Varje kväll

Blir det strul med ammningen :( Varför undrar jag? På natten/dagen går det så bra men sen frammåt kvällen går det bara inte hur änn jag försöker & det slutar med att jag pumpar ur,vilket tar en evighet med min bröstpump. Den som var så jäkla dyr & jag trode den skulle vara så bra eftersom alla andra MAM produkter är så bra men NEJ! Får ut 60 ml på 1 timmes pumpning ungfär om jag har mkt mjölk Annars går det inte att få ut någonting bara om jag ammar henne men det går ju inte på kvällen :(
Hon tar tag sen släpper hon efter en stund & det är ju ett tecken på för mkt luft i magen men hur mkt hon änn rapar så fortsätter hon så & hon börjar leta tissen fasst hon har den i munnen :( Jag försöker verkligen läänge & ger inte upp i första stund men sen blir jag så lessen när jag ser att det kommer tårar. Hon bli inte mätt på det jag pumpar ur heller så då får jag ge henne det jag pumpat ut pluss 60 cl ersättning på det,då blir hon nöjd & sover.
Jag blir så lessen av att inte kunna amma HELA tiden,visst hon får i sig mkt bröstmjölk & det är ju det som är huvudsaken & jag har inget emot ersätning,det är ju minst lika bra som bröstmjölken men det är så typskit att det alltid ska vara något nu när det funkade så bra & jag verkligen ville amma. Jag som absolut inte skulle amma :O
Nu vill jag det & tycker det är toppen att göra det,inte ett stressmoment som förut. El visst när det krånglar blir det stressigt såklart & det var ju därför jag slutade att amma med Liam för det inte gick helt enkelt & bägge mådde ju dåligt av när det inte funkade,han var hungrig & jag var stressad & den stressen smittades av på honomså han mådde mkt bättre på ersättning.
Jaja, jag får väll amma så mkt som det går helt enkelt & ringa till amningshjälpen el prata me bvc i morgon.

Idag har jag,Liam & Alina varit på Mini-kul & sjungit & fikat sen åkte vi in till stan & träffat Malin & Sara :) Gick toppen! Jag som trode det skulle bli kaos haha. Liam var jätte duktig så vi svängde in på ÖB på vägen hem & köpte 2 st leksaker & en hel påse med påsk godis :) Det är så underbart när han är lugn & snäll. Tyvär var han arg & slogs när han kom hem men det är ett stort steg i kanske rätt riktning att han var snäll på stan.

I morgon blir det påskkärring på dagis för Liam & väga & mäta för Alina,spännande att se om hon gått upp.

Synd att det tar så långt tid att lägga upp bilder :(

Grillat korv

Idag efter vi hämtat Liam på dagis så drog vi ut i skogen & grillade korv. El skogen & skogen haha men brevid garaget då i skogen där :) Funkade ju bra då Alina kunde ligga på uppfaten brevid skogen & sova.
Det var Liam som så gärna ville grilla korv <3
Den lilla filuren hade sagt på dagis att Alina var för liten för att äta frukt & att hon bara fick äta i från tissen haha,vad dom kan dom små rackarna :)


Någon som vet hur tusan någon kan bli vän med en på Facebook utan att man har fått någon vännförfrågan?




Klädbytardagen

Blev en snabbis där idag,gick fotrare än jag trott :) Blev 3 kassar med kläder & skor till Liam & en kjol & en mössa till Alina som hon kan ha när hon blir äldre.
Nu blir det pizza till lunch,är så hungrig. Tänkte att damen skulle vakna & käka lite,var ett tag sen nu men icke hon bara söver & söver. Vaknar säkerligen när vi ska sätta oss & äta hehe :P

I morse när jag vaknade var lamporna jätte konstiga,som lyste jätte svagt & kylen & frysen funkade inte,väkte Fredrik som bytte alla proppar men det hjälptes inte. Nu har vi haft el gubbar här som sa att det berodde på grannhuset att det blvit fel där & våra hus var sammankopplade & dom har ju bara huset som somarstuga. Nu fick vi lösa det med en kabel över hela gräsmattan tills grannarna kommer hem. Jobbigt när ingenting funkade riktigt.

Nu ska jag slänga in lite ved i kaminen :)

Morron

Fredag igen,idag blir det Hudik för att träffa Sara & Malin :) Var länge sen så det ska bli skoj! Dock kan jag inte ta med mig bägge barnen själv & Fredrik ville inte gå på stan :( Så Fredrik & Liam skulle åka på Huddig & kolla på traktorer. Liam vill inte gå in på klädaffärer så det blir lite svårt kanske? Pluss att jag är rädd för att han ska springa i väg när jag måste sätta mig & amma,hur tusan gör man då? Det går ju bra när Fredrik också följer me & vi är 2 st men så svårt när han inte vill åka ståbrädan & springer rakt ut på parkeringar,jag vågar inte det! Inte idag iaf,ska prova någon annan dag att åka in utan att ha några ärenden så man bara kan prova lix & åka hem när det inte funkar. Har kommit på en ganska bra sak där med ammningen iaf,jag vill INTE amma ofentligen & tänker inte göra det heller,då kan man ju gå till bilen & sätta fasst Liam i bilstolen & amma i baksätet sen gå tillbax på stan igen :) Kan ju funka. Tycker det borde finnas ett litet avskillt ställe där man kan sitta i lugn & ro och amma på!

Nu vaknade Alina,Liam & Fredrik ligger & snarkar fortfarande dom <3 I natt har Liam verkligen varit duktig & flyttat sig lite längre åt pappas sida när jag skulle till att amma :) Mammas gofis!

2 veckor i morgon

I morgon blir Alina 2 veckor :O Hallå,stoppa tiden nu snälla! Var på bvc idag & vägde & mätte & hon var så duktig så :) Har gått över sin födelsevikt nu,skönt att veta att hon växer & mår bra.  Synd att Liam inte kunde följa med dit bara :( Han ville följa me & hålla henne i handen sa han,var ju meningen vi skulle dit i går så han kunde följa med men då blev det ju sjukan i stället. Men det blir ju fler gånger också!

På Lördag ska jag ge mig på ännu en klädbytardag på missionskyrkan i Hudik,denna gången för att införskaffa vår/sommarkläder,tyckte jag nyss var dit & handlade vinterkläder haha. Liam & Alina ska vara med pappa i stan så dom är nära till mig utifall Alina blir hungrig,ska ju självklart pumpa ur 2 flaskor som han kan ta med sig & ge henne om hon blir hungrig men känns ändå bra att dom är i stan utifall det tar för långt tid så hon vill ha mera mat. Men ska skynda mig allt jag kan men det är ju så mkt folk! Gäller att ta kölapp i rätt tid,inte för snabbt & inte vänta för länge hellerför då kommer man ju alldrig därifrån. Liam behöver regnkläder & gummistövlar,gympaskor som han kan ha på dagis & lite nya kläder.

Nu ska jag kika runt lite till innan det är någon som vaknar för mat,sen är det dax att hämta gofisen på dagis <3

Precis

Nu var det någon som vaknade ur sin skönhetsömn tror jag. Säkerligen hungrig & fortfarande trött :) Hon sover ganska bra om natten faktiskt,vaknar var 3e timme & vill ha käk. vid 3 & sen vid 6 varje natt :)
I går var det som min mjölk tog slut helt :( Hon bara åt & åt sen fanns det inge mera kvar så jag bad Fredrik koka upp lite vatten så jag kunde ge henne ersättning efter hon badat & så men då somnade hon i stället & sen hade jag fått mjölk igen,ganska mkt också. var nog för jag pumpde & pumpade för att försöka få ut några sista droppar att ge henne. Bra om man håller igång genom att pumpa också tror jag,fick rådet att INTE pumpa så mkt i från BB eftersom jag pumpade helt tomt i från tutten för det var så jobbigt när dom blev stehårda & jag var så rädd för att få mjölkstockning men dom sa att jag bara skulle pumpa ut lite annars blev det bara ännu mera mjölk,mer mjölk än vad hon behöva. Jag är glá att jag kan amma! Trode alldrig att jag skulle bli positiv till att amma denna gången heller men det är jag verkligen! Med Liam gick det ju bara inte hur jag än försökte & det blev bara ett stressmoment & han mådde ju mkt bättre på ersättningen också. Nu går det ju bra att amma eftersom hon kan suga tag. Visst undrar man hur tusan man ska kunna amma på stan när man har bägge barna med sig & inte vill amma ofentligt så blir det ju lite svårt att låsa in sig på toan men det problemet tar jag då.

