Allt försvinner.

Varför är det alltid så? Min Gröna mapp som jag fick från Ams är helt försvunnen nu :( I den hade jag mina kassakort ju & jag hade den på dataskrivbordet i en hög & har INTE lagt den någonannanstan heller. Det hade inte Fredrik gjort heller, Liam vet jag inte men det tror jag inte. Vart fan är den? Måste spöka här! Typsikt också att allting bara ska försvinna för mig. Krångel jämmt & städnigt ska det då vara.

Hjälp mig att finna den.

Sundsvall

I morgon ska jag & Fredrik åka till Sundsvall en sväng & köpa el motocykeln till Liam som han ska få i Julklapp. Sen blir det lite annat man behöver också. Såg dom hade billiga el ljustakar på Rusta som jag funderar på även stjärnor. Liam ska vara med farmor :) Han blev så glá när jag sa att mamma & pappa ska till Sundsvall i morgon & handla julklappar till Liam. Då sa han på engång:Elmotorcykel? Haha. Han ville gärna vara hos farmor i morgon. Sen på kvällen kommer kanske Anna & Johanna hit & hälsar på :) Blir nog att man käkar nå götta kanske. Men ska upp & jobba på Söndag så det kan inte bli så jätte sent precis. Fasst var bara en kort dag från halv 8 till halv 1.

Ikväll blir det Fredagsmys :) Äntligen är man helt frisk igen! & bebis är så vild :) Det är han hela dagarna nu. Nu ska jag gå ner till Liam & bygga lego.

lösenordskydda!

Ska nog lösenordsskydda bloggen nu. Eftersom jag inte får skriva vad jag vill.

Blä

Fyfan för i går alltså! Fredrik fick åka hem från jobbet & idag är han hemma. Spydde ner bägge toaletterna i går & hela mig själv :( Inatt har jag heller inte sovit något :( Har haft skit hög feber så jag trott att mina kuddar i sängen var grytunderlägg :( Vet inte varför men antagligen för att jag hade så jäkla ont i huvudet & nacken & ryggen! & man kan ju yra mkt när man har feber! Denna huvudvärken har varit förjäklig haft ont hela tiden & det har bara dunkat i hela huvudet! Nu har det släppt lite som tur är. Jag är så törstig hela tiden också vet inte hur mkt jag druckigt inatt men MKT är det iaf. Innan jag ska ta den 2a dosen av vaccinet ska jag höra så jag inte blir sjuk då också för då ska jag INTE ta den! Men nu måste man ju iaf vara lite imun. Jag vet inte vad jag ska rekomenadera er till som inte vaccinerat sig. Men denna influensa är INTE att leka med & jag har haft den i ett dygn! Tänk att få den riktiga i kanske flera dygn. Då hade jag nog iaf INTE klarart mig kan jag säga :( Jag menar allvar hur jäkla hemskt det var & då bara den lindriga. Så ta sprutan är nog det bästa kanske? Men var beredd på att bli jäkligt sjuk! Nu måste jag gå ner & dricka något.

Fy fan!

Hade jag vetat detta hade jag inte vaccinerat mig iaf. Visste att man skulle få influensaliknade symtom men detta? Jag har inte sovit ett smack i natt pga en jävla huvudvärk & ont i hela kroppen! Jag & Liam har vaknat om varanatt inatt kan jga ju säga. Somna om vid 9 & sov till 10 bägge 2,blev väckt av att dom undra om jag kunde jobba! Typsikt just idag då man är sjuk :( När jag klev upp så åt vi frukost men jag fick springa & spy upp den fyfan vad illamående jag blev. Spya överallt! Nu spydde jag upp lavedonen & vågar inte ta någon mera ju! Jag har så ont i huvudet & nacken att jag inte an röra mig :( Om detta är den lindriga formen av influensan hur fan är inte den vanliga då? Jag ryser av att tänka på hur det kunde ha varit också om jag inte vacinerat mig! Det hade jag INTE klarat kan jag ju säga.

Ont,ont..

I armen! Usha ad det värker känns som jag har världens största blåmärke där. Jag kommer INTE kunna sova inatt kan jag ju tillägga. INgen feber ännu iaf kankse kommer den inatt kanske alldrig, jag hoppas på alldrig! Det onda brukar sitta i typ 3 dagar också :( Trode inte det skulle göra såhära ont! Men det är bara att lida pin. Jag fick desutom ont i tutten,känns som jag har ett stort sår där? Fattar inte varför! Är det också ett symom? Det står inte med på listan tror jag så kanske jag ska ringa in & berätta det så dom kan skriva med det,haha! Ne kankse är något annat också,behöver inte vara av sprutan.

Nu sover min Liam efter lite alvedon. Var ner på affären & köpte alvedon & en chipspåse & bilsport Junior åt honom nu när han är sjuk :) Min lilla gofis <3

God natt!

Trolldegs bak

Jag & Liam har pysslat lite såhär efter dagis. Vi har ritat spöken & pumpor som vi klippt ut & målat med vattenfärg. Vi har även gjort trolldeg. En deg blev grön med karamellfärg & den andra degen gjorde vi små figurer av & satte in i ugenen så dom stelnar. Skickade ett sms till Fredrik & skrev att han kunde åka & köpa lite hobbyfärg efter jobbet. Bättre med Hobbyfärg änn med vattenfärg kanske? Hobbyfärgen är nog tjockare & lättare att måla trolldegsfigurer med :)
Liam känndes så varm när jag hämtade honom på dagis så jag tog febern & han hade över 38 graders feber stackarn! Undras på att han är lite grinig till & från & sover lite oroligt. Han är ju lite snorig så det var väntat att febern skulle komma. Hoppas det går över fort!

