Sikken natt

Fy,vilket natt det var i natt kom i säng vid 11 men somnade kl 05 i morse.
Jag kunde inte somna sen vaknade Alina och kunde inte somna om,när hon väl somnat vaknade Liam,phu!
Efter han hade somnat satte värmepumpen i gång att låta,bara skakade i hela huset nästan, så då blev Fredrik så sur så han klev upp och gick ut vid halv 2 i natt och fixa den igen sen satte han i gång att elda och blev uppe hela natten.

Konstigt hur han orkar jobba över,tur man är fortfarande är ung ;)

Idag har det varit så skönt inne,nästan så man blev "lat" av att ha varm och skönt (elementen) på så man tänka strunta i att elda men bättre att ha ett element mindre på och elda i stället :)

Nog om värme nu va,haha. Ska skriva ett mail nu till hyresvärlden så det får komma någon och fixa värmepumpen,tror det är en kaben som ska se till att inte fläkten fryser fasst ute och den funkar förmodligen inte.

Idag brummade vi in till stan en sväng men bara på A&H för att köpa en vinterjacka,ville ha en röd men fanns inte min storlek så det fick bli en typ olivgrön i stället :)

Liam var INTE rolig att ha med sig idag,ojojoj vad han bråkade! Han var så trött och arg. Skulle plocka godis men fick inte och det är inte lätt att få bort en 3 åring i från godishyllorna utan att alla ska skratta åt glo i hjäl sig!
De borde inte skratta och tycka det är gulligt och roligt utan hellre säga till honom att vara snäll emot mamma ;)
Varje gång jag lyckades bära i väg honom så ålade han sig ur famnen på mig och sprang tillbaka och skulle plocka,jag gick dit sa nej och då blev det världens skriiiiik i hela butiken. Var glad medans era barn forfarande är bebisar,det är en barnlek mot för detta ;P

Efter stan åkte vi raka spåret till mormor och hälsade på henne en stund och fikade.

Sen dax för middag och nu sitter jag här och dricker kaffe medans Liam kollar på barnpogram och Alina åker gåstol :)

God kväll

Idag kom ett pkt bollhavsbollar på Posten,de köpte jag i från Blocket,50 spänn kostade det pluss frakt.
I går kikade jag på ett pkt med 80 bollar i från Albinsleksaker och de kostade 179kr :O
I paketet som jag kpte var det 100 bollar i men det räcker ju såklart inte och det var väldigt dålig kavlite på dom då det blev buckliga när jag klämde lite på dom.

Vart finns sånna dära bollar som fanns i bolhaven när man var liten? På finlandbåten osv,de var ju i hårdplast vad jag kan minnas,de var nog sånna jag fick köpa i från Blocket om jag ville flera säckar men som tyvär blev såld till någon annan där ute :( De var den bästa kvaliten sånna som finns på Mcdonalds bollhav.

Ja,jag kommer nog alldrig kunna fulla upp ett sånt bollhav som jag vill ha åt barnen så Liam också får plats att leka i,det blir allderless för tok för dyrt :( Får kanske köpa efter som och lägga i en liten pool el så.

Ååå,imorgon går det inte längre att hämta ut pkt i från Posten här på affären :( Deras avtal sägs upp,blir det att åka til Hudik eller Harmånger i stället. Jag brukar mest beställa genom Shenker eller Dhl och det kommer ju till affären här iaf :)

Ointressant inlägg,jag vet!

Nu är iaf barnen i säng,får se om det blir dagis för Liam i morgon,han är fortfarande lite snorig men mkt bätte men det där kan ju ändras över natten.

Vad är bäst?

Hus eller lägenhet?

Jag älskar att bo i hus men det är jobbigt med all skötsel och sånt som krånglar!

Nu hyr vi ju och går något sönder är det bra att kontakta våran hyresvärld som förövrigt är den bästa :)

Men han bor rätt så långt bort och det känns onödigt att ringa hit honom för saker man kan fixa själv.
Jag är dock inte så hajj på att fixa saker själv men Fredrik är men tyvär jobbar ju han nu och jag tror värmepumpen fryst fasst ute igen :( För i morse var det kallt igen,burr.

Nu är det iaf 20 grader så det är ok men innan man får upp temperaturen så är det inte roligt att kliva upp i från en varm säng vill jag lova.

I natt ska jag sätta på elementet i vardagsrumet och sov rummet utifall värmepumpen fryser i natt igen,kan man stänga av dom på dagen då man eldar.

Jag förstår inte hur en fläkt ute kan frysa fasst? Det ska den väll inte göra! Minns den krångla förra vintern också av all snö som var då,det täckte ju upp ändå upp till fläkten ute.

På vintern är jag avis på alla som bor i lägenhet,slipper vara hemm och elda osv.

Samtidigt är det rätt så skönt med direkt el,förutom att det kostar multum! Det sköter ju sig själv men jag vet inte om det är värt pengarna. Så himmla tur vi har kaminen,det värmer upp så mkt.

Välling= Trygghet?

Jag undrar om Alina ser sin kära välling som en trygghet?

Hon måste ha välling varje gång innan hon ska somna in vid varje tillfälle och då menar jag även om hon nyss ätit en stor matbruk innan och ska sova efter den,då grinar hon ända till vällingen kommer.
Hon borde ju bli mätt efter en stor burk eftersom vid sådär sista tuggan brukar hon rapa och shöjjas (stavning)

Nu ikväll åt hon välling när hon la sig men hon kunde inte somna så testade om hon ville ha mera välling och det ville hon,efter det skulle jag gå upp och kika till henne och då vaknade hon eftersom jag är där och pussar och dona (kan inte låta bli) :) Efter det så vägrade hon att somna om så hon fick komma upp i famnen en stund och gå in till Liam som inte kunde sova av hennes grin,då ville hon ligga med honom i sängen men det går ju inte eftersom hon skulle rulla ur den på en gång. Hon fick ligga med honom en liten stund när jag satt brevid men sen när jag tog upp henne därifrån blev hon så arg så oj,oj,oj och hon blev ännu argare när jag la henne i sin säng igen.

Nu sover hon äntligen efter 3e vällingflaskan på ungeför 2 timmar. Det måste vara en fix ide att hon måste ha vällingen innan hon somnar annars går det bara inte. Eftersom hon vill ha den även fasst hon precis ätit luch också om hon ska sova efter det.
Hon sover oftast efter lunch på helgerna men före på vardagarna och vill ofta ha välling även då fasst hon ätit gröt just innan.

Hon äter fortfarande på natten också ibland 2 gånger.

Det är konstigt att hon inte går upp mycket i vikt av så mkt välling? Men så bajsar hon mkt också efter varje måltid :)

Det är väll inga problem igentligen med vällingätandet i sig men det skulle vara skönt om hon inte vaknade på natten och vill äta tills hon blir 4 år eller nå sånt ;P



Smyggel

Alina har svårt att somna i kväll men tror äntligen hon somnat nu,blev tyst i från övervåningen.
Jag tog ner henne förut då jag gjorde Vofflor tills i morgon.
Satt henne i sin Gåstol medans jag smakade på en Voffla här framför datorn så hörde jag hur hon knaprade på något så jag kände igenom henne mun och där hittade jag Pepparkaksbitar.
Såg att det låg några under hennes ratt på Gåstolen så antar att Liam har smugglat dit till henne <3
Han är så snäll,hon får ju inte äta kakor och då tycker han synd om henne,särskillt nu då det inte finns Majskrokar hemma som hon kan knapra på ;)
Pepperkaks biten fick hon äta upp men den kom ut lika fort i blöjan igen sen blev hon röd under munnen,undra om hon är allergisk? Eller så kanske det bara var en reaktion av någon krydda eftersom hon inte är van att äta sånt.