I morgon är det dagis för storkillen Liam & bvc för oss,vägde henne idag på sjukan & hon hade gått upp så det känns kanon :) Tänk att dom växer så fort! Tyckte Liam nyss föddes ju. Nu är han 3 år lix :O

Nu blir det käk för Alina sen ska jag sova för jag har ont i huvudet igen :(

Sjukan igen :(

Denna gången inte med mig utan med Alina. Imorse när jag ammade henne i sängen innan vi skulle kliva upp så skulle Liam envisas att ligga brevid Alina jätte nära hennes huvud & som vanligt så lyssnar han inte ett ord på vad vi säger & så dunkade han sitt huvud i hennes,blev en rejäl smäll & hon började skrika & grina :( Gick över då hon fick bröstet men sen började hon spy som en gris,visst bebisar spyr men inte så mkt! Det bara sprutade ur henne & fulla mig & datastolenhon spyr nästan ingenting annars. Sen tappade hon färgen & blev lite lojj så jag ringde sjukådgivningen. Hade plats nr 20. Klädde på mig för att åka in med henne fasst jag inte pratat me rådgivningen ännu & la i från mej telefonen 1 sek för att klä på mig jackan medans jag fortfarande satt i kö,då tog Liam telefonen & tröck av :( Fyfan vad arg jag blev då! Skek åt honom sen bara stak jag i väg själv till akuten,fick fredrik & Liam vara hemma var så less då så visste inte vart jag skulle ta vägen! Less på att inte klara av att ha en 3åring hemma som alldrig kan lyssna & så jäkla rädd att det skulle hända Alina något,man vet ju hur skör dom är om huvudet.
Vi fick komma på undersökning påengång & vara på övervakning i några timmar på akuten,kan vara hjärnskaning el också blödning men blödningen kan komma några veckor efter så det gäller att vara uppmärksam på henne nu.
Jag vet inte hur jag ska göra riktigt med Liam. han har blivit riktigt elak på alla. Slåss,spottar & kastar saker :( Det är riktigt ohållbart & jag har försökt på alla sätt & vis att få detta bra men inget hjälper. trode han hade lärt sig en läxa nu när lillasyster fick åka till sjukhuset men icke då! Vad gör man? Barnpsykolog? Han lyssnar inte ett enda ord på någon av oss,inget funkar! Det drabbar alla i familjen nu & såhära får det inte vara :( Alina råkar illa ut,Liam mår dåligt själv av att vara såhära,jag mår dålig av att inte kunna hantera honom & att bli slagen,jag & Fredrik blir osams om allt.  Jag vill bara att det´ta ska funka nu! Less på sjukhus nu,vi har verkligen blivit otursdrabbad nu. Ska prata me bvc idag när hon ringer om en ny tid,skulle ju dit idag men så hamnade vi på akuten i stället. Undra om det finns nå hjälp att få el om der bara är att ha det såhära? Jag försöker verkligen att ge Liam tid & ge uppmärksamhet men jag måste även amma Alina,det är det som inte funkar. Jag saknar Liam som han var förut då han var snäll & go,vad ska jag göra? Visst lite tjuvnyp & så kommer det väll alltid att vara dom är ju syskon men när det blir såhära vet jag inte vad jag ska göra.
Hoppas Alina inte blir dålig bara!Jag är så rädd,stackarn! Nu får detta bli bra!! Ingen mår ju bra av detta precis.
Jag vill att min Liam ska må bra & inte gå runt & vara arg & stressad hela tiden.

5 av 1000

Drabbas tydligen av spinalhuvudvärk som jag också fick. Varför skulle jag bli 1 av dom 1000 för?
Visst det var jag som ville ha bedövning & jag som ville att dom skulle göra så många försök men jag hade INGEN aning om att detta var biverkning!
Varför går inte Mvc ut med info om sånt? Jag hade gärna velat vetat att det kunde bli såhära.
Har läst lite nu om Blodplatch som det heter när dom prutar in blod i ryggraden för att fylla igen hålen där det läcker ryggmärgsvätska & tydligen var detta en sista utväg om inte koffeintabletter & koffeindropp hjälpte & det gjorde det ju inte på mig men dom sa alldrig att det kunde ge neuvrologiska biverkningar,vad nu det menas men det låter ju inte så bra!
Nu ikväll har det smärtat till på ett ställe i huvudet & det är så läskigt :( Antar att det har med detta att göra det också.
Tycker det är väldigt dålig info både på sjukhuset & bvc. Alltså när jag skulle prova att ta spinalbedövningen så fick jag veta efter ett tag att jag kommer bli bedövad från ryggen & neråt & inte kunna röra benen på 2 timmar :O Då vägrade jag att ta den & blev förbannad att dom inte sa det först,dom tyckte det var dumt av Mvc att inte ge ut info & det kan jag hålla med om men samtidigt hade narkosläkaren tid att berätta lite om bedövningen & hur det skulle bli också,nu ville jag ta bedövningen ändå eftersom det inte gick att lägga eda´n men spinalbedövningen tog ju inte ändå även fasst dom sa att den nog gjort det.
jag kunde ju röra benen & det var precis som vanligt & jag kunde gå så NEJ,den tog inte!
Nästa gång föder jag helt utan bedövning,el lustgasen kan jag använda även fasst den inte hjälps så mkt i slutskedet men bra att ha något att fokusera på.
Smärtan i huvudet & i ryggen efter förlossnigen var mkt värre änn den under förlossningen,den höll ju i sig mkt längre!
Läst om jätte många mammor som säger att dom alldrig mera ska ta eda el spinalbedövning för dom får dödsångest av att tänka på vilken jäkla smärta dom fick efteråt & jag vet vad som menar! Dessutom har man en nyfödd bebis att ta hand om & det går INTE med spinalhuvudvärk kan jag lova,man kan bara ligga ner i sängen. Så nee,även om det inte behöver bli samma sak nästa gång så riskerar jag inte detta igen!
Jag får tänka som så att jag inte ens känner av smärta när jag är öppen 7 cm & sen är det väl börjar göra svinont så är det bara under en så kort tid & jag har klarat det 2 gg förut så jag klarar det igen.
Känns inte som jag fött barn för 9 dagar sen kan jag säga! Med Liam sved det som eld att gå & kissa varje gång & under en lååång tid,usha! Nu känner jag INGENTING & det var för att jag fick så bra hjälp med att inte krysta ut bebisen för fort,även om det var så svårt att låta huvudet stå kvar precis innan det kom ut om man säger så,usha vad ont det gjorde just då men det var det värt! Pluss att det går mkt,mkt lättare att föda som omföderska änn förstföderska,iaf vad jag tyckte!

