Jobbig kväll

Liam var så trött & somnade vid 7 tiden men för att sen vakna & fortfarande inte ha somnat om. Han som ska till dagis i morgon :( Inget hjälper heller! Inte nog med det så har kattfan varit i farten igen & pissat ner kläderna i torktumlaren. Tvättade all tvätt idag för jag hade inga rena byxor,har inte hunnit tagit ut det på engång det blev tort & luckan var såklart öppen,FAN! Jävla äckelkatt. Trode Fredrik hade slänkt ut honom idag eftersom jag varit borta typ hela dagen men han hade vägrat att gått ut. Jaha,men då är det väll bara att kasta ut honom ändå då! Han måste ju ut & pinka. Nu har han gömt sig under sängen,kommer han fram så är det han som åker ut i snödrivan med huvudet före! Fan nu måste vi tvätta om tvätten 2 gg pluss torktumla. Klockan är ställt på 7 i morgonbittti,hur fan ska man orka? Nu blir det att vara vaken HELA natten! Tur för honom att vetrenären inte är öppen nu & han kan ju hoppas på att jag lugnat ner mig tills i morgonbitti då dom har öppet. Vi har sagt att vi INTE kan ha en katt som pissar sönder kläder men ändå så har vi kvar honom. Han har ju något fel som börjat pissa inne helt plötsligt,alla andra vintrar har han gåt ut & pinkat. Jag tänker inte ha kattlåda inne kan jag lova. Han går ändå inte på den om vi har den framme. Det stinker kattpiss nere nu igen :( ÄCKLIGT! Han förstör ALLING för oss,det låter kanske överdriver men jag LOVAR att han är en riktig satkatt som älskar att förstöra!

Fel länk

http://www.bibisbarngarderob.se/ Så ska det vara :)

Hemma igen

Äntligen hemnma igen! Men inte så varmt & mysigt hem man kom hem till precis 13 grader :( Tur att det stiger ganska fort då man eldar. Var in & hämtade babyskyddet på Lekstugan,tyvär hade dom inte färgen jag ville ha så vi fick välja mellan en helsvart el svart med brunt innuti vi tog den med brunt. Var hos Bibbisbarngaderob en sväng också för jag måsta ha en varmare mössa till bebisen,finns INGENSTANS i hela hudik som har en varmare vintermössa för bebisar tror jag. Köpte ju en på rea på Lindex men insåg att den var för tunn. hittade iaf en hos Bibbi som tur var pluss en massa annat. www.bibbisbarngaderob.se kika där

Tröjja till Liam men tror den var för liten :(storlek 94
P.op boddy storlek 50.
P.op byxor storlek 56 :)
Nallephu boddy storlek 56.
Mössa,inte så speciellt snygg men hittar ju alldrig någon som är av tjockare slag.

Idag kom iaf Remissen,ska till Söderhamssjukhus den 1 Mars. Kommer ringa på Måndag & kräva en snabbare tid typ i mitten av Feb el nått. Tänker inte fara dit samma vecka jag ska ha bebis. Man vet ju inte alls när den kommer den kan komma nu den kan komma i morgon el i mitten av Mars. Men jag vill verkligen veta att allting är bra innan bebisen kommer ut så man kan slappna av lite. Skulle det vara farligt måste den ju bort forta! Annars kan man ta det lite lungt när man vet att den inte är farlig vilket jag HOPPAS att den inte är!

bara 4 veckor kvar :)

Du är i vecka 36

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln. Några enkla förslag på vad som kan behövas, finns här.

 


Kallt

Brr,kul att komma på nedervåningen i morse & känna världens iskyla! 15 minus rättare sagt. I går var det så varmt inne i hsuet så jag sänkte elementet på Liams rum & då blev det kallt nu när det är kallt ute. Vardagsrummet har vi avstängt eftersom vi brukar elda & få upp graderna därinne till nästan 30 ibland. Nu vet jag inte om jag ska elda el inte,måste ju inte till stan snart & hämta ut babyskyddet & hanlda sen hem & göra mat. Iof kan ag inte åka på länge eftersom jag märkte att jag inte hade några kläder att ha på mig idag så det var bara att börja tvätta nu väntar jag på att maskinen ska bli klar så jag får slänga in kläderna i torktummlaren & kan göra mig iordning,bara stress idag! Idag gör det ont igen desutom :O el det trycker på så det känns som någon sticker en kniv i mig :( Började i går kväll.

Ska det aldlrig sluta snöa?

Helgen snart här.

Äntligen är det snart helg igen,Liam har gjort helg redan nu i från dagis. Ikväll ska han äta Popcorn som han köpte på kiosken. Men först blir det tjockpankaka som pappa gör :) Efter vi hämtat på dagis åkte vi & hälsade på farmor & handlade tidningar åt henne sen åkte vi vidare & hälsade på mormor. Skönt att kommit ut lite idag faktiskt! Tvingade mig själv att göra iordning mig lite & gå ut en sväng medans Fredrik skottade,Alma blev så glad när jag kom ut. Hon ville att jag skulle kassta snöbollar & det gjorde vi. Det är det bästa hon vet att springa i djupsnö haha.
Det får gärna sluta snöa nu. Stopp på hela e4an hörde jag & bussen hade hamnat i diket när vi får hem från mormor,kunde inte precis hjälpa den heller! Skulle inte förvåna mig om man skulle måsta fara in på bb bara därför att det är stopp nu :( Hur gör man en sånn gång? Ambulans kanske men hur kommer dom fram då? Nee,fy vad hemskt det vore.

Ingen remiss idag heller.Dom tror nog jag ska kunna föda barn samtidigt som jag tar bort födelsemärket verkar det som! Snart skiter jag i det. Fattar inte varför det ska ta sånn för? Jag som ville veta om det är farligt el inte innan bebisen kommer ut. Skulle kännas mkt bättre att veta lix & slippa fundera så mkt på det då man har en bebis att ta hand om. Vill kunna fokusera på bebisen & glädjas över den. Tänk vad härligt om det är ofarligt & det inte är så bråska att ta bort den!! Vilken lättnad det skulle vara :)

Nu är jag hungrig & sugen på semla!!!

Snart fyller Liam år också,han vill ha en sånn hära tårta :) Ska se vad jag kan leta fram ur skafferiet & göra en likadan ;P

Barngympa

Sitter & kikar runt lite om det finns nått ställe som har barngympa i Hudik. Friskis & svettis hade Mini-röris men det verkade bara vara 1 gång sen fick man en cd skiva & forstätta hemma? Liam tycker det är roligt med gympa men dom har det inte så ofta på dagis så tänkte han kunde gå ibland när man har lust inne i stan. Såg att Hudikgym hade barngympa i från 3 år på Söndagar kl 12,hade varit perfekt. Han går ju dagis Måndag,Tisdag,Minikul på Ondag,dagis Torsdag,Ledig Fredag. Då hade det ju varit perfa att gå Söndagar :)  Men jag vill att någon annan också följer med! Man måsta ringa & anmäla sig också.


Rubrik


Liam bus

Liam har tråkigt när han inte kan vara ute & leka & måste vara inne. Fredrik är på kiosken & hyr en film & köper morötter & dipp :)

Kikar på barnkläder

Liam har inte så många ljusa jeans,tänkte köpa ett par jätte fina på Kappahl men istället blev det ett par svarta. Hittade ett par fina byxor nu på en sida men fy vilket pris :O 999kr för dessa,köper jag hellre dom på Kappahl!
Hittade mkt fina bebiskläder också,synd att man inte kan köpa när man inte vet 100% vad det blir!

Mormorsfilt

Jag vill ha en mormrofilt till bebisen. Men jag vet inte om man kankse ska vänta med att köpa en när man fått kankse? Tycker det är fint med lite rosa i möstret om själva filten är svart lix men det passar ju mest till tjej. Men vi kankse får en tjej så bäst att vänta ändå. Annars får det bli med lite mera blått i kankse som denna? Denna passar mera till en tös.Denna var finast.

