dessa i går :) Dom luktar så gott.

Liam sitter & läser för Alma haha. Tur att dom har varandra <3

Vart är Liam? Han har kasstat ner ALLA jackor från hyllan, där håller han  på med pappas jacka.

Kolla vad Orber det blev på detta kort. Det sägs att det är spöken haha. Dom runda prickarna alltså.

Lucia

Jag hade kunnat sett på Lucia i morse ju eftersom jag vaknade halv 8 men Fredrik sa att det började kl 7 så trode jag missat det. Såg nu att det hade visats kl 08. Jag som gick & la mig igen. Kollar på svt.se nu men vi har så segt internett så det går inte att kolla :( Vi har varit ute hela morgonen & varit ute & gått & lekt på gården med Alma,kallt i dag! I morgon är det Måndag :( Jag gruvar mig för läkarbesöket men längtar tills barnmorskebesöket :) Blir fullrulle i morgon. Nu går Liam bara 1 vecka till tror jag sen är det dax för Jullov :D



http://svtplay.se/t/123386/luciafirande_i_svt

Tjenix

Idag har vi varit till Rogsta en sväng & hälsat på sen åkte vi till Harmånger & handla, efter det hem & gjorde käk. Dagen har gått otroligt fort! Nu snart blir det väll lite glass på maten framför tv´n :) Min skötväska hade kommit också. Passade väll ok till vagnen iaf in real life, på kort lyste väska upp så mkt så det såg lite dumt ut kanske. Har testat kameran ite mera idag utan blixt & det blev väll ganska bra bilder utan blixt ändå. Fasst gäller att hålla handen stilla annars blir det bara suddigt.

I morgon är det ju Lucia. Jag hade velat gått & sett något luciatåg men vart? Vet inte om jag orkar ställa klockan för att kolla på tv´n heller i morgon bitti. Sover ju så dåligt på nätterna nu :( Det tar evigheter innan jag somnar & när jag väl gör det vaknar jag 20 gg för att gå upp & kissa. Men jag är inte förvånad precis haha jag är ju GRAVID & får snart en liten bebis :)Shit vad min bebis här hemma kommer att bli stor då <3
Nu har Julgranen komit upp också :) & alla klapparna under den. Ser ni linslusen?

Jag & Liam packade upp vagnen för att prova om väskan passade :) Nu får den stå sådära. Vi har den i ett rum som vi inte använder. Sjunger & spelar gitarr :) & Alma fasnade som vanligt på kortet hon med ;)


Gubben steker kotletter. & Ja, Alma är också med!


Fredag igen

Så var det Fredag åter igen då. Idag går vi in i ny vekca också vecka 29 :) Blev Hudik idag IGEN :o Sara frågade om jag ville komma in & fika & jag & Liam hade inget annat för oss så vi åkte in. Köpte 2 st julklappar till också snart är det äntligen klart! Undra om Saras bebis tittar ut i helgen? :D

Vad ska man göra till middag?

Julgranen?

Gud vad mkt julklappar vi har här hemma nu! Tog hem en drös från mamma & pappa idag & så har syrran varit hit & lämnat sen har vi ju egna också här hemma. Dom vi hämtade idag står nere i vardagsrummet,ingen ide att bära upp mera nu för det får ändå inte plats & vi ska ändå sätta upp julgranen i morgon hade vi tänk el är det för tidigt? Vill helst i kväll så man kan lägga under julklapparna där, det är så mysigt! Jag tröttnar alldrig på julgranar haha. Är det någon som satt upp sin redan?

På Måndag ska jag till läkaren för att göra en bedömkining om födelsemärket. Sen ska jag få en ny tid för att ta bort det om det skulle vara ett ofarligt,är det ett farligt så måste jag till Gävle el Hudik & göra det. Hoppas på det bästa!
Jag gruvar mig för att skära bort det men det ska ändå bli skönt att bli av med det. Hur fan ska man veta om man har canser i ett födelsemärke när det kan vara det i ett helt vanligt födelsemärke? Nu är mitt inte ett vanligt precis men man kan ha canser i vanliga födelsemärken också ni vet sånna små prickar,läskigt! Gäller att sola med måtta. Jag solar alldrig,tycker inte om sol.