I morgon är det dax för dagis för Liam igen,han har haft så tråkigt här hemma tror jag. Han tycker det ska bli roligt att få komma på dagis & leka av sig med alla kompisar & visa upp lillesyrran sin :) Lillesyrran bara sover & sover på dagarna & bråkar lite på nätterna. Hon trilskas & spottar ut nappen hela tiden. Sover typ 5 min sen vaknar hon igen & har spottat ut bampen hehe. Henns navel håller på att lossna nu,tror den är lite infekterad för det luktar inte gott om den just nu :( Ska ringa Bvc i morgon & väga & mäta tid så vi får väll se om vi får komma dit i morgon & kika vad dom tror. Ska även på banken & öppna sparkonto åt Alina & sätta in pengar på Liams,skulle ha varit & köpt fingerfärg också så man kan göra lite hand & fot avtryck. Jaja,får se vad som hinns med helt enkelt. Nu ska jag vänta tills Alina vaknar & vill äta innan jag lägger mig & inväntar ännu en sömnlös natt hehe :) Upp kl 07 i morgon,får se hur pigg man är då :P

Bye bye!

Typiskt

Varför skulle jag ut & gå för? Nu fick jag ju jätte ont i ryggen :( Om det bara kunde bli bra någon jäkla gång!
Kommer alldrig att bli som förut nå mera känns det som. Sen blir jag förbannad när folk frågar varför jag tog bedövningen ens? Ja för att det är en jäkla smärta man går igenom under en förlossning & smärtlindring tackar man ju inte nej till om man kan få det.

Nu ska vi snart till stan & äta,orkar ingentligen inte men känns som jag måste visa upp Alina så ingen blir sur!

Godmorgon

Bara jag som är vaken i detta huset,alla andra sover :) Tyckte det var lika bra att kliva upp så man hinner med lite saker idag. Tänkte prova att gå ut på en promenad sen men tror jag väntar till alla har vaknat så dom också kan följa med. Liam vill cykla men jag vet inte om det är så pass på vägarna så det går att göra det idag? Annars hade det ju varit perfa!
Har fortfarande ont efter sticket men jag kan böjja mig ner idag iaf.

Idag är Alina 8 dagar redan,fort det går! Jag vill inte att det ska gå fort. Jag vill att hon alltid ska vara bebis. Synd att man inte kan ha så hela livet haha en bebis & så i Liams ålder fasst gärna utan trots då haha.
Jag är redan sugen på en till nu,konstigt att jag är det med tanke på hur tokigt det blev med smärtlindringen & så.
Men nu har jag klarat att föda utan bedövning 2 gg & visst det var förjävligt just då men det är värt det :) & så pratade jag med narkosläkaren & hon sa att det behöver absolut inte bli likadant när jag ska föda nästagång.
Jag vill ha minst 2 barn till :) Men ska iaf vänta några år & plugga lite först & så innan nästa skara kommer. Tycker det känns så tråkigt när man vet att man är klar me alla barnen :(
Knepigt att jag inte är mera rädd nu än när jag födde Liam! Men antar att jag inte hunnit tänka så mkt på förlossningen & så när det blev tok med ryggen. Men är inte alls avskräckt för flera bebisar iaf :) Man blir så bra bemött när man ska föda & så & får bra hjälp! Lite tokigt är det ju att jag inte känner av öppningskedet bara :( Jag var ju öppen 7 cm utan att känna det & sen går det så pass fort ju så det var tur jag fick komma in på kollen annars hade hon säkerligen kommit ut hemma på kvällen :O

Nee,nu ska jag ta & kika till barnen <3

Underbart

Att få vara frisk igen! El jag har ju såklart ont i ryggen från sticket i går & skriker så fort jag böjjer mig ner haha men ändå att slippa denna migrän är underbart. Hoppas det onda i ryggen försvinner tills i morgon då ska vi åka till fredriks farmor & visa upp lilltösen & sen kankse Desen & Sofie m fam kommer & hälsar på :)
Idag har vi fixat med en massa papper som skulle in till försökringskassan som vi inte hunnit med så det känns bra att ha det gjort. På Måndag måste jag ringa bvc också!

Dagarna går så fort när man har en nyfödd hemma & jag vill ju så gärna kunna hitta på saker med Liam också. Nu har jag ju inte kunnat det pga av ryggen heller men nu jäklar ska jag försöka så fort jag bli helt bra igen.

Det är inte så lätt här hemma nu heller. Liam är jätte trotsig & slåss,skriker som bara den :( Det blev för mkt för honom med syskon & mamma som blev sjuk :( Vet inte hur vi ska göra riktigt än att försöka att rida ur den värsta trotsen. Ovant är det nog också att inte få all uppmärksamhet men så blir det ju när man får ett syskon lix.

Nu vaknade lillan. 

Hemma IGEN.

3e gången vi kommer hem från BB nu. Har mått så dåligt & haft så ont så fick fara in igen,har ingen koll på dygnets timmar längre känns det som :( Idag fick jag åka ner på poeration & blev tappad på blod som dom sen förde in i ryggraden,ville inte först men insåg att jag måsta ge det ett försök för att kanske bli bättre & jag tycker jag har blivit det men vågar inte hoppas på för mkt ändå. Det var så hemskt att bli stucken igen & vi fick lämna våran tös på BB,igentligen fick inte Fredrik följa med men jag ville verkligen det så tillslut så fick han det.
Måste säga att all BB personal är fantastiska & dom på op,dom vet hur dom ska göra! Träffade narkosläkaren jag hade under förlossningen också & jag är inte sur på henne el så för jag vet att det var jag som ville att dom skulle försöka så många gg & det är lätt hänt att det blir såhära efteråt att det läcker ryggmärgsvätska.
Jag är så glá att folk har hjälp mig nu när det varit så svårt! Barnpassning/djurpassning & till Fredrik som varit så jäkla underbar & gjort allting! Vad fan skulle jag gjort annars?

Hej!

Idag blev jag inlagd på BB igen. Har haft så ont i nacken/ryggen & en svår migrän så jag har inte kunnat tagit hand om varken Alina el Liam :( Fredrik har fort gjort det mesta här hemma. Jag har bara legat i sängen & grinat av smärta. Dom på BB ville att vi kom in idag för attt kolla upp min nacke & för att väga & mäta Alina sp vi åkte in & fyfan vad hemskt det var att kliva ur sängen & åka bil in. Väl där inne grina jag & skrek så jag fick ligga i en säng & få lite massage sen kom det narkosläkare & kollade på min nacke & dom beslutade att jag skulle få morfin & en massa annat preparat & bli inlagd. Gud vad det var skönt att få morfin!!! Åkte hem på eftermiddagen då dom ansåg att jag kunde det. Nu är jag lite bättre men äter medicin & så som håller värken lite borta men känner nu igen att nacken gör ont :(
Nu har jag kommit igång med ammningen iaf & det känns bra. Liam är jätte trotsig & skriker som bara den & då kommer migränen tebax. Vet inte vad jag ska ta vägen i bland men det SKA bli bättre. Tycker synd om honom idag när han inte fick följa med till sjukhuset med Alina fick,han förstår ju inte att hon måste följa med eftersom hon är bebis. Jag hoppas att hans trots går över snart,antar att det blir bättre när han blir mera van med en ny i familjen.
Han har blivit så STOR sen Alina kom haha,konstigt att han har varit så liten han med! Det går för fort tycker jag.

Usha nu mår jag illa igen,har spytt idag pga migränen :( Blää! Nu MÅSTE jag bli frisk,detta var inte som vi tänkt att det skulle bli precis :( Jag hade alldrig räknat med att man kunde råka ut för något sånthär ju! Men nu vet jag det till nästa gång iaf.

Nu måste jag be Fredrik smörja in mig i nacken med någon salva.

STOREBROR :)


Lillskruttan


Mkt just nu.

