Nu är det...

Bara några timmar kvar på 2010 :) Som vanligt kommer det bli ovant att säga 2011!

Fredrik gör egen Tzatziki nu som vi ska ha till maten sen,hoppas den blir god. Blir klyftpotatis,fläskfilé,fetasallad med Tzatziki,Baguetter. Sen kex med ostar efter det,måste ju mysa med något trots att det inte blir något stor firande precis.

Liam verkar helt frisk nu iaf & det är skönt men Alina är lös i magen fortfarande så det smittas nog! Men varför är inte jag & Fredrik smittade,iaf jag blir smittd bara av att prata i telefonen med någon som har magsjuka :P
Men det kanske kommer så man ska alldrig pusta ut!

Tänkte lägga upp lite bilder men kameran la av eftersom jag glömt ladda den,som vanligt! Får lägga upp sedan.

Hur ska ni fira ikväll då?

2010 går mot sitt slut

Tänkte att jag skulle skriva vad mitt år har innehålligt,2010 har varit bland dom bäst men också det hemskaste året jag varit med om!

2010 fick jag mitt 2a barn,min dotter <3 Min älskade lillsnutta! Som är den finaste dottern i världen. Lyckan var total när du kom upp på bröstet,jag blev 2 barnmor.Jag krystade & krystade av sådan för väntning & nyfikenhet över vem du var och när Fredrik sa ser du vad det var för kön? Då visste jag innan jag ens kollat att det var en tös,det kände jag på mig när hon låg i magen och även om man inte ska önska kön så tyckte jag det var så roligt att få en dotter,vi hade en av  varje <3 2010 var året då Liam blev storebror,fick sin älskade lilla syster Alina som han desutom själv bestämde namnet på :) Kärleken mellan dom små är obeskrivlig,det verkligen syns hur mycket dom håller av varandra.

2010 har gått så otroligt fort,kan inte tro att det är sant. Jag stod ju nyss uppe i sovrumsfönstret & tittade på fyrverkerierna samtidigt som jag kände Alina sparka i magen,nu är det året slut och hon är snrt 1 år! Detta året kommer hon börja på dagis :O OBESKRIVLIGT!

2010 har också varit det nog värsta året också. Efter att Alina kom så blev det en stor "krock" med allting,min huvud/ryggvärk,Liams oroliga jobbiga trotts,en ny bebis,två barn att ta hand om. Allt blev så otroligt,otroligt svårt & jobbigt när Liams trots kom samtidigt som Alina föddes,tänk trots pluss ett syskon som nog inte bara är roligt!
Man har varit nummer 1,alltid. Nu skulle man dela på mamma & pappa.
Det blev sjukhus besök för både mamma & Alina och jag trode ett tag att världen skulle rasa samman & att jag helt enkelt inte skulle klara det.

Allt detta ledde till en stor depression,allt kring det som drabbade mig efter förlossningen,att jag inte visste vad det var & att jag trode det verkligen var livsfarligt när attackerna kom,när det kändes som en kniv åkte igenom huvudet,jag tänkte att nu kommer jag dö! Jag har varit livrädd & är fortfarande när jag får ont,fasst jag hanterar det bätte nu.

Jag har haft en preiod i mitt liv där jag tänk mkt på döden & hur det är att dö,man kan väll säga att jag verkligen nu kommit på att jag & alla andra verkligen kommer att dö en dag och det är något som jag inte valt att acceptera under denna period. Det har skapat en stor rädsla/ångest i mig konstant. Den har vägrat att släppa och jag har helt ärligt gått runt & tänkt konstant,varje minut,varje sekund på döden,vad som händer efter den & funderat på vad som skulle vara bäst? Att få ett till liv efter döden eller att allt blir svart?
Varför? Undrar många,särskillt Fredrik & det kan jag inte svara på,det har bara inte gått att släppa och jag vet att det beror på att jag också haft tiden till att tänka så mkt på sjukdomar/död eftersom jag har haft tiden till det när jag varit hemma med Alina,jag har inte varit ute så mkt & träffat folk heller vilket jag märkt botar min rädsla mkt,genom att inte känna sig lika ensam när jag har mkt folk runt omkring mig.

Jag har funderat på allt i från vad som händer om jag dör? Vad händer mina barn då? Vad händer om jag & Fredrik dör vem tar hand om dom då? Vad händer om något händer mina älskade barn? Vad händer när mamma & pappa blir gammal? Vad händer när jag & Fredrik blir gammal? Kommer vi ens bli gammal? Tanken att alldrig veta hur livet kommer att bli skrämmer mig otroligt och särskillt nu när man hör om så många som drabbas av canser & annat skit! Tänk om det drabbar någon i familjen? Jag vet att jag enbart har plågat mig själv av att tänka såhär men det har inte varit lätt att få bort de onda tankarna.

Jag skulle kunna skriva en hel novell men jag känner att jag orkar inte men jag kan säga att detta året har jag upplevt saker som jag alldrig trodde jag skulle få uppleva som panikångest,när kroppen ställer in sig på livsfara fasst det igentligen inte är det,det är verkligen hemskt. Innan jag förstod vad tusan det var som hände!
Det är tur jag haft en otroligt bra vän att prata med om detta och utan henne,som upplevt samma saker skulle jag alldrig klarat mig ur detta som jag med stor sannolighet kan säga att jag nu gjort.

Ni minns att jag skrev att jag vaknade av att jag slutat att andas,det har försvunnit nu i samband att jag mår bättre så jag antar det var en sorts panik ångest det också.

Detta året har inneburit mkt stress=bröllopet som var helt fantastiskt men det mest stressade jag gjort,legat sömnlös på nätterna av all planering som det inneburit & alla hinder innan dagen äntligen kom!

Som sagt allting som varit under detta år,Ny familjemedlem,komplikationerna efter förlossningen,bröllopsstress,kännt mig instängd,haft tiden till att tänka på döden och inte accepterat tanken,ja allt har bidragit till att jag mått dåligt.

Jag tänkte förut att denna deprisionen jag hamnade i,alldrig kunde beskrivas med något possitift men efter att ha tänkt lite så har det faktiskt funnits en sak & det är att jag nu,kanske inte riktigt ännu men jag är på godväg att inte se döden som något skrämmande utan något helt naturligt. Såklart kommer den nog alltid att vara skrämmande just det att man vet så lite om den men också för att den tyvär kan komma redan i morgon,det kan ingen veta,därför har jag nu lärt mig att uppskatta andra bättre & mitt eget liv till att verkligen göra det man känner för,lev fullt ut för du har troligtvis bara ett liv! Jag har bestämt mig för att 2011 ska jag våga mer,jag ska lyssna på mig själv lite bättre vad JAG vill göra och verkligen göra det,misslyckas jag så gör jag det,ingen big deal. Varför bara stå & stmpa på samma ställe? Trivs du inte på jobbet? Ja men byt,utbilda dig till något du vill jobb med då! Du är alldrig för gammal & var inte rädd för att inte klara det,för det gör inget om du inte gör det! 
I sånna banor ska jag försöka tänka på lite mer nu. Jag ska göra det jag vill för vad är det för mening att inte våga? Va? Gör det DU själv känner för,låt ingen annan hindra dig och gör detsamma för andra,klanka inte ned eller prata skit om något gjort någoting som den själv vill bara för att du inte tycker det var ett bra val utan tänk hellre att det kanske är/var bra för den personen & glädj dig över det i ställets,slösa inte energi på att klanka ned eller var avundsjuk på andra,gör det bättre för dig själv i stället.