Oväder

Jäkla skit väder! Men så länge det inte blir strömmavbrott är jag glá,hatar att vara utan el :( Kolsvart ÖVERALLT & det blir kallt inne. Jag & Liam har hållt oss inne hela dagen idag,Fredrik har iaf varit ute & skottat & varit på kiosken. Jag skulle behöva komma ut & ta frisk luft men jag vet inte om jag vågar mig ut. & om någon skulle se mig skulle dom blir rädda desutom. Ser ut som ett spöke!
Har iaf städat idag,dammsugat & torkat golv & städat toaletterna. Skulle ha städat i tvättstugan & vikt lite tvätt också. Medans jag städade så gjorde Fredrik spagetti & köttfärsås.

Nu vill jag hitta på något! Jag får panik att bara sitta inne :(

Magen

Dålig på att knäppa magbilder denna graviditet :( & ännu dåligare på att lägga ut om jag knäpper någon så här kommer några :) Synd att bilderna blir så dåliga & spegeln har jag bara ståendes i en gaderobså den är jätte skitig haha. Bilderna går inte att vända på heller :(Magen ser så liten ut på detta kortet haha.
Ja,ni får vrida huvudet för att se!

Nu ska vi hämta Limpan på dagis :)


Nee fy

Vad tråkigt det har blivit på dagarna nu :( Särskillt nät Liam är på dagis! Idag hade han grinat igen när Fredrik lämnade honom,lika så för mig i går. Men det går över så fort vi går utanför dörren skönt nog! jag hoppas att han trivs där som han verkade göra förut. Annars känns det inge roligt ju,särskillt inte när vi är hemma om dagarna. Men det är ju viktig  att han kommer hemifrån en stund & träffar kompisarna iaf. Jag skulle vilja jobba men det går ju inte nu :( Vill iaf göra NÅGONTING! Kan ju igentligen gör mkt som att hälsa på kompisar tex men blir alldrig av. Gå ut & gå skulle jag vilja göra men det är omöjligt :( Jag vågar inte ge mig ut på längre promenader änn bort till mamma & pappa för då är jag rädd att jag inte tar mig hem igen. & om jag ska ut & gå vill jag ta med mig Alma men hon drar hon så förbannat så jag får så ont i magen & sammandragningar :( & lös får hon heller inte gå överallt ju. Tur att hon kan vara lös själv på gården utan att gå någonstans iaf! Bara att släppa ut henne själv :) Men tycker synd om henne när hon inte får gå ut på längre promenader. Ska göra ett försök ändå tror jag innan vi ska hämta Liam.

Bilden av en stor fet semla har fassnat i huvudet & vill inte försvinna! Jag vill ha en NU! Men NEJ dom undrar fan hur mkt semlor om dagen vi äter här hemma. Pinsamt!! Om ni undrar varför alltid semlorna på kiosken är slut så är det vi som köper upp alla :P


Tjockis.

Det gick sådär idag på mvc,min barnmorska var sjuk så jag fick en annan. Tog faktiskt upp det dära med att jag är orolig över att föda hemma men som jag visste var det inte till någon större hjälp tyvär. Fick bara till svar att ja jag såg du hade en väldig snabb förlossning men tänk på dom som bor borti Los el vad stället hon nämde nu hette. Hon menade väll att dom hade längre änn vad vi hade. Hon sa att minsta kännning så skulle jag åka in & inte vänta. Jaha tänkte jag men ska jag inte våga lägga mig & sova om nätterna då? Det var ju så det började. Jag gick upp som vanligt för att kissa & märkte att slemproppen gått & jag blöde sen bara sa det pang & en jätte värk kom,trode åtmistånde att det skulle gå 1 min mellan värkarna men icke,dom bara kom HELA tiden hade jag värkar! Kunde inte ens klä på mig riktig känndes som vi alldrig skulle komma ut i bilen,det var någon som kom i vägen hela tiden & jag spydde ner hela toaletten! Då blev man smått chokad över att förlossningspersonalen tyckte lungt att jag skulle vänta hemma ändå till kl halv 9 & komma in då eftersom jag hade tid för ul pga att jag gick över tiden med 10 dagar. När klockan var halv 9 låg jag på bb & hade fött en son för många timmar sen! Det var bara att fara in & inte lyssna på dom. Om det blir lika denna gången att jag spyr överallt inte får på mig  kläderna för jag har så ont & det bara säger pang,utan en enda förkännelse hur ska vi då hinna? Denna gången är det inte bara att sätta sig i bilen att fara desutom utan det ska ordnas med vem som kan vara barnvakt. & inte nog med det så kan varen mina el Fredriks föräldrar bara åka i från jobbet hur som helt heller. Synd att inte barnmorskorna kan ta en på allvar :( Ska tillbax 1 gång till innan jag föder & förhoppningsvis så är Karin frisk då & jag ska försöka att prata även med henne,inte för att jag tror det ger resultat tyvär!

Handlade lite presenter idag till Liam fyller år,skönt att ha det gjort sen innan man blir ännu tyngre om man nu kan bli det? Var INTE roligt att ränna runt på stan men det gick hyfsat snabbt ändå & jag fick med mig allt jag skulle hem iaf pluss lite till ;) Köpte skit snygga kläder till Liam,det var ju desutom rea på hur mkt som helst i stan ju! Köpte svrta jeans pluss en grå Rollingstones tröjja som bara kostade 50kr på rea,han har redan en svart sånn men tyckte grå var fin också & den var ju så billig. Köpte även till en scarf som passade,tuff han kommer bli. Sa till mamma att hon kunde köpa en skinnjacka till honom i present som han kan ha till våren :) Fattas bara nya läckra vårskor sen då :) Köpte även nå leksaker & Rorry pysselbok. Lampor till sängborden i från Cleas Olsson & så nå smått som man behöver från H&M som deo mm :) Amningsbh provade jag också men ee jag gav upp & inte blev man ju på bra humör efter att ha sett sig från alla vinklar i provhytten,fyyy! När jag kom hem gick jag igenom lite gammla underkläder & fann 3 st amningsbehåar från sist så tur jag inte köpte haha. Men en vanlig bh skulle jag också behöva men jag orkar inte prova,ingen sitter bra :( Får fan inte runt dom runt ryggen ju! Har gått upp så mkt i vikt :( Börjar bli pinsamt att väga sig hos barnmorskan nu :( Fasst dom säger inget men dom läre undra varför jag går upp så mkt efter varje besök,humm kan det vara att 1 semla om dagen pluss rostmackor med marmelad & ost varje dag hjärlper till att skjuta på vikten? Det verkar misstänksamt. Men jag kan inte sluta har begär på sånt nu & jag skyller väll på graviditeten även fasst det säkert inte är så haha. Hoppas jag har en jäkla motivation till att börja med viktväktarna sen igen :) Tröstar mig själv med att tänka så iaf.

Nee nu MÅSTE Jag gå ner,har lovat Fredrik att kolla på Paradise hotell,jag som hatade det förut nu börjar man bli fasst hoho.

Stan

Funderar lite om om jag verkligen orkar gå på stan idag? Har haft väldigt ONT i magen i morse :( Det verkar som det gått över,iof sitter jag nu & det blir värre när jag går. Skulle verkligen ha haft en ny bh & letat lite presenter till Liam idag! & en massa annat välbehövligt. FRågan är om man ska fara in redan nu & uträtta lite ärenden innan man ska till mvc? Undra om det blir nå kläm & känn idag på magen. Hoppas inte igentligen för det gör så ont efteråt & nog under tiden också.  Idag måste jag våga fråga om igångstättningen!! Men kommer säkert INTE att göra det :(

Nee jag åker nog in nu tror jag.