Jag orkar inte skriva så mkt just nu pga av en väldigt stor smärta i rygg & nacke pluss migrän :( Det är pga att jag har blvit stucken ca 20gg i ryggen utan att varken eda el spinalbedövningen tog & nu är jag helt förstörd i ryggen,kan knappt rör mig så det är jätte jobbigt att försöka amma & bära mm pluss att det är en väldigt stor omställning för alla i familjen. Liam är jätte lessen till & från & Alma är så rädd för bebisen att hon bajsar & kissar på sig :( Men det SKA bli bättre! Jag ska bli bättre i nacken. Annars känns det inte att jag fött barn,sprack ingenting! Typsikt att det ska vara något jämmt bara :( Inatt fick vi fara & köpa ersättning för jag hade absolut INGEN mat kvar i tissarna & det är ju för att mjölken inte runnit till ännu. Kan bara amma liggandes men jag KÄMPAR för att få det att funka & det går mkt bättre änn vad det gjorde med Liam så det känns positift. Men just nu varvar vi ersättning på nätterna så hon blir mätt. Hon är väldigt vacker,snäll & fint <3 Ovanligt med en tjej bara :) Säger han hela tiden.

När jag hade varit & gjort ihinnsvepningen på morgonen så skulle vi ju komma tebax på förlossningen kl 4 samma dag & det gjorde vi,väl där var det en så SUR barnmorska som inte hade hört att vi skulle komma & hon var VERKLIGEN otrevlig,tyckte vi kunde fara hem igen TILLS hon äntligen gjorde en undersökning & sa du ska föda barn nu snart för du är öppen 6 cm :O VA? Trode inte det var sant,hade ju INGE ont då! Bar lite hemma innan. Fick komma till 2 st andra barbmorskor,min gammla aurorabarnmorska & dom hade gjor upp en lite plan till mig eftersom dom visste att jag så gärna ville ha ryggbedövning & NU skulle jag ÄNTLIGEN få den,trodde jag ja! Narkosläkaren kom men det gick ej att sticka träffade nerver varje gång & jag skrev av smärta i benen & röva :( Var 2 st narkosläkare som provade men ingen kunde lägga den & dom sa att jag blev tvungen att föda utan bedövning & jag sa att jag vägrade! Jag hade inga värkar men dom ville ta hål på hinnorna men jag sa att dom inte fick det förens jag fått bedövning. Efter ca 10 stick klarade jag inge mera & sa att ja ville att dom skulle gå därifrån men efter ett tag sa jag att dom skulle försöka igen & tillsut provade dom spinal men det GICK inte & jag bara grina & grina,här hade ja äntligen kommit in i tid & så gick det inte,dom hade alldrig träffat ett så svårt fall :( Efter några stick till så lycades hon sa hon,jag bara grät av lycka tills jag märkte att bedövningen ej tog & det var heller inte ovanligt,spinal bedövning ska ju ta så man ej kan röra på benen så det tar bort kännsel i nederkroppen,jo visst inte på mej känndes helt som  vanligt men barnmorskorna sa att det säkert skulle bedöva lite ändå & så tog domhål på hinnorna & vattnet kom. Fick värkar & var ganska kaxig i dom första ;) Skojjade & så. Anväde lustgas & den var inge rolig & funkade inte så jätte bra men det känndes bra att ha den att fokusera på :) Sen började dom hemska värkarna,huga vad jag skrek & svor haha,fick värkstimulerande dropp på slutet för krystvärkarna var inte så starka men jag tröck på ändå & just då sa jag igen alldrig mera! FYFAN vilken smärta. Till slut kom tösa ut & vi tröde allvraligt det var Liam som kom ut igen haha,hon var så lik honom. Sprack inget & jag var så glad för det. Hon föddes 21.33 & var så underbar & fin :) Började såklart blöda som en gris & det blev många läkare i rummet & jag var så rädd :( Till slut efter lite mediciner här & var så avtog det lite men jag förlorade ganska mkt ändå & blev yr & så :( Fick ligga med dropp till 12 inne på förlossningen sen var det valiga mäta & väga dax hon vägde: 3596g & var 50 cm lång.
Vi fick en familjerum vilket INTE var så rolig eftersom hon vi delade rum med tyckte vi störde när vi kom in,jävla kärring! Hon sa var tyst mm :( Men det är ju inte så lätt pluss att jag hade fått panik pga att jag hade så ont i ryggen & var rädd att bli förlamad el nå,det känndes som det så jag bara grina & grina så narkosläkaren kom & prata med mej & så. Kunde såklart inte sova :( På morgonen steg ja upp & duchade fasst jag igentligen skulle ligga i sängen men jag kunde inte det,hade så ont :( När jag kom in på rummet igen så hörde jag kärringen sitta i telefonen & säga att jag luktade för mkt parfym & att fredrik rände i dörrarna :O Jag hade nyss duchat jag hade INGE parfym på mej men hade schampoo som jag lånade från BB. Kunde inte ducj efter förlossningen pga att jag var för yr så måsta ducha på bb. Känndes hemskt att dela rumm med henne. Ville bara åka hem & det fick vi göra efter barnläkarbesök & kontroll av min nacke. Innan vi åkte hem kom Liam på besök & han var så stolt & glá hehe. Men väldigt arg & trött han hade inte kunnat sova på kvällen då han fick reda på att han fått lillasyster hehe. I morse hade jag så ont i nacken så vi tänkte ringa ambulasen men kom på att jag inte tagit medecinen i natt som jag fick me emj hem & tog den & somnade om & nu är jag lite bätte fasst kan inte röra nacken :( Jag ber & hoppas att det ska gå över & att man intye får några men utav det :( Jag vil kunna njuta av att ha en bebis hemma just nu! Inte grina över smärta :( Men men vi hoppas att det blir bättre. Nu ska jag kika till Alina som Liam vill att hon ska heta :) Jag längtar efter att vi kommit in i rolen som 2 barnsförlärar hehe.

Ja,förlossninge verkade bli min drömmförlossning när ag trode jag skulle få bedövning men tyvär slutade det inte så & det blev utan bedövning ändå men alla mår bra & tösa är ute & hon är frisk :) Bilder kommer också.

ursäkta alla stavfel men kan ej kolla på tangetbordet när jag skriver nästa :(

Hade velat att folk skulle kunna komma på besök men det är så såvårt när det är såhära med nacken :( Men jag sa klara av besök iaf korta,hon har fortfarande inte badat sen förlossningen så hon är färsk forfarande haha :P

tode inte att vi skulle föda barn den dagen iaf haha,känndes inte som det när vi skulle på kontrollen.





Fredag

Idag kanske bebisen kommer ut el i morgon :) Har gjort Hinnsvepning nu när jag var på förlossningen så nu är vi hemma & inväntar värkarna,Liam är på Stormyra så det skulle passa så BRA nu att det satte i gång! Men jäklar om det inte gör det nu,Hinnsvepning brukar funka för dom flesta men säkert ej för mig :(
Det är en metod som dom brukar prova med innan dom sätter i gång förlossningen. Ska tillbax till förlossningen idag vid 4 för en kontroll.
Jag förklarade min rädsla & bm var verkligen UNDERBAR! Hon gick direkt & pratade me förlossningsläkaren om igångsättning men tyvär var det fullt just nu inne på förlossnigen men vi skulle först prova om det kom i gång av detta annars tar dom hål på hinnorna i morgon så vattnet går :) Har det inte satt i gång när vi ska tebax idag så ska jag tjata om i gångsättning då i stället om det har blivit lite mindre folk på förlossningen. Både mina & freds föräldrar jobbar helgen så svårt med barvakt då :( Det MÅSTE blir idag!
Fan att det var mkt folk idag som skulle föda annars hade jag nog blivit igångsatt nu snart men när man blir igångsatt så måste dom ha så mkt uppsikt på en & det fanns inte tid med det just nu.
Får jag minsta känning nu så ska jag fara in men jag har redan haft några stycken men inte värre änn annars.
Ska försöka ut & gå en sväng nu i det fina vädret så kankse vi får fara in sen :)
Blir så besviken annars för då sätter det säkert i gång i natt & det vill jag inte :(

Saknar min älskling som är hos farmor & farfar,hoppas han får bli storebror idag!! <3

Just ja

Johanna skickade bilder till mej idag när Liam åker skrillor för någon dag sen :)

Saknar!