Nu ska jag fundera på vad jag ska göra till middag :)

Gjort

Nu har jag vaccinerat mig. Det gick bra & gjorde inte alls ont :) Fick min snälla barnmoska Karin. Tvekade helt klart först när jag kom in & inte såg en enda människa där & alla barnmorskor stog & bara väntade på att få sticka någon. Åhh,vad vi har väntat på sig sa dom & skrattade så jag frågade öhh, jaha är det jag som är först lr? Men det hade varit in någon före också & när jag var klar så satt det flera & fyllde i vaccinationskort så då känndes det lite tryggare. Jag frågade om vaccinet kunde gå över till barnet men det fanns ingen chans att det kunde göra det sa Karin. Det kan ju inte komma förbi moderkakan sa hon så får väll lita på det då. Inga biverkningar ännu iaf. inte ens öm i armen men det kommer väll inatt antar jag. Många får så ont att dom inte ens kan sova på armen ju. & man kan bli febrig men det blir man ju av alla influensavaccin eftersom man sprutar ju in viruset i kroppen för att sen bli imun mot det. Så man kan få influensasymtom fasst i mildare grad så att säga. Så nu var det avklart,skönt! Updaterar väll mera om jag känner mig dålig till alla er som väntar med att se vad som händer på andra som tagit :) Jag tycker man ska göra som man själ vill & inte lyssna på Aftonbladets skrämmselpropaganda. Jag fick rådet av barnmorskan att göra det efetrsom jag var i riskgruppen för att bli svårt sjuk av influensan & även mitt barn i magen kunde råka illa ut då så jag tänkte att råder dom mig till att göra det så borde jag.

Bebis är vaken & sparkar för fullt. Den bökar runt hela dagarna nu i magen & är lugn på nätterna. Hoppas det blir s även när den kommer ut ;) Att den sover på nätterna menar jag. Hoppas bebisens saker kommer idag som jag köpte på Tradera. Sakerna till vagnen :) Jag är ute tidigt med att handla jag. Fasst inte så tidigt som jag var med Liam haha. Men jag tror på att allting kommer fortsätta att gå bra :) & jag är tidig med allt jag gör. idag slog jag tex in de 1a julklapparna. Var på Dollar & köpte Julpapper & lite annat småfix. Så nu ligger det 5 st julklappar inslagna som är Liam´s & 1 julklapp till Alexander. Resten köper jag sen :) Köper lite då & då! Måste in till Sundsvall också & kika på Ikea & köpa el motorcykeln till Liam. Ikea brukar ha sånt fint & bra julklappspapper som jag bara MÅSTE ha även detta år :) Det som finns på Dollar är så dunt så det går bara sönder. Roligt att affärerna har börjat fått in julsakerna också;) Såg dom hade billiga stjärnor på fot på Cleas Olsson så dit måste jag också & inhandla 1 el 2 st sånna. Om man kunde vinna lite pengar! Hela barnbidraget som kom in idag kommer vara borta innan kvällen :( Allt måsta gå till att fixa bilen & tanka. Men vad göra man inte? Snart lön iaf :)

Nu ska jag kika om posten kommit & se om jag fått några roliga brev!

Hjälp!

Jag vet inte hur jag ska göra med vacinet i morgon :( Jag läser & läser på Familjeliv & där är det typ varannan som ska vaccinera sig. Vissa har redan vaccinerat sig också. Jag funderar ändå på att göra det!  Men samtidigt känns det så fel :( Åhh,jag blir tokig! Vafan är bäst? Hade jag inte varit gravid hade jag inte vaccinerat mig heller men nu är jag ju i riskgruppen för att bli ajukare av influensan. Alla skriver så olika så jag vet inte alls vad jag ska tro på. Ska man lita på dom som säger att det inte är någon fara tro? Det är så mkt skrämselpropaganda unte på internett så oj,oj. Som aftonbladet mm. Tror man inte ska lyssna på dom iaf.Men en sak fattar jag inte. Dom rekomenderar ju inte gravida till att vaccinera sig mot alla andra influenser. Varför ska man då vaccinera sig mot denna om dom säger att det är mildare änn en vanlig influensa? Varför inte vaccinera sig mot alla andra influensor då? Varför just denna? Denna är ju inte farligare säger ju vissa. Usha,jag är så rädd att göra fel nu! Men snart kanske det slår till ännu hårdare som tex i vinter & ännu flera får svininfluensan & vi då som har barn på dagis där det smittas på 1 sek! Man borde kankse vara med & minska smittspridningen? Fasst man blir ju inte imun på influensan om man tar vaccinet? Nee, jag vet inte hur jag ska göra helt enkelt.

Fan för bilar!

Jag är så less på bilar! Gammla som nya,alltid ska det vara något krångel med dom. Nu när jag åkte hem från jobbet så började det att stinka bränt & ryka i bilen. Jag trode det var stolsvärmaren & hoppade typ ut medans bilen rullade så jag inte skulle bränna arselet av mig! Men sen såg jag att det rykte ifrån luftutagen sen blev det kolsvart! Jag såg INGETING utanför det var så läskigt :( Tur att ja hade pengar på telefonen så jag kunde ringa till Fredrik & fråga hur jag skulle göra. Han var i stan så jag fick ringa & fråga om mamma kunde komma så mamma & pappa kom Nu står den efter vägen utan varningsbilinkers & allt men jag kunde inte ha på den utifall det var något elfel som det säkert var. Men triangeln är utasatt iaf. Fredrik,Viktor & Jerry ska bogsera den in till Hudik nu. Hoppas,hoppas Fredrik kan laga den i helgen! Att det inte är så stort fel så det bara är att skrota den nu när man har lån på den kvar :( Om inte Fredrik kan laga den ska ja ta den till någon bilfirma,inte för att ja har råd med det men får väll låna upp lite på bilen el nått. Måste ha bilen tills på Måndag. Vi kan lix inte ha 1 bil bara när Fredrik jobbar i Hudik & Liam ska på dagis & jag jobbar i Harmånger! Det skulle alldrig funka ju :( Åhh,krångel! Biljävlar! Det luktar rök av mej som fan nu & jag har hosta! Hoppas jag inte fick i mig så mkt rök så det blev någon fara för bebisen bara :(

Föda hemma?