Julskyltningen idag var årets kallaste! Tror jag skulle tappa mina tår. Ändå hade jag klätt mig med mycket kläder ja,till och med mössan åkte på :)
Gick in på Skutan för att värma oss och tänkte att då kan vi väll lika gärna äta middag där,vilket jag ångrar.
Fredrik tog bara kaffe som tur var men jag och Liam tog en varsin tallrik av Tacos buffe´n.
Jag frågade 3 gg om det verkligen var köttfärs,det var som bulgur och smakade fågelfrö,fy! Skulle verkligen klagat men jag antar att dom förstod då hela våra tallrikar var näst intill orörda,ät alldrig Tacos där!
Dyrt och vidrigt.

Liam träffade Tomten iaf och frågade om det var han som gjort gröten som han åt idag (tomtegröt)
Vaaa? sa tomten,öh joo ja,det är det sa han sen haha.

Paket vann han också,i det paketet var det 2 ballonger och en visselpipa,hum ja han hade roligt med visselpipan så länge han fick ha den iaf :P

Liam blir hemma i från dagis i morgon eftersom han är förkyld,vill inte smitta ner de andra barnen.

Fredrik är och hjälper sina föräldrar med flytten nu,hoppas han kommer hem snart för jag vill ducha!

Nu är det bara 2 dagar kvar på denna månad och 2 dagar till för Fredrik att jobba över på sen har han 50 timmars övertid,blir bra det till jul :)    

Hum

Inte undras på att det har varit så kallt här inne. Värmepumpen hade frusigt fasst alltså den delen som sitter ute på väggen,själva fläkten. Nu är det fixat iaf,bra!

Kom precis på att det var 1a advent,glömde att tända ljuset vid frukosten :( Men Liam fick tända det nu iaf.
Är så stressigt här på morgonen så det är mkt om glöms bort.

På en gång man kliver upp är det att sätt i gång med eldningen,igentligen skulle man väll ha stigit upp runt 6 tiden varje dag för att få upp värmen innan man ska åka någonstans,ska ju till stan sen på julskyltning sen efter det hjälpa Fredriks fam med flytten.

Nu dax att fixa till sig lite,ha en bra dag!

Spruckna händer

Mina händer gör så ont,de börjar bli blodiga sprickor som alltid varje vinter.

Att jag inte lär mig att smörja in dom! Vet ni någon bra hand kräm? UTAN PARFYM! Kan tänka mig att det skulle göra väldigt ont att smeta på sig parfymerad kräm,fy tusan!

I morgon blir det skyltningen i stan,måste köpa mig ett par bra vantar då!



Lyllo mig!

Nu vaknade Fredrik,gick raka vägen till toan låter inte roligt där inne!

Vad glad jag är ändå att man alldrig går ut nu för tiden,slippa den dära baksmällan som förstör en hel dag om inte mer.

Jag har städat och försökt fixa med våra ljusstakar,går ju sådär var 2 som lyste,ena for i golvet och funkar inte längre.

Nu ska jag fortsätta dona :) Bye!

Skymmer

Det är så mysigt att tända en massa ljus nu när det börjar skymma :)
Och lyssna på "spraket" i från kaminen,fattas bara glögg & pepparkakor nu.

Våra bilar är helt över snöad så tyvär går det inte att åka någonstan :( Kan inte lämn barnen inne för att gå ut & skotta! Inte kan jag släpa ut dom heller,Liam går det väll med men inte Alina för jag får inte ut vagnen i denna snön.

Dagens problem!

Bara 27 dagar kvar tills julafton,börjar ni bli klara med julklapparna?

1a advent i morgon ju!

Hårdkväll

Måste ha varit en hård kväll för Fredrik i går,han sover fortfarande! Fick lite alvedon av mig i morse sen somna han om.
Natten har inte varit så enkel för mig heller,igår när jag skulle lägga mig så vakna bägge barnen och kunde inte somna in. inte blev det bättre av när Fredrik kom hem heller då de ville till honom.
Fredrik började snarka så fort han lade huvudet på kudde vid 03 i natt men Liam höll mig vaken till 04,somnade till ca 1 timme sen vaknade Alina och kunde inte somna om förens lite välling och lite gnöl.
Alin äter fortfarande på natten,igår natt fick hon vid 01 sen vid 05. Antar att hon behöver det!
Det gör inte så mkt att hon vaknar och vill äta,inte för mig iaf.

I morse när vi kom ner var det 13 grader här nere :O Så det var bara att pysla på barnen tjocktröjor och raggsockar och börja elda!
Motvilligt måsta jag slå på elementet i köket :( Dyrt med direktel men vad ska man göra.
Just nu får jag vara glad att det räcker med ett element på slaget,vi eldar ju i kaminen så i vardagsrummet är det varmt hela dagarna även många andra delr här ner då vi har värmepump som värmer men det är inte tillräckligt.
Köket måste vi ha på element pluss lekrumet,igentligen har vi en fläkt i från vardagsumet som går genom till lekrummet som blåser ut varmluft men vet inte om det hjälper så mkt.
Uppe så går murstocken genom   Liams & Alinas sovrum den sitter lix i en utav gaderoben så den dörren står öppen och då fugerar det som element dit,där är det varmt & gott :)

I vårat sovrum måste vi snart slå på också men än så länge värmer kaminen upp även där då värmen stiger.

Ush,känns så motvilligt att slå på element nu! Jah hoppas att när vi köper det att vi får låna upp och instalera en vedpanna! Kostar ca 300 tusen men det är det värt än att få räkningar på över 6 tusen i månaden på vintern!

Jaja,nu är det iaf varmt & gott här :) Vad har ni för uppvärmning ni som bor i hus?

Blev inge Hudik idag,får bli Julskyltningen i morgon i stället :)

Behöver jag ens säga att det inte blir något bad på Söndag? Vad var det jag sa? Liam är förkyld :( Börjar bli läskigt det hära,precis som att vi inte SKA åka!

Säger god natt

Nu ska jag betala en tradera aktion sen blir det nog sängen för min del :) Hoppas älsklingen kommer hem i gott skick sen ;)


Fotograf bilder by: Emma Selahn


Typiskt

Såg nu att de var många som hade lämnat kommentarer på Halens.se om att en leksak jag beställt bara var skit därför den var så billig,hade gått sönder efter 1 timmes lek för många :(
Nu är beställningen redan gjord och jag vet inte om man får ta tillbaka den? Typsikt min otur!
Är ju inte roligt att få en leksak man kanske blir överlycklig för så går den sönder efter 1 timme om det skulle vara så.Varför läste jag inte innan,jag tyckte jag kollade och läste så noga men tydligen inte.
Såklart finns det en baktanke med allting,inte undras på det var så nedsatt i pris.
jag hoppas iaf att dessa jag köpte håller!

Föresten hittade jag en akion med tusen bollhavsbollar,rätt så dyrt men samtidigt blev jag nyss överbjuden på de andra och ska man köpa många små paket blir det mkt dyrare att fylla upp den ytan vi ska ha!
Dessa läre räcka!