Har precis kommit hem från en lång promenad,evigheter sen jag var ute på en sånn. Är så härligt att bara vara ute & gå när det är så varmt & skönt ute.
Jag saknar verkligen att vara ute motionera & äta nyttigt nu! Saknar att gå runt Ström el till 70 skylten på Karelen som jag,Liam & Johanna brukade gå nästan varje dag :) Nu var det såå länge sen & jag lääängtar tills bebisen är ute så vi kan börja motionera igen.
Dock vet jag inte hur jag ska kunna få med mig både Liam & bebisen runt Ström exempelvis,går ju om man är 2 st & kan ha 2st vagnar för jag tror inte Liam kommer åka ståbrädan hela vägen runt Ström. Tveksam om han ens kan sitta i vagnen hela vägen runt. Får gå runt Ström när han är på dagis tex så får han följa med på lite kortare promenixer som han har tålamod med :)
Alma är nog också sugen på att hänga på runt skulle jag tro ;) Men har händerna fria ändå för hon fick ett hundförarbälte av mamma som man har runt midjan,smidigt! Pluss att man inte känner när dom drar.

Nu är det mörkt IGEN! Tycker dagar går fort ändå. Jag vill ha ljust lääängre. Fasst å andra sidan så har det nyss blivit mörk & klockan är halv 7 så man ska väll inte klaga.

Huga,nu börjar sammandragningarna igen,tur dom inte gör ont iaf är bara mest obehagligt när magen blir stenhård.

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Lite jobbigt

När alla andra som hade bf 4 Mars har fått sina små för måånga dagar sen :( Var nyss in & kikade på Familjeliv! Varför ska jag alltid bli sist? Så var det med Liam också. Känns som jag har blivit lurad & att jag inte kommer få någon bebis någon gång! Men jag vet också att det snart drar i gång på riktigt & det gör mej skrajj :/ När som helst sätter det i gång!

Konstigt

Tänk ändå att jag var hemma när jag var öppen ca 8 cm när jag skulle föda Liam :O Hade säkert hunnit öppna mig mer också innan vi kom ut till bilen! Jag spydde ju som en gris & man spyr ju när bebisen står mot på spineataggar el vad det nu tusan heter& då brukar man vara öppen 8 cm. Jag spydde verkligen ner HELA badrummet minns jag så Fredrik fick det roligt då han kom hem igen & fick städa haha. Men jag öppnade mig nog till 10cm hemma el i bilen eftersom huvudet var nästan ute när vi kom in. Inte så konstigt då att jag knappt kunde klä på mig kläderna för värkarna kom HELA tiden.
Brr,hur ska det gå denna gången då att klä på sig & innan barnvakten är här & nee fy,vill inte tänka på det :(
Snälla sätt i gång nu då allt är klart & inte mitt i natten!

Ähh nu krånglar internett IGEN! Skaffa alldrig mobilt bredband i från tele 2. Nu ska jag ut me Alma :) Fredrik & Liam har åkt till Stormyra för Liam skulle prova att klippa sig igen,hoppas han vågar det nu då. Han svettas så mkt när han är långhårig. Jag vågade inte följa med utifall jag får värkar igen då vill jag bara vara hemma & ta det lungt!

Vill så mkt

Nu vill jag att ungen ska komma ut så jag kan fara in till stan & träffa någon bekant & handla lite nya kläder/skor :) Behövs verkligen sånt nu! En ny vår jacka vore heller inte helt fel. Ska bli roligt att bli lite normal igen & kunna handla kläder inte för att jag ska köpa så mkt men något nytt iaf,har nästan ingenting nu. Vill ha ett par Jeans var evigheter sen jag hade sånna på mig nu haha. Men känns dumt att köpa för mkt nytt eftersom jag ska gå ner alla grav kilon också & då blir kläderna för stora.

Idag blev det en tidig morgon,Liam har börjat stiga upp tidigt & det är ju inte så bra för då blir han så trött & sur hela dagarna,som nu tex! Slåss,skriker & grinar om han inte får som han vill. Bättre att han sover ut riktigt på morgonen i stället,lillskrutten!

Lungt

I magen idag,har inte kännt en enda rörelse sen i morse. Antar att det är normalt så hära på slutet när det är trångt åt lillen. Fasst den får ju skylla sig själv som alldrig vill komma ut :P
Idag har jag faktiskt tagit en promenad med Alma,Mamma & Ragge följde också med. Måsta passa på då jag inte hade några sammandragningar el ont,lite läskigt är det att gå när det är halt & har en draglapp med sig.
Har inte gjort så mkt mera idag änn att vara hos min mormor. Liam är bättre idag så han fick följa med dit & hälsa på.  Jag vill bara vara ute idag men tycker synd om Liam som inte kan följa med ut & leka en stund :( Blir hemma från dagis i morgon också,hostan sitter i fasst inte lika mkt som i går & han har orkat vara vaken hela dagen utan att sova vid lunch! Febern har gått ner så det är väll därför :) Känns som Liam inte varit på dagis på evigheter! Han var ju ledig förra Torsdagen också för han skulle på 3-års kontrollen då & om bebisen kommit ut tills på Måndag så blir han ju hemma i 10 dagar har vi bestämt,känns bäst så vill inte skicka i väg honom på dagis när han fått ett syskon som han ska bekanta sig med.

Nu leker han nere med farbror Viktor el ja, Viktor är inte här igentligen men Liam leker att han är det! Det gör han OFTA,tur att han har en låssas kompis att leka med iaf :P
I morse kunde jag inte låta bli att skratta åt honom,även om han inte får svära så låter det ju så roligt i bland & det är svårt att hålla sig för skratt. Åhh,läääävar vad många bilar! Det sa han idag när han tog fram bilarna som hör till hans bilbana. Han kan även dom fina orden:kattläävel & äckelhund! Äckelhund vet jag inte vart han harv fått i från men kattjävel kan man ju tänk att han fått från mig när Nisse skitit i torktumlaren ex. Gäller att passa sig för vad man säger!

Någon?

Som vet hur det är med läkarbesök? Jag var ju på Hälsocentralen & träffade läkaren där & betalde 150kr för läkarbesöket sen blev jag skickad till Hudiksjukhus & betalade 150kr även där,fasst där gjorde dom INGENTING utan jag blev remiterad till Söderhamn & då trode jag inte att jag skulle behöva betala nå mera för besöket där men idag fick jag en faktura på 150kr även därifrån :O Så nu har jag betalat 400 spänn för att bli skickat hit & dit blev ju även skickad till Hudik igen för att ta bort märket ska jag betala där igen då? Vafan jag har hört att man endast ska behöva betala en gång för ett läkarbesök inte för att få remis till ett annat ställe om ingen åtgärd görs. Har ringt men får inget vettigt svar :( Ingen som vet hur det ska vara tydligen! Ska man måsta betala nästan 500 spänn då för att bli skickad till olika ställen?

Hemma

Det gick faktiskt bra på Hc. liam var jätte duktig & vågade ta av sig tröjan & ta stick i fingret mm :) Det fanns inget att göra åt utan det var bara ett vanligt virus som skulle försvinna inom någon dag,hoppas på det & hoppas att han hinner bli frisk innan liten tittar ut så han kan komma & hälsa på bebisen på BB :)
Nu har han fått en gottapåsen eftersom han var så duktig,även fasst det inte är Lördag men är man sjuk så är man.