I gravid tidningen stog det om ett par som hade fött barn hemma. Dom hade inte hunnit in helt enkelt. Redan innan kände hon på sig att hon kankse inte skulle hinna in med tanke på att hennes 1a förlossningen bara tog 4 timmar! Hon brukade säga till sin barnmorska att denna gången kommer vi INTE att hinna in jag kommer få hemma. Henns barnmorska brukar säga precis som min sa att ja men då får ni ju ändå så enkel förlossning så det inte kommer vara några problem. Allting gick ju bra men vad läskigt ändå att inte veta vad man ska göra riktig om barnet inte skriker. Innan ambulansen kommer liksom. Jag känner nu att vad har jag mig att vänta? Vi vet ju att det finns en ganska stor risk att vi inte hinner in & det har vi pratat med barnmorskan om. Om hennes förlossning gick snabbt vad gjorde inte min då? 1 tim tog det för mig! Knappt att vi hann int ju förens han var ute. Denna gången kommer säkerligen att gå fortare. Så frågan är om man vågar sätta sig i bilen & åka in? Värre att föda i en bil änn hemma ändå. Bättre att ringa ambulans så får man se vad som hinns med! Jag tror vi kommer att få föda hemma denna gången om det inte blir snitt då. Usha,tanken skrämmer mig ännu mera nu när jag läste om dom :( Tänk om det händer på dagen då Liam är vaken! Men man kan ju inte veta sånt före ju. Bara att vänta & se!

Jag känner mig dålig! Precis som jag börjar få feber :( Jätte hängig är jag! Kul,bara för att man ska jobba nu då. Jag får INTE bli sjuk nu!! Hoppas det inte blir värre bara.

Gravidtidning

Min lill plutt är lämnad på dagis nu, jag ska jobba kväll :) Jobbigt att lämna honom redan vid halv 11 ju! Men vad ska man göra? Dom vill ju det fröknarna. Han villle hellre vara hemma idag & titta på tv sa han men så fort vi kom in på dagis var det bara puss kram & hejdå. Dom spelade musik & skulle klippa & klistra sen så då blev han glá :) Jag åkte ner på affären ens väng & köpte Mandariner,Snören & en Gravidtidning. Ska ner & läsa ur den sen,stog nämligen om vaccinet. Inte för att jag ska ta det! Ska vänta ett tag till får se hur andra reagerer på det. Fick ett mail i går där en läkare varnade för vaccinet & att man inte kunde ta det. Det kunde ge farliga sjukdomar som ms mm :( Det är en typ av förlamning & vem vill ha det? Då har jag hellre influensan! Sen är det inte ens testat på människor så NEJ tack!

Roligt väder vi har idag va? Nee! Jag ska ändå jobba så det gör inte så mkt. Liam & Fredrik ska på kalas sen i eftermiddag,Lineá fyller år så det ser Liam fram emot :) Blev tårta igår också för Fredrisk farmor fyllde år. Inte för att vi visste det men hon får väll något i efterskott då :) Inte lätt att komma i håg när alla fyller år inte.


Nu ska ja kika i tidningen :)

Gravidtidning

Min lill plutt är lämnad på dagis nu, jag ska jobba kväll :) Jobbigt att lämna honom redan vid halv 11 ju! Men vad ska man göra? Dom vill ju det fröknarna. Han villle hellre vara hemma idag & titta på tv sa han men så fort vi kom in på dagis var det bara puss kram & hejdå. Dom spelade musik & skulle klippa & klistra sen så då blev han glá :) Jag åkte ner på affären ens väng & köpte Mandariner,Snören & en Gravidtidning. Ska ner & läsa ur den sen,stog nämligen om vaccinet. Inte för att jag ska ta det! Ska vänta ett tag till får se hur andra reagerer på det. Fick ett mail i går där en läkare varnade för vaccinet & att man inte kunde ta det. Det kunde ge farliga sjukdomar som ms mm :( Det är en typ av förlamning & vem vill ha det? Då har jag hellre influensan! Sen är det inte ens testat på människor så NEJ tack!

Roligt väder vi har idag va? Nee! Jag ska ändå jobba så det gör inte så mkt. Liam & Fredrik ska på kalas sen i eftermiddag,Lineá fyller år så det ser Liam fram emot :) Blev tårta igår också för Fredrisk farmor fyllde år. Inte för att vi visste det men hon får väll något i efterskott då :) Inte lätt att komma i håg när alla fyller år inte.


Nu ska ja kika i tidningen :)

NU var det dax att vakna

Bebis har varit lugn hela morgonen & förmiddagen. Nu vaknade hon/han till liv. Har varit till mamma & värmt mat lassagne & den var helt ok faktisk. Ska hämta Liam på dagis strax & sen kommer Johanna på en kaffetår sen när Fredrik slutat blir det att vi åker in till hans farmor & käkar middag. Har ingen lust att åka in till Hudik sen men snällt att bli bjuden på middag också så jag följer nog med :) Undra vad vi får för gött idag då? Skulle ha köpt en födelsedags present till Seb också som blir 2 år snart. Humm,tänk 2 år redan! Jag tyckte han nyss föddes. Liam fyller snart 3 & Alex blir hela 4 år! Tycker iaf det var nyss alla föddes. Det går så jäkla fort!

Nepp,måste plocka i hop lite!

Väggtext

Denna väggtext har vi ovanför sängen. Jag vill ha en till också som ska sitta ovanför soffan i  vardagsrummet.
Där ska det ska stå Carpe diem! Finns ganska många på Tradera. Denna buda Anna till mig :) Pillrigt att sätta upp dom. Var nära att den åkte i soporna kan jag säga!

Hela djuraskaran

Liams kanin har världens lugg. Han är rummsren också :)

Goprupp

Liam på stranden i rammelsand

Vet ni vad jag dricker nu?

Jo Vasa´s Julmust! Fytusan vad gött det är. Hörde när jag kom in på Ica idag en gubbe som sa högt men herregud har ni fått hem Julmust nu? Då blev jag glá iaf. Det finns inget godare & juligare än Julmust ju. Köpte en ask pepparkakor också haha. Varför är det så många som inte gillar julen alls? Vad tråkigt det måste vara ändå! Jag vill börja pynta med julsaker hur tidigt som helt men många säger då att nej då tröttnar man bara på dom,det gör INTE jag! Jag brukar pynta granen typ 1 vecka innan jul om inte tidigare & jag tycker man inte hinenr njuta av den ändå! Det går ju så fort. Det är ju så fint med julsaker! Tröttnar hellre på vanliga lampor & gardiner ibland osm man sällan byter på sommaren.

