Traktor

Idag har vi varit ute mest hela dagen. Fredrik lånade hem en trektor & har kört bort lite snöhögar från gården,Liam tyckte det var jätte roligt att åka med & blev så lessen nu när han måsta lämna tillbax den :( Blev bra efter en stund då vi köpt lite lördagsgodis :)
Kikat lite på lg.se nu,det är ju så roligt att se alla nyfödda,såg även Carros flicka & gud vad söt hon var! Tog ett tag innan jag hittade bilden eftersom det var någon som knäppt säkert 20 bilder på sitt barn & på sig själv & lagt ut. Måste ju vara något tok? Gå in & kolla får ni se haha.

Här är det skapligt lungt i magen nu. Men haft mkt samandragningar!

Ikväll är jag sugen på pizza ;)

Ont inatt

Ja,inatt har jag haft ont på ett knepigt sätt. Det har lixsom inte bara varit som värar i magen vilket är det värsta jag vet utan det har strålat mera bakåt ryggen & bränt på ett konstigt sätt,det har varit mkt lättare att tagit sig igenom dom värkarna! Men inte var det roligt precis men det gick bra att ta sig igenom dom som sagt. Trode jag skulle måsta fara in ett tag faktiskt för jag har vaknat & haft värk många gånger i natt men tänte att ähh det är bara falsk alarm el inte på G riktigt ännu så jag avaktar. Har haft mkt samandragningar idag & slemproppen lossnar HELA tiden nu! Så inte tusan kan det vara många dagar kvar tycker man,kanske får fara in snart,inatt kanske?

Nu ska jag kika efter en ny mobil IGEN :o Min är helt knäpp nu sen simkortet la av fasst jag fick ett nytt ju! Det hörs inte när det ringer så jag har hela tiden missade samtal på telefonen,det är för att dte inte går att sätta på någon ringsignal för när jag går in på den menyn där man ändrar signaler så stäng telefonen av :( Hra ju tappat den i hundskålen med vatten i en gång men sen funkade den ju bra efter det ändå men det är nog efter det kanske som kommer efter. Alltid ska telefonerna krångla!

Allting klart

Nu är jag i v 40 :O Nu är det INTE långt kvar! Även om jag skulle gå över så är vi 2 barnsföräldrar inom en snar framtid :) Dom flesta som skulle ha bebis ungefär samtidigt som mig har fått. Carro som jag brukar prata med på Msn ick en flicka i natt tror jag? Vi som skojjade & skrev att vi skulle vänta på varandra så vi fick ligga på BB samtidigt :P Nu får jag nog ligga där själv & inte veta vem någon är kanske? Hade varit roligt att kunna pratat med någon. Men stort GRATTIS till henne & hennes kar! Man längtar ju inte mera för att alla runt omkring får ut sina bebisar,JO!

Kul med mera snö va? Varför slutar det alldrig att snöa? Jag HATAR snö nu,el inte hatar men jag är less på att se att det snöar! Kommer alldrig kunna köra våran vagn i denna snön iaf :( Bättre om det hade varit bart ute på vägen! Men det är ju ett pluss att det inte är kallt idag iaf :) Kanske pallrar oss ut i snövädret & leker lite sen. Liam vill köpa Lördagsgodis idag till i morgon haha men det kan vi göra i morgon likabra annars får det nog inte stå i fred. Kanske bli nå chips el något ikväll framför tvn,inte för att jag tycker om chips eller. Något enstaka kan jag ta men sen mår jag bara illa. Men Liam & Fredrik tycker ju om så får köpa till dom då :)

Nu ska jag klippa klorna på Almis!

V 40

Du är i vecka 40

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Vill du ta ett once in a lifetime-foto är det nu hög tid. Läs mer om Lina och Linda som skapar bilderna med professionell makeup och upplevelserna med det lilla extra i Stockholm.

Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.

Lycka till i framtiden.

Vi hälsar dig nu välkommen till Småbarn.se.

 


God kväll

Idag har vi besökt stan en sväng med Johanna,måsta in & köpa Tenstift till bilen. Gick en runda på stan också,var ett tag sen. Gick bra när Johanna var med & kunde hjäpa till med bråk staken. Mitt kort i telefonen gick sönder idag,tur det var när vi var i Hudik så jag kunde få et nytt kort inne på Telia. Bokrea var det ju också så Liam handlade sig en musikbok med Mussesklubbhus :)
Nu nattar Fredrik Liam med han vill inte nå gärna sova :( Tiden går så fort då Fredrik kommer hem,middag sen vips så är de säng taim för Liam & inte så lång efter även för mig.

Har haft en konstig kännsla i magen idag sen jag drack Basilika te. Det sägs sätta i gång förlossningen,kännde mig så kaxig idag så jag vågade prova. om det ändå hade kommit i gång i förmiddag el något,vill verkigen inte att man ska vakna yr & nyvaken & ha värkar & knappt komma i väg. Vill hellre vara redo lix & pigg & alert!
Skrev jag att jag drömde att vi fick en pojke föresten? Som hade fullt med födelsemärken & inte åt någon mat :O Jag hade helt glölmt bort att mata den under tiden på BB,kom på det när jag var hemme efter någon dag men då spottade den bara ut all mjölken hahamläskigt vad man ska drömma va? Drömde att Liam fick hålla sen & sen skulle även Sebastian & Alexander få hålla den. När man vaknar är det ju lite tråkigt att man inte har någon bebis ute ännu :( Hade helt glömt bort hur förlossningen hade varit,hade bara bildbevis som vi kollade på men inget minne i från den & inge ont. Kanske drömde jag för att stilla min oro lite & för att längta efter bebisen lite till :) Även fasst jag kommer drabbas av panik när det sätter i gång :(

Nepp,nu ska jag tvätta av lite smink & sen kika om Liam har somnat <3

Idag

Var Liam & hans kusiner med i Tidningen. Hade ingen aning om det fören fröknarna på dagis sa det så nu har jag varit & köpt tidningen :) & 2 st semlor som jag tryckt i mig :/ Nu mår jag illa.
Kallt idag med & det gäller att elda & elda. Undra när våren kommer?