Hälso

Blir besök hos doktorn idag i stället,ringde sjukrådgivningen & hoppades på att få komma på akuten i stället för Harmångershälsocentral men det blev cetralen i stället :( & desutom till den sämsta läkaren ever! Kommer ju gå jätte bra,NOT! Liam verkligen ogillar honom & det förstår jag han kommer alldrig att villa gå in. & jag vet att vi kommer bli hemskickade utan någon som helst hjälp :( Kanske inte är så mkt att göra åt hostan & feber & så men han har desutom blivit kritvit i ansiktet & blå runt ögonen & orkar knappt vara vaken så jag kännde att vi måste bara ringa & rådfråga tifall det skulle bli värre,då har vi iaf gjort vad vi kan & det känns mkt bättre.
Han är så olik sig i annsiktet också :( Jag vill inte att han ska vara sjuk! Lillevännen min <3


Segt

Det är väligt frustrerande att bara gå hemma & vänta & vänta på att det ska sätta i gång! Samtidigt vara så jäkla rädd för att det ska sätta i gång,svårt att få i hop det lix. Skulle vara så skönt om allting var över nu & bebisen var utanför kroppen & alla var hemma & mådde bra & jag antar att även den dagen kommer även om det inte känns som det just nu. Känns som vi alldrig kommer att få träffa bebisn & då har jag bara gått över 5 dagar ännu % flera kommer det säkert bli,gick över 10 med Liam så. På Fredag ska vi på v 41 kontroll & har det inte startat då ska jag våga mig på & fråga om igångsättning & berätta hur jobbigt det är att känna så stor rädsla & oro inför förlossningen. Det känns som jag inte ens är gravid längre,bebisen är så lugn hela dagarna men ibland börjar den trycka ut fötter & rumpan & lägga sig på enda sidan av magen haha.
Snart ska dom ringa från kirurgen också,jag ska boka om min tid som jag fick för att ta bort födelsemärket,fick tid den 18e & det är ju snart så det känns som det kommer bli så mkt då,allting kommer att krocka lix. Hoppas jag kan få en ny tid lite längre in i April kanske? Då allting lagt sig.

I morgon blir det nog doktorn om inte Liam är bättre. Han sover en stund nu,han har ALLDRIG somnat så fort :O Somnade på 3 sek tror jag han är helt utslagen av febern stackarn :( Jag blir orolig för honom! Han är så blek,äter INGNITNG förutom lite yhogurt på morgonen :( Förstår att han inte har någon mat lust men man blir orolig som föräldrer när sitt barn inte äter. Jag vill att han ska må bra & vara frisk!


Rolig morgon

Ingen har sovit värst vidare bra i natt heller,Liam har vaknat 1 gång per halvtimme & hostat & nyst & velat haft vatten. Han är dåligare idag så funderar att fara in till doktorn med honom? Han är helt borta på ögonen & i morse då jag & Liam steg upp & fikade frukost så hostade han så jag trode han skulle kvävas :( Nu har han fått alvedon & druckit lite vatten med honung i fasst han drack bara 2 skedar. Han är verkligen inte pigg! Dessutom hade Fredrik inte velat släoot ut katten i natt utan tängt in honom i tvättstugan som att det skulle vara bättre för honom änn att vara ute på natten? han kan ju inte vara inne för då klöser han sönder sängen! Men att stänga in honom är väll inte heller så bra för han hade nämligen skitit ner hela torktumlaren :( Så nu luktar det FAN nere :( Men Fredrik får allt skrubba! Hade desutom kläder där som jag tvättat i går :( Jag blir GALEN! Jag har sagt tusen gg att det är bättre för honom att vara ute på natten när han inte kan vara inne. Ja menar Fredrik kan kasta ut honom när han går & lägger sig vilket är sent & jag kan släppa in honom vid 7 då jag stiger upp blir ju bara några timmar ute ju & nu är det inte så kallt. Allt har krånglat nu på morgonen,jag tappade ut hela kattmatsburken så det blev kattmat fulla golvet & Alma är knepig för hon löper,springer runt & tuggar & tvättar sig hela tiden. I går smet hon till & med hem till Ragge! Vill träffa killar nu vettu :P Inte bra om hon smiter till någon kille så det blir valpar!

Ingen bebis har det kommit heller! Bra är väll det kankse när Liam är så sjuk. Hur kommer det att gå om bebis kommer ut nu? Då kommer Liam inte kunna komma på bb & hälsa på ju,inte hålla den INGENTING! Kommer vi ens kunna komma hem på ett tag då? Jag tror inte en liten bebis klarar av denna hosta! Hoppas,hoppas att han blir frisk NU!! Lillevännen <3 Jag blir så rädd när han inte är sig själv ju.

Finns det någon bebis?

Känns som det ALLDRIG kommer komma ut någon bebis! Blir Galen,igår som jag hade så ont. Kände att jag började få lite ont i magen i går efter att vi ätit mat på Stormyra,brukar få det ibland men då går det oftast över på en gång så jag sa inget & vi skulle ju ändå åka hem innan det blev allt för sent för Fredrik & Viktor att ta sig en tur på skotrarna. Kännde att jag hade ont i bilen & det var väldigt oroligt i magen men sa inget då heller för jag tänkte att bara jag kommer hem & får ta mig ett bad så försvinner det,bilfärden hem känndes som den tog flera timmar & när vi väl kom in i Stocka så kännde jag nästan att nee,det går inte jag måste vända & fara in igen men vågade inte säga något. Ville bara komma hem! Väl hemma så kutade jag in med Liam i badrummet & började bada medans Liam lekte i bebisensbadbalja & blötte ner HELA sig själv,kännde hur jag fick lite panik över att Fredrik är ute & åker skoter & att han inte brukar höra sin telefon då. Har mkt sammandragingar & ont & är skit rädd. Sen ser jag att det ligger nå rödfärgat i vattnet & antar att det var ytterligare en del av den mysiga slemproppen som gått fasst med blod & då tänker jag att JA,nu är det verkligen dax & hoppas upp ur badet & ska ringa till Fredrik men det tar ett tag innan jag hittar telefonen i väskan för jag skakar så mkt :( Måste försöka byta alla kläder på Liam men jag klarar inte att få på honom torra kallingar,som tur är hade Fredrik stannat skoter & svarade & dom kom hem på engång. Jag hade så ont så jag ville bara vara själv så Fredrik fick skjussa hem  Viktor,känndes taskigt när han precis kommit men ja, jag klarar bara inte av att ha någon här när jag har värkar. Fick lite panik när han skjussade hem honom & jag & Liam blev själv igen men tänkte att jag åker inte in för det är säkert falskt alarm som vanligt,pluss att det var så trångt i bilen också & det är inte så kul när man vänder & vrider på sig av smärta. Men efter en ganska lång stund så försvann det mesta vilket jag blev glá för men samtidigt så jäkla besviken! Nu när det startade så jäkla olägligt & allt så man måste köra hem folk typ så kunde det väll fan startat också. Hoppas det drar i gång nu snart! INTE i kväll/natt utan NU snart. I går när jag lagt mig så fick jag ont i gen & vågade inte somna utifall det skulle dra i gång när jag vaknade igen senare på natten,kommer ju få panik när jag känner att det går lika fort som sist & inse att det inte blir smärtlindring denna gången heller :( Jag tänkte ringa in & fråga om dom sätter i gång mej i morgon (dag) men vågar inte för jag vet att dom vägrar. Men hur roligt är det att inte våga somna om kvällarna & vakna HELA tiden & varapå helspänn?