Nu tänker jag avsluta här för jag får ändå inte med allt jag vill skriva och jag har skrivit detta för jag vet att det säkert finns människor där ute som känner sig nere som alldrig tror dom ska ta sig ur,det GÅR bara man vill & försöker.

Mitt tips är att prata med andra som haft dessa kännslor & få hjälp av dom,träng bort det dära onödiga hemska tankarna som dyker upp. Om något hemskt händer så ta det den dagen,varför gå på två begravningar en före & en när det händer? Det läste jag ur en självhjälps bok som jag tycker var otroligt smart skrivet för det stämmer ju! Men låt dig också fundera lite på dom dära dumma tankarna även om det är hemskt,jag tror dom inte blir lika påtagliga då längre.

Jag har börjat mått mkt bättre nu & nu vågar ag nog säga det till mig själv att jag är påväg upp igen & försöker även träna upp mitt självförtroende & jag känner att det blir bättre & bättre allt & jag hoppas att det inte bara är en period för att sen komma tillbaka för jag vill inte tillbaka dit,det var hemskt! Jag hoppas att jag kan hålla mina onda tankar borta & inte låta dom ta över mig igen,nu försöker jag bara tänka possitift & leva livet fullt ut & försöka förverkliga mina drömmar så gott det går för jag vet nu hur fort livet kommer att gå vilket är tråkigt men lev medans det håller på :) Och tänk också att det ÄR normalt att känna oro över sig själv & sina barn,det ligger i ens natur men låt det inte gå till överstyr som det gjorde för mig. Tänk också på vad du har mer än på vad du inte har. Jag är så glad över mina små go troll,min man & mina underbara vänner så det går inte att beskriva <3 De gör så att jag känner att jag inte saknar något!

GOTT NYTT ÅR,LÅT DETTA BLI ETT BRA ÅR <3


Underbar tröja!

Jag snodde den hära bilden i från en annan blogg för att visa den fina tröjan som jag köpte på mellandgsrean på Kappahl,orkade inte knäppa kort på min egen haha.

Den är iaf helt underbar i "verkligeheten" Mkt finare än vad bilden visar!! Det fanns bara storlek 32/34 kvar haha men jag måsta köpa den ändå för jag fick väll så lov att komma i den när jag köpt den även om det skulle ta ett tag,vem kan ha 32 i storlek lix? Inte jag i vanliga fall men denna kunde jag ha & den satt bra :) Det ska säkert vara en oversites tröja (stavning) Därför jag kunde ha den :) Den är så vacker! Iaf i verkligheten...


Bollar och Internett

Just nu sitter jag i telefon kö till Tele 2 för att säga upp vårat mobila internett som inte är värt några pengr i världen!
Vi har i stället tecknat hos Telia. Bredband,telefoni,tv :) För typ samma pris,behöver jag säg att det ska bli skönt med fler tv kanaler än 1,2,4an?

I morgon kommer det nog en leverans med fler badhavsbollar :) Liam & Alina älskar att sitta där inne och leka med alla bollarna. Synd att priset på bollarna inte är det billigaste men jag beställde nu i från Hikmet.se och där de kostar mindre än på Albinsleksaker i Hudik,även fasst det  blir frakt så blir det billigare,köpe 2 förpakningar nu :) Men vill ha mkt mera,skulle vara häftigt att göra ett stort bolhav under trappen här hemma,det ska jag fundera på ;)

Fortfarande klarat mig i från kräkningar,pepper,peppar ta i trä! Kände mig illamående förut :/

Hej på er!

Här hemma är det sjukstuga,igen! Lagomt tills man blev frisk från förkyldningen. Var förkyld på Julafton också och nu kommer vi säkert alla vara sjuka på Nyårsafton :( Denna gången är det lite värre för nu är det Magsjuka,fy vad jag hatar det! Finns inge värre än att spy och må illa,blä.

Liam började i går att vara lös i magen i går och bajsade på sig flera gånger,inatt spydde han ner hela sin säng.
Kom upp till oss och var ledsen & sa att han hade spytt,lillvännen <3

I morse fick han inte behålla frukosten så då förstod vi att det var magsjuka. Nu har även Alina blivit hängig och varit nära på att kräkas :( Jag gruvar mig för att också få det,bara att sitta & vänta in att känna dom dära första kännslorna av at magen vänder sig ut & in vilket jag redan inbillat mig känna.....

Nyårsplanerna gick i krach och även pulkåkningen idag som vi tänk göra i Hedebacken i Hudik,tråkigt jullov för Liam att bara sitta inne & vara sjuk!

Jag som längtat tills nyårsafton som vi skulle fira med Sophie med fam & syran med fam :(

Paus!

Jag tar nog lite jul ledigt i från bloggen nu,fasst vem vet jag kanske redan i morgon finner lusten till att slänga in ett inlägg men just nu så känner jag att jag inte orkar/hinner med att blogga..

Man vill ju hinna med att hitta på andra saker nu när Fredrik också är hemma :) Synd att det mest blir till att sitta hemma pga denna snö!

Har varit ute någon timme idag iaf,jag & Liam & lekt :) Otroligt vad snö :O Alma stackarn fasnade under snön bakom en stor snöhög så det var bara att klättra ner & hjälpa henne upp haha....

Nu ska jag försöka få Liam i säng igen för 23 gg sen dricka min 2a kopp glögg :DPaus!

Jag tar nog lite jul ledigt i från bloggen nu,fasst vem vet jag kanske redan i morgon finner lusten till att slänga in ett inlägg men just nu så känner jag att jag inte orkar/hinner med att blogga..

Man vill ju hinna med att hitta på andra saker nu när Fredrik också är hemma :) Synd att det mest blir till att sitta hemma pga denna snö!

Har varit ute någon timme idag iaf,jag & Liam & lekt :) Otroligt vad snö :O Alma stackarn fasnade under snön bakom en stor snöhög så det var bara att klättra ner & hjälpa henne upp haha....

Nu ska jag försöka få Liam i säng igen för 23 gg sen dricka min 2a kopp glögg :D


God jul 2010

Här hemma på Orrstigen har tomten redan varit & lämnat julklapparna,vi ska ju äta vid 15 här och då ska dom öppna i från mamma & pappa sen ska vi vidare till Finflo för att öppna där  :) Så de i från oss har de redan öppnat...

Mamma fick också en julklapp,ett wii :) Min gubbe är snäll han <3 Av mig fick fredrik kläder,parfym & choklad.Haha,snygg tomte med morgonrock! Hittde inget annat...

Alina tyckte mest om bollhavet & princesstältet medans Liam tyckte bäst om traktor och flexi trax banan :)

Nu har Alina lagt sig för att sova en stund,helt slut & funderandes vad som händer haha. Liam & pappa bygger i hop en robot test bana & jag lagar julmat,måste passa på att blogg lite först bara och hälsa godjul!:)
Söta hårspännen va? Dom fick hon av  tomten ;) Gå bilen blev en hitt också...

Julmat

Så,nu är julmaten inhandlat,det mesta iaf. Skinkan och nejlikor var slut så får köpa det i morgon...

I morgon SKA vi åka in till stan iaf,har hört att det ska vara uppehåll då och Fredrik slutar efter Luch,han ska handla julklapparna i morgon=stress!


Jag vill ju!