Hopplöst

Liam har varit så elak & bråkig idag så! Han har slagit mig & djuren & skrikigt såfort telefonen ringt :( Bvc sköterskan ringde idag & jag fick springa ut i vedboden för att höra vad hon sa men då öppnade han altandörren & skrek som alldrig förut,grannarna måste ju fundera :( Det gjorde nog sköterskan också! Så pinsamt när han gör så & inte vet man vad man ska säga heller. Han har verkligen haft en trotsdag idag & gjort all han inte får. Säger bara en sak:Tur att man har en snäll hund annars hade det nog inte varit mtk kvar av Liam vid det hära laget som han är dum på henne. Fredrik ringde nyss & pratade med Liam & sa att han inte skulle komma hem från jobbet om inte Liam var snäll & jag hotade med att flytta härifrån & så tog jag undan några leksaker. Nu ligger han i soffan helt tyst,det kanskse hjälptes att säga sådära iaf i några minuter. Många säger att det är så jobbigt med bebisar & så men jag tycker det inte var någonting mot för detta :O Ingen trots har varit som denna trots,3års-trotsen & fler kommer det att komma. Nu är han ju större & det gör verkligen ont när han slåss,särskillt i ryggen :( Hjälps inte vad man änn säger! brukar säga att man inte får slåss för då kommer polisen & hämtar en tillslut,det hjälps ju inte precis! Hur ska man göra igentligen? Är det dumt att skrämmas & hotas med sånna saker? Han verkar ju inte bli rädd eftersom han inte bryr sig ett smack. Men man kan ju inte bara låta det pågå heller utan att säga någonting?

Idag har vi Lunchat på Måsen med Johanna,Rödspätta m pot :) Liam åt ganska duktig faktiskt. Undra vad man ska göra till middag? Fredrik jobbar ill kl 17 idag IGEN :(

Värkar,fryser,mår illa

Så är läget just nu! Lika onda värkar som sist när jag åkte in på förlossningen,denna gången åker jag inte in för dom kommer säkert att försvinna & det hoppas jag också att dom gör för nu vill jag verkligen inte vara med längre :( Vet inte vart jag ska ta vägen när jag har ont? Får panik,vill verkligen inte ha ont.Det värsta jag vet är att ha ont i magen desutom. Liam kan inte sova heller & ropar efter mig,jag vill bara ha tyst runt omkring mig just nu kan jag lova. Kan inte höra någon säga ett ord när jag har ont tyvär. Lilleskrutten min <3 Han tror jag är sur nu.

usha vad man utsätter sig för igentligen? Vafan har jag inte stått på mig om kejsarsnitt för? varför? Nu är det ju försent att fråga om ett sånt & alldrig att jag skulle få det beviljat heller :( Men ja undrar hur fan jag kommer att palla denna förlossning? Sist hade jag sådan panik att pulsen låg på 110! Det gör det säkert nu med för jag är så rädd & har panik! Varför kan man inte bo brevid förlossningen i stället för att måsta få på sig en massa kläder,vänta på barnvakt,åka en skumpande jävla bil & frysa & spy! Spydde ner hela lägenheten när jag skulle föa Liam & jag verkligen hatar att spy & må illa :( Hur fan ska detta gå?

Home

Tog ingen Biopsi idag eftersom dom inte ville göra det med riskmärken som dom bedömde det som :( Det kunde bara förstöra allt & att man inte kunde se om det var canser el inte. Men jag ska ta bort hela märket i Hudik & skicka in det på analys,behövde inte ta med stora marginaler eftersom dom inte trode det var malink melanom i det så det blir bara runt om märket. Men man vet ju alldrig om det är det & i Hudik ville dom inte ta bort det efetrsom det satt så tokigt till & om det är malink så måste man ta bort me marginaler så det inte sprids men hur vet man det då när man inte tar prov först innan man tar bort det? Ja,det gäller att lita på läkrarna som verkligen var snälla & duktiga! Alla var super snälla där iaf. Men fick vänta lääänge efetrsom läkarna inte kunde komma på engång pga förseningar i tågtrafiken :( Men vi fikade lite under tiden så det var ingen fara. Synd att dom inte är så dära bra i Hudik! Ville ha hon som jag hade nu som tar bort det el det var 2 st som kikade på märket & båda var lika bra & snälla. Dom kan inte vara äldre än mig? Därför dom var så bra :P
Efter sjukhusbesöket åkte vi på branenshus & schoppade lite. Liam ville såklart handla en massa till bebisen haha han ska hela tiden köpa bebissaker,märks att han länktar nu! Han köpte någon typ skallra som kunde spela sen köptejag en napphållare från Lyndmyr´s & en present till Liam som han ska få när bebisen kommit ut,en tröja där det står STOREBROR på :) Han fick även en hoppboll & 2 st cd skivor. Efter vi varit där så käkade vi på Donken :)
Nu har jag & Liam varit hos min mormor ett tag medans Fredrik var hemma & eldade.  Svängde in på kisoken en sväng & handla lite smått & Liam ville hyra en film som vanligt,det blev Mamma mu & kråkan idag :)

I morgon är det jobb för Fredrik som gäller,dagis för Liam & barnmorskan för mig. Nu blir det sista besöket va? 10 dagar kvar till BF nu :)

Kallt

Idag är det kallt värre,brr vad jag fryser! Inget snöoväder idag som tur är iaf. Jag hade gärna stannat hemma & eldat hela dagen i stället för att fara till Söderhamn. Nu ska vi snart fara :(

v39

Nu är det inte så många dagar kvar till bf. På dagen känner jag mig lugn men på kvällen/natten skit rädd :/ Det är väll normalt antar jag att vara lugnare på dagen när det är ljust & finns folk runt omkring en medans på natten är det mörkt & alla sover & ingen att prata med :( Jobbigt att ligga vaken & fundera på allt. Jag är rädd för att inte veta när det sätter i gång & nu när jag är så pass påmind om hur förjävla ont det kommer att göra :( Kan jag inte få göra kejsarsnitt tack?

Söndag.

Denna morgon började jag med att bädda ur allting i spjälsängen som jag bäddat,känns inte så roligt :( Men katten har förstört ALLTING i den nu & Fredrik tvättar alldrig sängkläderna pluss spjälsängsskyddet fasst han lovat så det får bli min uppgift precis som förväntat. Hoppas inget går sönder i tvätten bara :( Allting var ju nytt & inte precis billigt me Tummen heller. & Känns så trist att filten jag fick i julklapp är helt förstörd den kommer alldrig att gå att få ren. Har haft dörren stängd men den lämmnas öppen av andra & för Fredrik får han ligga där så :( Vagenn gjorde jag rent & tvättade men i går sa Liam att kattfan låg i den igen & nu är ALLT i hela vagnen fullt av hår igen & jag orkar bara inte tvätta allting igen & dammusga ur den igen,särskilt inte med en dammusgare som inte funkar :( Hur lagar man en sån? Den fick vi precis & borde inte gå sönder så snabbt men jo då såklart! Nu ska jag packa ner vagen igen men den får vara hårig tills Fredrik fixar det,annars får bebisen inte ha någon vagn el säng!

I morgon ska vi till Söderhamn på sjukhuset :( Roligt i detta väder! Sjukt att dom inte kan ta en Biopsi i Hudiksvall,skandal att måsta sitta & åka till Söderhamn ju. Blir att stiga upp väldigt tidigt i morgon & fara i väg i säkert snöstorm!