Klädpaket



Jag vann detta klädpaket för endast 60kr förut idag på Tradera. En fleezjcka och 3 långärmade tröjjor,visst var dom fina? Det ska få bli en julklapp till Liam eftersom han behöver kläder. Det är storlek 110 men han börjar nu gå mot 116 men han kan ha dom ett tag kanske,hoppas iaf :)
Tyckte tröjan högst upp till höger var så frän!

Godnatt min skatt

Läggdax för min prins nu!

Sen ska jag bara slappa och ha egen tid här framför,kika på julklappar osv :)

Dream car

Om jag vinner på Lotto så ska jag genast köpa en Audi Q7a!

Meeen eftersom jag förmodligen inte kommer att vinna pengar någongång så blir nog nästa bil en Ford Mondeo


Alina nattad

Japp efter lite Minimello och välling är Alina klubbad i sängen,hon var så trött lillhjärtat.
Liam är fortfarande vaken och leker,vi har ätit Tacos idag till middag efter det chips & godis,Fredgsmys på hög nivå.

I morgon funderar vi på att åka runt lite. Det var julskyltning i Rogsta där syrran m fam bor så vi tänkte åka dit också var det någon julskyltning utan för Maxi tror jag? Tomten skulle dit och dela ut godis till barnen (hoppas jag med får) :P Liam är ju så rädd för tomten så han kommer inte gå ut ur bilen om jag känner honom rätt.
Skulle även ha varit ut på Maln och hämtat trappgrinden och lite annat hos Fredriks farbror så får se om det blir av i morgon.

Snacka om snöväder det har varit idag,är det lika i morgon så vet jag inte om vi far. Faktiskt så kan man åka genom Rogsta till stan,tror det är bättre än e4an just nu iaf.

Undra om Fredrik får det roligt på Julshowen ikväll? Det var även för respektive men jag kännde att jag inte ville följa med,vill hellre vara hemma med barnen. Var med för något år sedan och då hade jag jätte roligt :)


Fredag :D

Hejsan! Ville bara tipsa om att Halens.se har satt ner sina priser på leksaker rejält nu!
Jag har köpt klart julklapparna till barnen och några till deras kusiner också. Men även Fredrik ska köpa också :)

Jag beställde flexitrack,bilbana,robottestbanan åt Liam (mkt banor blir det) Sen har jag redan köpt några som jag redan slagit in.

Till Alina beställde jag Hello kitty docksängen,vilket pris!!! 199kr :O Det är billigt mot för i leksaksaffären.
Även hon har jag köpt till som jag redan slagit in.

Jätte bra också att man kan ta på Faktura och välja att delbetala om man vill :)

Klockren

Såhär i juletid.......

En kvinna står i baren och softar med ett glas vin
då det kommer fram en man. Han är en sån där kladdig karl som inte
vill ge sig. Efter en stund ser hon honom i ögonen och säger lugnt: -Du,
jag tycker du ska flytta till Gävle! -Varför det? Frågar han förvånat.-För där behöver dom en bock som ingen tänder
på!

HAHA!

Godnatt!

I morgon är en ny dag!

Idag har jag varit flitig att blogga,sen helt plötsligt kan det gå dagar utan uppdatering.

Besök rekord idag,tjoho hela 34 besökare hitills om jag förstår systemet rätt. Eller det kanske var ännu mera då jag fick Alina? Jaja,men jag brukar bara ha runt 24 st läsre per dag så jag är nöjd :D
Inte så många läsare men ändå,34 styckna,undra vilka alla är? Jag vet ju några,kanske ett tio tal men resten då?
Ibland funderar jag på hur man gör så det inte går att kopiera bilder osv,någon som vet?
Jag tänker på vad jag lägger upp för bilder på barnen,lägger alldrig upp något naket eller så för jag vet hur mycket tokingar det finns där ute fasst jag tror inte dom hänger i min blogg,det finns så många mammabloggar nu och min är inte precis kännd så det är inte så lätt att hitta hit vilket känns skönt ändå.
Men man vet ju såklart alldrig!

Fredrik har fortfarande inte kommit hem,jag sitter här och fryser om fötterna,skulle vilja ta mig en varm dusch men vill inte utifall Alina vaknar och sätter sig upp i vagnen. Brukar lägga henne i sin säng uppe men hon somnade nere i vagnen medans jag gav henne välling så då fick hon ligga kvar i vagnen.
Har tänt lite ljus här brevid mig på data bordet och i hallen,blir så mysigt.
En bild från förra julen :)


möhippan i bilder

La alldrig ut så mkt bilder i från möhippan någongång men nu kommer de ;)

Här kom dom och kidnappade mig
Får världens snyggaste peruk! Liam funderar vad som försingår.
Reddy! Bara ögonbindeln som fattas,den fick jag åka med hela vägen till Sundsvall. Blev först avsläppt på en busshållplats på E4an tills nästa bil kom.

Framme i Sundsvall får jag se mina uppdrag. Bla att rita täckningar som jag sen skulle sälja :)

Här säljer jag mina fina målningar

Käk på Biteline.Inväntar nästa suprise ;)Vilket blev Bowling :)Hemma hos Anna bjöds det sen på kex ost & go dricka ;)

Sen fortsatte kvällen mot Hudiksvall & Agust därifrån har jg tyvär inge bilder.

Vilka underbara vänner man har va?








Sablarns

Glömde ju knäppa årets julkort ändå, Hoppas jag får tid till det i morgon kväll i stället!
Fredrik ska ut i morgon så då tänkte jag ha Fredagsmys själv med barnen :) Vid 7 tiden ska vi åka och hämta mammas hund som är hos mormor och skjussa hem honom bara,skriver det så jag inte glömmer.

Fredrik jobbbar över ikväll,bra med en massa övertidspengar ;) Perfekt att den lönen kommer till jul.

I morgon var det planerat mamma/barn träff här hemma men det blev inställt då inte många ville åka i detta väder,vilket jag förstår!

Lördag eller Söndag blir det förhoppningsvis bad i Iggesund men det kan man ju inte lite på sån otur vi fått när vi planerat in det. Undra vad som kommer i vägen denna helg? Baksmälla för Fredrik på Lördag antagligen men Söndag då? Säkert blir någon sjuk,åker på en rejäl förkldning eller något.

Leder fortfarande på mina bollhavsbollar :) Ikväll ska vi betala för dom på Blocket 50kr pluss frakt,billigt mot för leksaksbutikerna iaf.

Fina färger va?


Middag

Hum,dagens middag fick bestå av Kassler,ris och Beasås gick väll att äta men nja,kanske inte så bra kombo.
Dålig på mat ideer jag.
En sak som vi ska börja inför igen är att köra efter matlista igen,veckomatseldel.
Börja storhandla rejält de gånger vi handlar. Tror man tjänar in på det än att hela tiden typ varje dag åka och handla.
Sen slipper man ju den dagliga fråga:vad ska vi äta idag?

Alina fick en burkmat as usel,jag ar alldrig vågat gjort min egen barnmat men nu ska jag nog ge mig på det!
Vad pengar man spar in då alltså. En burk kostar ju över 10kr! Hon äter 2 om dagen.
Fick bli kyckling och Coscos till middag för henne,hon älskar Coscos! Hon åt en stor burk sen fick hon ris av mig vilken hon också älskar :)

Jag MÅSTE verkligen köpa ett trummset till Liam i julklapp,annars bryter jag i hop! Han slår på precis ALLTING här hemma,märken överallt. Då är det nog bättre att lyssna på trummor än att han slår på bord,väggar,golv,kastruller,leksaker, you name it! Konstigt att man inte är döv.