Så gärna åka in till Hudik,det är så mkt jag behöver nu! Som smink ex har inget kvar alls förutom massara,morr!

Vågar inte köra i detta väder,man ser ju inte ens vart diket är,diket har jag halft besökt idag då jag vågade mig ut på vägen till Harmånger för att leta en ny mössa till Liam. Vi skulle åka till Pierres & co men är fanns ingen bra mössa :(

På vägen dit kom en stor lastbil med ett plogblad som tog upp hela vägen & fort körde han så jag fick tvärbromsa och vejja mot diket,trode det skulle smälla så blundade,det bara strök fyfan vilket idiot!
Jag vill gärna veta vem som körde den,den personen skulle jag vilja säga några ord till,och dom orden är inte fina!
Kunde ha smällt rejält och skadat både barnen & mej,pucko! Man kör inte på vägen med ett sånt plogblad,möjligtvis på e4a men fan inte efter midre vägarna,jag lovar att det räckte på bägges körbanor!

Nu är det sjukstuga igen,lagomt till jul,det tackar vi för,not! Alina är stekhet och Fredrik kom hem i från jobbet & frös & sa att han nog hade feber. Min hals känns som gröt och jag börjar känna mig hängig :(

Hoppas,hoppas det går över!

Buhu

Kunde inte hålla mig i från att prova att göra det dära julgodiset som verkar var så himml gott & i min smak,Rocky Rods tror jag de heter...

Mamma kom & passade Alina medans jag åkte ner på Kisoken & handlde indigrienser men är nere fanns inte alls det jag behövde,inte dumle och inte Polly. Så tog lite annat passade godis,den är nu klar och när jag provsmakade tänkte jag såhär: Vad är sp speciellt gott med detta,det smakar ju inte något speciellt sådär och då kom jag på att jag glömt det viktigaste= JORDNÖTTERNA! Så himml typsikt mej att alltid glömma något...

Jaja,dom står i frysen och i kylen nu och jag tro dom ändå kommer att gå åt här hemma,det smakar ju choklad ju och det är ju det bästa i godisväg som finns ;)

Idag skulle jag ha ringt Sjukgymnasten för min rygg,är nästan helt 100 nu att allting med huvudet sitter i hop med "knutorna" i ryggen..  Fredrik provade att trycka på en & fy f*n vad ONT det gjorde i huvudet då!
Jag kommer att skrika rakt ut om någon trycker ut dom,kanske inte ens är Sjukgymnasten man ska gå till? Kanske är Naprapat? Vi får se vad dom säger när jag ringer,om jag får fingrarna ur att göra det.

Sitter & funderar över Alinas mat "schema" Som det är nu funkar det inge bra...

Gröt har hon nästan helt ratat nu och vill ha välling i stället,hon äter ju på natten och sen på morgonen vid 7,det är lite olika det där i bland äter hon en gång vid 5 på morgonen med. Sen vid 10 äter hon välling igen innan hon ska sova Förmiddagsluren men då hon sen ska äta Lunch vid halv 12 så är hon inte så intresserad utav maten,hon är helt enkel mätt på vällingen hon drack kl 10. Lika så vid Middag,den är hon inte heller så intresserad utav,visst hon äter men inte så mkt som jag vill och oftast blir det att hon sitter & schöjs (stavning) Eller så håller hon på med en massa annat,tittar på Liam,slår på skeden så all mat flyger i väg,tittar åt ett annat håll,så hon är nog inte hungrig. Det är helt enkelt välling som gäller för denna damen,jag vill inte tvinga i henne mat och det är inge roligt tt mata henne då man gör det för att hon SKA äta och inte för att ho är hungrig däför måste jag lägga upp det på ett annat sätt och det får inte krocka med tiden för dagis läming & hämtning,hum...

Sen funderar jag på en till sak,hur ofta ska igentligen barn/bebisar bajsa? Alina kan bajsa 7 gånger om dagen om hon har en sån dag,oftast har hon det.. Alltid efter att hon ätit vare sig det är mkt el lite.
Känns som allt hon får i sig kommer ut bakvägen lika fort igen,inkomster & utgifter!

Nu ska vi prova med lite lunch en halvtimme senare än vi brukar,vilket är nu...

Måndag och

Bara 4 dagar kvar till Julafton,hur ska jag hinna handla klart alla klappar? Ja menar,vem vill ge sig ut i detta väder?
Bara att ta sig till dagis var ett knep & knåp,i vilket spår man skulle köra? Var man ned i diket eller uppe på vägen nu? Vet inte hur många gg jag var nära diket!

Idag skulle jag ha varit till stan som sagt men ne,det struntar jag i och hoppas på att de sista julklapparna hinns fixas en annan dag :)

Jag & Alina ska nog halka oss ned på kiosken snart och köpa indigrienser till julgodis som jag ska prova göra sen med Liam...
Men först byte av bajs blöjja!Älskar Pippi tröjorna!

soppor

Hittade några påsar med Nutrilett soppor i skafferiet i dag,ska jag dricka med glädje efter jul ;)

Önskar jag kunde ge mig själv ett nyårslöfte att jag ska hitta tillbaka till mitt sunda jag igen. Motion,motivation och den sunda maten.....

Just nu känns det som att jag alldrig kommer att hitta dit igen :(

Konstverk by Liam


Visste ni...

Att jag har en till blogg,haft den ett tag,först bara som "prova på" Uppdaterar den i princip alldrig men ni får kika om ni vill: Noting ventured, nothing gained.

Har inte haft tid/orkt till att uppdatera något här heller. Alina har blvit rätt så krävande nu! Det ska bäras hela tiden & inget är bra nog för den numera bestämda damen <3

Skiver något i morgon kanske om jag får fingrarna ur att byta batteri i tangentbordet,just nu lever det sitt eget liv......

By the whay,första natten för Alinis i sitt rum,än så länge går det kanon! Undra hur det går för mamma & pappa utan hennes säng brevid våran?

Liam klär granen <3


Lucia

Idag har det varit lucia runt om i Sverige,i morgon har min goklimp sin 1a Lucia på dagis,han ska vara en tomte :D
Ååå,vad han längtar! Sjungit luciasånger hela veckan här hemma har han gjort,han har förberett sig väl :)

I går blev Alina 9 månader också :D Stoooooooor tjejen! Måste komma i håg att skriva dagisansökan men det är svårt då jag inte vet något om hur schemat kommer se ut,men jag vet att det är 100% så kanske räcker att jag skriver 100% och bara Fredrik skiver sina jobbtimmar så får jag kjomplitera mina studiedagar sen :)

Behöver jag säga att jag längtr efter att få komma ut lite nu?? Det ska bli så roligt att börja plugga igen!
Men säkert efter 1 vecka kommer jag längta tillbaka till mammaledigheten för den är ju så mysig också....
Det kommer förhoppningsvis flera men inte än på ett tag,nu är det plugg som gäller....

Ne,datorn börjar skriva bokjstäver av sig själv nu så jag ger upp nu!

Ingen Uvi

Ush,vad jobbigt det var på Hälsocentralen idag! Liam var med och det var svettigt vill jag lova..
Alina fick gå runt med en påse fasstklistrad som hon skulle pinka i men det dröjde kan jag lova,kom till slut på att när hon får dricka kallt vatten brukar hon ruska på huvudet (hon gör så när hon kissar) Så då kom det pink men men knappast i påsen utan fulla min jacka & myxor och Alinas kläder,Alina hade iaf ombyte värre var det med mig haha.