Bio

Idag efter vi hämtade Liam så gick vi på bio,Alwin & gänget. Det gick jätte bra & Liam satt lungt & stilla hela filmen & käkade popcorn & drack cola :) Gud vad jag saknat honom när han sovit borta! Min lilla prupp <3

I morgon blir det barnmorskebesök & sen leta efter amningsbehå,mössa till bebisen & lite annat jag behöver.

Nu ska Liam badas.

Godmorgon

Vaknade rätt sen i morse ändå,skönt! Inte ofta man får sova så länge nu för tiden inte,Fredrik sover fortfarande han. Jag,Liam & Alma har käkat sen frukost & busat,nu leker Liam med dammsugaren :) & har valt en bok han ska ta med sig till Farmor & Farfar & tagit fram lite ombyte. I morgon efter vi hämtat honom ska i gå på bio,den börjar kl 15. Alwin & gänget ska vi se,hpppas den är bra! Ikväll ska vi på Nojs & käka vid 7 tiden & vara chafför åt mamma & pappa. Tur att man har något att göra ändå ikväll när Liam inte är hemma! Busungen går runt & säger Jävlar nu & skrattar högt haha,gäller att passa sig för vad man säger nu för tiden :O Han lyssna även fasst man inte tror att han gör det.

I går kväll när jag skulle sova hade jag väldigt mkt värkar. Inte bara sammandragningar utan nu var det riktiga värkar & ganska starka :O Usha,som jag gruvade mig inför förlossningen i går kväll när jag blev lite påmind om hur ont det gör. Detta var förståss ingeting mot för hur det kommer att vara när det väl är dax på rikitg men ändå så får man ju en lite försmak iaf. Vaknade & hade ont i natt ockå men lyckades somna om ganska fort ändå. var nära på att gå upp i natt & bada men jag orkade bara inte! Men annars är det väldigt bra smärtlindning när man har förvärkar. Idag skulle det faktiskt passa bra att förlossningen startade på riktigt när vi ändå har barnvakt & allt. Nu får den ju faktiskt komma ut om den vill utan att det är någon fara för bebisen. Den är ju så gott som fullgången nu, den ska bara lägga på sig lite hull nu en sista tiden. Liam verkar tro att vi ska åka & ta ut den idag att det är därför han ska sova borta. Han sa i morse att jag,pappa & Alma skulle åka in på BB idag <3 Ja,såklart att Alma ska följa med in när det är dax haha,Lillskrutten!

Nu ska jag väcka Fredrik tror jag så jag kan gå & ducha.

Kväll

Jag är sugen på en semla!! Jag kan inte sluta att äta sånna :( I går kunde jag faktiskt hålla mig! Men ikväll vill jag ha en. dom är så goda :)
Vi har varit & åkt skrillor nu ikväll sen gick jag en sväng till mamma & pappa. Nu sitter jag här & väntar på att Johanna ska komma & hälsa på en sväng.


LyyyserSvårt att stå självVilarÅker med ViktorPappa & Liam.Ragge blev glá när Amlis & Liam hälsade på.

Ett steg tillbax

I toalett träningen för lille Liam. Det som gick så himmla bra ju! Men jag VET att det brukar gå i perioder när man tränar utan blöjja. Han vill mer änn gärna skippa blöjan men han vill inte gå & kissa & bajsa längre på toaletten el i pottan utan säger hela tiden att han inte är nödig. Jag frågar honom minst 100gg om han är kissnödig el bajsnödig men NEJ det är jag inte säger han bara för att bara 1 sek efter kissa el bajs på sig. Idag kom han & sa till mig att Nisse hade kissat på golvet i tvättstugan haha,förstod mkt fort att det inte var Nisse eftersom Liam var dyngblöt i byxorna. Nu åkte det på en blöjja iaf,vet inte om det är rätt men jag får ju byta byxor & hela kittet hela tiden. Får prova i morgon igen!

Nee,undra vart Fredrik tog vägen? Tog lång tid för att träffa studeivägledaren! Jag & Liam har tråkigt el iaf jag. Liam ligger på golvet & myser med sina snuttefiltar <3 Han är trött säger han. Ska gå & fixa med tvätten nu.


Fredag.

Ny vecka för bebisen idag nämligen vecka 35,bara 5 veckor kvar tills Bf nu. Om den vill stanna kvar tills dess vill säga. Kan inte ungå att fundera om den är halft ute redan idag för det känns nämligen så! Det är ett enormt tryck idag. Det är HELT tomt i halva magen nu så den måste ligga halft ute nu! Vid naveln börjar jag känna att det är något som ligger där. Det känns att den åker längre & längre ner nu för det gör så ont på ett visst ställe :( Det trycker,spänner,irlar!

Natten har varit OK förutom att kattan har rivit sönder halva sängen. Men det är klart att det alltid ska vara något,vore konstigt annars ju! Man kan inte låta honom vara inne hela natten men Fredrik glömde slänga ut honom innan han la sig tror jag så han fick snällt stiga upp & gå ner & släppa ut honom annars hade han nog åkt ut genom balkongdörren här uppe! Tur för honom att jag inte fick tag på honom just då. Börjar rammla ner tapetbitar inne i sovrummet nu också när han varit där inne & härjat runt :( Undra hur det ser ut bakom sängen för i natt klöste han där & under HELA sängen. Han lägger sig på rygg & tar i med klorna & åker runt under sängen bara för att vi ska vakna. Tänk om han kunde vara lite mera tacksam & glá över att få äta upp en STOR kattmatsburk om dagen & då menar jag en STOR! El att han får vara kvar fasst han har förstört så mkt! Tänk om han kunde bli lite snällare. Som han var förut tex.

Nu har jag druckit klart mitt kaffe & till det har jag fått 2 sockerkaksskivor utav Liam <3 Nu ser jag han springer runt med sin Bilsport junior tidning & ska kika i den :) Fredrik ska i väg till Bersgjö idag sen ska vi åka lite skridskor,Liam fick nämligen dom i går.

Hugaluga

I natt vaknade Liam kl 04 & låg & sjöng fasst han var så himmla,himmla trött så vägrade han att somna om. Jag som för engång skull lagt mig senare i går kväll,somnade faktiskt vid 12 :O Fasst jag skulle upp kl 07. Jag som alldrig orkar vara vaken ens till 9 i bland nu. Hur som haver somnade vi tillslut om vid halv 6 tiden i morse & när mitt alarm ringde i morse höll jag på att smälla av,har alldrig någonsin varit så tröt som jag var så! Jag tänkte helt enkelt skita i att stiga upp &  skjussa Liam till dagis :( Men jag sa åt Fredrik att jag klarar inte att kliva upp så han var snäll  gjorde det. Inte kan jag hämta honom själv heller bara för att han alldrig vill kliva ur vagnen när vi hämtar honom på dagis,han sover ju när vi kommer & det går inte att få ur honom ur vagnen! Jag har prövat & fy vad ont jag fick i magen. Fredrik får kämpa för att få ur honom & då är han kille & är starkade än vad jag är så nee jag vågar inte åka själv & jag får inte heller för Fredrik. Kämpigt nu det hära med att man ska upp tidigt när man alldrig sover :( Det är så fruktansvärt jobbigt! Hade inge problem med att sova förra gravdiiteten iaf,inte som denna iaf. Måste snart få nå sömntabletter el något. Hade till & med svårt att somna om efter att Fredrik stigit upp med Liam fasst jag var dödstrött :O Vknade flera gg efter det också men så skönt att slippa stiga upp ändå. Usha,nu får detta vara över snart. Nu får den gärna komma ut.