Igår fick jag tid för vaccinering mot den nya influensan eftersom jag är gravid & i risksonen för att bli allvarligt sjuk om jag skulle bli smittad. Jag har ingen aning om jag ska ta vaccinet el inte! Det är på 2 vis det dära ju. Jag vet inte ens om det är etstat på gravida? Alla säger så olika men samtidigt så kan det vara bra att vara vaccinerad eftersom bernet kan fara illa om man drabbas av influensan. Men tänk om vaccinet är farligt för barnet på något vis el att man själv blir svårt sjuk av det? Jag har somsakt ingen aning hur jag ska göra? Vad tycker ni? Ska ni andra gravida vaccinera er?

Gick bra att jobba i går. Jobbade med en jätte snäll tjej som var ny :) Gick så bra att jobba fasst hon var ny & jag inte är så van den avdelningen! Ibland går det nästan bättre att jobba 2 vikarier :) & så roligt att få jobba med någon i sin egen ålder lix. Det är också roligt när man jobbar typ likadant & tycker samma saker. Det tycker jag är viktigt iaf. Så det var roligt i går. När jag kom hem var lilleman uppe & sprang,vägrade tat sova som alltid då jag jobbat kväll. Dom hade varit hos farmor/farfar i går :) Dom hade även varit på Huddig för Fredrik hade lovat Liam att få åka traktor där någon kväll men han hade inte vågat haha. Låter högt säger han bara fasst den inte ens var i gång. Han somnade sent i våran säng i går kväll. Vi försökte på alla vis ha honom i sin säng men det gick inte han var så rädd :( Antagligen hade han drömt någon mardrömm natten innan el nå. Hoppas han inte är för trött idag på dagis så han somnar vid matbordet nu då. Han ville inte kliva upp i morse så jag fick ta till det vanliga knepet vilket är: Rorry på tvn!

Snart ska jag gå till mamma & låna deras Micro,köpte en fördigrätt på Ica idag. Våran micro började att ryka för några dagar sen så den är bara att hiva på tippen! Just nu när man absolut inte har råd med en ny skulle det så klart hända men men. Mamma budade på sakerna på Tradera som jag ville ha & jag vann iaf påslakansetten med tummen på :) 200kr! Billigt & bra så nu väntar jag på att få hem det. Ska strax gå in & kika om jag vunnit vagnsleksaken också,hoppas! Kan man ha Tummen även om det skulle bli en kille? Jamenar Tummen är ju rosa men är det en "tjejgrejj" lix? Kan inte det passa till Killar också? El är det Laban som jag hade till Liam när han var bebis? Aja,det får bli tummen ändå! Den är så söt ju. & killar kan väll också ha rosa?

Jag vill ha en Tradera!

Men det kan jag inte skaffa eftersom jag redan har haft en sån för länge sen men glömt vad jag hade för hotmail adress då. Nu står det bara att mitt personnummer redan är registrerat & jag ska vända mig till suporten,vilket jag har gjort men får inget svar! Både mamma & syrran har Tradera men dom svarar inte om dom kan lägga bud åt mig el inte. Aktinerna går ut om bara några timmar :( Det är ett tummen påslakansett & en tummen vagnleksak! Så jäkla dyra i affärena. Hade jag haft Tradera själv hade jag kunnat buda själv men nu har jag ju inte det :( Inte kan jag göra eni Fredriks namn helll för hanspesonnummer är också redan regsterat & det står samma sak på honom.

Aktionerna jag ville buda på var alltså dessa: http://www.tradera.com/Nyskick-Paslakan-set-Tummen-till-spjalsang--auktion_100023146        det hade jag kunna budat upp till 200kr på.

och den hära: http://www.tradera.com/Tummen-barnvagnsleksak-NY-auktion_100137582        


den hade jag kunat lagt upp till 100kr på.Jobb

I morgon blir det jobb även för mig :) Liam ska på dagis vid lunch. Om han inte blir sjuk det vill säga! Han hade nämligen bajsat löst idag & det kunde gå magsjuka på dagis :( Hoppas INTE!! Men  isånafall så kommer Fredrik hem till halv 4 i morgon så jag kan fara iväg & jobba lite också. Jag vill absolut inte ha någon magsjuka nu,det är det värsta jag vet! Jaja,bara att hoppas att man får hålla sig frisk. Just ja,nu blir det ju inget MiniKul i morgon heller hade varit roligt att gå dit också men jobb går först.

Liam är på surhumör idag tror jag! Hoppas han bli på bättre humör snart.

Brr..

Vad kallt det var ute. Jag måsta leta fram min vinterjacka & ta på mig. Frös ändå lite granna men det är härligt när man blir kallt om kinderna :) Nu kan det inte dröjja länge innan snön kommer tycker jag. Skönt att få på sig en större jacka även om den inte är så fin precis! Lyser grön av den haha. Men min höst jacka är så trång åt magen nu så det börjar gära ont nästan.
Alma & jag gick till kiosken & köpte Mandariner :D Det är så gott! Men svårt att äta nu när halsen är som den är :(
Mandariner måste vara vinterns frukt va? Dom är bara goda på vintern! Finns dom ens på sommaren att köpa?


Jag  måste nästan beställa hem lite nya Julsaker iår. Julgardiner till alla rummen! Tror jag har 2 adventsljustakar som funkar bara :( Ska köpa stjärnor på fot istället tror jag det är nästan finare. Fasst ljustakar är fint det också! Får blanda lite,stjärnorna brukar vara så dyra! Igår kväll började jag & Liam prata om Julklappar. Han önskade sig en el motorcykel av oss :) Han har ju velat haft en el fyrhjuling men dom är så svår att få tag på begagnade & så jäkla dyr nya så det får duga med en elmotorcykel så länge som han kan köra med inne :) Finns på Biltema till ett rimligt pris. Sen har vi ju redan handlat några Julklappar också redan ju som ligger här uppe i gaderoben :) & det vet han allt för ibland öppnar han & föröker sträcka på sig & kika vad som ligger i påsen. Bra att köpa i tid så kan man köpa många flera.

Liam somna på sitt rumm i går kväll igen :) Han är så duktig! Men han kom upp till oss i natt igen. Han har blvit så stor nu! Det säger fröknarna på dagis också. Han har börjat gå på toletten på dagis & blöjjan hade varit helt torr en hel dag på dagis :) Snart dax att börja träna lite mera utan blöjja! Kanske slipper man ha 2 blöjjbarn sen ;P Inte för att jag tycker det är något problem med att sätta på blöjjor precis,det är ju en vana! Men nu kommer det ju bli olika storlekar på blöjorna. Enklare om dom hade samma storlek kankse.