Ingen Uvi men förhöjt värde av vita blodkropper men det var bara att skita i sa läkaren,jaha tänkte jag men man vill ju ändå veta varför hon har det! Varför emunförsvaret jobbar mer nu,det är ju för att kroppen har en infektion troligtvis & vad för infektion skulle jag vilja veta men det fick jag inte.

Alltså då hon har gula flytningar så tyder ju det också på infektion så något måste det vara som inte är så bra eftersom hon är så grinig nu för tiden......

Å,huga vad arg hon var när de skulle undersöka öronen på henne,jag kunde inte hålla henne så hårt som läkaren tyckte då jag inte ville göra henne illa,hur lätt är det att hålla fasst en bebis som är rädd,arg och ålar sig ur ens famn? Så en sköterska fick komma och hålla henne och brida hennes huvud så hon skreeeek som en jag vet inte vad,stackars lillhjärtat :( Hur hon ser ut nu röd överallt och klösmärken (som hon gör själv)
Hon river & river sig själv överallt och har rivsår överallt,har frågat på Bvc och de tror inte hon har klåda,det tror inte jag helller jag tror det bara är något hon gör ändå,Alina klöser på allting,soffan,sängen,mamma & pappa,golvet ja,överllt haha...
Behöver jag säga att Liam också har klösmärken? Senst på hälsocentralen fick han sig ett riv i pannan av henne :(

Liam hde rammlar ner i från någon hög av madrasser på dagis & slagit näsan,dom sa att han säkert skulle bli blå om nosen men det har han inute blivit som tur är! Inte fick dom lägga på något kallt heller,han är livrädd för det...
De sa också att dom inte visste om det var bra heller dåligt då svullnaden kan lägga sig innåt om man kyler.

Ja,vi får väll se hur det blir med Alina,vet såklart att man ibland har förhöjda världen av vita blodkroppar om man aft/är förkyld eller något annat som imunförsvaret jobbar emot men just det att det även tyder på någon infektion eftersom hon har gula flytningr,det är det jag funderar över. Läkaren undersökte iaf och det var lite rött & irriterat där nere men varför vet jag inte!
Kanske är av blöjjorna? Läste att det var en flicka som svullit upp av dom blöjorna vi anväder,bara för någon dag sen läste jag det,hon hade fått en allergisk reaktion....

Nee,nu ska jag börja arbetet med att städa varenda gaderob som alla kläder ligger i en salig röra i,alla hyllor har brakat i dom....

Alin ligger & sover nu,helt utslagen lillhjärtat mitt... Vad kan det vara & vad ska man göra i såfall omdet är någon infektion där nere???

Uvi?

Jag misstänker att Alina fått Urinvägsinfektion,ska ringa Hälsocentralen sen.

Jag gruvar mig så för att åka dit med henne :( Om vi ens får komma in,för det vet man alldrig!

När jag var in med Liam för jag trode han hade Uvi så fick vi ingen hjälp,fasst det sved när han kissade sa han...

Läkren sa att pojkar inte kunde ha Uvi,jag vet att flickor lättare kan få det men jag vet också att pojkar KAN få det men nix,inte enligt läkaren på Harmångershälsocentral..

Läste på Vårdgaiden nu att små pojkar till & med kunde få Uvi lättare än flickor??? Kanske läkaren skulle ha pluggat på mera i sin utbildning......

Får vi ingen hjälp i Harmånger så åker jag in till stan i stället även fasst vi inte är skriver där för någon hjälp borde man ju få!

Hon är inte febrig eller så men jag har märt att hon helt plötsligt har börjar grina och så luktar urinet stark,nyss mäkte ag även en gul flytning i blöjjan,kanske normalt? Jag vet inte,men kolla upp det ska vi iaf....

Nu mot dagis.

Allt slit lönar sig

Nu är min lärare tillbaka men bara på 50%,gör inte mig så mkt då jag är klar med kursen redan,såg att slutdatumet var den 31 :) Bra fick jag också på sista uppgiften :D Konstigt hur det kan vända i från att alltid ha fått IG till att få G eller VG,antar att man hitta något man verkligen brinner för & tycker det är intressant!

Ibland känner jag att jag vill dyka längre men som inte Uskutbildningen erbjuder,därför är mitt mål Sjuksköterska.
Om jag inte får det jobb jag vill ha som Uska,men det sägs ju att man alldrig blir förgammal för att läsa så jag har väll all tid i världen för att läsa vidare sen när jag känner att det är dax,right?

Detta är såklart en kick i självförtroendet då jag alldrig varit duktig i skolan och alltid tyckt jag har varit helt knäpp i huvudet,vilket jag även fått höra ifrån en mattelärare en gång,japp det är sant! Jag var ju för fan inte riktigt 100 var meningen han sade!

Såå,nu känner jag att jag har hittat något även jag är bra på och det trode jag alldrig att jag skulle :)

Synd bara att man måste plugga mera matte,matte B :( Jag vet inte om jag klarar det! Bara jag ser ett matte tal så slr det slint i huvudet,helt sifferblind.
Men om jag verkligen försöker se framåt och tänka att om jag verkligen lägger ned tid på matten så kommer jag sen att kunna läsa till det som kanske är mitt drömyrke.

Ikväll kl 21.30 ska jag se på tv4,Sex and the city filmen,jag har alldrig sett den :O

I morgon blir det julmarknad här i Stocka,mys!


Idolkväll

Men inte vilken Idolkväll som helst utan final,vilken vinner? Jag tror Jay!

Idag har vi varit in till Hudik en sväng,jag & barnen och träffat Sara & söta Mille :)

En fenomenal Liam hade jag med mig idag,helt otroligt lugn,det enda som var,det var att han han kom bort några minuter vilket alldrig hänt förut och jag inte hoppas igen att han gör.
Gick på 1 sek,han stod brevid mig vända mig om för att kolla till Alina i vagnen,vips borta!
Kan säga att pulsen steg och jag började tänka tankar som att:tänk om någon tagit honom han har ju alldrig någonsin vågat gå ens en millimeter i från mig annars.

Frågade en massa gubbar på Fyren fiket om dom sett honom springa förbi men,icke! Efter lite letande så stog han vid utgånegn av Fyren,pju!

I morgon ska vi hälsa på Johanna i hennes nya lya :D Såg även att det var Sex and the city filmen i morgon 21:30,skriver det här så jag inte glömmer...

Ja,det var väll allt,nu ska jag fortsätta läsa lite Sjuksköterske studenter bloggar ;) Så roligt och läro rikt att få ta den av deras vardag & få en lite inblicki deras liv som studenter och vad utbildningen går ut på osv,det tror jag är lärorikt! Man blir ju inte lite sugen att själv börja,jooooo!!!

Känns som det kommer att ta en evighet innan i såfall,läsa upp en massa betyg,allt man ska fundera på!
Fasst ska man ens fundera så mkt? Kommer man någonsin att ta det dära steget då?

See you!


Om 20 år...

Jag har varit in på Ams.se för att skriva ett medelande till mina barn som dom kommer att kunna ta del av om 20 år,man blir rätt centimental när man sitter där och skriver hur mkt man älskar dom & när man skriver till sina framtida barn också <3 Jag kommer att vara 44 år då dom läser & dom 24 resp 20 år :)

Go ungarna,kan inte fatta att dom kommer att bli stora en gång,vilket kommer gå sabbt!