Har varit in till Hudik idag igen & pt kanin mat & hö på Granngården sen käkade vi på Donken. Var på Jysk en sväng & hörde om mamma skänk kommit men det hade den ju såklart inte! Hatar jysk,skit affär! Dollar fick också sig ett besök idag igen haha men bara för att köpa lite godis :)

Jag vill ha glögg! Men det enda stället dom verkar ha alkoholfritt på är Ica Starks i Harmånger & dit orkar jag inte fara nu :(

Nu är det gjort

Nu fick jag äntligen fingrarna ur & ringde Hälsocentralen. Kommer allvarligt att smälla av när jag vet att jag fått en tid :( Måste nämligen dit & ta bort ett födelsemärke! Jag har haft ett jätte stort födelsemärke mellan tårna sedan jag var liten men nu har det börjat växt ännu mera & tittar man på bilder på födelsemärken så ser det lika ut som ett Malignt melanom :( Alltså att det skulle vara Canser i det. Allt tyder på det men jag hoppas verkligen INTE att det är det! & jag är livrädd för att skära bort det eftersom det är så stort :( Vet inte ens om dom kan ta bort det på hälsocentralen,det är ju inte ett vanligt födelsemärke som en lite prick el så. Jag kan inget annat göra änn att få en tid & åka dit & att en läkare gör en bedömning. Sen skickar dom väll in födelsemärket för test. Usha dom veckorna kommer att kännas hemska innan man vet :( Nu befarar jag det värsta efetrsom jag läst om det & sett att mitt ser likadant ut men det behöver ju absolut inte var så. Fy tusan att man ska måsta vara orolig hela tiden.  Jaja,nu väntar jag bara på att dom ska ringa upp mej & hoppas få en tid nu på en gång så man slipper gruva sig!

Kamera

Idag köpte jag en ny kamera men den var inte så billig precis,inte som jag tänkt mej iaf men men. Så jätte bra bilder tyckte jag inte att det blev av den heller men nu har vi en kamera som funkar iaf :) Köpte lite mera Julklappar idag också men hur mkt juklappar man änn köpeer så tycker jag vi har mera änn hälften kvar att köpa till :( Undra hur mkt pengar jag lagt ner på Julklappar nu igentligen? Sjuk igentligen! Borde bara köpa till barnen.

Blev tacos när vi kom hem idag,gött! I morgon är det dagisdax för Liam igen. Dom hade bakat peppisar på dagis i går så kanske man blir bjuden i morgon :) Nu pratar han med kusin Neo i telefonen. Dom kommer ju snart till Hudik också :) Jag vann iaf sktväskan på Tradera,hoppas den passar nu bara!

Ska prova att ladda upp ett kort nu.

Haha Liam har öppnat hela chokladtomtenMuums.
Choklad överallt!
baaaby magen :)

Slut på denna dagen

Japp,nu är det slut på denna dagen med. Slutar strax men ska vänta tills halv 10 för jag åker ju med mamma hem. I morgon är jag ledig tror jag om dom inte ringer. Liam är ledig från dagis också & Fredrik har inget inplanerat så kanske vi far in till stan & kikar på kamera & handlar dom sista klapparna,skulle vara skönt att ha det gjort :) Det återstår att se!


Varför skulle jag läsa detta för?

ur ser föreliggande moderkaka ut?


Vilka är varningstecknen?


Vaginal blödning utan medföljande smärta under graviditetens sista tre månader är ett vanligt tecken och du måste söka hjälp omedelbart om detta händer. Men eventuellt får du inga yttre varningstecken och det upptäcks först vid en rutinmässig ultraljudsundersökning.

En av våra mammor gjorde en ultraljudsundersökning som visade att hennes moderkaka låg nära livmoderhalsen vid 16 fullgångna veckor. Läkaren var inte särskilt orolig och hon fortsatte med sitt vanliga liv, åkte på campingsemester och reste till Tyskland.

Nästa ultraljudsundersökning gjordes vid 28 veckor och visade att hennes moderkaka definitivt täckte livmoderhalsen. "Nu visade läkaren tecken på att det var allvar" säger hon, "och sa att jag måste söka hjälpa genast om jag fick blödningar". Hon fick också rådet att ta det väldigt lugnt, för att minska risken för blödning och fick veta att hon måste förlösas med kejsarsnitt.

Är risken större för vissa kvinnor?


Kvinnor som är gravida för andra gången eller fler löper större risk än de som är gravida för första gången. Om en kvinna tidigare förlösts med kejsarsnitt är risken också något högre, om hon tidigare haft föreliggande moderkaka, eller om hon röker. Men de flesta kvinnor som får föreliggande moderkaka uppvisar inga av dessa riskfaktorer.