Typsikt

I morgon är det dax för sopbilen att tömma tunnorna igen & då när den är tom måste vi fara på Homotippen & häma ut en större soptunna men dom har bara öppet till kl 16 & då hinner inte Fredrik följa med mej eftersom han slutar just då. Kan inte fara själv heller för inte fan kan jag göra rent soptunnan & lasta in den nya stora i bilen :( Kanske inte är så tunga jag vet inte? Men det är nog ingen bra ide att fara dit själv :( Jag vet inte alls vem man pratar med när man kommer dit heller.  Ingen som kan följa med mej heller,alla jobbar el ska bort. Sen i helgen är det stängt & på Måndag ska vi till Söderhamn sen jobbar Fredrik igen & det blir samma visa :( Jag ringde till Sita nu & hörde om dom kunde ta med sig en i morgon men dom hade stängt :( Blir nog ingen ny soptunna för oss ändå.

Idag har vi varit på mini-kul,roligt! Var så länge sen nu. Sen har vi busat & städat hela dagen. I morgon är det dagisdax igen för Liam & jag ska försöka luska ut hur tusan jag ska göra med tunnan i morgon men nu ska jag fortsätta elda.

Nära

Att jag missade att det var semeldagen idag ju! Liam hade ätit en semla på dagis idag & jag bara tänkte:Jaha,varför det? Vad gött! Sen kom jag på efter att vi varit hos tandis & skulle handla lite på ica i bergsjö att det kankse var semeldagen idag eftersom det fanns så mkt semlor :) Så nu har man tryckt i sig även en idag & en i går & en i förrgår & dagen före det. Snart är det äntligen slut på alla semlor. Kommer att få abstinens men bra att det inte säljs hela året säger jag bara! Stackars bebis som har en mamma som lever på semlor haha.
Tandisbesöket gick jätte bra & Liam var så DUKTIG han hade 10 tänder uppe & 10 nere,precis så många som man ska ha när man är 3 år :) Han fick välja en sak sen när han var färdig & valde en ring med en fjäril på,den tyckte han så mkt om men tyvär bröt han sönder den ikväll & guuud vad han grinade :( Lillevännen ska få en ny ring så fort jag hittar någon!

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen med Liam & inte kliva upp förens i morgonbitti :)

Elda,elda

Kallt idag igen :( har även hört att det skulle komma mera snö :O Det behövs väll ändå inte va? Tycker det räcker med snö nu jag. Nu kan det börja tina upp lite & bli varmare & soligare ute i stället,fasst inte för varmt bara! Idag gäller det att elda för att få upp värmen & den stiger ganska snabbt som tur är.

I morgon är det Onsdag vilket betyder MiniKul ju :) Hoppas,hoppas att jag orkar gå på det! Vill ju så gärna för Liams skull <3 Idag blir det tandis för honom,lillskrutten! Jag minns själv hur hemskt det var att fara dit & det tycker jag änn idag. Han fick en eltandborste i går så nu jäklar han har borstat hela dagen i går haha. Nu har han fina tänder! Hoppas han inte tröttnar på den bara & tycker att den är lika tråkig som en vanlig tandborste.

Nee,jag ska nog måla lite nu,köpte pensel i går ju!

Humm

Jag har INGENTING att göra! Tänkte börja måla runtvårat sovrumsförnster men hittar ingen pensel,typiskt det hade ju varit ett bra tidsfördriv annars! Såg att jag helt glömt bort att använda Nallephu tallrikarna,sugrören,servetterna mm på Liams kalas ju,han som valde dom själv. Det flög helt ur mig då han fyllde år ju :( Han får använda dom till något annat då.

Undra om man ska fara in på Dollar en sväng & kika då? Men känns ändå så stressigt eftersom jag måste åka därifrån vid 1 för att hämta Liam vid halv 2. Men vad ska man göra hemma lix? Kanske jag tar & far dit en sväng,inte för att det är något roligt att se där alltid samma saker ju! BESLUTSÅNGEST,ja.

Måndag

Jaha,Måndag ännu en gång då. För mig kunde det få vara helg varje dag nu om det vill. Liam är på dagis & skulle ha kalas där idag,hoppas han får det roligt idag på dagis min älskling! Fredrik jobbar,Alma är ute & skäller på grannarna tror jag & jag funderar lute på vad man ska hitta på idag?
Fredrik provade om babyskyddet fick plats i bilen i går & det gjorde det,ha jag som hade rätt att det skulle få plats! Måste säga att det känndes konstigt när Liam åkte där bak & med ett babyskydd brevid sig,känndes som jag hade världens största familj haha :P Om inte allt för långt tid sitter det en bebis i den. Hur tusan ska man å med sig allting in på dagis då funderar jag då på haha.

I morgon blir det tandis för Liam efter dagis,hoppas det går bra! Han säger att han INTE ska dit men det måste han nog så. Går iaf lite bättre med tandborstningen har jag märkt när han vet att han ska dit,gofisen min! Han hatar att borsta tänderna,el han har väll alldrig tid att göra det kankse det heter,han ska bara leka & leka :)

Nee,om man skulle ta & läsa aftonbladet.

Tacos

Idag har vi varit ute & lekt nästan hela dagen :) Liam har skottat med sin nya snösläde el vad det heter som han fick i går. Sen har vi gjort Tacos & sen lekt på hans rum,han har varit så snäll & go på eftermiddagen <3 UNDERBART när han är så go & snäll :) Nu ska vi snart äta Lördags godis.
I morgon ska vi uppvakta syrran. Ingen aning om vad jag skulle köpa så fick bli nå enkelt bara.
Alla-hjärtans dag i morgon också,firar ni sånt? Jag köpte en lite sak till Fredrik även om jag tycker det mest är lite överskattat & mest affärerna som vill tjäna pengar. Men jag kan tycka att man kan göra något litet extra för varandra på den dagen så man inte glömmer bort sånt tex ge blommor el säga nå fina ord el så. Jag förväntar mig inget tillbax!

Har eldat för fullt hela dagen är nu uppe i snart 29 grader i vardagsrummet :O Dax att sluta kankse? Synnd att det inte håller sig tills på morgonen när man stiger upp för då är det kallt värre. Men det är faktiskt inte så bra att ha så varmt som vi har inne nu kanske? Man får mest ont i huvudet!
MMM gött med tårta!

....