Man kan också skicka till andra men dom som är födda över ett visst år kan kolla medelandet på en gång om man inte sparar koden på något säkert ställe i 20 år där den inte kommer bort :)

Men till barnen kan dom inte komma fram förens om 20 år :) Dom som är födda i från 93 tror jag att det var,ja gå in & kolla själv :)

Värmesystem

Vi har hittat ett super bra värmesystem nu som vi vet skulle funka och bli mkt billigare,känns så skönt att veta det då det varit mkt tankar just nu om huset,om vi ska köpa det eller inte!

Kan börja med att skriva att alla dessa "modulhus" har haft en speciell doft,jag vet det eftersom jag såklart själv bor i ett men också för att jag har varit in i nästa alla dessa hus & ALLA har haft samma doft.

Det har alltid luktat speciellt av detta hus,mamma tycker det luktar unket & möggel.

Ett par som bor lite längre bort har upptäkt att felet ligger i köksgolvet,det är något med isoleringen som släpper in luft eller något,men det är inte möggel,inte vad jag hört iaf men det kan det ju så klart vara i alla hus utan att man vet om det men förmodligen så är det samma problem som dom.

Jag har funderat på det mkt och såklart tänkt ta hit besiktningsman innan ev köp av huset och jag har också tänkt att det blir dyrt att riva upp golvet och lägga ny isolering osv.

Nu har vi kommit fram till en kanonlösning,hoppas jag! Jag har även hört att ett par som bor i ett sånt hära hus några meter bort även har lagt in samma värmesystem.

Planen är att lägga in vattenburen golvvärme,då lägger man ju även ny isolering och det ingår ju i arbetet med golvärme eller hur man sa säga så då behöver vi ju inte betala själva åtgärden av fukten som kommer in under köksgolvet,om det nu är det. Det blir automatiskt åtgärdat då vi lägger in golvärmen. Vi byter sen ut våran kamin mot en annan kamin,en pelletskamin som sköter sig själv,enda man behöver göra är att fylla på pellets sen tänder den sig själv.
Vattenburna element på övervåningen!

Detta kommer bli en kostnad på en snabb ungefärlig räkning:100 tusen kr i stället för en vedpanna för 300tusen! 100 tusen kan inte vara så svårt att låna upp på huset i såfall...

På sommaren kommer vi inte behöva använda oss av pelletsen eftersom då behövs ingen värme,vi har vattenberedare som värmer vatten så det enda vi behöver betala för då är hushållsel,lampor,tvättmaskin osv.

På vintern måste vi använda oss utav pelletsen och min tanke var då att pellets har blivit rätt dyrt men då hörde Fredrik utav en på jobbet att de ska sänka priset på pellets eftersom ingen instalerar det längre,inte många iaf.

Det känns som en bra lösning på våra dyra elräkningar :) Och mkt tryggare att vi vet att det går att fixa ett nytt värmesystem utan att det drar i väg på allt för mkt! Jag orkar inte flytta igen så det skulle vara skönt om det gick att göra såhär vilket det borde eftersom fler gjort det.

Men det finns ändå andra tankar såklart,massor! Om det är det hus jag vill ha,går det att renovera så som vi vill ha det osv,osv.

Ja,inte lätt med hus inte!

Sen vet jag inte alls vilket typ av hus jag vill ha,detta är ändå inte rätt även om vi ska försöka få det så rätt som möjligt om vi köper det

Mitt drömhus är igentligen ett rött med vita knutar,typ inte bondgård men sånna där ja,vad ska man säga,långt hus med en böjj på hahahha. Där det finns tillgång & möjligheter,där man får/kan om man vill skaffa häst.
Tro inte att jag ska köpa häst,jag är hästrädd men jag älskar hästar & tanken på att någon gång kunna köpa en lite shettis,ponny,islandshäst till barnen lockar otrolgt! Självklart skulle jag nog avböjja för den tiden det tar men skulle jag vinna en massa pengar skulle jag bara jobba  50% och skaffa en häst och ha någon som hjälper mig med den och jag skulle absolut träna bort min rädsla!
Här kan man inte ha häst eftersom det är villaområde,jag vill ha en stooor tomt! Inte bo så himmla nära grannarna som vi gör nu även fasst jag på ett annat vis vill det,känns tryggt!

Ena dagen är den andra olik,då vill jag ha ett spritt nytt mordärnt hus och andra vill jag bo här,hum.

Haha!

När vi köpte poolen i sommras så tänkte jag att det skulle vara roligt med en vatteruchkana,Liams lilla var ju för liten för att kunna ha så jag kika runt lite och fann på Halens.se eller Ellos.se minns inte riktigt men iaf så hittade jag där en rätt så stor vattenruhkana med lite tillbehör för ett kostigt billigt pris,var så nära på att beställa men jag tänkte,äh jag väntar ett litet tag och tur var väll det för då rann det ut i sanden!

Inte förens nu när jag hittade den så insåg jag att den var till dokskåp,haha!

Jag som tänkte,oj,oj vilket pris men gud vilket stort paket det kommer att bli....


Den hade ju varit rolig att få hem,när man förväntar sig världens bigga paket men så kommer det ett mini,hahaha!

Julklappar!

HUR MYCKET HANDLAR NI JULKLAPPAR FÖR?

Ni får såklart vara anonyma!Idag kanske

....Vi får besök utav Johanna,jihoo :D

Synd bara att Liam inte hinner träffa henne,han längtar så efter att Johanna ska komma och hälsa på!

Meeen...får Lördag ska ju vi åka aoch hälsa på i hennes nya lya och då får hela familjen hänga med :)

Långhåring

Alina´s hår har växt som bara den nu,så roligt eftersom jag har längtat tills hon kan ha fina hårspännen och nu kan hon det :)

Godmorgon i stugan

En natt utan välling har det varit i natt,för Alina alltså :)

Hon åt sista gången vid 21 tiden i går sen har jag inte hört i från henne på hela natten,skönt!

Hon börjar blir stor nu så hon kanske inte längre behöver äta på natten? Liam slutade med det tidigt han...

Nu är det dax att göra sig iordning lite innan barnen vaknar.

Föresten,bara så ni vet så vill jag ha en systemkamera!!!! Vad roligt det vore att fota då.


Julkort-chek

Nu har jag äntligen fått fingrarna ur för att framkalla årets julkort,det kommer att bli ett glatt ett men kanske inte den bästa tröjan under tomte dräkten kortet precis!
Liam´s tomte dress finns det ett bälte som man ska stänga igen rocken med men det åkte bara upp och under hade han en blårandig tröjja,inte så snyggt men vad gör det om tusen år,inget!
Kortet har iaf en väldig charm i sig tycker jag,ni får väll kanske snart se i brevlådan ;) Ja,ni som får då...
Ingen hund blev det med på kortet detta år heller,inget av dom som hon var med på blev bra,hennes nos tog upp hela bilden. Man får hoppas på ett med henne på nästa år i stället då man förberett sig lite bättre när man ska ta bilder osv :)

Har knäppt så mkt kort på senaste men det tar ju sådan tid att ladda upp! Här kommer några iaf :)!fina posar :) Alina är en riktig vildning nu,hon kryper riktigt nu,ställer sig upp,rammlar omkul,klättrar i trappen,fullrulle med andra ord :)Dax för grind!Klär julgranenDammsugaJulgranen är uppe

Japp,nu har vi satt upp julgranen,såg så många andra som gjort det så jag blev med sugen och vi har alltid varit tidigt med just det,att satt upp granen.
Tycker att om man sätter upp den dagen före julafton så hinner man ju inte njuta något utav den då den snart ska tas ned.