Liam har sovit jätte dåligt i natt igen & hostat & hostat & drömt mardrömmar & pucklat på mig med sparkar & slag hela natten typ,han drömmer så otäcka drömmar verkar det som. Skriker & grinar & slåss,drömmer säkert om nå monster el nå :( är säkert febern som gör det. Dessutom hade Alma hoppat upp i sängen fasst hon inte får nu när hon löper :( Blod fulla sängen så hon fick vi bädda åt i datarummet & stänga dörren,hon sov iaf hela tiden tror jag hörde inte ett ljud förens nu på morgonen då jag klev upp & öpnade åt henne,då sprang hon direkt upp på sängen igen. Hon fattar ju inte varför hon inte får ligga där nu när hon får det annars men det är så äckligt när dom löper :( Inte sover hon på golvet heller om vi bäddar nedanför våran säng.

Nu har jag ringt & medela dagis att Liam inte kommer idag. Han har fått mera feber nu tror jag han kom nyss upp till mig & är allderless stekhet :( Lilleskrutten min,hoppas han blir frisk snart igen så alla får sova ut ordentligt. Måste vara jobbigt med denna hosta men tror det är något som går för det var många på dagis som hade denna hosta nu.

Aj,aj

Sämsta läget att det ska starta just nu då! Vi har precis kommit hem från Hudik & Viktor följde med hem för att åka lite skoter med Fredrik men nu har jag ont & mår jätte dåligt,rädd,mår illa & fryser :( Jag ville inte fara in med värkar i bilen när Viktor var med för det blir så trångt tyvär :( Taskig jag känner mej men jag bad Fredrik skjussa hem honom,kanske var dumt det med? Halt är det ute pga regn också,åhh sämsta jäkla timiing också!! Tror min slempropp lossnade ännu mera i badet & det var blod men är osäker? Värkarna kan ju försvinna också,hoppas det! Jag dööör om det startar för jag är så rädd :( Jag kommer alldrig klara detta,blää!

Lillskrutten

& jag har åkt på en hemskt hosta,tror det är snäppet värre för Liam. Riktig slemmhosta :( Han hostade så han kräktes i natt,vi som bytt rent i sängen fick byta i natt också & sen spydde han på golvet så var bara att torka,svårt att torka då det är bara slem. I morse var det bara att tvätta hans täcke som det råkade bli pink på,kissade igenom blöjjan. Fick ju byta blöjan i natt för det blev kräk på den & då var det så svårt att få den att sitta rätt sen när han var trött & inte ville ta på sig ny blöja så då blev allting på sidan,desutom var det blod fulla golvet när vi vaknade,Alma hade börjat löpa :( Inte en så roligt natt & morgon inte men så är det ibland. Han är mkt bättre i halsen på dagarna,blir när han somnat & det sammlas slem.

I går var vi & fotograferade Alma på smådjurskliniken i Hudik,det var svårt att få riktigt bra foton på henne eftersom hon inte satt nå bra med huvudet men det duger :) Efter det käkade vi på Amandas sen gick vi & kikade på Åhlens. Liam köpte en buss för sina pengar han hade med sig & så fick han en cd skiva av mig som dom sjunger hans namn på :) Goskrutten leker med bussen HELA tiden & ska ta med sig den till farmor & farfar nu snart,ska dit & gratta farfar som fyller år idag.

Nee,nu ringer det i telefonen!

Sista

Besöket hos barnmorskan idag,känns tråkigt men såklart roligt på ett sätt också. minns det sista besöket som i går då Liam låg i magen & vi fick tid på överburenhetskontroll som vi inte han gå på för samma dag bestämde han sig för att komma ut. Tråkigt att inte träffa Karin något mera :( El något mera på ett tag iaf,flera ungar ska det väll bli någongång :)
I går fick jag världens panik igen över att SNART ska föda :O Funderar på att göra ett till försök idag till i gångsättning men det gäller ju att jag verkligen visar hur rädd jag är! Har så svårt för att göra det. Skulle kännas mkt,mkt bättre om jag visste att jag fick sättas i gång,då är jag redan på plats & slipper vara så orolig över allt annat runt omkring.

Blev ingen resa till Åland i går för pappa tror jag,dom fick stanna kvar i sthlm i stället. Det var så många båtar som inte kom någon vart utan fassnade mitt på havet i isen :O Så dom stannade i hamnen i stället. Igentligen spelar det ju ingen roll på ett sätt,skillnad om det var sommar & ljust så man såg lite va själva resan men nu är det ju så mörkt & det är ju samma program inne på båten ändå även om den inte åkte så.

Nee,nu ska jag försöka väcka Fredrik IGEN!

Bf idag

Men ingen bebis i sikte. Undra hur många dagar det blir på övertid? Tänk om ALLA barn föddes på sitt Bf datum,det hade varit bra för då kunde man förbereda sig inför förlossningen mkt bättre,man vet ju lix att IDAG kommer det att hända. Men dagen är inte slut ännu & mkt kan hända fasst det känns inte som det iaf. Den får gärna komma ut nu i sånnafall & inte i kväll för då blir det lite knasigt med barnvakt,pappa ska till Åland & mamma jobbar kväll & kan inte komma i från.
Idag kl 10 blir det 3 års kontroll för Liam sen har vi väll inget mera inplanerat,vill inte dra i väg så långt idag heller,annars hade Sundvsall & Ikea lockat idag när det är fint väder ute.

Nee,nu ska jag dricka lite kaffe!

Mörbultad

http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/filmer-tillrattalaggande-buffning-solfjader

På detta klippet ser ju barnet helt mörbultat ut :( Fyfan vad hemskt det ser ut!!!

Kärring

http://www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/filmer-vagning

Kolla på hennes filmer om hur man ska göra med barn som inte sover! Får man verkligen behandla barn på detta vis? Stckars dom,hoppas ingen provar dom hära metoderna tycker dom var för grymma :( Den dära kärringen skulle jag ALLDRIG lämna mina ungar till iaf.

Usha

Sitter här med dåligt samvete & skriver! Jag som mådde rätt hyfsat i början på dagen & var lugn,efter maten så fick jag lite ont i magen & mådde illa så jag gick upp & la mig på sängen för att vila ett tag så det inte blir värre. Såklart vill Liam följa med vilket han så gärna får bara han är snäll & lugn men det var han ju inte :( Utan tar dammsugarröret & tänker slå mig med både i magen & lite överallt :( & jag som inte kan röra mig när jag väl lägger mig ner pga av foglossningen men försöker skydda magen så gott det går men det är svårt så man får ju sån panik & bara skriker rakt ut så han blir rädd & börjar grina & springer ner till pappa som tar honom i förvar såklart & tycker att jag för sådan jäkla liv. Men vad ska jag göra? Jag kan inget annat göra änn att skrika i ren panik,vill ju inte ha ett tungt dammsugarör rakt i magen även om bebisen ligger väl skyddat så kan det skada den helt klart! Liam sa att han ville åka till farmor & farfar eftersom jag var sur & skrek att han skulle gå ut ur rummet. Nu har jag dålig samvete också :( Lilleskrutten! Men varför ska han slåss hela tiden? Kan inte hans 3-års trots bara försvinna nu? I går blev till & med Alma sinnig på honom & tänkte bita honom :O Har hon ALLDRIG tänk förut! Men det är ju självklart förstårligt efterom han varit elak på henne HELA dagen & hon låg & sov & var jätte trött & Liam hoppar henne på magen el på huvudet. Hur tusan får man bort sånt hära betende igentligen? Ingeting hjälps! är rädd att han gör illa bebisen sen när den kommit ut :( Jag HATAR att bråka med Liam men i bland går det inte att undvika helt enkelt. Mellan gångerna är han världens gulligaste & snällaste lilla kille <3 Vill inte bråka med han som betyder mest!
Inget hjälps väll från min sida heller att skrika rakt ut sådära heller :(
Nu vill jag INTE vara gravid längre,klarar det inte längre! Det är så svårt när man inte kan röra sig för ryggen,särskillt när man har en busig 3 åring hemma som vill busa hjärnet. Vill kunna hitta på så mkt saker med honom som att gå på buspalatset el något annat skojj som 3åringar tycker om men det går ju inte nu,vågar inte ge mig i väg så långt heller när det är BF i morgon. Man vet ju alldrig när det vill sätta i gång!
Nu är jag & Liam kompisar igen,nu är pappa sur på han i stället eftersom han skrek som en galning när Fredrik pratade i telefonen,Ja inte lätt detta inte! Det är faktiskt jätte hemskt när det ringer någon & han skriker sådära så man måste säga VA? hela tiden! Går ju lättare om det är någon man känner som man pratar med men inte så roligt om dom ringer från något annat ställe som nu till Fredrik om någon utbildning.