Natten var bättre

Men hade ont när jag la mig i går igen. Vi borde ringa idag,det tycker både jag & Fredrik men jag vet inte ändå. Vi får se helt enkelt. Jag vill iaf ringa & rådfråga angående fostervatten & så. Dom vet ju bäst hur vi ska göra,får säkert komma in på en koll & är det fostervatten så sätter dom i gång förlossningen säkert. Det skulle vara skönt om dom gjorde det faktiskt.

Vad händer idag? Ingen aning. Fredrik tror jag ska till garaget :(

Trött

Igår blev en ganska lång dag. Dom ringde ju alldrig upp från sjukhuset & sa hur det var med Ragge så vi åkte dit. Då hade han kviknat till & var nästan precis som vanligt :) Det var något vanligt fel som jag faktiskt tänkte på i går att det kunde vara. Det var förmodligen något fel på innerörat & balansen. Det blir samma symtom som vid hjärnblödning. Allting snurrar för djuret när dom får sånna anfall. Det kan såklart komma flera anfall också men det enda man kan göra är att vänta ut dom tills hunde  kviknar till igen. Nu repade sig ragge bra efter denna så hoppas han inte får ett till sen igen! Vi fick vänta tills hans dropp hade runnit färdigt vid 6-7 tiden så vi passade på att uträtta ett ärende först & sen käkade vi på Frassen & fikade på Dackos. Blev sent vi kom hem i går,Liam hade inte varit hemma på hela dagen. Det blev mkt i går så när jag kom hem ksundade jag mig att ducha & började plocka i hop men jag kom inte långt förens det började trycka på & göra ont :( Måste gå upp på en gång & lägga mig i sängen! Bara rann fostervatten också pga att den tryckte på så mkt! Jag undrar om det är normalt att det verkligen ska kännas när den åker ner i magen? verkigen smärtsamt! Måste ringa men jag drar mig för att göra det HELA tiden. Lyckades tillslut somna men vaknade kl 01 & kunde inte somna om :( Låg som vanligt & funderade & hade lite ont. Känns inge roligt att ligga där när alla nadra sover lix när man har ont & Fredrik somnade om hela tiden fasst jag väkte honom 3 gg. Fick ligga & krama om Liam iaf :) Lyckades somna om vid halv 6 men vaknade av att Fredriks alarm ringde kl 7 eftersom han skulle skjussa Liam. Väckte han men han somnade om & så gjorde även jag,vaknade 2 min över 8 & sa åt Fredrik att nu har du sovit över IGEN! Bara en massa stress för stackars Liam :( Han är ju inte heller direkt samarbetsvillig på mornarna. Men dom kom iväg tillslut & jag kunde inte somna om knepigt nog. Låg & funderade & funderade på allting! Jag måste kommit in i någon deprision av något slag. Tänker bara en massa saker man INTE ska tänka & oroar mig. Är så orolig över Liam så det går överstyr. Är så rädd att något ska hända honom HELA tiden. Men så kan man ju inte tänka jämmt heller men det går inte att sluta :( Men jag kom fram till att allting måste handla om när vi gått & sökt hjälp för Liam knölen bakom örat & vi har blivit totalt nonchalerade. Dom har ju till & med suttit & ljugit för mig rätt upp i ansiktet att dom just nu sitter & skriver en remiss till barn. Visst att dom gjorde det var över 1 år sen & vi har fortfarande inte fått en remissbekräftelse,det får man efter någon dag precis som jag fick nu ju! Igentligen skulle det nmälas man får ju inte ljuga & alla har rätt att kräva remiss men känsn som ingen lyssnar ändå. Även om det inte har växt något nu & jag är inte så orolig över den längre men igentligen ska man alldrig gå runt & vara säker! Vad gör det för skada att få kolla upp? Det gör ju mera nytta! Sen var det inte så roligt sista gången vi var på hc heller. Då Liam inte ville klä av sig alla kläder men doktorn sa att det SKULLE han visst & bara sa åt mig att lyssna inte på vad han vill utan ta av honom kläderna nu på en gång! Hna tyckte alltså jag skulle g´öra det med våld! För Liam blåhöll sig & vägrade hande jag bara slitit av honom kläderna hade han gjort illa sig :( Nee,fy! Hur kan man vilja tvinga en 2 åring att klä av sig som framför ågon han inte ens känner! Har dom ingen förståelse alls & är barnläkare? Nee fy! Sen håna mig för att jag inte kunde ta av honom kläderna? Jag blev förbannad & sa att jag tyckte det var bra att han inte tog av sig kläderna! Det behöver man inte heller göra för att kolla uvi! Nee,fy vad dålig sjukvåden är! Igentligen skulle som anmälas. Men vanvård över gammla som inte ens är sant det ska stå i tidningar det. sånt som inte går att göra något åt! Men ett barn skiter dom totalt i ju! Dom har ju hela livet framför sig,bättre att ta oroliga mammor på lite bättre allvar änn att bara skita i dom!

Usha vad jag skriver men det är så mkt man funderar på som är bra att skriva ur sig!

Jag vill sätta igång förlossningen nu! Orkar inte gå såhära mera nu snart. Men jag vill inte klaga heller. men skulle kännas bra för att få tid för igångsättning som så många andra får. Måste verkligen fråga om det nu! Det är mkt det jag oroar mig flr också hur fan man ska hinna in till förlossningen. Hur man ska hunna lämna Liam! Som ni ser tänker jag på ALLT just nu! Men när man pratar med andra på ex familjeliv som får igångsättning automatiskt för att deras förlossning var så snabb som 3 tim & dom har 30 min till bb,varför är det ingen som föreslår det till oss när till & med barnmorskan trode det fanns en ganska stor risk att föda hemma men att det skulle gå bra ändå! Jag vill INTE föda hemma ju.Min förlossningen tog fan inte ens en timme & vi har 30 min att åka pluss lämna Liam först! & den 2a förlossningen brukar gå 30 min förtrae änn den 1a har jag hört om inte fortare om man haft en snabb innan! Då blir det nätt!!!

Hemskt

Denna morgon blev inte som planerad precis. Fredrik steg upp med Liam & jag skulle sova vidare men vid 7.30 ringer pappa & säger att Fredrik måste åka dit för Ragge har troligtvis fått en hjärnblödning :( Så jag fick skynda mig att klä på mig & göra mig i ordning på någon minut & skjussa Liam till dagis så Fredrik få fara tebax & hjälpa till att bära in Ragge i bilen. Dom har åkt till vetrenären nu! Igår var han helt som vanligt ju! Vad fort det kan gå med allting både på människor & djur. Hoppas att dom kan rädda honom <3



Slut på helgen.

Nu är det slut på helgen & vardag snart igen :( Då ska man gruva sig för att hämta posten & se om jag fått någon tid till Gävle,bläää! På helger kommer det ju ingen post så då kan man slappna av lite. Fasst samtidigt är det väll lika bra att få det ur världen också.

Usha! Alma har börjat fisa påkvällarna/nätterna nu :( I går stank det på hela övervåningen . Hon låg i sängen & bredde ut sig & fes,mysigt! Inte så konstigt heller när hon äter tugummin som Liam tappar på golvet. Nu ligger hon här brevid mej & sover på golvet & släpper sig.

Alma bebis med Husse

Färg?

Snart är det dax att hämta ut babyskyddet också. Funderar lite på vilken färg vi ska välja. Jag är inne på svart/röd vilken tycker ni?