Hur behandlas föreliggande moderkaka?


Det beror på om du har blödningar eller ej och hur långt gången du är. Om du diagnosticeras efter graviditetens mitt men inte har blödningar, kommer man förmodligen att säga att du bör undvika ansträngning och ta det lugnt i allmänhet. Om du har blödning från föreliggande moderkaka blir du förmodligen inlagd för observation för att sedan kunna vila hemma, men det kan också hända att du får ligga kvar på sjukhus tills bebisen ska födas, eller måste förlösas med kejsarsnitt om blödningen är allvarlig.

Vår BabyCenter-mamma ovan fick sin första blödning vid 32 veckor och den var ungefär lika stor som en mensblödning. Hon fick order att vila hemma, men fick en större blödning fyra dagar senare och lades in på sjukhus i fem dygn för övervakning innan hon fick åka hem igen.

"Enda orsaken att jag fick åka hem igen var att min man jobbar hemifrån" säger hon. "I annat fall hade jag förmodligen fått ligga kvar." Hon fick också behandling för att hjälpa bebisens lungor, ifall man blev tvungen att göra kejsarsnitt tidigare än planerat.

Hon las in på sjukhus för ett planerat snitt vid 36 veckor och födde en frisk liten pojke. Hon förlorade en del blod vid operationen och fick blodtransfusion efteråt, men återhämtade sig bra.


Morgon

Lilleskrutt är lämnad på dagis nu. Fredrik ligger fortfarande & sover & jag sitter här & funderar på om jag ska ta & städa lite? Hundhår fulla golvet,men dammsuger jag nu så ser det lika ut till kvällen så jag vet inte om jag har någon vilja till det idag. Börjar 14 idag också samma tid som mamma så vi ska sammåka idag. Liam & Alma ska vara hos farmor idag igen. Fredrik ska fortsätta i garaget med att laga någon bil.

Ähh,har inget att skriva om ju! Tråkigt med Tisdag!!! Någon som vet när snön kommer?

Skötväska

Kom på att vi inte har någon skötväska som medföljde vagnen vi köpte. Har kikat lite på Skip hop väskan men den är så jäkla dyr ny så var in på Tradera & hittade en skaplig Skip hop för 200kr. Men hade ju helst av allt velat haft en svart el brun eftersom vagnen är brun. denna var kamoflage typ blå,vet inte om det passar faktiskt :/ Men nu har jag lagt bud & kommer säkerligen att vinna den eftersom det bara var jag som lagt bud. Men den får duga iaf! Annars får jag sälja den vidare el något. Vet inte om jag vill lägga ner 700spänn på en ny i rätt färg heller. Hoppas ändå att jag vinner den så den saken är ur världen & att den passar någorlunda iaf :) Man får ju inte vara kräsen!

Sitter på jobbet nu. Slutar strax & ska lämna rapport innan jag får fara hem. Lungt nu när alla sover! Har ringt till Fredrik för att få prata med Liam men han vill inte prata med mej :( Han har alldrig tid med mamma när han är borta! Han har varit med farmor idag & åkt bussen ner på stan fick jag höra ;) Det tyckte han var jätte roligt & det hade killats i magen haha :) Skruttungen våran <3 Han är den BÄSTA! Skruttan/skrutten i magen har varit väldigt livlig idag också <3 Snart dax för ett till Ul ju :) Undra vad man ska hoppas på? Att moderkakan har flyttat på sig så jag ska föda vaginalt el att den inte flyttat på sig så det blir snitt? Hade varit enklare med snitt eftersom jag säkert inte ens kommer hinna in till BB denna gången,rätt långt att åka & med tanke på att Liam kom ut påengång när vi kom in så kommer nog denna gången att gå fortare & jag föder inte i bilen kan jag ju säga,hellre hemma då! Därför känns det säkrare med ett planerat snitt. Men men, vi får helt enkelt se! Läste idag att man brukar få en blödning om moderkakan flyttat på sig & det har jag inte fått så ja,vi får se som sagt.

Usha måste ringa Hälsocentralen någondag också! Varje helg säger jag att ne på Måndag måste jag ringa. Måste nog skära bort ett födelsemärke som jag har mellan tårna. Det har alltid varit stopr men nu har det lix växt på höjden :( Det tyder ganska mkt på att det kan vara något läskigt med det :( Bäst att ta bort det! Men fy för att skära :( Hur ska jag våga det??