Synd att det inte går att ladda upp en massa bilder snabbt nu! Det tar ju hela dagen. Bilden jag la upp nyss har typ laddats hela natten haha. Vill ju lägga ut alla kalasbilderna på Liam :) <3


Tuffing


Lördag

Känns alldrig längre som helger nu när redrik bara jobbar & jobbar :( Nu skulle han även stanna kvar efter jobbet & laga gitarren som Liam förstört. Måste han verkligen göra det på en Lördag tänker jag då! Morgonen började jätte bra med att Liam var snäll men nu är han lika bråkig & gör illa en igen :( Så jobbigt det har böjat med nu! Märker väll att jag inte orkar lika mkt & att jag tappar tålamodet när han slåss & det tycker han förståss är skit roligt. Det är så vårt tex att bära in honom på sitt rum när han varit dum el så & det märker han ju givetvis. Jag vill så gärna ha en dag utan bråk! Han är så underbar då han är snäll & lugn & inte slåss & bråkar. Jag stressar upp mig när han hittar på så mkt satyg & det kan inte vara bra för bebisen i magen precis. Men jag kan inte rå för det,går ju inte bara att låsa in sig i ett rum & försöka ta det lungt. Bebisen bli verkligen livlig & man kännner att rörelserna är överdriver mkt. Antar att det är därfr den har haft alderless för höga hjärtljud bägge gångerna när vi varit på förlossningen,sist låg dom på 190 :O Det är därför jag tycker det räcker med att Fredrik jobbar Mån-Fre nu när jag är högravid,sen får han jobba varje dag om han vill & hela dagarna/kvällarna/nätterna men inte varje dag just nu. Men det är så svårt att få sig trodd för Liam är ju inte driekt så trotsig när både jag & Fredrik är hemma & även om han skulle vara det är det ju lättare med 2 st. Blir lite kämpigt nu för mig att ta allting helt själv under denna trotsperiod & bara få hjälp 1 dag i veckan från Fredrik. Han behöver ju inte jobba om han inte vill på Lördagar! & om han nu ska göra det tycker jag att han kan komma hem då han slutat. Känner att jag också skulle bhöva komma ut & göra något nu! Känns som jag & Liam sitter fasst här inne,visst vi går ut & leker med det är inte bara det heller. Oftas vil inte Liam klä på sig & bli arg :( Så det är ju inte det roligaste att försöka åka någonstans heller. Det är inte lix bara att åka i väg & tex handla när han vägrar att följa med.

Usha, jag bara klagar hela tiden men jag måste skriva av mig lite. Nu vill jag inte vara gravid längre!!! Jag vill kunna leva normalt & hitta på saker med Liam som jag kunde förut. Går inte för ryggen nu :( Min lilla vänn känner ju på sig att jag inte kan göra så mkt saker & kankse blir orolig?

Kalas

Idag fyller Liam 3 år,Grattis min goprupp!! <3
Vi har ätit kalasfrukost & öppnat 2 st paket,resten ska han öppna när pappa kommer hem :)
Tyvär tar det halvadagen att ladda upp kort så det får räcka med 1 idag,dom har strypt internett så flera kommer upp när det är snabbre internett igen.

Han är så tuff i sina nya kalaskläder :)

Så fort...

Fredrik kommer hem ska vi åka & köpa tidningar till farmor & åka till henne med dom sen vidare till Hudik för att köpa nytt batteri,hoppas bilen stratar sen bara! Måste även handla det sista till tårtorna,stressigt. Jag har fått huvudvärk igen :( Undra om det beror på graviditeten har haft ont i huvudet nu i flera dagar. Högt blodtryck är det inte för det har jag kollat ju. Men något är fel det känns iaf! Ibland svettas jag som en gris & ibland fryser jag,är yr ibland också & mår illa tvärt.I går slog hjärtat dubbelslag också,vet inte om det beror på att jag har förg hög puls kanske?

Nee,nu är det dax att försöka få på Liam en blöjja innan vi ska fara.

Idiotbil

Fan! Kännde på mig redan innan Fredrik åkte till jobbet att min bil inte skulle starta så jag bad honom sätta i motorvärmaren vilket han gjorde. Men tänkte att säkert hjälps inte det så kankse bättre att han provar om den startar & om det inte gör det kan ha ta starthjälpen,går ju så snabbt men nee det kunde han inte göra. Bilen var såklart helt död nu när vi skulle fara på dagis. så jävla onödigt at väcka Liam kl 07 & stressa i väg som vanligt sen kan vi inte åka för skitbilen. Idag när han säkert skulle få glass eftersom han fyller år i morgon & nu kan vi inte åka & handla grejjer som fattas till tårtorna mm :( Måste försöka få in bilen till en verkstad så dom kan byta bateriet åt mig,för jag kan inte det själv kan man ju passa på att byta de andra sakerna också vad det nu var? Synd att inte Fredrik kan fixa mina bilar någonggång fasst han kan det,skulle ju kosta betydligt mindre för mig då men men :( Det blir lix alldrig av så det är lika bra att köra in den på verkstad även om det kommer kosta många tusenlappar :( Men hur tusan ska man kunna få in bilen? Den ska inte bara stå här hemma & inte fungera då kan jag lika bra skrota den & köpa en ny. typsikt nu då den är avbetald ja då ska man inte kunna köra den.

Ingen rolig morgon detta! Liam har varit bråkig & vägrade att följa med in igen efter vi försökte att starta bilen. vill inte ha honom ute själv men det gick bra när jag kunde sitta vid köksbordet & kika vad han gjorde. Tyvär kastade han av sig mössan till Alma & han vägrade att hämta den igen & jag kunde inte klättra upp på dom stora snöhögarna & han vägrade att göra det själv så han satt där uppe på snöhögen & frös om öronen. & Alma bara skäller åt ALLTING & vägrar att gå in hon med,dom är lika trotsiga bägge 2! Först står hon & skäller & vill in men när jag öppnar dörren springer hon därifrån. Nu har hon äntligen gått in & ligger under trappen & skämms! Skiter väll ner sig snart efter alla ruttna äpplen hon bara MÅSTE kraffsa upp under snön & äta upp eftersom råddjuren gör det annars,finns ingen som är så avundsjuk som henne! Hon äter väll alldrig äpplen annars. Men nu har hon ju sett råddjuren stå där & äta varje morgon så då måste hon slaffsa in sig dom innan råddjuren hinner dit & äta upp dom.

Åhh,herregud vilken morgon alltså! Försöka klättra upp i snöhögar utan jacka & leta Liam´s mössa & försöka få in en tjurig Liam & Alma är inte heller det lättaste. & biljävlar som bara krånglar :( Fy vilka sammandragningar man får när man stressar upp sig!