Nu blir det promenad med vovven.


Namn

Igår var jag till studievägledaren Lena & pratade om hur vi skulle lägga upp utbildningen jag kom in på. & vi kom fram till att jag inte ska gå detta år eftersom jag redan läst häldten av kursen så kommer jag inte hinna hoppa på sen förens knodden är ute. Men jag tog upp det hära med att kanske få averka praktiken nu iaf. Men det verkade inte gå men hon skulle prata lite med lärarna i kursen & höra med dom vad dom tyckte så skulle dom höra av sig sen. Men det dummaste är att det kommer att bli ett glapp för mig då om jag börjar redan nu :( Vi får se hur det blir annars är det ingen bråska heller för då läser jag nästa år istället. Börjar i vinter då isånafall då jag varit mammaledig i 9 mån så får Fredrik vara hemma resten :) Sen har jag bara schema lagd tid 3 dagar i veckan också så det blir nog bra! Jag funderar ändå på att läsa lite till på distans nu igen,även om det inte finns just dom ämnena på hälsingevux som kommer att finnas på själva utbildningen att läsa annars hade jag ju kunnat gjort så men dey går ju inte :( Men jag kan tex läsa upp matten el läsa psykologi vilket bara är ett pluss i kanten att ha läst när jag ska söka jobb sen i framtiden. Men jag ska fundera lite till,vore ju skönt att ha något att göra nu när det är så dåligt med jobb! Psykologi har jag hört ska vara ganska roligt även om det låter tråkigt? Sen har jag även börjat fundera på om man skulle ha läst till Sjuksköterska i stället. Bättre betalt men mkt mera pluggande såklart! Men det är nog goda chanser att få ett fasst jobb sen kankse? Fasst är det Sjukskötersa jag vill bli då? Jaoo,kankse! När jag ska ha min praktik så skulle jag vilja vara på BB el förlossningen kankse? El öron/näsa hals mot. Vi får se vad jag väljer :) Men det skulle vara roligt att få börja med praktiken nu så den är avklarad men då blir det ju förståss konstigt sen när jag går hela utbildningen! Vad ska jag då göra när mina klasskambrater är ute på sin praktik lix? Nee,blir nog att läsa psykologi & matte tills bebis kommer.

Har ni några namnförslag till bebisen då föresten? Jag har ju såklart mest funderat på tjej namn men man vet ju som sagt inte & det kan vara bra att vara förbered med ett pojknamn också :) I flicknamn har jag funderat på Novali el Nova,är det fint? Men om det ändå skulle komma ut en pojke då? Vad ska han heta då? Vad tycker ni? Skriv gärna lite namnförslag! Det är ju så svårt att välja :) Sen kanske man inte tycker att just det namnet passa barnet när det är ute men det får man ta då.

Ikväll är det föräldrarmöte. Liam´s farmor kommer hit & ska vara med Liam undertiden vi är där :)

Dumt

När folk frågade mig vad jag önskade mig när jag fyllde år så svarde jag bara att jag har ingen aning. Så är det väll vid varje födelsedag igentligen så man får pengar,vilket är jätte bra! Nu kom jag på vad jag ville ha ännu mera & det var ett presentkort till Tittits Ultrljudsklinik! Typ som en lite weekend för mig & Fredrik. Bara åka i väg & kankse bo på hotell över 1 natt,gå ut & äta & kolla på 3d Ul. Det hade varit roligt! Funderar ändå på att göra det även om det är dyrt! Det är ju helt klart värt det då vi kommer att få reda på könet till 100% säkerhet & se barnet hur det ser ut. Även om hon sa till oss på Rul att hon var säker på att det var en tjej så vågar man ju ändå inte riktigt lita på det fult ut,även fasst jag har smygköpt lite rosa ;) Det är detta paketet jag funderar på:

Guld 2D/3D/4D – 1400kr

Under den här undersökningen så gör vi en nogrann anatomigranskning av er bebis och tittar på antal foster, fostrets storlek, vikt och beräknad förlossningsdag. Vi lyssnar på hjärtslagen, beräknar mängden fostervatten samt moderkakans placering. Med hjälp av 3D/4D tekninken så kan vi även så detaljerat som möjligt titta på bebisens ansikte, händer och fötter. Under den här tiden så kommer ni att se er bebis som ni aldrig sett det tidigare.

I guldpaketet ingår:

  • cd med 20 - 50 3D bilder, exakt antal beror på barnets position, samt rörliga videoclips
  • könsbestämning om önskas
  • en detaljerad ultraljudsrapport

Det skulle såklart kosta mkt mera änn bara 1400 kr genom att det kostar att resa också. Men man kan kankse bara åka över dagen också? Åka tidigt på morgonen & åka hem på kvällen. Undra om vi ens skulle hitta dit? Ska höra med Fredrik om han vågar köra dit :) Vi har ju iaf gps ;P
Skulle vara SÅ roligt att få komma dit.

Papper,mobil,datamus krångel!

Känns som ALLT krånglar idag :( Brukar vara så på Måndagar tror jag. Mobilen är helt knäpp & det går ibland inte ens att ringa ifrån den. Jag som måste ringa lönekontoret! Har en massa papper som jag inte alls vet vad dom betyder el varför jag ens har fått dom? Det är arbetsgivarintyg & visst jag har beställt ett sånt men inte 3 st :O Jag skulle inte ha alla dom utan Försäkringskassan skulle ha ett också & det skulle Löne skicka in det är därför jag ska riga dit men det funkar ju inte :( Håller på att fylla i & fixa A-kasse papperna också men antar att dom är ifyllda fel så jag får tebax dom lika fort igen :( Datamusen är helt knäpp den också! Antar att det är lite batteri i den & inte har jag några nya hemma vad jag vet. Alma står här & kollar på mig,säger inget men jag hör hennes inre tjat om att få gå ut & gå om jag säger så. Hon får lugna sig en stund! Hon har precis varit ute själv en stund men ville gå in igen. Jag försöker dricka upp mitt morgonkaffe men det går sådär! Har ju en väldigt irriterande hals! Kanske halsluss el samma som förra året då det var nått virus. Men jag har inge feber vad jag vet & det brukar jag ju ha. Det är så fruktansvärt jobbigt att känna hur ont det gör varje gång man sväljer vilket man gör OFTA & Ännu oftare när man har ont! Men jag ska vänta & se om det inte går över utan sig själv. Åker fan inte till Hälsocentralen i Harmånger iaf!