Så var det dax för den 4e bajsblöjjan för idag,hoppas det är den sista.

Liam med en skara kusiner

Mormor

Nu har vi vrit hos min mormor en sväng och hälsat på,Liam ville åka dit direkt efter daggis.
Fick ta hem en BIG tomte med lykta som jag har ställt på vårn bro,tyvär har det gått bitar i från den här & var men det är mysig ändå!
Liam är skrajj för den som han är för alla tomtar hehe.

Snart blir det middag sen bad för ungarna!

See you.


F´låt men jag bara måstade! Hittade den i en annan blogg.

Alinis & mamma


Världens bästa storebror <3

Har världens bästa lillasyster <3



Alina datanördar


3 gången gillt


Tänkte släng upp någon bild innan jag byter dagens 3e blöjja ;)
Behöver jag säga att det går åt mkt blöjjor här memma?

En lortig tomteflicka
En arg tomtepojke

Tänkte knäppa julkort idag!

Äta margarin?

Jag & Liam brukar göra Chokldbollar ibland,det är ju så himmla gott.
Men nu på senaste tiden då jag ätit dom har jag tänkt att det är ganska äckligt ändå,det är ju som att trycka i sig några margrinbollar!

Margarinbollar med pärlsocker på,mums!

Bollhav

Jag kom på den briljanta iden att bygga ett hemma bollhav till barnen för ett tag sen :P
Måste säga att det är mega svårt att få tag på bollhavsbollar!
Nu finns det på Blocket men inte många ville skicka och det behövs ju en del bollar.
Pratat med 2 st som har mkt bollar att sälja men det blev så himmla dyrt så nu har jag tänkt som så att vi får köpa bollar allt efter som.
Har nu köpt sånnadär midre säckar med bollar 1 på Blocket för 50kr de kostar 149kr styck på leksaksaffärerna. Sen har jag budat två paket på Tradera med samma bollar,verkligen fina pastellfärger!
Vet inte om dom är så hållbara tyvär då jag hört att de orginella ni vet dom dära röda,gula,gröna som finns på Mc donald´s och Buspalatset håller mkt bättre och det var sånna jag tänkt köpa i från början men varit så dyra.
Han som sålde dom hade haft sina i 5 år och inte alls många hade blivit ihoptryckta.
Eftersom vi ska bygga ett ganska stort så Liam också får plats så behövs det som sagt många och fyller vi i de bollar vi snart kommer att ha så kommer dom med stor sannorlighet att gå sönder då det är för några.
Men barnen ska få bollarna i Julklapp så förhoppnigsvis har vi hunnit fixa mer bollar!
Kanske barnen kan önska sig bollar till bolhavet av fler än oss också ju :)
Liam är det så svårt att köpa till eftersom han redan har allt!



Vi tänkte bygga ett som det vita :) gör man ett mindre får nog bara Alina plats om man fyller en liten pool exempelvis

Snökaos

Snö har vi fått minst sagt. Snökaos efter vägen och vid varje mötande bil blev det ett stort snö moln framför bilen= noll sikt. Gäller att ta det lungt och köra sakta och inte låta sig stressas av de som ligger bak i arselet på en och trotsar det dåliga väglaget genom att visa att dom minsann kan köra fort ändå utan att köra av vägen.
Jag börjar hellre min resa tidigare så jag inte behöver stressa!

Liam får nog det roligt idag iaf,dom skulle vara ute och leka i snön idag på dagis :) Synd att jag glömde ta med mig hjälmen bara,igen. Behövs hjälm när dom leker ute i snöhögarna där det oftast är isigt.

I går städade jag,dammsög och dona men idag är det lika sitigt på golven igen. Här måste det dammsugas varje dag! Alina stoppar allt i munnen och jag hinner inte alltid med. Som i morse när jag klädde på Liam så stoppa hon något skräp i munnen när hon satt på golvet och väntade,vet inte vad det var men upp kom det igen som tur var,blandat med lite kräk!

Har fortfarande inte fixat kaminskydd och grind till trappen men jag hoppas att det blir idag,vi ska få ta efter Fredriks farbrors barn,pluss lite kläder,alltid bra!


Bilkrångel

Har varit och träffat läraren idag i Bergsjö,det gick fort. Hon är bekant sen förut då hon är distriktsköterska och brukar komma på Hagängsgården i bland när det behövs :)
Bilen krånglade på vägen dit :( Den har börjat rycka! Jag vet att det är mitt eget fel då jag alldrig priorieterar att hålla efter med service och grejjs men känner alldrig att jag riktigt har råd att lägga pengar på det även fasst det är en sån pass viktig sak som man MÅSTE göra om man inte vill bli tvungen till att köpa en helt ny bil,vilket resulterar i en massa mera pengar. Jag måste säga att min bil är kanon ändå efter att ha gått så bra utan minsta krångel trots att den alldrig får ny olja,luftfilter,kamremsbyte efter visst många mil osv!
Jag lovar att jag ska ge den lite kärlek efter att jag börjat jobba igen och hoppas på  att den orkar tjäna mig några mil till ;)

Fanns ingen ny kurs som lockade mig att läsa nu tyvär,den enda var Sjukvård men som jag inte får läsa förens jag är klar Uska eftersom det krävs att man är det innan man läser Sjukvård,i den är det även praktik så det får bli när jag är färdig. Barn och ungdomssjukvård fanns inte på Hälsingevux så den ska jag kolla upp om jag får läsa på distans genom någon annan komun i stället.
Matte B är tanken just nu men det kan bli körigt att komma i väg eftersom det är svårt att bara sitta hemma & läsa och särskillt när jag har svårt med just matte.
Men vi får se,finns alltid möjlighet att läsa den efter också men jag SKA någongång läsa upp den eftersom den behövs för att komma in på Höskola sen om det blir aktuellt.

Nu har Fredrik nyss åkt till jobbet,han jobbar kväll i kväll eftersom han var hemma med Alina nu på morgonen så dom har skjussat Liam på dagis.

Bye!

Kvalite

Gud vilken skillnad det är på kvalite på kläder! Liam fick en ny overall av mormor för ett tag sen och första gången han tog på sig den lossnade bandet under foten,tänkte att ähh det är lätt hänt och det går att laga men så i går när vi var ute och lekte så lossnade hela dragkedjan och det går INTE att laga den hur jag än försöker.
Nu måste jag köpa en ny.den som han hade förra året var för liten men som tur är han han jacka och täckbyxor som går lika bra att ha men smidigare med overall. På jackan & täckbyxorna är det Didriksson och dom har hållt mycket bra men så kostar dom mera men det är det värt!
Tänkte kika på Tradera efter Didriksson men dom går på 400 kr begagnad så jag vet inte. Begagnat duger ju bra att ha på dagis då dom ändå böir sliten av all lek.

I morgon ska jag träffa läraren vid halv 9 i Bergsjö för enskillt samtal,känns bra att få den tiden för frågor osv :)
Fredrik ska lämna Liam på dagis så får jag hämta honom. Fredrik ska jobba kväll i stället.