Kväll i Stocka

Ja, och på alla andra ställen också. Liam somnade precis,han var helt slut stackarn! Han brukar lägga sig kl 7 när han ska upp till dagis men ikväll blev det 1 timme senare. Tur han somnade påengång i af <3 Trode inte han skulle göra det eftersom han blev lessen när Fredrik skjussade hem Viktor, han ville att pappa också skulle natta honom. Vet inte vad det blivit med Liam nu men någon fas måste det absolut vara! Han blir skogstokig om någon av oss måste åka på kiosken el något, då ska han ha 1000 pussar & kramar innan man ska åka & han håller lixsom fasst runt halsen på oss & skriker. Idag när Fredrik åkte & handlade lite snabbt på kiosken gallskrek Liam under hela tiden så han blev allderless svettig & hes :( Han får sånn panik & ångest över att någon åker. Lika är det ju på dagis nu också gruvar mig för i morgon,tur det är Fredrik som lämnar. När vi var på Stormyra sist ville han så gärna stanna där & sova över men då hade han inge ombyte & jag var inte beredd på det så Fredrik lovade honom att få sova där i helgen. Jag VET att det är bra om han gör det & dom vill ju så gärna att han sover över hos dom. Nu när vi frågar honom om han ska sova hos farmor & frfar i helgen säger han att han inte vill göra det. Så är det hela tiden nu! Undra om det är mitt fel att det blvit såhära? Jag har väldigt svårt för att lämna bort honom om ens bara 1 timme :O Får sådan ångest på nått vis & saknar honom. Han kommer säkert att grina om vi lämnar honom där & då blir det värre för mig :( Även fasst jag vet att skulle vi komma tebax 5 min efter att ha gått & frågat om han vill följa med hem igen skulle han blåvägra. Fredrik säger att han SKA sova borta i helgen men jag vet inte. Vill ha honom hemma ju :( Vill inte att han ska sova borta! Men jag vet att han får det bra & har det roligt hos dom. Så ni ser vem det hänger på eller hur? Ja, mig! Men jag känner också att det kan vara bra att han sover där. Det är nog därför det blviit såhära pga att jag inte klarar att lämna bort honom. Alla barn sover väll hos sin mormor/morfar,farmor/farfar? Det gjorde jag & tyckte det var roligt. Det tycker ju han med! Ahh,vad svårt. Fredrik tror det kommer bli problem när förlossningen startar också om han skulle måsta sova borta då el att någon kommer hit & vi måste åka in. Men då är det lixsom ett måste ändå på något vis. Nee,vi får se hur det blir. Jag vet att jag är töntig men jag saknar min snutt så mkt när han inte är här känns bara tomt & tråkigt & man blir lessen & funderar hur han har det HELA TIDEN! Jag vill nog ha kontrollen över honom själv kanske?

Vad jag skriver! Jag vill ha glass men det finns ingen glass. Vill få bort smaken av vitlökssås ur munnen haha. Åt nämligen kebabtallrik till middag ikväll. Liam,Viktor & Fredrik åt pizza,hade varit gott det också men ähh man kan inte få allt.

Vann

Yes! Vann aktionen. Hoppas hon är snabb att skikcka dom nu så Liam får åka skridskor snart igen! 


Skridskor

Liam tyckte det var jätte roligt att åka skridskor,synd bara att skridskorna han fick låna var allderless för STORA. Var nämligen storlek 35 på dom haha men det gick bra ändå med sockar i dom & om någon höll i hoom. Han kommer nog lära sig åka själv såfort han får sina egna barnskridskor i hans storlek. Syrran har lagt bud åt mej på Tradera på ett par jofa barnskridskor i hans storlek,bara 5 min kvar på aktionen nu så hoppas att vi vinner dom :) Liam blir nog glá när han får sånna & kan åka lite bättre.  Spännande aktion detta! Hoppas,hoppas ingen lägger över nu!! Nu börjar dom att bli dyra. 200 kr är jag uppe i nu fassst dom kostar 300 i Hudik & då är det inget speciellt märke detta är ju iaf Jofa & dom brukar vara bra.


Nya sovrummet.

Synd att man inte hade en vit säng bara!

TACK!

Emma som hjälpte mig att förnya bloggen. Nu blir det roligare för er att läsa & för mig att skriva i den. Jag har haft samma design i evigheter nu så det var roligt med lite nytt & frächt. Den förra som Madde hjälpt mig gjort var också fin. Jag vill också kunna göra bloggdesign men jag är kass på såntdära med koder hit & dit så det skulle INTE se bra ut haha.

Nu ska vi snart äta tjockpannkaka sen hämta farbror Viktor, Fredrik,Viktor & Liam ska åka skrillor. Själv avstår jag nog :P

Vaggvisa

Dena brukar jag sjunga för Liam ibland :)

Sova?

Rekord att jag är uppe såhär länge ju! Jag är trött & ska snart krypa ner i sängen med Liam som sussar sött. Vi har ätit godis,chips & kikat på film <3 Liam var så trött men ändå så pigg av allt godis han ätit så ojoj vad svårt det var att få honom att sova! Hna var så busig & uppspelt. Hoppas man får sova utan värkar & samandragningar i natt men dom brukar komma när jag lägger mig ner konstigt nog. Nu trycker bebis ut sina kroppsdelar över hela min mage så det känns obehagligt men ändå mysigt :) Brukar det inte vara när man håller i gång man får förvärkar? När man vilar brukar väll dom avta men mina börjar då konstigt nog haha. Vill inte måsta kliva upp i natt & bada IGEN :O Våran hyresvärld betalar ju vattnet här om vi inte överstiger en viss kubik. Vi kommer garanterat att överstiga den gränsen denna gången! Han kommer fundera hur mkt vi igentligen duchar & badar i detta huset haha. Jag badar nästan varje kväll el duchar pluss att det bor 2 st till i detta huset så ni kan ju tänka er hur mkt vatten det går åt. Fylla upp badkar kanske 2 gg per dag pluss ducha ohh, jag vågar inte ens tänka på hur mkt vatten vi gjort av med nu :( Men vad ska man göra? Det enda som hjälper mot de onda sammandragningarn aär hett vatten.

Liam har slutat med blöjan helt nu. El ja,han har blöjja på natten utifall. Det är ju inte så roligt om man skulle vakna i en pöl mitt i natten men blöjjan är oftast torr på morgonen så :) Han säger alltid till när han är pinknödig. Sämre är det när det är dax för nr 2 tyvär. Idag landade det tyvär i kallingarna & inte i toaletten men men,övning ger färdighet :) Jag tycker han är så duktig ändå som inte ens är 3 år ännu & inte ebhöver ha blöjja på sig, inte ens när vi far bort. i går åkte vi till Hudik & hälsade på Fredriks mormor & sen vidare till Stormyra & han var utan blöjan då också & s till när han behöva gå & kissa även borta. Skönt att han inte behöver ha blöjja längre! Men nu är det snart dax för ett nytt blöjbarn :P Köpte miniblöjor sist jag var & handlade,vad små dom var! Köpte även barolja & puder som är bra att ha hemma. Amningsinlägg har jag också måsta köpt redan :O Det har redan börjat läcka mjölk så som det gjorde efter förlossningen med Liam. Dumt att det rinner ut ju det är ju dom första droppparna som är så viktiga att barnet får i sig väll? Det sa dom på föräldrarutbildningen iaf. Men vad ska man göra då? Går ju inte precis att stoppa! Usha,minns den 3e dagen efter förlossningen när mjölken rann till ordentligt :O Då såg man då ut som Dolly parton haha fy vad läskigt det var & gjorde ont!