Måste skriva att Liam somnade på sitt rum i går kväll :) Han var så duktig! Men i natt hörde jag att han började grina & tassade iväg in till oss med sin kudde & snuttisen. & det gör ingenting för vi hade inte förväntas oss något annat heller 1a natten. Snart kanske han sover inne hos sig hela natten. Det var svårt att sova i går när inte Liam låg brevid :( Jag måste vara världens töntigaste som saknar min Liam fasst han bara sover i rummet brevid? Men jag antar att jag också väjer mig. Vaknade först då vid halv 2 när Liam kom in till oss men somnade om på engång igen. Sen vaknde jag att det lät som om någon spikade på altanen vid 4 i morse,antar att det var en fågel som pickade? Sen sprang Alma upp & ned i trapporna så Fredrik gick upp & släppte ut henne sen åkte han till jobbet. Bra att han kom upp i tid iaf :) Hade svårt att somna om men tillslut gick det & vaknade trött som attans en kvart innan alarmet ringde men somnade om ytterligare igen & sen när alarmet ringde ville jag verkligen INTE stiga upp men det var bara att kliva upp & göra iordning frukost & väcka Liam som heller inte ville stiga upp idag. men efter lite mutande av mamma att han fick fika framför tvn så klev han upp & glá blev han när det var hans favvo barnprogram på tvn :) Räserbilen Rorry! Det är grejjer det.

Ihelgen har vi varit på Buspalatset & lekt lite. Men var inge roligt där denna gången pga att vissa föräldrar inte håller uppsigt över sina äldre barn & låter dom leka fritt medans dom sitter ner & tar en fika! Dom sprang upp & ner i den stora ruchkanan så vissa inte kunde åka ner :( & rammla in i varandra så jag trode en pojke fick hjärnskakning! Till slut blev jag så förbannad så jag sa åt en utan pojkarna att nu går ni härifrån så dom andra får åka! & det gjorde han som tur var för honom. Sen såg jag faktiskt att pappan till ungen stog bakom mig utan att säga till sitt eget barn :O Man får inte bete sig hur man vill. Tycker Buslandetspersonal ska ha vakter där som står & håller iaf lite till men dom vill inte ta på sig något ansvar! Utan det är upp till varje förälder att se till så att ett barn leker bra & inte förstör för andra! & det MÅSTE man en Lördag när det är typ 100 barn som leker. Så det tycker jag är ett stort minus med att vara på Buslandet när det är mkt barn där eftersom föräldrarna inte håller koll utan bara sitter & fikar! Bättre att åka dit en vardag när det inte är så mkt barn där. Så vi åker nog inte dit på en helg någon mera gång. Liam var iaf duktig & åkte inte när han såg att det var större barn som sprang upp & ner i ruchkanan. I går bakade vi Skippygodis el vad dom heter,hittade receptet i en bok från jobbet. Det är Jordnötsmöt & cornflakes i dom med choklad ovanpå,gött! Men usha vad less jag är på dom nu! Ändå funderar jag på att gå ner & ta en. Fasst igår lovade jag mig jsälv att sluta med allt snask nu & äta nyttigare med tanke på hur mkt jag gåt upp i vikt men det löftet har jag ju redan brytit! Men vad gör mna inte när det finns kaffebröd hemma då? Fredriks fam var ju här & fikade igår :) Jo, jag & Liam har klippt ner en massa buskar & klippt ner i rabbaten mm i går. Liam var så duktig & stoppa i skottkärran :) Så nu kan snön komma om den vill?
Nee om man skulle palla sig ut på den dära promenaden tro? Men måste läsa lite bloggar först!

Lillfisen

Jag saknar Liam nu när jag sitter här själv :( Såg hur han cyklade iväg till dom andra när jag åkte i från dagis. Han såg så liten & söt ut i sin toppluva :) Ville stanna & kramas längre! Var kallt ute idag så vi tog på långkallingarna när vi kom till dagis. Dax att börja med täckbyxor nu! Jag hörde att dom börjar sälja Julmust nu det som är så gott! Nu är det snart riktig vinter :) & Jul förståss. Jag låg & tänkte igår kväll att det är inte alls långt kvar tills December nu. Okt & Nov kommer att gå hur fort som helst igentligen! Sen är det Julmånaden ;) & Inte så långt kvar tills bebisens ankomst heller. Kan lika gärna bli i Febrari eftersom vi har tid 4 Mars ju! Då kan man ju inte räkna en hel månad där inte så det kommer att gå fort till Jul & fort efter Jul :)

Jag har precis ätit pannkaka,inte för att jag var hungrig men det har jag väll mig själv att skylla för! Hade innan farit ner på kisoken & köpt en hel påse mandariner & en glass så det är inte så undligt att jag rdean var proppad! Men ändå så måsta jag äta pannkaka också som blev kvar sen gårdagens middag. I början av min grav så var jag inte alls sugen på att äta,mådde mst illa men nu har det vänt. Nu äter jag hur mkt som helst igen :( Fasst det är svårare med kakor faktiskt då kan det ta stopp mitt i jag håller på att äta en. Men allt annat går bra att trycka isig. Inte konstigt att vågen stegrar uppåt! Har gått upp allderless för mkt nu så jag måste ta mig i kragen & äta nyttigare & röra på mig mera! Nu tar jag iaf 1 promenad om dagen men måste bli flera. Men det är lätt att "passa på" att äta mkt nu när man ändå är gravid men så ska man ju igentligen INTE tänka! Man ska INTE heller äta för 2 som många tror. utan kanske en frukt el ett glasmjölk & en smörgås extra om dagen om man är gravid. Jag äter 10 extra om dagen :( Nee,på Måndag måste jag skärpa mig precis som jag sagt varje jäkla Måndag nu!
& en till gravidmyt: Man får så fin hy när man är gravid! STICK! Det får man verkligen inte. Jag har fått tusen finnar i ansiktet nu tror jag. Ibland lyser dom röda som stoppljus :( Fasst jag ska inte klaga! Jag har fortfarande haft en lätt graviditet precis som förra. Ok,jäkligt ONT i svanken har jag även ibland denna gången men det går att leva med änn så länge iaf.