Bilder kommer någongång :)

Nu har jag badat två busungar,ena är nattad-Aina. Liam sitter i badet nu snart är det sängen för även honom,dgis i morgon igen.

14e är det Lucia på dagis,åå,vad jag längtar att få se min lilla tomtenisse :)

Ush & fy

Jag mår så dåligt av att mina dagar ser likadant ut,varje dag! Skillnad om det var något liten sak som var annorlunda från dag till dag men,nej det är precis samma i från morgon till kväll,inte en enda sak som är annorlunda.

Vi åker ingenstans längre,har liksom ingen ork känns det som. Jag har ingen lust att ta med Liam på stan exempelvis då det bara leder til att vi får åka hem igen,han hatar att vara på stan.

Vad mer kan man göra? Vi gör redan allt man kan göra känns det som.

Vi leker,äter mat,går ut och leker ibland. Idag har inte ens det kännts lockande,att gå ut.

Även fasst min kropp skriker efter att komma ut.

Morsning korsning

Sitter här och inväntar sotaren sen blir det städning i think :)

Vad ska ni göra idag?

Ingenting

NEJ,att bo häromkring är inte det lättaste! Det finns inte de vidarutbildningarna som jag vill/måste gå häromkring,de fanns i kronberg,vem vill flytta dit 1 helt år,inte jag iallafall.

Jag bli så less att allt man vill ska stoppas pga av utbudet i den hära komunen och även i Hudiksvallskomun.

Nu ska jag maila till Hälsingevux och höra med dom om dom har några planer och kan införa barn/ungdomsjukvård här eller barnundersköterska,men det känns rätt onödigt att läsa till barnundersköterska då man snart är klar Underslöterska,jag vet integting om hur man ska göra eller vad man ska gå gå men jag antar att det är det förstnämda men det finns inte heller här omkring. Ingen verkar heller veta fasst dom SKA det!

Lillskruttan

Gick upp för att kika om Alina hade somnat nyss,det hade hon inte utan hon hade norpat min mamma tidning och log där och kollade på en sida med enbart nappar,ni vet namnnappen brukar ju ha en reklamsida där med nappar på hela sidan,där låg hon och drömde sig bort ;) Gulljäntan min!

Brrr

Kallt idag,14- nyss när jag kollade men känns som det skulle vara 30-!

Liam är lämnad på dagis,alina sover förmiddagsluren och jag sitter här och läser lie bloggar,tänkte bara slänga in ett litet inlägg :)

Min kropp skriiiiiiiker efter att få komma ut lite! Den skriker efter att bara få resa bort över en dag,gå på bio,schoppa göra någonting roligt.

Någon helg ska har vi bestämt att fixa barnvakt och kanske gå på bio eller så,jag vill åka på hotell bara för en natt det skulle vi ju göra efter bröllopet men det har alldrig passat in så det har runnit ut i sanden,synd det!

Man behöver komma ut på tu man hand i bland,ibland känns det som vi går på ett löpande band,jag och Fredrik.
Vi gör det vi måste,jobbar tar hannd om barnen,hemmet. Men tiden för varandra är det sämre med tyvär!

Vill även göra något tillsammans med barnen,åka någonsta med dom,men vart?

Sinnes sjukt!

Familjeliv,igen! Förstår inte varför jag bara måste gå in och kolla på alla länkar fasst det varnas för känsliga tittare :(
http://www.youtube.com/watch?v=TmLhHimvx8M&feature=player_embedded

Är en mammas läs idiotkärring´s vis att uppfosta sin son,hon var med på Docktor pill (stavning)

När jag såg det där så ville jag bara klösa ögone,dra henne i håret! Jag önskade att sonen bara spottat ut den dära jävla såsen i ögonen på henne så hon blev blind.

VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE (MAMMOR)

Ny vecka

Hejsan,försöker få Alina att sova förmiddagsluren men det går sådär!

Liam är på dagis,somnade påvägen dit. Han var rätt loj när jag lyfte ur honom ur bilen,somnade om stående där ute på backen,stackarn!
Blev morgon före 05 här i morse så inte undras på heller.

Vi satt och kikade på bygga nytt i går,hus alltså men njaaa,jag vet inte!

Tänk vad härligt det vore att flytta in i ett spritt nytt hus precis som man vill ha det,men dyrt!

Jag är så klyven om allt nu på huset om vi ska köpa det eller inte? Huset är inte som jag vill ha det just nu,renovera går ju men om man som jag vill ha öppen planläsning nere så är det omöjligt här!
Köket går att slå ut men vips så försvinner ett rum och antalet planerade barn!

Bygga ut?,ja kanske men då finns knappt någon tomt kvar sen,ååå det är så mkt som jag vill ändra på här som jag inte vet går.

Sen har vi den dumma uppvärmningen,direktel som kostar multum! Men man får ner kostnaderna rejält med pumpen och kaminen som idag är det extremt varmt här inne och det bara för att det är milt ute och då har jag inte ens eldat något!

Jag kommer alldrig kunna bestämma mig! Jag vill ha mitt drömhus men det finns inte på den plats jsg vill bo på-Stocka! Både jag & Fredrik trivs så bra här jue...

Kväller

Haha! Jag har länge velat kunna skriva med större text men alldrig fattat hur,nu märkte jag i från det förra inlägget då jag kopierade en text rad om antalet barn som levde i fattigdom var så blev all text jag skrev större,kan man ju göra så också,lite krångligt men det funkar ju :P

I morgon är det dagisdax igen för Liam,jag ska försöka få kontakt med min lärare!

Min kurs är slut och jag vet fortfarande inte om jag fick G på den sista uppgiften och läraren har varit sjukskriven en evighet så jag vet inte alls hur jag ligger till meeen,det ska ju inte drabba mig hoppas jag! Jag har ju lämnat in som jag skar.

Jag skulle även försökt att ordna jobb till nästa sommar,förmodligen blir det inga problem att få ett sommarvikariet,jag får säkerligen vara på Hagägnsggården men jag vill vara på något nytt stället :)
Jag vill verkligen vara på bb men jag vet inte om det funkar när jag inte är klar med utbildningen!
Men allt går bara man vill säger dom,gör det?

Funderar på att ta ett bad men Alina är inte på toppenhumör,vaknde nyss och vägrar somna om trots ytterliga en flarra välling.
Hon vill nog komma ner till mamma antar jag ;) Hör hur hon roooopar nu,ting på er!

Här var man inte så kaxig inte <3

Klart

så,nu har jag bidragit med 20kr,lite hjälp iaf.

Jag bidrar hellre med några kronor till barn i Sverige som lever i fattigdom än till ex Rödakorset som jag hört så mkt dåligt om,pengarna kommer inte fram osv!

Det finns ju även barn i Sverige ja närmare bestämt:över 340 000 barn som lever i fattigdom i Sverige!
Sjukt!!!!

Ska blir roligt att läsa tacklistan sen på Julafton till alla som bidragit!

Det verkar vara rätt många och det förstår jag!