Har precis gjort en sockerkaka,det blev ok men kanske lite för torr. Provad att ha i kanel men det smakade inte av den fasst jag tog i mkt.

Vad ska man hitta på nu? Tråkigt när läraren är sjukskriver så man inte får reda på resultatet,jag har gjort klart hela kursen nu men vet inte om de sista uppgifterna blev godkänt,kunde komplitera lite på dom annars nu om det hade behövs. Hoppas jag blir godkänd på hela kursen nu så man kan lägga den åt sidan och kanske börja med någon ny men vad? Tror jag ska kika på det nu om jag hittar någon intressant.

Bye!

Advents pynt?

Iadg har vi varit ute och lekt i snön,det har varit så milt och skönt ute idag :) Älskar vinter då det inte är allderless för kallt att vara ute. Jag tycker det är mkt roligare att vara ute på vintern i all snö ;)

Funderar på att tjuvstarta med advents pyntning idag men jag vet inte,ser att många börjat så igentligen,varför inte?
det är ju så mysigt!

Var in på studera.se nu efter att ha pratat med Sara som också funderar på ssk utbildning och hon sa att man kunde läsa i från Hudiksvall och jag såg ju att man kunde det :) Genom Cul med träffar i Gävle endast 2-3 gg i månaden vilket känns OK! Är ju bara att ta x-tåget dit dom få gångerna. Vet att dom har nå rum med tv där minns inte vad det heter men att man följer lektionerna genom ja,en kamera då som läraren pratar igenom,smart va? Så efter nästa jul då jag blir färdig Usk blir det läsa upp lite på Komvux sen ska jag söka ssk utbildningen,ganska säker på det nu!
Det är ju bara att hoppa av om man inte klarar det helt enkelt.
Men samtidigt är det mkt plugg på 3 år,som att börja gymnasiet igen :O Måste säga att det känns lite läskigt på något sätt. Undra hur mkt plugg det är igentligen? Heltid är det ju på men hur mkt måste man då sitta med skolböckerna? Jag vill ju hinna med barnen också men antar att det är precis lika som man jobbar 100%? Då är ju barnen kanske på dagis från morgonen till 4 på eftermiddagen och på det ska man väll hinna plugga? Men ush,vad skoltrött man kommer att bli! Minns ju gymnasiet,det gick ju inte så vidare bra.

Nu ska Fredrik få hämta jullådan i förrådet!

Inte tid

Har inte haft tid att blogga idag och ingen lust heller för den delen. Vi har varit på Minikul sista gången idag för denna terminen,tråkigt! Sen har vi bara varit hemma och eldat och myst :)

Liam får vara hemma i från dagis i morgon,jag tänkte vi kunde hitta på något hemma i ställe men vad?
Tror jag ska prova att göra Play doh lera eller vad det heter efter att jag såg receptet på emma´s blogg :)
Jag brukar köpa lera eller göra trolldeg men att köpa ska jag sluta med för Liam kastar bara ut överallt så det stelnar så är det bara att kasta det så bättre att göra själv!

JJaja,nu ska jag säga god natt,tänkte bara höra av mig med ett inlägg :) Natt!

Sova?

Ja,vad ska man göra annars? Barnen sover Fredrik jobbar. Så tråkigt att bara sitta själv!
Tänkte försöka laga läckan men det går inte så bra så jag prova att ringa på Fredriks jobb eftersom han ju inte hade någon fungerande telefon den hade bara lagt av? men fick inget svar från jobbet heller,konstigt!
Så jag tänkte nog gå och sova snart. Jobbigt att inte kunna använda tvättstället :(

I morgon är min älskling ledig i från dagis :) Hoppas det blir lika skönt väder som idag,då ska vi ut & åka kälke!




Jahapp

Jag,Liam & Alina tog oss en promenad med vovven förut ikväll och det var så himmla skönt att vara ute.
Kom på att vi kunde väll gå ner på affären & handla blöjjor när vi ändå var på gång så vi skynda oss in och skulle hämta pengar men så var pengen borta så jag rev och slet i allt & försökte hitta den,Alina låg ute i vagnen så jag ville synda mig. Såg ut som ett bombnedslag när jag gick.

När vi hade kommit hem igen var Syrran & Seb & min mamma & pappa här en sväng så Liam fick leka med Sebastian en liten stund innan han skulle åka igen. Jag plockade i hop lite medans det jag rivit fram,det låg ett grillspett framme också som jag så smidigt fick in rakt i handen,AJ!

Nu ikväll har jag plockat i hop ännu mera,nattat barnen,tvättat Alina vill dock inte sova utan hon sitter här med mig nu,därför jag skriver så tokigt.

Det är då det ena med det andra ikväll katten sket under badkaret så där under har jag varit nyss och städat,förstår inte att lilla Cesar inte gör sina behov ute eller missförstå mig inte han gör det  nästan alltid ute men ibland under badkaret på alla ställen.
Nisse kom förut idag med världens fetaste råtta,jag lovar jag har alldrig sett en sån stor,blä! Så nu är det blod fulla altanen.
När jag hade städat klart på toan så börjde det att forsa vatten i från tvättstället i ett rör :( Fredrik jobbar över & hans mobil funkar inte längre,den bara slocknade idag & han får inte på den igen fasst batteriet var fullt innan,mysko! Jag har försökt att fixa det men det är svårt det är lixsom en grej som spruckigt.

Nu ska jag försöka lägga Alina igen får bli uppe i sängen sin nu eftersom hon bara ställer sig i vagnen.
Imorgon blir det Minikul :)

Bye!

Glögg



Ååå,fick helt plötsigt ett väldans sug efter glögg och pepparkakor,Lussikatter vad
gott det vore nu.
Jag har inte riktigt fått dom dära julkänslorna ännu,jag tycker allderless nyss det var sommar & sol jag.
Det känns bara hel knasigt att se julsaker nu! Men jag tror de börjar på att krypa fram lite julkänslor nu ikväll,vet inte varför men jag fick sånt sug att julpynta. Vill skippa jusstakar i år vill hellre ha stjärnor men vi får se. Jag har inte direkt råd med det nu att köpa en massa stjärnor,har bara några stycken så det får väll bli som förra året antar jag.


Kallt och skönt

På morgon promenaden idag. Tycker om när det biter lite i kinderna,måste dock köpa mig en mössa!
Alina fortsätter att sova i vagnen ute på bron,bra att låta sina barn sova ute,luft är nyttigt för dom.

Bråk på dagis i morse om hur overallen skulle hänga eller den skulle inte hänga utan det skulle knölas in i det lilla facket på hyllan. Trode jag vann när jag äntligen lyckas hänga upp den och vi började gå in till fröknarna men så sparng han tillbaka så jag gav upp.
Igentligen inte big deal av att han vill ha den så men det är bara det att han gör lika när overallen
är blöt och då torkar den inte,som i går när jag hämtade han var overallen dyng sur och o hopknölad.

Idag ska jag till pappa eftersom han jobbade på Farsdag.

Nu är min skrutta vaken också :)

Sänka spjälsäng

Japp,nu är det dax för ännu ett stortjejs moment,att sänka Alinas spjälsäng. Hon ställer sig upp både i vagen och sängen nu. Vagnen sover hon ju i på dagarna så det gäller att hålla koll då!
Vart tar tiden vägen,var ju nyss hon var nyfödd.
Tycker det är så tråkigt att bebis tiden går så fort :( Dom blir ju bara större och större sen så bebis tiden borde vara lite längre :) Fasst ändå skulle jag inte vilja att hon var en bebis igen nu,det är så roligt nu också när hon börjar uttrycka sig på sitt lilla vis.