God kväll

Nu är det inte många dagar kvar tills mitt hjärta fyller 3 år! Får handla det sista inför kalaset i morgon medans han är på dagis. Lillskrutten har pratat om bebis hela dagen & att vi glömde att ta ut den när vi var på BB i går. Han var så inställt på att han skulle bli storebror i går stackarn & det var jag med! Annars hade jag alldrig sagt att vi måste åka för bebisen vill komma ut. Nu blev han ju så besviken i stället verkade det som. Ikväll när han kollade på Bolibompa så såg han en film om hur en kille fick ett syskon & då sa jag att SNART får du också ett sånt & då såg man riktigt hur glá han blev & sken upp :) Inge värkar idag el så mer änn lite molvärk i morse. Fattar inte vad som hände i går,var det en dröm lr? Känns som det nu! Jag fattar lix inte,slempropen lossnade med blod jag fick starka värkar & det rann & tröck på som fan! Men nee inge värkar när jag kom fram,inge vattenavgång,INGENTING! hade jag inte kännt att något var på G hade jag alldrig ringt ju! Jag kunde inte lägga mig ner pga smärtan fick panik helt enkelt. Då kan det ju inte vara starka försvärkar tycker jag? Jag är som ett frågetecken just nu. Vad var det som hände? Var så jäkla inställd på att det var på G. Måste ju vara på G också eftersom det blev sådär,kan ju bara sätta i gång igen helt plötsligt men då kommer jag inte våga fara in,känner sig så dum precis som man ljuger att man hade så ont innan. Men jag hoppas dom har förståelse med tanke på min 1a förlossning :) Gäller att vara beredd.

Dåligt samvete av att jag inte följde med Liam på Mini-kul idag men jag klarade inte av att passa någon speciell tid i morse & vi sov ända till kvart över 9 så vi hann inte & ville verkligen inte stressa heller. Nästa Ondag hoppas jag att kunna gå dit med honom iaf. Känner mig så dum nu när jag inte orkar hitta på så mkt med honom :( Skulle ha varit på buspalatset men jag orkar inte krypa runt där med honom nu & även om han klarar att leka själv så vil jag inte släppa honom ur sikte lix. Man kan ju inte bara sätta sig ner & ta det lungt & fika el nå. Så lätt att det händer något,särskillt om det är mkt barn där & andra föräldrar som inte har ett dugg koll på vad deras barn gör. Så har det nästan varit varje gång vi varit dit tyvär :( Det är inge trivsamt då,känns som man måste passa andras barn som springer upp & ned i ruchkanorna så ingen kommer till skada! Skulle vilja åka till badhuset i Iggesund någon gång också,Liam har alldrig varit & badat där så det vill han göra säger han. Men det får nog vänta tills bebisen kommit ut i sånnafall & jag hatar verkligen badhus :( Kan varken ha bikini el badräckt! Hatar att visa upp mig så lite klädd haha. Tänk om man kunde tajma in någondag när det nästan är folktomt där? Tror det alltid är mkt folk där nu när badhuset i Hudik är under renovering.

Nej! Nu ska jag kika runt lite innan jag lägger mig & sussar brevid Liam <3

Galen!

Åkte in i går för jag´fick så starka värkar. Trode et verkligen var dax nu efetrsom det känndes precis som värkarna med Liam :O Ringde i & skulle komma in eftersom det gick så snabbt sist. Mamma kom hit & hämtade Liam som föresten var SÅ duktig & grinade ingenting :) På väg till bilen rann det vatten & jag sa till Fredrik att det MÅSTE ha varit vattnet som gick nu annars vet jag fan inte vad det var. I bilen känndes det så bra att vi var tidigare änn sist så jag slapp ha så jäkla ont i bilen,satt & andades & fokuserade på mig själv. Tänkte att denna gången hinner jag nog få bedövning & det känndes så bra. När vi snart var framme hade jag knappt ont alls & när vi kom in var dom helt borta :( Inget registrerades på ctg´n heller :( Skämmdes att komma in i onödan igen & jag sa att jag inte ville åka hem utifall det skulle starta igen. Fick ligga med Ctg ett tag pga höga fosterljud & när läkaren kom så hoppas jag på att han skulle säga att ne det blir kejsarsnitt. Men icke då! Jag hade ju haft så ont i huvudet & varit trött hela dagen å dom tog blodtryck men det var nomalt. Hade mkt för hög puls så det ville dom veta orsaken till,jag tror att det var för att jag var så jävla orolig & rädd & ångrade mig på vad jag gett mig in på :( Särskillt när man fick en sådan jävla försmak på allting :( Hur jäkla ont det kommer att göra så frågar man sig själv om det verkligen är värt det? Känns som jag vill backa ur nu! Kommer alldrig klara detta. Läkaren kollade vattenavgång men ICKE DÅ :o Hur fan kunde det rinna så jäkla mkt då? Känns som ett stort skämt detta om jag ska avra ärlig,känns som en enda mardrömm! Ont som fan gjorde gynundersökningen när dom använde sterila instrument pga infektionsrisken om vattnet skulle gått. Slemmisen hade iaf lossnat,men för det så kommer jag inte åka in nästa gång jag får värkar,föder fan hellre hemma snart! Går ju bara över då vi åker in.

Humm?

Undra om det är något på G nu då? Innan jag var & badade så märkte jag att kankse en bit av slemmisen gått,denna gången var det med blod iaf typ orangefärgad (ursäkta känsliga läsare) Iaf så fick jag värkar på engång efter att den gått med Liam & det brukar ju sätta i gång påengång om det är blod. Men jag vet inte det var så lite & inget mera har kommit så kanske var något annat men vad i sånnafall? Känner mig knepig i magen men jag vet inte om det är värkar precis. Kanske dom kommer smygandes & dom är väldig svaga typ som en dockännsla,ahh jag vet inte! Blir tokig :( Men hoppas barnvakterna är beredda om det sätter i gång i kväll/natt nu då :)

Nää

INGENTING händer :( Jag är less på att vara stor & klumpig nu! Varför är jag så otålig? Den kommer när den kommer är inget jag vill höra just nu. Jobbigt att knappt kunna klä på Liam ytterkläderna innan vi ska åka till dagis. Jag får sånna sammandragningar men inget mera. Kunde bli rikitga värkjar i stället & att det var över nu tycker jag.

Denna månad kom jag på att jag inte får någon lön ju :( Trode jag skulle få från Försäkringskassan eftrsom jag fick ett brev om att jag var beviljad havandeskapspenning från & med 4 Jan. När jag ringde & pratade med dom sa dom att jag kanske inte hade skickat in alla papper om inkomstuppgifter men det HAR jag vilket hon sen såg. Då sa hon att dom inte ens hade kollat på min sgi el vad det hette så jag har ingen aning om när jag får pengar & jag har ingen aning om hur mkt jag får ut i föräldrarpenning :( Hur tror ni jag ska kunna betala mina räkningar denna månad frågade jag henne,hon sa då att hon ksulle skriva att det skulle påskyndas lite. Jäkla puckon! Om dom ser att jag sökt från 4 Jan ska dom väll kunna fixa det påengång & inte bara skita i det. Usha,ingen på försökringskassan gör sitt jobb tycker jag. I morgon ska jag ringa dit igen & kräva att jag ska ha mina pengar denna mån. Vilket dom borde fatta själva eftersom jag slutat jobba & inte får ut någon lön,annars hade jag väll alldrig sökt hp ens.