Hade tänkt fara in till stan idag & kollat efter ny mobil,bara utgifter nu känns det som men MÅSTE ha en ny telefon nu! Den blir bara sämmre & sämmre :( Hörs inget när man pratar i den & det går inte att ha ringsignal el vibrator på den när det ringer för då stängs den av så man hör inte när det ringer i den & så går det ju inte att ha,desutom drar den ur batteriet på engång! Ska köpa en BRA & RITKIG mobil nu,inte bara nå billiga skit telefoner som jag annars jämmt köper,dom går sönder på en gång bara. Gör säkert en dyrare också men värt att prova iaf. Jag har ju sådan otur med mina telefoner också så inte undras på att dom inte håller längre än någon månad :( En har jag tappat i vattnet på Skäret när Liam badade & denna som jag har ju tappade jag i hundskålen med vatten i :( Dom bara glider ur fickorna på mej! Vissa telefoner har bara slutat att fungera ändå. Hoppas jag får bättre tur om jag köper en  ny. Läre ha en nu på engång så folk kan få tag på en el att jag kan ringa till förlossningen när det är dax tex men jag hör ju inget i den & inte nog med det så är Fredriks telefon likadan,att man inte hör någonting i den,högtalaren har slutat att funka :( Så det är rätt brottom med en ny iaf för min del. Kan ju bli dax att ringa efter barnvakt & till fölossningen när som helt nu. Bf i morgon :O Men det är inte så många barn som föds på utsatt datum va? Men nervös blir man ju ändå & det har jag varit länge. Inte bara nervös utan har panik men ingen tar min förlossningsrädsla på allvar känns det som :( Dom bara frågar om jag vill gå på Aurora som sist men varför ska jag det? Jag gick på sånna samtal när jag väntade Liam men inte blev det bättre utav det inte så varför ska det bli det nu? Jag tycker jag har gjort det bra ändå som iaf provat att föda vanligt en gång men kännde att det var svårt att göra det & ingen precis bra upplevelse. Då är det bättre att få planerat snitt & kunna glädjas & vara lugn över det som komma skall. Många säger att all smärta förvinner när man får upp sin bebis på bröstet,jag tänkte knappt på att jag fått en bebis utan var i världens chok vad som hade hänt & skulle det göra så jävla förbannat ont? Är det normalt att man önskar att man dog under en förlossning? Jag vet inte hur jag kommer reagera när det sätter far & det är det som skrämmer mig så mkt nu! Att jag kommer få panik & tappa kontrollen helt. Det är inte bra att känna så stor rädsla inför en sak särskillt inte en förlossning,det kan faktiskt ge stora men för livet om det skulle gå så illa till. Men men,nu är det bara att invänta hur det blir,kan bli bra 6 det kan bli väldigt dåligt men det finns inget mera jag kan göra! Har försökt att ta upp det med min barnmorska & dom på förlossningen men dom bara sopar det under mattan & det är klat dom gör,för dom är ju andras förlossningar vardagsmatdom är med om det VARJE dag! Men jag har iaf provat jag med & det var en hemsk upplevelse för mig! Kanske för att det gick allderless för fort & just för att jag får PANIK av att känna förlossningsvärkar.

Nee,nu blev det ett allderless för långt inlägg! Ska busa med Liam nu innan vi ev åker in till Hudik.

1 Mars

Tänkte igentligen inte blogga eftersom jag inte har någon ork men sen när jag kom på att det är ju faktiskt 1 Mars idag & den månad jag kommer att föda barn i å måste jag skriva av mig lite ändå. Tänk,vad fort det gått! Nu är det vår,inte för att det ser ut som det ute men ändå det är lixsom en vår månad väll? Bara 4dagar kvar till bf & ska jag vara ärlig trode jag alldrig att jag skulle gå tiden ut denna gången men nu verkar det som det & skulle inte förvåna mig om jag går över en massa dagar heller. Sover inge bra om nätterna nu utan vaknar HELA tiden,tror det är för att jag är rädd att det ska dra i gång & jag vill vara så förberedd som möjligt så vi hinner in mm därför ligger jag & oroar mig & spänner mig! Usha varför kan det inte bara sätta i gång som nu tex för? Vill verkligen inte fara in på natten :( Tänkt snart ska jag åka in på förlossningen IGEN :o Jag som sa alldrig mera för ca 3 år sen vid den hära tiden haha,nu är det snart dax igen! Fyy jag vet inte om jag vågar :( Kan man inte bara få en bebis utan att ha värkar & föda ut den? Jag tycker det inte är en normal smärta man måste gå igenom när man föder barn helt enkelt,jag tycker det är fruktansvärt! Men jag är glad att jag har fött helt utan smärtlindring för då vet jag att det strax är över när smärtan är som värst. Hade ju ingen aning om att Liam´s huvud var nästan ute när vi kom in på BB & då är det ju strax klart när man börjar känna att man vill krysta. Ändå sa barnmorskorna det dummaste man kan säga:Det hära kan ta flera,flera timmar till :O TASKIGT! Man vill ju hellre höra att nu är det strax klart då får man ju mera krafter! Dom måste ju fattat att det skulle gå fort eftersom dom kände huvudet när dom gjorde undersökningen? Nee fy,hoppas man blir lite bättre bemött denna förlossning & inte kommer mitt i skiftbyte som vi gjorde då,allting blev ju bara så fel då. Fick ju PANIK att bli instängda i ett rumm utan att någon kom tebax,funderade ju om det verklige skulle vara såhära? Tur att jag kunde trycka på lamet,men då blev dom nästan lite sur & stressade & sa att det faktiskt var skiftbyte men OK vi ska känna efter hur öppen du är & jag som inte ens kunde lägga mig ner på sängen,då blev dom bara ännu surare typ :( Nee fy,hoppas dom tar en mera på allvar denna gången men det tror jag nog :)

Jag har nyss lämnat Liam på dagis & ska ta & väcka Fredrik nu. Ska fara in till Hudik & köpa ammningspump,den jag hade när Liam var nyfödd har tappat sugförmågan :( Jag klarar mig INTE utan en pump! Det var den bästa investeringen kan jag säga. Det var nog därför jag klarade mig utan mjölkstockning tror jag. Kunde ju inte amma så bra & Liam fick i sig så lite när han åt från bröstet så därför var det bra att kunna pumpa ur & ge så han fick i sig bröstmjölk ändå. Minns hur ont det gjorde om jag inte pumpade ur :( Vi har tittat på en pump från Mam,ni vet mam flaskorna som är så bra det är sånna flaskor med :) Vi hade sånna till Liam & han fick alldrig magknip med dom eftersom dom släpper in luft lix,jätte bra! Dom är ganska dyr dom dära pumparna men jag klarar mig inte utan kan jag lova.

Nu vet jag hur mtk jag får i föräldrarpenning,trode det inte skulle vara så mkt faktiskt :O STOR skillnad på det lägsta som jag fick med Liam iaf :) Jätte bra ju!

RSS 2.0