Trots

Det var inte en lätt sak att få med mig Busgrabben hem i från dagis idag,han trotsade som bara den!
Jag fick inte hälpa honom att ta på honom skorna och han skulle inte ta på dom själv så det blev svårt,väldigt svårt hur han skulle komma ut. Men så kom han på att han skulle gå till bilen utan skor vilket han inte fick så efter mycket om och med så gick jag ut därifrån och han efter med skorna på sne,några minuters grinande senare var vi äntligen ute i bilen och då fortsatte det med att vi skulle till min mormor och hälsa på,när vi nästan var där så skulle han åka hem och gå dit i stället vilket jag tyckte lät som en bra ide så jag vände bilen och styrde hem men precis då vi vänt så skulle han inte gå minsan utan då skulle han åka bil,slutade med att vi stannade hemma.
Nu äter han tårta och kollar på film med Alina :)
Svårt nu när han börjar trotsa på dagis,han hade en period då han gjorde så när han var mindre men då var det att han inte skulle åka hem och tvärtemot när man lämnade honom,ja det är inte lätt. Jag som trode dagistrotset inte skulle komma tillbaka. Så svårt när man har Alina på armen som alltid brukar sova när jag ska hämta honom och inte går det att väcka henne heller så mina armar är fulla.
Liam är så fruktansvärt grinig och trött idag men det får man väll vara när det har varit helg? :)


Bilder på Busfröna <3


Fel

Jag såg nu att Alina inte hade gått ner i vikt utan det var så att inte hade gått upp så mycket som hon gjort dom andra gångerna om ni förstår vad jag menar? Hon hade inte gått upp lika snabb då.
Då vi var dit sist var hon 6månader och vägde 7690 nu är hon 8 månader och väger 8100 så hon har såklart gått upp fasst kanske inte så mycket som hon borde. Jag tänkte väll jag också haha!
Men konstigt ändå att hon inte hade gått upp mera så bra som hon äter? Men det är väll det med att hon rör på sig mera nu antar jag.
Stor tjejen fick sitta påvågen idag,nu är hon verkligen inte liten bebis längre. Hon är nästan 80 lång :)


Lunch

Så nu har vi varit på Bvc och till bergsjö för att hämta ut det nya körkortet.
Alina hade inte gått upp något utan i stället tappat några gram vilket jag blev väldigt förvånad över så mycket som hon äter nu? Men hon sa att många gör ett skutt nedåt i den här ålder eftersom dom börjar att röra på sig mer kryper osv. Men minns inte att Liam minskade några gram när han var 8 månader.
Hon äter ju så himmla bra men så länge hon gjorde det så var det ingen fara,handlade ju bara om några gram så :)

Tänkte skriva vad Alina brukar äta.

ca kl 05: Välling
7.30:gröt
Lunch: 1 stor barnmatsburk vid 11.30 ca i bland välling en stund efter det
Mellis 15.00 välling eller gröt,smörgås eller banan,frutti
ca 17.00 Middag barnmatsburk stor
18.30 välling
21.00 välling

ibland på kvällen kan hon dricka mera kvälling beror på lite när hon somnar osv och hon vaknar ibland på natten med och äter.

Blev lite slarvigt skrivet,ska ge Alina lunch nu sen ska vi hämta brorsan :) Hur ser era små´s matskema ut?

Middag

Ikväll blev vi bjuda på mat hos Fredriks fam,alltid lika roligt att vara där,synd att tiden går så fort :(
Fredrik & Liam klippte sig också,skönt för Liam att slippa en massa hår han som svettas som en jag vet inte vad.
Han är verkligen en varm person :)

I morgon efter Liam är lämnad på dagis är det Bvc dag för Alina,spännande att se var ju ett tag sen sist. Hon har nog växt på längde & bredden skulle jag tro ;)

Och jag ska väll ta och ringa Bemmaningen i think,skulle vara väldigt skojj att komma ut och jobba igen och träffa alla igen,jag saknar såklart att jobba men samtidigt finns det saker som jag blir så klyven på :(
Det känns så tråkigt då alla pengar försvinner till räkingar sen mat,finns inget över till någonting och nu när det behövs så mycket. Liam har växt ur så mkt kläder,det ska vara Julklappar osv,osv därför skulle det vara väldigt bra nu under iaf denna månad att försöka hinna jobba lite extra men vi får se.

Ne,nu ska jag snart hoppa i säng,god natt!

Gud vad jag längtar till baka till den dära dagen :)

Överväger

Att börja jobba igen och då menar jag på Helgen då jag inte tar ut mammapenning. Det känns lite sådär då jag vill vara med hela familjen på helgerna,Fredrik jobbar ju Måndag till Fredag men det funkar inte längre som det är nu tyvär. Vi har inte råd om inte jag jobbar någonting!

Särskillt nu i Juletider då det ska vara julklappar osv :( Jag får inte allt att gå ihop!

Så, ska fundera lite på hur jag ska göra om det lönar sig att jobba någon helg då & då under månaderna men det måste ju bidra med någonting tycker man.
Vi får se om jag ringer Bemmaningen imorgon och pratar med dom!

Ute lek

Vi har precis kommit in efter lite kälk åkning och skoter åkning,Liam fick åka en kort sväng med Fredrik men det är så lite snö synd det. Alina tycker det är så roligt att åka kälke med Liam :)

Kollat på en dokumentär om ett barnhem i Bulgarien eller det var ett institut rättre sagt,stackrs barn säger jag bara!
Ville ta hand om allihopa.

Imorgon är det Fars-dag,firar ni det? 

Piggare

Idag känner jag mig piggare men antar att febern slår till i kväll igen :( I går mådde jag inte alls bra,fy!
Har inte ätit något sen i går så nu skulle en Pizza sitta bra,tror jag! Bara man inte börjar må illa igen efter den.
Kanske inte en sån bra ide att trycka en Pizza om man inte ätit så bra.

Blev inge bad i dag heller,kände att det inte är så bra eftersom jag hade feber i går :( Så,vi tar det nästa Fredag eller Lördag o stället. Hoppas på att alla är friska då :)

Liam är ute och tar ned äpplena i från äppelträden så alla hamnar på backen sen har han tagit kaninens hö och lagt där också nedanför äppelträden som Rådjuren ska få,kryllar av Rådjur här kan jag lova! Varje dag är dom här,dom är så fina! Måste köpa en tjärve åt dom.

Dålig bild men den är i från förra vintern.

Skit

Jag mår skit nu bakfull x 3000 känns det som :( Spydde i natt och bara skakade och frös så jag trode det var magsjuka,skrev ju att jag mådde illa i går. Men jag har inte spytt något mera men känner mig bakfull som sagt,huvudvärk och trött,orkar inte ens gå känns det som.
Vi som skulle bada idag var bara därför vi skulle göra det jag blev sjuk!
Har jag inte spytt något i morgon så åker vi då. Fredrik är hemma i från jobbet och har tagit hand om barnen,nu när jag inte kunnat,fasst det var svårt att få honom att stanna hemma men han fick väll så lov.
Alina har inte sovit något i natt,hon har börjat med sånt nu vilket är så jobbigt :( Både för henne & oss!