Tråkväder idag igen :(

Oroligt

I magen det blev nu då :O Efter att jag duchat fick jag en värk,tror det var en värk iaf. Vet ju inte riktigt hur dom små värkarna känns men jag antar att det var en sånn. Hos bm idag pratade vi om min fölossning & hur snabb den var & hur man skulle bete sig om vi inte han in el så. Det finns ju en stor risk att vi får hemma & det sa även hon men då skulle det gå så fint så. Inget att göra änn att vänta & se! Men vid MINSTA tecken ska jag åka in även om det kankse inte är dax. Öhh jaha? NU då lr? Har lite ont i bland Jag blir galen att inte veta hur det SKA kännas. Jag vet att jag bara kommer vakna på natten/morgonen för att kissa & sen säger det bara pang & jag har värkar HELA tiden :( Vill ju inte åka in ändå nu bara för att man ha små ont. Då avtar det väll i bilen på väg in el så registreras det inte ens några värkar & vi får åka hem snopet igen :( Kan jag inte få en dag & tid när det kommer sätta i gång? Skulle vara BRA då kan man planera lite iaf :P Ska iaf lägga mig & mtysa med en sovande Liam nu & se om man får några starkare känningar för nnu gör det ONT igen! El ont men det är en jäkla sammandragning kan jag säga. Men få inte falska förhoppningar nu bara,säkert inget på G ändå utan det är nog bara vanliga förvärkar,är ju inte ens dax ännu så. Men eftersom den är halft ute redan så kanske det sätter igång redan nu! Bm sa ju att den kan komma när som helst nu. Är ju öppen 2 cm också vilket faktiskt INTE är bra för mej tyvär! Lika så att tappen nästan var helt borta. Det betydde att det skulle gå mkt fortare när det väl var dax,passar ju mej precis,NOT!

God natt :)

Dåligt

Med bloggandet nu,har ingen lust! Brukar ha en period jag inte bloggar alls på nästan & ibland blir det att jag ÄLSKAR att blogga :) Har ju tid över nu så varför inte? Iof har jag INGENTING speciellt att blogga om så varför ska man blogga då? Är väll inge roligt att läsa för er då?
Nåja,har iaf hunnit med lite idag & det känns bra. Började med att skjussa gopruppen på dagis sen vågade jag mig på en promenad med Alma,gick ganska bra fasst hon drar ju som en tok så fick släppa henne flera gg & ha henne lös,tur hon är lydig på det viset & stannar när man ber henne om det. Efter det var jag & handlade lite på Ica till Liam´s kalas på Fredag :) Skönt att ha det gjort så kan jag & Liam göra tårtor på Tordagskvällen kanske?
Nu ska jag & mamma snart fara & hämta skrutten på dagis sen ska vi till barnmorskan & kolla så allt är bra med bebisen,har hållt i gång bra ändå idag så hoppas det sätter i gång snart ;)

Känns bättre nu att Fredrik börjat jobba igen! Fick rentav PANIK först :( Men det är klart svårt när man har varit 2 st som delat på sysslorna & sen helt plötsligt bli själv med allting igen & särskillt när man är som en 90åring gammal dam som vaggar fram :( Idag har jag hållt i gång lite för mkt & det får ju såklart man sota för sen el ja, NU när ryggen känns som den ska gå av! Men vissa dagar är jag pigg & då vill jag kunna göra så mkt som möjligt & leva som vanligt. Igår hade jag också en ganska bra dag el iaf morgon. Kunde faktiskt göra en liten snögrotta till Liam :)

Oj,oj nu är det slut med friden,Alma skäller som en GALNING ute!

+ grader

har det varit ute idag,skönt! Vi har varit ute några timmar & lekt i snön :) Efter det gick vi in & värmde oss lite gröt.
I morgon är det måndag igen & Fredrik ska jobba & Liam ska på dagis. Jag ska bara gå hemma & inget göra typ :( Blir väll att man går & småplockar lite här & där. Om bebisen kunde komma ut någongång då! Jag vill stanna på dagis med Liam på leka men det går ju inte ;P

Ähh,har inget att skriva om!

Varför

La jag mig i sängen & vila en stund för? Tror ni inte att ryggen strejkar? Joo då! Tog mig knappt upp,fattar inte varför det gör så ont av att ligga ned? Liam har röjjt fram hur mkt saker som helst & tjatar HELA tiden om vatten tiilslut sa jag att nee nu räcker det & då får han så klart utbrott & ska hämta själv & sätter på varmvattnet som blir skållhett. Allting bara krånglar idag inget går som det ska. Stckars Liam brännde sig. Fattar inte hur vattnet kan bli så varmt? Då bara brast det & jag ringde till Fredrik & sa att ne detta funkar inte du måste komma hem igen :( Vilket han såklart inte gjorde. Jag fattar ju att han inte kan åka hem men jag får panik nu alltså! Jag förstår inte hur jag ska kunna klara att fixa på hemaplan när jag helt plötsligt kan få en värk el att ryggen låser sig & jag tar mig inte upp & Liam som är bråkig & trotsig? Det funkar ju inte! Det gör bara inte det nu tyvär. Slemproppen lossnar i bitar nu hela tiden idag så det är abslout dax snart nu,vet att den kan lossna några veckor före bara det inte är blod med så brukar det ju inte strta påengång. Men det känns så hemskt att gå & veta att det kan hända när som helst & särskillt när det är en bråkstake som man hela tiden måste passa & för att inte snacka om värkarna man får i magen av att tex tvångskläpå honom när vi ska ut el tex byta blöjan,det är inte bara att byta blöjjan för då hade det varit en enkel match! Han vägrar att byta & man får helt enkelt bära in en sparkande & skrikande Liam på toan & då gör magen sig påmind,det är just därför det är så jäkla svårt just nu att vara hemma själv. Skillnad om jag inte hade haft några gravproblem men vem har inte det som är höggravid?
Nu vill jag ha ut bebisen,snälla kom ut i natt & låt det gå fort så kankse Fredrik hinner åka & jobba i morgon bitti ändå! Sist hann han åka direkt från förlossningen till jobbet. Bara för att kunna vara hemma någon dag extra sen i stället när jag & Liam kom hem från bb. Nu vet jag ens om han kan ta ut sina 10 dagar. För mig spelar det ingen roll jag klarar säkert mig för då har jag förhoppningsvis inga gravproblem längre!

Inte satt det i gång förlossningen med hallobladste heller :( Men vissa säger att det inte gör det heller. Att man bara får sammandragningar som är bra för att träna inför förlossningen & att man knappt löder efteråt. & jag kan fan hålla med om att man fick ONT! Inte sammandraningar direkt men gud vad det tröck på nedåt & gjorde ont!
Nu har jag mer som små,små värkar i magen. Hoppas det sätter i gång snart!