Har även funderat på hur det blir när man har 2 barn. Hur ska mitt samvete klara av att inte kunna busa & ha Liam lika mkt i knät när den lilla kommit? Liam är väll inget knäbarn precis men om han ser att jag håller i någonannans bebis el ens kaninen så SKA han minsann upp i famnen han också! Bebisar måste man ju bära på nästan hela tiden & amma (om jag nu ska göra det) Liam kommer bli så lessen tror jag :( Han är ju så van att få all uppmärksamhet nu. & han sover med oss i sängen hur ska det gå sen när den lille skriker & grinar hela nätterna & ska komma & tissa? Liam kommer då att vakna flera gånger om natten han med & inte orka med dagis :O Men jag vill inte köra iväg honom heller bara för att nu ska hans syskon ligga där! Men jag har försökt att förklara för honom att han måste börja vänja sig vid att sova på sitt rum i sin egen säng ,inte bara honom har jag försökt intala att det blir bäst utan mig själv också. Hur ska jag kunna sova utan honom tätt intill? Även om han är som en vilde när han sover & man ibland får en fot i annsiktet el i ryggen el att mann vkanar allderless blöt av sevett & han ligger nästan uppå en så är det en vana att han ligger där nu! Det är ju mysigt också, & han vill ju vekligen INTE sova i sitt rum så jag tycker synd om honom också ju :( På Bergstigen gick det bra för honom att sova på sitt rum men inte när vi flyttade hit till huset. Förut vågade han inte ens leka ensam på rummet sitt. Men nu leker han ofta där själv! En gång stängde han till & med dörren om sig så han gör ju stora framsteg :) Kanske dax att vänja honom vid sin säng ändå? Det blir nog bäst så. Iaf för hans egen skull.

Nee,blev långt nu!

Fredag igen :O

Denna vecka har gått väldigt fort! Nu är det helg igen ju. Jag går in i ny vecka på Fredagar också,kul :) Är vi vecka 20 nu så det går sakta men säkert frammåt. Vill vara i v 40 nu så det bara är att föda sen är allt klart:) Men det går ju inte. Men det är inge roligt att gå & känna oro varje dag som jag gör denna gången! Men känner iaf sparkar så det är skönt iaf.
Snart ska jag skjussa Liam till dagis. Jag ska jobba idag men börjar inte förens kl 14. Bra om Liam är där till Lunchen så han får vara med på den. vet igentligen inte varför dom vill det han kan igentligen likabra äta lunch här hemma också men men. Jag får väll åka hem en stund emellan & ta det lungt innan jag ska fara! Fredrik & Liam skulle äta middag på Stormyra ikväll :) Liam längtar! Just nu spelar han på sitt piano så det skärs i öronen på mig! Men han är duktig också :) Han vägrar att sänka volymen på det haha.

Nepp,har inget mera att skriva om! Bye.

Äntligen

Fck ett sms från Synsam där det stog att mina Glasögon kommit så vi for in & hämtade ut som :) Det var som en ny värld öppnades precis som optikern sa att det skulle bli. Men jag mår lite illa om jag har dom länge & det är väll för att man är ovan kan jag tänka mig. Men usha,vad hemskt dåligt jag har sett :( Hemskt när man verkligen ser hur stor skillnad det är utan brillor!

På Tordag fick jag jobb så nu jobbar jag både Tordag & Fredag,nice! Hoppas det blir mera framöver också. I morgon fyller mormor år så då ska vi dit & gratta henne. Liam är ju ledig i morgon så det blir nog MiniKul först:)

Jag har ont i lilltån Mamma trampa på den så det ser ut om en fotboll. Jag har ett stort födelsemärke mellan lilltån också & jag tycker det hade växt nu när jag kikade till lilltån :( Men jag vet inte jag. Skulle ha kollat kankse för det har inte varit lix som en upphöjnad om man säger så som många födelsemärken är. Men nu har det blivit lite mera så & då måste det ha växt ju? Usha hatar födlsemärken!

Nu ska jag & Liam gå till lekparken.

Pojkar kan inte ha Uvi

Nix Liam hade inte Urinvägsinfektion enligt hans läkare. Pojkar kunde inte ha det! Haha,det vet till & med jag att dom visst kan ha. Men det är inte lika vanligt för pojkar som för flickor att få det men visst kan dom ha det. Sen så ville såklart inte Liam klä av sig inne hos doktorn vilket jag förstår. Skulle inte jag vilja heller. Men det MÅSTA han göra inte kunde han ta upp andras patinenters tid inte så det var bara att klä av sig! Jag skulle inte lyssna att Liam inte ville utan jag skulle bara slita av honom kläderna för alla 2åringar sa :nej jag vill inte! Men jag sa att nej det går inte jag kan inte tinga honom kankse man kan försöka om en stund igen? Då fick vi gå & ta prover hps en snäll tant som kommer i från Stocka så hon kännde igen oss :) Inne hos henne gick det givetvis bättre! Hon visste hur man skulle handskas med barn men inte självaste barnläkaren visste det! Liam var så duktig & tog stock i fingret mm :) Han fick ett klistermärke för att han varit så duktig. Sen skulle vi in till doktorn igen :( Liam ville inte vilket jag förstår,stakkarn :( Han blev ju så förnedrad där inne! Men innan vi gick in så fick jag ta av honom tröjan så doktorn kunde ta blodtryck. Men det var inget fel på liam enligt honom! fasst urinstickan hemma visade både blod & Uvi. Jag tog ju med ett urinprov från morgonurin också som jag sa att jag kunde lämna men då måsta han kissa där istället direkt på en sticka & det ville han inte. Men jag lämnade provet ändå! Så jag tror dom skulle skicka odling iaf. Kom på att jag glömde att fråga vart Liams remiss tagit vägen om knölen han har bakom örat var ju länge sen vi blev lovade reimss! Vi besökte ju hc 10 gånger tror jag utan att det gjorde något! Nu begärde jag remiss till barn i Hudik. Läkaren vi var till då sa att hon skrev en remiss men tydligen så ljög hon bara :( Skit sjukvård! Nästa gång blir det HudiksvallsHälsocentral iaf! Sen tycker jag att har man en gång sakt att man är missnöjd med sin läkare & vill byta så ska man fan inte få komma till samma igen & igen!