Skulle behöva städa,ser ut som ett bombnedslag och toan uppe är ju inte så fräch. Men jag orkar bara inte,mår illa bara jag rör på mig. Finns ju flera som skulle kunna städa i huset tycker man,men det slutar med att det blir jag ändå.

Verkligen en dålig dag idag :(

Såklart

Så ska det krångla när jag ska fylla på mobilen. Fyller på i från internettbanken,först stog det att det inte gick försök senare sen gick det men det går inte att ringa för inget är påfyllt,vad ovanligt att det blir krångel,NEJ DÅ!
Ååå,varför fyller man på en telefon för? Jo,för att man vill ringa!


Känsla

Ush,jag känner mig inge bra! Mår illa och känner en väldig olustkännsla som att något ska hända jag brukar inte känna såhära. Hoppas jag inte börjar att bli sjuk,jag har ätit middag och ändå kommer illamåendet ibland :(
Känner mig knepig helt enkelt!

Älsklingen har inte kommit hem än heller :( Inte har vi några pengar på någon mobil heller,det SKA man alltid ha!
Tänk om det händer något,kör i diket i mörkret och inte kan ringa eller får fel på bilen,vad hemskt!
Måste fylla på min nu och ringa och höra vart han är någonstan <3


Imorgon

Blir våran lilltjej 8 månader,bara 4 månader kvar tills 1 årsdagen! 4 månader går så fort. Har redan gått 4 månaderx2 nu med raketfart så ja,lika bra att börja förbereda 1 års-partyt :P
Ja undrar vilket kalas tema hon vill ha ;) HELLOKITTY! Vad annars? Hon är så fäst vid det så det är otroligt!
Men det är bara roligt att hon redan gillar något så mycket,svårt att ungå också eftersom det finns på nästa ALLA kläder,iaf på H&M.


Ändrade planer

Tror det blev bad i morgon i stället,eftersom jag såg att dom bara hade öppet till kl 15.00 på Lördag.
Syrran vill också följa med och hon slutar kl 14 så det skulle i såfall bli ganska tajt om tid att bada på så vi kör på i morgon i stället då dom hade öppet till 19.30 :)
Ja,vi får se helt enkelt jag vet inte hur det blir med det utvisar väll tiden,right?

Skulle behöva ta mig en duch men jag hatar att göra det när man är ensam hemma,Fredrik jobbar över sen ska han förmodligen till mamma och sätta upp lister. En gång när jag tog en snabbduch på kvällen när ungarna sov så gick lampan i badrumet,det var INTE roligt det lät som någon kom in och släkte lyset och jag såg INGENTING,inte ens handen framför ansiktet syntes,fy!

Jag är mörkrädd,är ni?

Julklappsstress

Jag är så stressad över alla Julklappar som ska handlas så det finns inte! Så är det varje år. Det är så många man ska handla till och just nu är inte ekonomin den bästa när man är mammaledig,så det kommer inte bli några dyra Juklappar i år inte. Handlar mest till barnen!
Vet verkligen inte vad jag ska köpa till Liam,jag lovar han har ALLT! Kläder behöver han eftersom han växt så mycket på längden i sommar så alla byor är för korta,men hur roligt ä det att bara få kläder när man är liten?
Jag tänkte beställa på Halens.se några Julklappar,har redan köpt en del men jag vill köpa mer till barnenmen detta år ska det inte bli överflöd som alla andra år då Liam öppnat en sen tröttnat,haha!
Jag tänkte beställa ett trumsett eftersom han trummar på ALLT här hemma,en ny bilbana eftersom den förra inte höll något bra,en insektsavlysnare sen har jag köpt lite smått i affären. Alina ska få en Hellokitty ljudbok (om den nu kommer) Köpte den ifrån en leksaksbutik på Tradera men har inte hört något i från dom. Sen har jag köpt en tröjja,leksakstält eftersom det förra gått sönder men det ska dom få ilag. Sen har också fått lite hårspännen och nå mera som jag inte minns (har redan slagit in) Jo,nå stora ponnyhästar var det. Så svårt att köpa när dom är så liten.
Har även köpt åt syrran,mormor,farmor.
Vi gör så att jag köper till min släkt och Fredrik till sin,blir ju så mycket om vi ska köpa en varsin Julklapp till alla i hela släkten. Vad mer kan man köpa till barnen,tror det blir kläder!

I morgon är det Fredag och Liam ska följa med sin morfar till hans jobb,dom hade öppethus med mingelbuffé :)
Liam är lite klyven på om han ska följa med,han vet iaf att han ska ta med sig "höffenufferna" ifall att det låter högt i från någon maskin ;) Gullgubben!
Han sover nu,han måste bli trött som han härjar runt,jag förstår inte att han orkar med. Vänta alla ni med småbarn till den riktiga 3 årstrotsen visar sig,huga säger jag bara! Det tar på krafterna kan jag lova.
Alina sover också nu,hoppas hon inte vaknar och är kinkig sen som hon var i går :( Man känner sig så hjälplös!
Hon brukar vakna ibland på natten utan att säga ett knyst och sträcka sig efter min mobil som ligger på nattugsborde (stavning) Så vaknar jag att hon ligger och pratar och knappar på min mobil,lilltjuven ;P Men man kan inte låta bli att skratta heller,det ser ju för roligt ut.

På Lördag blir det badhuset för 1a gången,har velat åkt och badat med mina barn länge men det blir lixsom alldrig av och det västa jag vet är att visa imn offentligt i omklädningsrum och i badkläder,fy! Men bara att härda,bara för att man inte har den snyggaste kroppen så ska man väll ändå kunna åka och bada. Hoppas att det inte är mycket folk där men det är det säkert bara för att jag ska åka dit.
Det ska bli roligt iaf :) Hoppas jag.

Med min otur ser det ut ungefär såhära i bassängen.

Mormor

Nu har vi precis kommit hem ifrån ett besök hos min mormor. Alina blev så trött så hon somnade i bilen och sover fortfarande,ska väcka henne nu efter att jag skrivit ett litet inlägg för annars kan hon inte sova till natten i think.

Jag & Liam tog oss en varsin glass men jag mår så illa när jag äter den dära glassen,köpte ett paket med olika Magnum glassar i och just Magnum white mår jag jätte illa utan efteråt,blä! Kanske beror på att jag inte ätit någon mat idag också. Att det alltid ska bli så när Liam är på dagishan äter ju lunch där och Alina äter en barnmatsburk då äter inte jag något för det är så tråkigt att laga mat till sig själv så fy! Men bättring på den planen nu.

Snart kanske Johanna kommer på besök :)

Nu väcka skruttan.

Oteknisk

Eftersom jag är så oteknisk och alldrig kan frächa upp min blogg någongång så brukar jag överlåta det till Emma som är super duktig på sånt,tack Emma :)



Mini Makeover

För alla som vet hur köket såg ut innan så kommer lite hur det ser ut nu,har tyvär inge bra förebilder.