Gud vilken bra ide alltså! Hoppas alla barn blir glada på julafton :)


Familjeliv igen

Ja,jag satt och läste en massa trådar,där mammorna var förtvivlade över att dom inte kan ge sina barn julklappar osv,så läste jag att det var någon som tipsat om Katrin Zytomierska´s blogg,hon har dragit i gång en fantastisk grejj där hon hjälper dessa familjer! De som har det svårt får skriva ett mail till henne och skriva vad det önskar sig,mat,julklapp osv.
Hennes "grejj" har fått stor uppståndelse och folk bidrar med rätt mkt pengar,var en eller 2 privatpersoner som satt in 10.000 var :O Ja,det är hur bra som helst! Jag ska också bidra med en slant,räcker ju med 10-20kr,så har man ju hjälpt till så att kanske ett barn iaf får en julklapp,bättre än inget. Vore jag förmögen hade jag också satt in 10.000 kr! Men en liten slant räcker det med. Skänkt en liten slant ni med om ni kan 10kr gör mkt och det har det flesta av oss men det är även många som inte ens har det!
Gå in på hennes blogg och kolla!

Man undrar ju också hur fan det kan vara så i Sverige :( Att så många barn ska behöva leva så fattigt!

Julkort

Gårdagens försök till att knäppa årets julkort på barnen gick ju inte så vidare bra!

Måste säga att det är inte det lättaste att knäppa kort på 2 busiga barn och en kamera som det nästan är slut på batteri i,dom satt inte still för fem öre!

Alina tog av sig mössan,gjorde hon inte det så kröp hon i väg. Liam kollade bort i från kameran hela tiden ocg hunden satt allderless för långt fram så det var bara hennes nog som tog upp hela bilden,lång nos!

Meeen,jag väljer ett utav alla tok kort,är ju fina på sitt sätt ändå :) Synd bara att Liams tomterock åkte upp hela tiden och jag glömde att ta en vitfärgat tröjja under,han hade en blårandig,snyggt,jaaa!

Inte orkar jag sätta i gång på nytt och prova knäppa nya heller.

Tänkte slänga upp lite kort på Liam & Alina när dom var ute & åkte pulka i Fredags eller var det i går? Ja det var det men det får vänta,de ligger i kameran nu som inte har något batteri.

I stället slänger jag in en bild i från förra vintern när Liam lärde sig åka skrillor. Tyckte det var nyss! Där låg Alina i magen :) Någon vecka innan hon kom ut.

Furby

Jag hittade faktiskt en Furby på Tradera som jag lade bud på ;) Tänkte det kunde vara rooligt för barnen att ha,kanske i julklapp? Meeen..jag tror inte jag vinner den eftersom det bara fanns 1 enda och de verkar ha blivit populära bland barnen igen,var några bud redan :(
Om jag inte hittar den ska jag leta fram min,men jag har säkert kasstat bort den :(

Minns ni?

Jag hade en grå :) Undra om den finns kvar hemma på vinden? Jag tycks minnas att jag letat men hittade den inte :(

Snart är det lucia tider!

Jag brukar ibland gå in på olika forum på Familjeliv.se och läsa,ofta så läser jag om ledsna föräldrar som inte vet hur dom ska ha råd med att köpa julklappar till sina barn eller hur dom ens ska ha råd med Luciakläder!
Blev lite funderasam över dessa forum inlägg först då jag tänkte att luciakläder inte kostar så mkt så det kan inte vara så svårt att få tag på,det finns ju på Traders jätte fina för en billig peng för de som inte har råd att köpa nytt.
Men sen tänkte jag också att det faktiskt finns de som hamnat i ekonomisk kris och det kan hända ALLA,tänk er själv om någon blev arbetslös och ni hade ett dyrt lån och en massa andra utgifter,då finns det inte mkt pengar kvar sen.
Jag tror att för många är detta en väldigt jobbig månad ekonomsikt med alla julklappar och allt annat kring jul.
Vad hemskt man känner sig när man läser sånt då man vet att man igentligen alltid handlar allderless för mkt julklappar till sina barn och vissa kanske inte ens får en enda :(
Sånt ska man väll igentligen inte tänka på,för det skapar bara dåligt samvete men iaf jag kan inte hjälpa det!
Då tänker man kanske att denne måste väll ha en släkt som kan ställa upp och hjälpa till men den turen har inte alla tyvär.

Sen läste jag också om detta med lucia kläder att vissa barn inte kan vara med pga att det inte har luciakläder,verkligen sorligt :( Hade jag varit i den sitsen hade jag gjort allt för att mina barn skulle få vara med,det handlar inte om mkt pengar men på ett vis så tycker jag ändå att beg luciakläder måste man väll ändå kunna skrapa i hop till,rätt onödigt att köpa nya varje år också!

Jag läste i en artikel om att det var hur många familjer som helst nu som var i ekonomisk kris och som helt enkelt inte hade råd med luciakläder ens :(

"Nästa vecka är vi många föräldrar som springer runt i butikerna på jakt efter lucialinnen och tomtedräkter i årets storlekar. Några hundra kronor för något som används ett par gånger. För den med små marginaler är det en omöjlig utgift. I flera förskolor kommer det vara luckor i luciatåget. Barn som inte dök upp på morgonen. Barn som plötsligt blev förkylda, fast de längtat, övat och hoppats. Barn som ville visa mamma. "

Efter att ha läst detta så såg jag att någon annan hade skrivit en jätte bra ide och det var att om alla föräldrar som hade urväxta luciakläder hemma kunde skänka dom till dagis som deras barn går på,det är väll jätte bra?
Då får alla barn chans till att vara med. Jag funderar på att ta upp detta på vårat dagis och se vad dom tycker om det. Vi har urväxt tomtedress till Liam tror jag om den inte är för liten för att lämna på dagis,de har ju bara lucia på större avdelningen och där går det barn från 3-6 tror jag? Vi köpte en ny detta året till honom på Dollar,den kostade 50 kr,den ska jag nog lämna på dagis när han växt ur det om inte Alina kanske vill vara tomte något år,någon gång ska jag skänka den iaf när inte mina barn har användning för den längre!
Dom ligger ju ändå bara här och skräpar.

Jag tycker det är hemskt att vissa barn inte får vara med :( Trode inte ens det kunde vara så?

Julklapps leverans

Just ja,igår kom Alinas vinst i från Lill-erskdet var en tyg tomte,jätte söt! Liam och Alina får ha den tillsammans eftersom det bara var Alina som vann :)

Hämtade ut en TUNG låda i dag på Ica Harmånger full med Julklappar till Liam,Alina och kusinerna :)
Alinas Hellokitty säng var verkligen fin,det ingick täcke och kudde med,det trode jag inte! 199kr,kostar mkt,mkt mera på leksaksaffärerna för samma docksäng!
Igentligen är hon väll för liten för den nu kanske men snart så :) Går så fort!
Snart är det dax att köpa smink.plattång,locktång i stället :P

Liams saker såg också roliga ut,det gjorde alla hoppas att dom blir glá :D

Buda hem en gåbil till Alina också eftersom den andra inte längre ser ut som en gåbil längre!
Liam är expert på att förstöra saker :( Alina måste ju ha gåvgan/gåbil.
Liam har även förstört Brio gåvagnen,den som var så fin!

Gå bilen jag köpte på Tradera,var som ett flygplan med Nallephu på,mycket aktivitets saker på den :)
Propellern snurrade och blinkade jätte fint stod det och den spelade melodier :)

Nu är det färdigt med julklappar till barnen i från min sida,nu har dom fått allderless för mkt igen och det kommer inte komma in mera leksaker i lekrumet,är snart upp till taket! Har fått lagt undan en massa men ändå minskar inte bergen ;) Jag har köpt allt hitilss eftersom jag vill börja i tid men Fredrik köper alltid sina någon dag före jul och han vill ju med köpa till barnen så det läre fyllas på ändå!