Nepp, nu är det dax att besöka toan en sista gång innan jag förhoppningsvis somnar för att sen vakna ett antal gånger för att besöka den igen, suck! Det ska bli så skönt sen att slippa stiga upp 20 gg för att pinka. Fasst i stället ska man upp & byta blöja,amma el ge flaska,vyssa,sjunga,byta kräkpyamas x antal gg mm ett tag framöver igen <3

Kattjävel

Fattar inte varför vi inte bara tar bort honom el ger bort honom! Jag orkar inte känna denna kattpisstank i tvättstugan hela tiden bara för att det är vinter & kallt ute. Jag orkar inte tvätta om kläder hela tiden för att han pissat ner dom. Stänger jag dörren till tvättstugan river han sönder väggarna här inne :( Jag vet att en katt som börjar pissa inne är sjuk på något vis & skall igentligen tas bort. Men det är svårt när vi haft honom sen vi bodde i Hudik & det är lääänge nu,då var han ju våran bebis. Nu har jag skurat ur torktumlaren men lukten är svårt att bli av med det stinker amoniak. Det är även jobbigt att han vägrar att vara ute vi får kasta ut honom då vi tycker att han varit inne för länge & måste ut & pinka & det borde en katt hålla reda på själv men det klarra han inte längre. När vi kastar ut honom står han & skriker utanför bara. Förut trivdes han med att vara ute men fick alldrig chansen när vi bode på Bergstigen pga att alla gammlingar tyckte synd om honom när han var ute en stund & stog & ropa på honom & gav han mat. Synd att folk alldrig kan lära sig. nu är han ju helt förstörd! Att man alldrig får ha katter i fred. Synd han som var en snäll & speciell katt förut. Nu bara pissar han inne klöser sönder ALLTING & tigger mat konstant :( Varför klarar vi inte av att ge bort honom? Men vem vill ha en katt som pinkar inne& i torktumlaren? Jag vill kunna ha torktumlaren öppen utan att kattfan ska gå dit & pissa ner allt! Blää för katter!

Badkar

Igår kväll fick jag mkt samandragningar & ont igen & mkt tryck neråt. Måste stiga upp & bada vid 12 i går & då känndes det mkt bättre sen. Jag vill inte ha så ont före utan att det sätter i gång. Bättre ändå att allt bara plötsligt startar kanske? Man blir bara påmind om vad som komma skall när man har värkar även om dom är små. Man vet ju att detta är en barnlek änn så länge tills dom riktiga värkarna sätter i ändå tycker man dessa är hemska :O Jag får paniiiiik när det gör ont & funderar vad fan jag gett mig in på igen! Hur jag kan vara så dum? Missförstå mig inte nu för jag vill såklart ha bebisen i famnen men jag vill inte gå igenom det man måste göra före :( Måste verkligen prata med min bm om igångstättning,måste våga fråga det! Bm jag hade först sa att jag måste nog läggas in denna gången för igågnsättning pga att det gik så otroligt fort! Haha dom får ju en chok när dom tittar på diagrammet från förlossningen hur jäkla fort det gick! Vill inte föda hemma el i bilen :( Så jag måste verkligen fråga om det. Känns mkt tryggare av att veta att jag är på plasta när det sätter i gång lix & att jag kanske hinner med smärtlindring.
Nästa vecka får bebisen gärna komma ut då den anses att klara sig utan kuvös utanför magen. Nästa Fredag är jag ju i v 35 & bara 5 veckor kvar så dax att fråga om igångsättningen nu!


Slö

Idag har jag varit slö hela dagen lång,antar att det beror på nattens dåliga sömn! Hoppas denna blir bättre. Det var med nöd & näppe jag tog mig upp för sängen efter jag la mig & vila en stund. Men måsta bara masa mig upp för det behövdes handlas lite. Usha hur jag såg ut men jag orkade inte byta om eö fixa till håret så jag såg ut som hej kom & hjälp mig! Bebisen trycker på något otroligt & det är knappt jag vågar gå på toletten :( Fattar inte varför jag inte åker in & kollar igentligen. Snart rammlar det väll ut en bebisi toletten i stället. Känns precis som innan Liam kom ut med huvudet under förlossningen fasst utan värkar. Jag hoppas igentligen att det sätter igång snart nu! Fasst kommer att sakna magen ändå.

Blev Tacos till middag & nu väntar efterrätt med coktailefrukter & grädde,mums!

Alina?

På Bolebompa så har dom en grejj som heter dagens namnsdag där barn som inte har namnsdag får ksicka in & vara med. Bolebompanamnsdag heter det tror jag. Idag var det ett ganska fint namn ALINA som fick ha Bolebompanamansdag. Det skulle jag kunna döpa mitt barn till tror jag iaf. Kan iaf ha det i baktanke. Liam tyckte det var fint iaf :) Liam finns inte heller med i almenackan tror jag? Han får ha namnsdag när Fredrik har det eftersom han har hans mellannamnn.

Nu måste jag släppa in ett stycke hundskrälle som skäller åt allt som rör på sej!

tillägg

Jag glömde skriva det att under mina 5 år på hagängsgården så har jag alldrig märkt av någon vanvård av någon pansionär & då har jag varit på ALLA avdelningar! Man har slitit som djur för att panisionärerna ska få ha det BRA! Jag har alldrig begripit riktigt varför Hagängsgården alltid fått dålig kretik. Men sen har jag hört att det beror på att det finns för många som är outbildade men då kan jag säga en sak: DOM GÖR ETT LIKA BRA JOBB!! Jag fattar inte igentligen hur dom andra servicehusen gör för att få ett sånt bra ryckte om sig? Vad mera kan man göra? Här gör man till & med saker som igentligen hör jobbet till på fristiden helt utan någon lön just för att dom ska få ha det bra & ändå skrivs sånthära!

Less

Vad less jag blir på att läsa i ht. Vad hemskt att dom får skriva utan fakta igentligen! Stackars vikarierna som jobbade på avdelningen i sommar :( Hoppas dom inte tar åt sig av det som skrivs! De övriga fasstanställda som jobbade under sommaren nämns ju inte ens,vart var dom? Tur att hon från facket höll med & skrev att man inte kunde skylla på vikarierna.
Och om nu hennes läge var så instablit varför skickade sjukhuset hem henne igen kan man ju undra? Nee fy allt är bara påhittat.

Jag längtar tills jag utbildar mig till uska. Då ska jag söka jobb i Hudik & skulle jag någongång få en fasst tjänst så skulle jag alldrig klanka ner på en vikarie iaf! Blää jag blir så förbannand!!!!

Dagisproblem?

Nu börjar det bli jobbigt att lämna Liam på dagis mer & mer för varje dag efter Jullovet. Ok gick det väll dom hära första dagarna ändå då han bara sa att han inte ville att vi skulle gå men inget mera & när vi & fröknarna förklarat att mamma & pappa måste åka iväg en stund men vi kommer sen så har det gått bra. Allting går bra på morgonen & tills vi ska lämna honom tydligen. Nu när jag lämnade honom fick han nästan panik & började att skrika & grina & ropa maaaaamma. Jag gosade med honom mkt innna & han fick många pussar & kramar men inget hjälpte & jag vet att det bara är att gå då men jag tycker det är så hemskt. men fröken höll i honom i knät medans jag gick. Gud vad han skrek! Det är så hemskt att bara gå därifrån skillnad om man skulle i väg & jobba el så men nu när både jag & Fredrik är hemma känns et så dumt. Men jag vet också att hans lutar att grina när vi åkt & då verkar han trivas bra. & det måste vara någon fas han kommit in i eftersom det ALLDRIG har hänt förut. Hoppas det går övers snart för jag vill inte säga upp hans plats ju! Det tar ju evigeheter innan man får en ny plats & jag tror att han behöver vara på dagis en stund på dagen & leka med andra bra det tror jag är jätte viktig! Men skulle det fortsätta såhära el att det blir värre så vill jag såklart inte att han ska vara där. Jag klarar helt enkelt inte av att lämna honom skrikandes. Just nu vill jag bara hämta hem honom! Såklart skulle problemet bara bli värre om man lät honom följa med hem igen. Jag hoppas han får det roligt idag fasst det var en hemskt morgon. Dom skulle dansa ut julgranen idag :) Det tycker nog han är roligt. När vi hämtar honom sen ska jag försöka få en liten pratstund med någon utav fröknarna om dom har sett om någonting har hänt el så. Kan hända att någon kompis bytt avdelning el nått. El att det är någon han inte kommer sams med el nått. Jag tror personiligen det är för att han kankse hade ett litet för långt jullov.