Nu ska jag hjälpa Liam med bilbanan,han verkar lugnat ner sig nu iaf :)

Ååååå

Jag är tröööööt & känner att jag vill vila! Liam är nere & river runt i skrubben :( Såhära jobbigt har det alldrig varit att varit hemma själv! Är ju såklart pga graviditeten. Fredrik skulle jobba i morgon också :( Bra med pengar men jag vet inte hur jag ska orka. Jobbigt att Liam är i trotsåldern just nu också & tex vägrar att klä på sig mm & slåss pluss att han har tuggummi i öronen tror jag. Han lyssnar inte ett ord! Så tråkigt när man inte kan hitta på något heller :( Är helt insnöad känns det som. Vi har bakat lite iaf,Kärleksmums & sockerkaka till Liam fyller år :) Tänkte dammsuga nu för Liam har dragit ut fullt med hö på sitt rum som tillhör kaninen :( Men först byta bajsblöjja.

Usha,detta kommer bli en tråkig helg! Finns ingenting man kan göra!

Godmorgon

Här sitter jag allderless själv & dricker morgon kaffe,Liam sover & Fredrik har åkt & jobbat. Chefen ringde i morse & frågade om han ville komma tebx & jobba hos dom igen & det ville han ju förståss. Han fick 2 veckor frammåt nu,mera kunde han inte ge just nu men han får ju förlängt om det går bra för Huddig nu. Var förståss väldigt bra att han börjat jobba igen men samtidigt känner jag PANIK! Hur fan ska det nu gå när jag är helt ensam om dagarna? Nu är jag ju så van att ha Fredrik hemma som kan hjälpa till när jag har ont el som hämtar Liam på dagis när han vägrar kliva upp ur vagnen. & nu är det bara 3 veckor kvar till bebisen är beräknad & hur blir det med Fredriks pappadagar sen? Måste kännas hemskt att måsta berätta att han ska bli pappa ige & måste vara ledig såhära på engång,vet inte om chefen vet nämligen. Men 10dagarna måste man väll ta ut? & även om man inte måste det så måste han nog det ändå. Blir kankse lite kämpigt annars när jag ligger på BB att få tag på barnvakt till Liam dom dagarna & kämpigt för mig att inte få hjälp påengång :O Jaja,hoppas det ordnar sig bara! Bara så läskigt att vara själv nu när man vet hur fort det kan sätta i gång. Tror inte Fredrik tycker det var så roligt att bara fara i väg heller särskillt inte med lite batteri i telefonen haha.

Ja,så vad hittar man på idag tro?

Igen

Var in till Hudik idag igen eftersom Fredrik ändå skulle på Huddig,Passade på att köpa en present till Liam från Fredriks farmor & några till från oss ;) Köpte en skötbädd som vi ska ha på skötbordethar ju en nere i tvättstugan som vi hade till Liam. hade igentligen inte tänk ha skötbodet men vi tänkte som så att det är nog inte roligt att måsta gå ner flera gånger om natten tilll tvättstugan så bättre att ha skötbord uppe i sovrummet också då!
Laban :)

Köpte Hallonbladste idag också,har ju hört att det brukar sätta i gång förlossningen :) Hoppas det gör det! Fast inte så roligt i detta väder kankse :(
Äntligen har Liam gjort helg <3

Köttfärsbiffar

Liam & jag åkte in till stan idag,Liam fick 500kr igår av farfar att handla kläder för så idag åkte vi in & gjorde det :) Liam tyckte för 1a gången det var roligt att besöka H&M. Han som skriker när vi går in dit haha. Men nu var det skoj att få kolla ut lite coola kläder. Hittade 1par jeans pluss 3 st tröjjor sen hade mamma sickat med pengar till skinnjacka som han ska få när han fyller år av henne så jag köpte den när jag ändå var där. Efter H&M besöket köpte Liam sig en vaniljbulle i från Myransbageri sen en festis,efetr det gick vi vidare på Kiks & där träffade vi Johanna så vi gick & fikade smörgåsar på fyren. Sen träffade vi Fredrik en liten sväng som hade varit & pratat om utbildningar på något ställe,sen vidare på sacondhandbutiken på Öster & Fredrik åkte till Huddig & hälsade på en sväng. Nu skulle dom anställa ytterligare 1 till rycktades det om & Fredrik står ju först på listan nu,jippi :) Lämnade av Johanna på stan sen när vi var på väg hemmåt igen så ville Liam gå in på djuraffären & kika på djur så vi gjorde det & handlade lite till djuren där & kikade på alla söta djur. Liam tyckte så mkt om Charlie (pappegojjan) Han blev så stöss när han hörde att det kunde prata haha. När vi kom hem åkte vi till mamma & pappa & hälsade på innan jag skulle skjussa mamma & Anna till Ström,dom skulle till en arbetskambrat sen käka på pizzerian.
Var rätt hungrig själv när man kom hem också så det blev hemlagade köttfärsbiffar m pot & lingonsylt :)
Nu har jag tagit mig en duch & Fredrik har nattat Liam som somnade påengång,skönt! Dagisdax i morgon igen.

På Fredag är det bara 3 veckor kvar till Bf :O Vad fort det gått! Men jag trode jag skulle få tidigare jag,iof så kan det hända mkt på 3 veckor ju men det gör igentligen inte så mkt om man väntar 3 veckor till nu eftersom det kommer gå så jäkla fort dom veckorna! Vilken skillnad det var att vara på Förslossningen i går än sist haha. Allting var så lungt & fridfullt :) Sist var det bara att börja krysta typ sen åka på BB avdelningen,han ju inte se så mkt från förlossningen. Träffade en barnmorska i går också som hjälpte lIam till världen. Jag skämmdes lite efetrsom jag minns att jag drog henne hårt i rocken hon hade på sig så hon nästan for ner i sängen haha men hon kommer ju såklart inte i håg vem jag var som tur var & dom är nog vana vid sånt haha. Alla är så snälla som jobbar där & det är väll tur det <3

Nu ska vi käka lite glass framför tvn om jag lyckas slita mig i från datorn :)

SKRIK & GRIN

Just nu är det ett jäkla liv här hemma! Det är någon som har börjat att vägra somna om källarna :( Han är HELT galen nu & skriker något om någon kudde tror jag,hör inte riktigt. Springer upp & ner,slåss,inget hjälps. Både jag & Fredrik har leget brevid honom i flera timmar som alltid.  Men han bara vägrar även hur trött han änn är & hur gärna änn ögonen vill falla i hop så ska ha inte sova. Så vad gör man? Inte så mkt än att låta hnom stå & skrika av sig tills han somnar el? Tur att han är ledig i morgon iaf. Det var ett sugrör Liam skrek om inte kudde som jag tyckte det lät som. Haha snacka om trotsåldern! Han ska bara ha ett sugrör nu!