Tisdag

Idag blir det inget dagis för Liam. Han ska på Hälsocentralen istället för han har Urinvägsinfektion. Han har sagt ibland att han har ont i snuppen & att det gör ont när han kissar så vi tog Urinsticka på honom igår kväll & då visade det blod i urinen & unrinvägsinfektion :( Fasst han verkar inte ha haft så jätte ont ändå ju? Jaja dom skulle ringa upp mig nu 08.20 men det var någon som ringde från dolt nummer nyss men ingen sa något så inte vet jag om det var dom & det blev något fel. Efter vi varit på hc ska vi till Bemmaningen i bergsjö & be dom skriva under några papper angånde min kommande mammapenning. Stog att min Arbetsgivare skulle fylla i & det måste ju vara dom? Hoppas jag hittar dit nu bara & att Liam inte är bråkstake just då!

Nu vill jag att mina brillor ska komma! Men jag antar att det är mamma som måste hämta ut dom eftersom dom står i hennes namn? Typsikt om dom skulle komma i morgon då hon jobbar :( Hoppas dom kommer idag så kanske hon hinner in en sväng & lösa ut dom! Vore kanon det ju :) Vad konstigt det kommer att bli i glasögon! Men det är bara att gilla läget lix. Jag kommer iaf kunna titta på tvn utan att måsta fråga Fredrik vad det står för något.

Nee,nu får dom ringa så vi vet när vi får komma dit!

Ännu en Måndag

Tänk om man iaf kunde fått jobba då! Men det verkar inte som det. Kan ju iaf sitta & hoppas på att dom ringer om kvällen el något i morgon På Fredag har jag iaf fått en tur :) Ska bli skoj. Undra om denna månad kommer att bli extremt dåligt med jobb? Verkar iaf som så :( Då är det bara att gruva sig inför nästa månad när man ser hur lite lön man får :( Men förhoppningsvis får jag kanske A-kassa nästa månad? Hoppas det iaf. Ska in med papperna bara jag fått arbetsgivarintyget. Hoppas jag är beviljad A-kassa nu då! Men det måste jag ju vara tycker jag för jag har ju jobbat så mkt som dom kräver att man ska göra för att få A-kassa. Jaja, bara att vänta & se!

Skrutten är på dagis & busar han. Fasst han vela hellre vara hemma sa han i morse men så fort han kliver ut ur bilen utanför dagis & har lämnat vagnen nere i förrådet så kutar han in på dagis & börjar leka. Men roligt att leka hemma med Duplo också såklart :)

Tråkigt att helgen är slut & Fredrik jobbar hela dagarna :( Men bättre det änn att han inte jobbar alls! Men det blir rätt ensamt också. Helgen har gått fort! Vi har varit en sväng till Hudik & fikat på jambo,Liam åt sin favvorätt pannkakor :) Dom satt han i sig på 10sek tror jag. Han älskar pannkakor & plättar! TYp den enda maten som går inu. på kvällen gjorde Fredrik Tacospaj som blev jätte god fasst det tyckte inte Liam. Han åt mest gurkor & tacoschipsen som vi hade till. Igår var vi bara hemma gick på en skogspromenix & Liam kikade på sin Robbotfilm för 100e gången :P

Nu ringde mamma måste sticka, ska följa me på Ica!

Spark,spark.

Nu känner jag ganska tydliga rörelser i magen. Har variit dåligt med det men nu hoppas jag att bebsen gör sig hörd! Ibland glömmer jag bort att det ligger någon i magen ju. Jag längtar tills det känns ordentligt & syns utanpå magen så Liam får känna & se <3 Han är så stolt när någon frågar om han ska bli storebror & när vi visar bebisvagnen för någon. Då ska han visa hur den funkar :) Hur man gör när man låser vagnen mm,sötfisen! Liam är nyklippt också farmor kom hit i går & klippte honom. han var så stilg i morse när han var nyklippt & hade sin nya Mumin tröja på sig :) Han älskar Mumin. Dom här korten är från igår :)

Hejsan

Nu har jag inte haft tiden att blogga på ett tag igen. Har varit in till Hudik & skrivit in mig på Ams iaf. Handläggaren jag fick träffa var jätte snäll & det var inget krångel alls som det jämt är i bergsjö! Synd att jag inte kommer att få gå hos henne i frotsättningen :( Men han jag ska gå till i fortsättningen har jag hört positift om också så hoppas det stämmer. Tänkte att jag skulle registrera mitt cv nu på datan sen försöka skriva papper till Akassan,fasst ingen bråska med det för jag måste vänta tills jag får arbetsgivarintyget också. Fredrik el Johanna får hjälpa mig som kan såntdära haha. Har även varit & fixat glasögonen så nu är det bara att vänta ca 1 vecka på att dom kommer :) Var in med 2 lönespesar & ett anställningsavtal men anställningsavtalet var för gammalt & jag hittade inte det nya så jag skrev brillorna på mamma när hon ändå var med in.

Längtar till Julen nu! Jag älskar julen. Är det bara jag som tycker det är mysigt att skrapa is från rutorna på bilen nu? Visst,när det är ännu kallare & fullt me snö ute & Liam vägrar att sätta sig i bilen så kommer jag nog att svära lite & önska att det inte var frost men änn så länge är det bara mysigt! Längtar till 1a snön. Idag är det 1a Okt va? Inte långt kvar till December nu :) Julmånaden är bäst! Snart kommer alla julsaker till butikerna också. Ikea brukar börja vid denna månad tror jag? Detta år ska jag ha en adventsgran ute så måste sätta ner ett rör i backen innan det blir käle i backen. Undra vart man ska ha den? Man kan ju ha den på altanen också.
Idag är det nog dax att ta in kaninen också. Inte för att jagtor att han fryser för han har så mkt hö att han knappt får plats  buren. Men han får så mkt vinterpäls nu som han kommer att tappa då vi tar in honom & det kanske inte är så kul att ha överallt. Men tycker så synd om honom också att ta in honom i lillburen när han är van vid att ha så stor hage att vara i ute. Men bara krångligt att ha kanin ute på vintern då vattnet i flaskan fryser hela tiden.

Nee, nu ska jag hämta lite kaffe.

RSS 2.0