Nee,nu ska jag byta om & åka hem till mina killar :) Bye!

Kamera

Någon som vet vart det finns billiga & bra kameror? Våran är trasig & jag MÅSTE verkligen ha en ny nu snart! Måste ju ta me på förlossningen & jag måste hinna knäppa magbilder mm. Det ska vara en kamera med allting med minneskort & med uppladningsbart batteri,inte så man måste köpa till vissa saker osv. I Fredags gick jag in i v 28. Om bara 2 veckor är jag i v 30 :O Sen går det undan. Vill ha Fredag nu så det blir helg igen! Tråkigt med Måndagar ju! Vill träffa Liam innen jag åker men det hinner jag ju inte & han sover nog när jag kommer hem i kväll :( Hade jag vetat att jag skulle jobba skulle jag själklart ha skjussat honom i morse så vi fick ha en stund tillsammans på morgonen iaf. Men jag ska iaf ringa & prata med honom i kväll,det gör jag jämmt är jag jobbar :)

Nu är jag mätt! Har ätit pannkaka till lunch & glass ;)

Måndag

dag är jag trött! Fredrik skjussade Liam i morse så jag fick sova en stund extra men sov så jäkla oroligt :( Liam var också jätte trött när han klev upp i morse stakkarn.  Var meningen att jag skulle hämta honom halv 2 men Bemanningen ringde nyss om jobb idag & i morgon  med start kl 14 idag så då blir det att fara & jobba i stället. Känner mig helt vilsen nu! KLockan är snart 10 på morgonen ändå är det nästan kolsvart ute :( Nu vill jag ha SNÖ!


Helg <3

Idag har jag & mamma varit på stan & kikat lite. Fick en lapp på bilrutan i går då vi var på Öb att dom öppnat en ny secondhandbutik med märkes barnkläder som po.p,Timberland,laban,pippi me&i mm så måste bara dit & kika. Hittade mkt fina bebiskläder i storlek 50 men köpte inge sånt utan köpte bara till Liam. Ett par coola Blixten mc qeen jeans & en byggare bob tröjja. Vi käkade på inredningsbutiken som finns nere på Möljen också,visste inte att dom hade mat & sånt där. Det var ganska gott faktiskt jag tog köttfärssoppa & mamma tog en Gi-tallrik sen fika vi efteråt. Dom har så mkt fint & hade jag råd hade jag köpt hela butiken haha men fick nöjja mig med en doftpåse :)

Nu ikväll har vi hälsat på mormor & varit hemma & städa. Nu snart kommer Fredriks fam & hälsar på oss. I morgon blir det Julmarknad & sen lyssna på adventsånger på betania :)

Fixat

Nu har jag varit till chefen & fått papperna ifyllda om havandeskapspenningen. Den 4 Jan slutar jag att jobba helt om jag får beviljad havandeskapspenning annars går jag över på mammadagar & kanske jobbar lite granna ändå om jag orkar. Vill ju inte använda mammadagarna före förlossningen igentligen men om jag inte får beviljat havandeskapspenning så måste jag ju det :( Vad fort det går igentligen! Det går ju bra att jobba nu ju & säkert sen också men det är nog bra att vara hemma & vila upp sig & förbereda inför det som ska komma skall & så är det ju tunga lyft & jag tror inte att ryggen pallar det i 9 mån. Jag hoppas att det blir mkt jobb när jag börjar jobba igen :)

Nu ska jag vänta till min goprupp kommer hem från dagis sen ska vi mysa lite innan jag åker & jobbar kvällen. Jobbar dagen i mogon & kommer inte kunna somna när jag kommer hem ikväll :( Jätte svårt att sova om nätterna nu,vaknar av minsta lilla sen somnar jag inte om igen förens efter flera timmar :(

Overall

Äntligen har jag fått tag på en söt overall i fleez till bebisen :) Mamma la bud åt mej på Tradera & jag vann den. Hoppas den kommer snart. Är så mkt man kan lägga bud på på Tradera som jag behöver nu men jobbigt när andra måste lägga bud åt mej! Jag ville ha spjälsängsskyddet med Tummen motiv men det kostar ju så jäkla mkt i affären men på Tradera finns det för en ok peng & som är fina. Ska passa på att kika nu när jag ändå är hos mamma.


RSS 2.0