Längtar tills vi ska sätta upp julgranen,alla gaderober och skötbordet uppe är fulla med julklappar!
Blir nog tidigt den kommer upp i år,helst nu så man får lägga under alla paket,myyyys!

Finflo ikväll

Hejsan,vi har varit i Finflo ikväll och kollat in Svärföräldrarnas nya hus,jätte fint! Det är så fint i Finflo där skulle jag med villa bo om jag skulle måste flytta någon gång :)

Glömmer alltid min Facebook sida uppe,står det att jag har varit inloggad hela kvällen?

Innan Finflo så var vi ute och åkte lite pulka :)

Vad det snöar ute! var så läskigt att åka hem ikväll,såg ingenting,tur att det inte var jag som körde,hade vägrat!


Efter middagen idag

Alina fick låna en babypulka efter sina kusiner idag som dom sitter i :)
i morgon får vi prova den ute!

Avslutar med en bild på mig & Alina,knäppt av mästerfotografen Liam <3

Snart Fredag

Denna vecka har gått rysligt fort!

I morgon är det Fredag igen och helg kan man väl säga :)

Inga planer i helgen eller jo, vi skulle väll gjort det vi tänkt nu i flera veckor men som alltid slutat med att vi inte kunnat pga av förkyldningar,väglag osv det vill säga:BADA!

Vi får se helt enkelt hur det blir....

Hur ser eran helg ut?

Knäppt en massa bilder idag på busfröna men för att kunna lägga in bilder i från kameran krävs det att jag stänger ner modemet och det är inte det lättaste att gå i gång igen så jag orkar inte det just nu,får leta fram något som jag redan har lagt in tidigare idag istället :)

Krypa,krypa,krypaBusungen!

Skulle behöva en lekhage till Alina som jag kan sätta henne i när jag donar på här hemma som ex när jag ska få fyr i kaminen,tar ju en stund eller när man donar med någon annan syssla,har ju spjälsängen uppe i vårat sovrum skulle vara skönt att ha något typ i vardagsrumet,svårt nu när hon drar i väg på egnet håll.


Sebbe är här idag

Vi har lekt med Trolldeg,bilar och lagt mat :) Synd att inte Liam är hemma men han måsta på dagis,har inte varit dit denna veckan och snart är det Lucia,tänkte att han kanske behöver vara med och träna Lucia sångerna han med :) Men vi ska snart åka hämta honom jag,Seb och Alina. Detta blev resulatet :)Seb dukade med Nallephu tallrikar.
Jag gjorde någon bacongratäng med Creamfraiche,chilisås,grädde,purjolök och kryddor,blev rätt ok :)
Alma vill vara med hon också
Alina och cesar :) Cesar är som vanligt nu igen men han är lite uppsvälld brevid ögat :(

Spel

Brukar ni spela? Köpa Trisslotter,kanske spela på Keno,Lotto?

Jag brukar köpa Trisslotter då & då men vinner alldrig något stort :(

Så idag provade vi att spela Lotta men vann ju såklart inget! Hur stor chans är det igetligen att vinna på lotto?
Kan ju inte vara så stor,då menar jag typ drömvinsten eller lite högre än 30 kr?

Jag känner då ingen som någonsin vunnit så mkt pengar,då känns det bara meningslöst att prova,men prlötsligt händer det kanske :)

Tänkte att jag skullle prova något som jag alldrig spelt på förut,vet inte ens vad det var jag spelade på,var på Svenskaspel.se något matchspel,lämnade in en rad kansk har man nybörjar tur. Kryssade en rad huxflux bara!
Jag har ju ingen koll på sånt dära med matcher haha så vem vet kanske man vinner ;)

Ne,dax för sängen nu! Dagisdax i morgon igen,tror Liam längtade efter kompisarna på dagis nu efter några dagar hemma med förkyldning.

Å nej

Vi har en erkännare nu,en väldigt lessen sådan :( Det var Liam som stoppade in honom där,tänkte jag också att luckan var stängd när jag skulle köra i gång,öppnade bara för att kolla hur tvätten var eftersom vi glömt att ta ut den,den luktade illa så jag stände igen och doserade tvätt medel & tryckte i gång,konstigt att inte Cesar hoppde ut när jag öppnade luckan.

Jaja,Cesar mår bra nu iaf och man kan inte göra mer än att ta denna diskutionen om och om igen!
En 3 åring förstår ju inte vad det kan få för inebörd av att stoppa in katten där även fasst jag sagt det minst tusen gg! Han sa att han stoppat in Cesar där för att han ville bo därinne och ha det som kojja.
Ja,ni ser ju hur en 3 åring resonerar.

Drama i kväll

Fy,säger jag bara! Jag måsta köra om en tvätt som inte Fredrik hade tagit ur tvättmaskinen,efter ca 15 min hör jag katt skrik så jag tänker att Cesar är ute och vill in men det kom ingen katt så hör jag skrik i från tvättstugan,NEEEJ tänkte jag då fort av med strömmen och skrika på hjälp men luckan gick inte att få upp.
Tillsslut lyckades Fredrik få upp den och ta ut Cesar!
Jag tänkte att nu är det absolut kört med honom eftersom en katt klarar väll inte av en omgång i en tvättmaskin men han gick ut och såg bra ut,lite röd brevid ena örat bara,nu sitter han i Fredriks fam inlindad i en handuk brevid kaminen. Han är ganska nedkyld!

Räddningen var väll att jag hade mkt tvätt i maskinen så han blev "ihoppackad" Istället för att slängas runt och drunka i all vatten och som tur var körde jag bara på 40 grader som jag alltid gör så han brände sig inte av vattnet.

Jag kollade innan jag stängde luckan men han måste ha legat längst in under all tvätt.

Nu ska jag riva ur all tvätt nästa gång om jag ska köra om något,minns inte heller om luckan var öppen när jag körde i gång och i sånnfall är det en annan historia som jag hoppas att det inte är,det vill säga att Liams toppan i honom men jag tror inte han skulle göra en sånn sak efter alla geomgångar att man alldrig får stoppa in något i tvättmaskinen!

Så jag tar åt mig skulden att jag kollade för dåligt me han harväll alldrig hoppt in i tvätt maskinen någongång och hur han fick plats där så mkt tvätt som var därinne är en annan fråga.

Så klart tänker man vad hade hänt om vi åkt bort eller alldrig hört honom :( Om jag hade haft mindre tvätt,kört på högre grader :( MEN det går inte att fundera på sånt,han klrde sig iaf och det är huvudsaken.

Tomtespalten

Läste ni Tomtespalten idag? Alina hade vunnit något därifrån,synd att inte båda vann något bara. Men men,man kan ju inte få allt här i världen :)

Alina sover en stund nu,Liam är ute och leker i snön med Alma.

I går fick vi hem kaminskyddet och en kassa med kläder,bra med kläder med lite större storlekar också,vet inte hur många jackor,regnkläder,overoller Alina har nu,det är en del men bra med ombyte till dagis osv.1a December


Alina fick smaka en liten smula av sin chokld men det intresserade henne inte alls,det var bara motivet på kalendern som hon sken upp över ;) Kitty,kitty,kitty har hon sagt hela morgonen.

Liam har även en tv -kalender men vi missade det i morse så vi tar det ikväll.

RSS 2.0