Vad jag blir less när tangetbordet inte funkar som det ska!

Nee om man skulle lägga sig.


Pengar,pengar!

Varför får jag alldrig mina havandeskapspengar för? Jag MÅSTE bara få dom när det står att jag är berätiga till dom. Ringde försäkringskassan men la på efter några sek,du har plats 75 i kön :O Hur fan ska man orka vänta så länge va? sjukt!

Idag kom ståbrädan,snabbt va? Trodde jag inte.

Nu blir det mat :)

Förlossningen

Idag märkte jag att jag blödde när jag gick på toan så jag ringde in på Förslossningen & fick komma in på en undersökning. Visade sig at det var ett blodkärl som brustit bara pga att bebisen trycker på så mkt nu,ingen fara alls! Fick ligga med ctg,sen i väg för att göra gynundersökning pluss ultraljud,tebax till ctg appartaten för att se om bebisen lugnat ner sig det var lite höga hjärtlud i början men sen blev den lugnare & jag fick fara hem igen. Hade iaf öppnat mig 2 cm :) Så får se när det sätter far på riktigt då!

HAHA!

Liam tog fram Almas gammla bädd som hon inte ligger i längre,tänkte Phu kunde ligga i den när vi kikade på tvn eftersom han så gärna vill vara med.

Efter ett tag såg det däremot ut såhära :)
Dom har verkligen blivit bästa kompisar nu. Alma ligger alltid  brevid kaninburen & sover nu till & med på natten ibland om som ALLTID ska envisas att sova med oss i sängen!

Trötter.


Amningshysteri

Man ska inte behöva vara väpnad till tänderna på bb för att man inte vill amma!
Man ska inte behöva be eller böna om ersätning på sjukhuset för att få sitt barn mätt!
Man ska inte behöva tjata och försvara sitt val att inte amma till 14 systrar som försöker tvinga en att ändra sig!

Det är en jäkla hysteri kring amning tycker jag. Jag ammade inte Liam länge alls eftersom han inte kunde få tag & suga riktigt & han blev alldrig riktig mätt & för mig blev det bara ett stressmoment som han givetvis kännde av. Jag vet inte om jag kommer att amma denna gången heller,visst kommer jag att göra det i början på bb justför att barnet ska få i sig av den första mjölken men känner jag att det blir som sist att det bara blir ett stressmoment så lägger jag av,ersättningen funkade mkt,mkt bättre på Liam. Då visste jag att han blev mätt & han själv blev ju så mkt gladare av ersättningen.

Jag sitter & läser i ett forum på Familjeliv & det är ju bara för hemskt vad folk skriver om hur dom & ebbisen blvit behandlade på bb & utav bvc!

Tex detta:Har en kompis vars barn bara skrek och skrek de 2 första veckorna och inte kunde sova, men ajjabajja, inte ge ersättning sa BVC. Sen när de gjorde det ändå efter ett antal veckor så höll ungen på att äta ihjäl sig och somnade som en stock i typ ett dygn. Han hade ju svultit det stackars barnet. Då har det fanimig gått för långt.

el detta:Jag hade för trånga mjölkkanaler och min dotter hade dåliga sugreflexer. Hon fick inte i sig mkt och skrek för full hals från dag 1. På BB malde de på med "du måste kämpa!""Du måste kriga meeeer". Ficj mjölkstockning och mådde piss.
När Nova hade gått ner nästan 500g så vägde de Nova och sa sen till mig att amma oavbrutet tills de kom tillbaka. Efter över 1 timme kom de och vägde Nova igen... det visade sig att hon fått i sig ca 5ml på 1 timme! Då muttrade de och gav mig motvilligt lite ersättning. Efter 5 dagar skulle vi få åka hem och en helt ny sköterska kom in till oss när jag satt och "krigade" mede Nova som bara skrek.
-Men snälla varför provar du inte amningspumpen? frågade hon
i hade då varit där i 5 hela dagar med en bebis som skrek non stop och som rasade i vikt. INGEN hade talat om att det fanns pump att låna...
Hemma var BVC väldigt snabba med att tala om att ersättning var okej men inte optimalt.
-Men jag har ju ingen mjölk!!!! grät jag.
Försök lite till så rinner det snart till ska du se...
Efter 3 veckor gav jag upp. Nova fick ersättning och var jättenöjd. Gick upp i vikt och mådde prima.
HATAR verkligen hysterin kring amning!
Min kusin sa det bästa jag någonsin hört (och hon har helammat båda sina tjejer)
- Kan man inte amma, så kan man inte. Det finns ingen i världen som kan säga att du är en sämre mamma för det!

Visst är det hemskt igentligen??

Beställt

Nu har vi beställt ståbrädan. Innan vi hittade en sida från Sverige säger jag bara! Fy vad dyra dom var,dom dyraste på marknaden men vad ska man göra? Det var verkligen den enda ståbrädan som passade våran sing & jag känner att man inte kan vara utan ståbräda heller. Tänk om man ska gå på stan & om man inte har ståbräda då? Liam som helt plötsligt kan springa ut på vägen el nått,då är det bättre att han står framför mej på brädan. Fanns ingen beg heller eftersom vi måsta ha en baggy board maxi hette den & det fanns maxi mini,maxi & maxi pluss. Visste inte att det inte fanns ståbrädor som passade till vagnen :( Hade jag vetat att det endast fanns 1 enda & att den var dyr hade jag nog valt en emmaljunga vagn igen för den finns det många ståbrädor som passar till. Men på dom andra ståbrädorna så låg nypriset på 400-500 så det skillde ju inte så mkt ändå men det finns ju mera begagnat då. Men nu är det som det är. Vi ska iaf dela så det blir ca 300 var :)

Dyrt!

Den enda ståbräda som passar våran Brio sing heter Buggy Board & kostar 699kr ny,inte finns det någon beg heller verkar det som iaf inte på Blocket el Tradera. Men jag vill ha en ståbräda som Liam kan åka på så kosta vad det kosta vill då. Hoppas dom finns i Hudik.

Hur?

Jag fattar inte hur man ska koppla i kupevärmaren i bilen? Fredrik säger att vi har ett uttag i garget & att det bara är att dra sladden dit men jag har ju ingen sladd för den är borta helt plötsligt. Har velat haft hjälp att kunna ha kupevärmaren på men icke! NU i morse startade så klart inte bilen,fick ta Fredriks bil som jag alldrig har kört & det är automat så det var inge roligt men det funkade ju. Jag vill att min bil ska funka men den är helt död nu :( Skitbilar! Tror den startar om den får värmas lite granna men hur ska det gå när jag inte kan få i gång kupevärmaren? Ska till mamma sen & gå ut med Ragge & hon skrev att hon hade en kabel i garaget men undra om den passar?


RSS 2.0