Jag är trött idag,har inte sovit många timmar i natt. vaknade halv 4 när Fredrik gick & la sig & kunde inte somna om låg & tänkte på allting som vanligt. Sen vid 6 tiden höll jag på att somna men drömde bara en massa tok. Drömde att jag hade gått upp & klätt på mig men allting var så konstigt & jag såg en massa tok :( Så jag försökte spänna upp ögonen för att sen kliva upp på riktigt & starta dagen. Skulle ju ändå upp kl 7 så ingen ide att somna på den lille tiden inte då blir man bara tröttare.

Nee,dax att göra någon nytta!

Godis!

Jag är sugen på godis varje jäkla dag & äter det nästan varjedag också. Idag har jag & Liam ätit en semla & en varsin glass & mera gotta lär det bli. Jag vill så gärna ha blandgodis men jag vågar inte åka på kiosken igen! Dom måste tro jag har Bullemi el något haha.

Nu monterar vi upp sängen,ovant att sova här uppe i natt. Men det går nog bra. Börja fixa rummet lite bättre nere jag fuskade när jag målade så mera vitt på väggarna där! Sen är det bara fylla på med nya leksaker som kommer att införslkaffas eftersom åt den nya familjemedlemen :)

Åren går!

Tuffingen leker med sin dator. Vad stor & lång han är,fort det går snart fyller han 3 år!
Tyckte detta var nyss när han fyllde 1 år :O Då bodde vi i lägenheten på bergstigen :)

Lillprupp <3

Onsdag

Jaha idag är det Onsdag & inte mkt har hänt. Gubben har jag ingen aning om vart han tagit vägen,skulle bara in & lämna en lapp & hämta ett verktyg i garaget så vi kunde flytta upp sängen hit upp. Antar att det är garaget han fassnat i fasst jag sa att idag behöver du väll inte vara där eftersom du var där i går men tyvär verkar det så ändå. Nu äntligen är han påväg hem igen,ringde precis! Skulle ha varit till mormor & smörjt nå sparkmedar hur man nu gör det? & med vad? Skulle även hälsat på Fredriks mormor som vi inte gjort på över 1 år nu :O Men tar det på Fredag istället tror jag om hon är hemma & hoppas på att inga andra måsten kommer i vägen!

Nu vill jag ha Fredag & helg!

Förbannad!

Jäkla påhitt det som stog i ht idag! Stackars vikarierna som jobbade där i sommar tycker jag som läser detta :( Fasst det drabbas ju alla vikarier igentligen & dom får dåligt ryckte. & sjuksköterskorna också som hoppade in under sommaren. Hur kan man skylla en människas död på någon??? Jag säger bara en sak
HAGÄNGSGÅRDEN LYCKA TILL ATT FÅ IN VIKERIER I SOMMAR!! INGEN KOMMER VILJA JOBBA DÄR!!!

Påmind

Har precis kommit hem från Harmånger. Vi var & tog dos 2 av vaccinet på Liam & gud vad barn det var där,jobbigt att vänta! Liam var som vanligt jätte duktig så han fick en glass & 20kr efteråt <3 Mammas & pappas goprupp!
Blev påmind när vi kom hem hem & hämtade posten att jag ska till Gävle :( Fick bekräftelse på remissen & nu väntar jag bara på en tid. Jag vill veta nu att det INTE är farligt!!! Det skulle kännas så bra & bara kunna fokusera på det bra i livet.


Nu ska jag kika om det finns något gott att göra middag av.

Namn?

Jag tycker det är så svårt med namn! Skriver några här vilka jag tycker är fina sen får ni rösta!
TJEJ
Felicia-det hade vi även som förslag om Liam hade blviit en tös.
Nova-Först skulle ja ha det namnet men nu vet jag inte.
Novalii- Ganska fint men ändå inte på något vis.

KILLE

Melvin-Hade vi också som nmanförslag när jag vänta Liam.
Theodor-Jag tycker det är såå fint namn men min farfar hette så & vet inte om det passar precis?
Ville-ett namn jag började fatta tycke för idag faktiskt!



Vår?

Idag känns det som vår ute,härligt! Jag tycker om våren men inte sommaren så det är på 2 vis när det blir vår för då vet jag att den äckliga varma sommaren är här :( Trivs inte att svettas tycker det är äckligt! Hellre fryser jag för då känner man sig frächare iaf. Men såklart har man väll klagat när det varit extrem kyla ute men idag är det perfa :) Solen får gärna lysa men inte för strakt som den gör just på sommaren. Kanske man kan njuta lite mera av sommaren ändå detta år när man är hemma & är mammaledig. Annars jobbar man ju varje sommar & det är VARMT inne på jobbet. När jag var mammaledig med Liam så var det en ganska OK sommar ändå. Vi gick på långpromenader varje dag eftersom jag bantade då & det var härligt. Längtar faktiskt till att komma i gång igen efter graviditetn med Viktväktarna & alla promenader & kanske spinning någon kväll i veckan när bebis blivit någon månad iaf.

Tänkte jag skulle vila mkt idag & ligga i sängen så inte man sätter i gång förlossningen såhära tidigt men istället började jag att dammsuga & då var jag fasst. Då började jag att damma överallt & skuran toan & fejja överallt haha. Knepigt nog avtog värkarna då & nu när jag suttit här ett tag & ätit & tagit det lungt då kommer dom smygandes tebax,knepigt! Bebisen är vaken iaf & det är den hela tiden nu nästan förut har den varit jätte lugn ju! Den sparkas så det gör ONT! Liam vaknade i går efter han somnat & kunde inte somna om. Jag som fick ont när jag skulle sova så han trode jag skulle måsta åka på sjukhuset. han var så snäll & skulle gosa med magen & ge bebisen hans snuttefiltar. Han trode bebisen hade ont & behöva ett plåster,ett gammlat plåster haha. Varför ett gamalt vet jag inte. Men ett plåster skulle den ha iaf & snuttisarna. Sen sa han att mamma fick skylla sig själv! & det kan han väll ha rätt i att jag får haha. Jag har ju valt att vara gravid & föda barn så det var ju rätt på ett vis som sagt. Han blev nog orolig att jag  skulle måsta fara in eftersom vi berättat för honom att när mamma fåront måste han sova borta & mamma & pappa åka in & plocka ut bebisen. & att han & pappa måste sova utan mamma någon dag & det vill han inte :/ Så han blev nog orolig starckarn.

Nu är det dax att ta reda efter lunchen sen hämta Liam på dagis <3

Vilde

Bebisen är SÅ vild nu & har varit det ända sen mvc besöket i går. Den trycker ut fötterna överallt & det gör så ont! Känns som den hänger halft ute om jag får beslriva det så? Sparkarna är jätte långt ner ibland & det trycker på & gör ont på ett visst ställe haha. I går när jag la mig hade jag små värkr & har det fortfarande i bland el jag vet inte om det är värkar men det känns som sånna fasst dom inte gör så fasligt ont. Ungefär som mensvärk & det irlar i rygg & i baken. Kanske jag ska fara in & kolla så allting är bra? bebisen verkar så stressad,desutom var ju hjärtljuden mkt högre än vad dom varit förut. Men jag tycker det känns så onödigt att åka in om det är är något på G men samtidigt så är det bra att kolla eftersom det är fortfarande så tidigt. & så MÅSTE det bara vara fostervatten som kommer ut hela tiden,det har det gjort länge & man ska inte gå så längre än 73 tim el vad det var pga infektionsrisken utan då är det bara att sätta i gång förlossningen & få pencilin. Brukar läsa på familjeliv ibland & det verkar vara väldigt vanligt att läcka fostervatten men också urin såklart eftersom bebisen trycker på blåsan. Men man borde märka om det va urin om ni förstår vad jag menar men det gör jag inte & det är klartfärgat. Så jag borde åka in & kolla upp det & ta det säkra före det osäkra. Jag ringer nog idag & hör vad dom har för förslag. Men jag tycker inte om att göra undersökningar :( Jag änner mig också dum om jag ringer när det inte ens är dax ännu men dom är nog vana att folk kommer in & blir indersökta i alla sorters veckor. Ähh jag vet inte hur jag ska göra :(

Startklar

Allt var bra hos barnmorskan. Blev bara lite chokad över att bebisen redan fixerat sig & ligger väääldigt långt ned! Så den kan komma när som helst nu. Den var startklar sa hon,kan tycka det är lite tidigt med tanka på att jag bara är i v 33 ännu men men. Bebisarna brukar inte fixera sig i denna vecka på omföderskor utan oftast så blir det i sista veckan el så blir det vändningsförsök. Magen hade planat ut rejält & det känner jag ju! Går mkt lättare att andas nu & jag känner mig knappt gravid om det inte vore för foglossningen. Magen känns som borta & ibland tror jag att bebisen komit ut under natten utan att jag märkt det haha! Det har ju börjat tryckt på neråt & jag kännde det irla till neråt benen innan vi kom till barnmorskan. Efter att hon klämt & kännt så började jag att få värk typ som mensvärk fasst svag & har det ännu! Men det är nog bara nå förvärkar kanske? Efter barnmorskebesöket käkade vi på Donken sen fikade vi på Dackås,börjar bli en tradirion det dära haha. Sen åkte vi mot dagis & hämtade Liam <3 När vi kom hem åkte Liam kälke & Alma jagade snöbollar :) Liam leker en stund med lego nu efter lite mellis,alma har somnat :)

I morgon blir det dagis igen & sen efter det åka & ta spruta för lille Liam igen. Barn ska ju ha 2 doser av influensavaccinethoppas det går lika bra som sist men det är nog inga problem! Han är ju så duktig :)

Nu ska jag kila ner.

Smärta

Nu är jag less på att ha ont :( Varför kunde jag inte bara fått pencilin när jag var hos tandläkaren & betalade över 300 kr? Hela käkbenet känns som ett enda stort sår på vänster sida & jag kan inte gapa många cm. Har ont hela tiden även när jag inte rör munnen. Måste verkligen tebax i morgon men jag tänker fan inte betala då igen. Men hur ska jag hinna med allt? Liam ska på dagis,vi ska till barbmorskan,Liam ska hämtas på dagis orkar inte vänta tills på Tisdag. Kanske måste gå till en läkare också eftersom det sitter i käken & bakom tanden. Det har spridit sig ner i halsen så jag knappt kan svälja ändå fick jag inge pencilin,helt sjuk! Fick bara spola rent där utan bedövning fasst jag sa jag ville ha bedövning. Usha det är mkt just nu :( Ont överallt iprincip & inte hinner man vila upp sig inför förlossningen heller ju. Nu vill jag bara blir bra igen!

Ikea

Jag har fått inflamation i en visdomstand igen! Hatar visdomständer,varför ska man ha dom för? Dom kommer ju alldrig upp riktigt ändå & dom bara krånglar. Denna gången är det uppe i sommras var det nere. Jag kan inte ens gapa riktigt & börjar få feber :( Blir väll ett dyrt tandläkarbesök snart då :(

Idag har vi varit till Birsta & inhandlat lite saker. Byrå,sänghimmel,kudde till bebisen. Liam fick leksaksback & mera tågbanor,Radiostyrd blixten mc qeen bil som han ska få när han fyller år,den köpte vi på Toys ur rust plus present till Alex. Köpte lampa & 2 ramar som vi ska ha uppe i det blivande sovrummet & tapeter köte vi på Rusta.Äter pannkakaTestar bilar på Toys ur rust
spelar
Tröttis efter en dag på Ikea :)

Riva

Nu vill jag börja måla taket & riva tapeter i det blivande sovrummet här uppe. Längtar tills det är klart & man får börja inreda det. Synd bara att vi inte äger huset ännu! Jag vill så gärna köpa det sen när kontraktet går ut. det gör vi nog också om vi får lån förståss. Vi har ju förköpsrätt på det så hoppas att vi kan köpa det. Jag trivs så bra! & Jag längtar tills vi kan renovera köket :D Gud vad fint det kommer att bli när allt är klart. Men mkt som ska göras både utvändigt & invändigt. Det ska bytas brädor & ,målas om,byggas ny altan & göra nytt kök som sagt. Göra ny toa nere,en stooor :) Ska slå ut väggen mellan toan & tvättstugan & göra toa av allting. Sen är det tapetsering i datarummet här uppe & byta golv men det är ju inte så stora kostnader som att renovera ett kök tex. Ja,mkt jag vill göra! Men mest köket. Det ska vara vitt såklart ;) Så den dagen vi får lån & kan köpa huset ska jag sätta mina planer i verklighet.

Fredrik & Liam åkte en sväng till garaget & hämtade något till bilen så jag är ensam hemma. Allderless tyst & lugnt :) När dom kommer hem ska vi åka & hälsa på mormor.

Bort med julen?

Idag funderar jag på att plocka bort alla julsaker. Inte för att jag är jätte less på dom men lika bra att ta bort dom när dom ändå ska ner. Så idag ska jag tvätta lite gardiner,synd bara att man inte har något strykjärn! Kanske jag kan låna någons? Funderar på att åka & hälsa på mormor också men vi får se vad jag hinner med.

Igår hade vi besök av Desen,Sofie & deras barn :) Var länge sen sist. Tror det var när vi var ner till dom i Gävle vi sågs sist. Efter vi haft dom på besök kom Johanna hit & vi käkade pizza. Undra vad man ska äta idag då? Dessa dagar har varit 0 med inspiration till mat. Skönt när man inte behöver laga maten själv i bland ;)

Skönt med vardag igen,fasst för mig spelar det ingen större roll precis som är hemma hela dagarna nu haha men ändå så håller man bättre koll på vad det är för veckodag. & så är det öppet på stan om man skulle bli syssloslös någondag så är det bara att åka in. Men i morgon är det sundsvall som gäller,aif på vad vi hoppas. Då ska vi försöka fixa alla bebissaker som behövs & tapeterna & färg. Hoppas bus Liam håller sig i skinnet bara! Tror det är dax att göra ett besök på Buspalatset snart så han får busa av sig lite <3

Nee bäst jag går & slänger i lite gardiner i tvättmaskinen nu!

Insnöad!

Ja nu känner man sig ganska insnöad. ;) Haha Alma fick panik & pep när hon hoppade ner på baksidan av snöhögen,hon kom inte upp för all snön.
Alma snöpular Liam
Dumma Alma säger Liam haha.
Haha


Snöstorm

Igår hade jag starka förvärkar & tryck neråt. Är lite rädd att det snart är något pågång :O Det är ju för tidigt kan jag tycka. V 32 idag! Har kännt av lite idag med. Verkar som jag läcker fostervatten också,så har det varit länge nu.
Blir nog inge mera jobba för mig nu känner jag. tur att jag fick havandeskapspenning säger jag bara. Jag som trode jag skulle kunna jobba ända fram till förlossningen. Ajaj vad ont det gjorde nu! Hoppas det bara är magknip! Kanske åker in & kollar om det fortsätter. Utifall det skulle vara på G så kan man ju kanske stoppa det? Men säkert bara starka förvärkar. Hade sånna med Liam också men inte att det tröck på!

Snöstorm idag kan man säga! jag hade tänkt farit på jobbet & lämna lönerapporten men tror jag skickar den med mamma i mprgon istället. Vill inte ut & köra i detta väder iaf.

RSS 2.0