Bilderna gör det inte rättvist!

hejsan svejsan

I detta inlägget vill jag ha en massa komentarer ifrån ALLA som går in och kikar på min blogg!
Jag har verkligen inte många läsare om dagen,kanske 25 som högst haha men jag vill ändå veta vilka ni är.
Jag själv är usel på att skriva en kråka i någons blogg men jag läser ganska många bloggar.
Var in på BlondinBellas blogg nyss,brukar kika där i bland och är det inte ganska häftigt hur hon en dag bara började blogga precis som du och jag gjorde och nu är hon en riktig affärskvinna och ganska berömd,driver sitt eget företag,klädmärke,skrivit bok och en massa annat,häftigt ändå hur allt kan utforma sig! Min blogg är bara en lite fis i rymden igentligen som inte har många läsare men den finns ju ändå där så dom som är intresserade kan gå in och kika och mest finns den där för mig även om jag inte uppdaterar den så ofta.
Det som är så bra med en blogg är ju att det finns så mycket minnen och bilder som man kan gå tillbaka och kika på ibland. När Liam var liten,när Alina föddes och allt det dära.
Jag vill gärna göra en ny blogg och blogga i från något annat ställe men då blir det ändå inte samma sak,det är ju här allt är samlat sen långt tillbaka.

Sen gör jag inte så mycket heller så det finns igentligen bara samma saker att skriva om,man märker ju på statestiken när något särskillt har hänt. Förlossning med Alina ex,då ökade statestiken drastiskt.
Så ja,det är en vardagsblogg helt enkelt detta :)

Nu hör jag hur min cessa börjar vakna till <3

Bus Alina

Har börjat krypa/åla sig fram nu,roligt men också jobbigt! Det ska pillas på ALLT,nu ska det barnsäkras igen :)
Men visst är det underbart med småfolk? Så små men kan ändå hitta på alla möjliga hyss.
Den 12e blir hon 8 månder,jag kan inte förstå! Satt nyss och läste i från tiden när hon föddes och allt som var då och blir avskräckt för fler barn,fasst jag sa då att detta INTE ska stoppa mig. Narkos läkaren sa till mig att det inte skulle få mig att ändra mig om antalet barn jag ville ha och det gör det väll förmodligen inte heller men ändå så är man ju skit skraj och jag har funderat många gånger om min kropp kommer att kunna föda barn igen? Eller inte själva kroppen men huvudet,jag kan knappt anstränga mig ju och så ansträngade som en förlossning är så vet jag inte hur det ska gå :( Skilnad om man inte fått men av det som fortfarande finns kvar då hade det nog kännts lättare.
Nästa gång provar vi ingen Ryggbedövning iallafall det är en sak som är säker! Även om det är så smärtsamt i slutskedet så man tror att man ska dö så är det bättre ändå att känna smärta ett tag än hela livet sen.
Ryggbedövningen gjorde så mycket skit på mig och förstörde min rygg,nacke och huvud och mycket rädsla utöver det så NEJ TACK!
Undra vad näst som kommer utav den? För det dyker upp alla möjliga fenomen som jag inte vet vad det är men som jag är bombsäker på kommer i från den.
När jag ska till och somna in på kvällarna så vaknar jag ungefär 3 gg av att jag slutat att andas,skit hemskt! Fredrik tror det kommer i från huvudet/härnan eftersom det förmodligen gett nervskador som den kan göra. Hela ryggraden har ju med huvudet att göra så vad kan det annars vara?

När man läser om tiden så blir man påmind om hur hemskt det var men samtidigt så kan mkt värre saker inträffa en människa också,det kan slå till när som helst så jag är glad ändå,jag har ju min Familj och vi lever och är friska <3

Alina på BB,väntar på att mamma ska få åka hem,brukar ju vara tvärtemot :P

Är det inte roligt?

Att gå tillbaka i bland & rota sig igenom gammla inlägg som man skrivit i bloggen? Haha,ibland glömmer jag bort att jag läser min egen blogg och tänker såhära: haha,vilken puckad människa som skriver så här och som stavar så fel,kan inte vara mer än 13 år!
Jag var 20 år när jag började med den här bloggen om jag inte minns helt fel och skrev som en 13 åring.
Jag skriver inte så bra nu heller men faktiskt så stavar jag bättre och det är bloggens förtjänst!

Nu vaknade Alina precis,hon har haft en lång sovstund,skönt för både henne och mig :) Nu blir det Lunch för oss båda och mys innan vi ska hämta brorsan på dagis.

Bye!

Slänger upp en gammal bild i från Liams 1 års-kalas som känns som det var i går! Fräsiga möbler man hade då :P

Om

Hon hinner blogga så gör jag det med iallafall. http://tiobarnsmamma.blogg.se

Det är ju dom som var med på Familjenannorlunda,märkte det efter att jag läst ett tag! Snart 11 barn´s mamma :O


Tisdag

Snuttan sover som hon alltid gör vid denna tiden,synd att hon är sjuk :( Jag som ville gå på Mini-Kul i morgon! Får se om hon är bättre,kan hända och i sånnafall går vi såklart. Var ju inget förra Onsdagen och det är alltid kul att träffa andra mammor lika som det är för barnen att träffa andra barn så jag HOPPAS vi kan gå.
Tills helgen SKA hon vara frisk iaf då vi förhoppningsvis ska åka till badhuset :)
Liam är på dagis som alla andra Tisdagar,han trivs bra där med att åka och leka en stund även om mamma och Alina får det tråkigt hemma men samtidigt hinner ju jag få lite lugn och ro också ;) Det är bara TROTS,TROTS som gäller hemma fortfarande,jag undrar när det blir en lugnare period? Om det någonsin blir det med barn :P

Nu ska jag kolla upp lite saker som jag har inbokade men som jag glömt tiden på!


Hejj hopp

Helgen är över och fort gick det som vanligt. Lördagen var det en liten återträff med några vänner ifrån Backensskola,jag & Anna gjorde middag och den blev kanon,slank ner öl och vin också vilket resulterade i en vinglig Sofie. Besökte även Agust vilket inte var sådär jätte roligt,var mest trött och ville hem och sova,tacka vet jag Familjelivet <3 Krogen är inget för mig längre!

Nyss lämnat in sista uppgiften för denna kurs efter mkt om och men,den var svårt eller inte svår direkt men det fanns så lite information. Skulle skriva om minst 2 st Etniska grupper och deras religösa syn på hälsa,sjukdom och död osv,trode det skulle finnas hur mkt info som helst men icke sa nicke! Men vi får väll se vad läraren säger.
Nu känns det lite såhär:jaha,vad ska man göra nu? Hinner faktiskt läsa en kurs till innan jag hoppar på skolan i Maj men vad? Matte skulle behövas och skulle vara bra smart om jag gjorde klart de nu utifall man ska söka ssk utbildning sen men det finns ju inget som är så tråkigt som matte och det säger väll sig själv eftersom jag inte ens har G i matte A eller B va? Jag vill bara läsa om sånt som intresserar mig,vilket är allt inom Sjukvård men så roligt ska det väll ändå inte vara att plugga,right? Men tänk vad skönt sen när man inte behöver läsa upp det sen när man är klar Undersköterska,känns bara som det kommer att stoppa sen för att läsa vidare vilket jag är så hemskt sugen på ;) Men det beror ju på om det finns på distans,inte orkar jag pendla till Sundsvall eller Gävle varje dag i 3 år inte,det funkar ju inte när man har familj,jag vill vara med dom så mkt som möjligt! Skulle jag komma hem när dom hade gått och lagt sig,vad tråkigt det skulle vara :( Inte tänker jag flytta heller! Men vi får se helt enkelt om jag hittar någo som verkar vara bra.

Alina är sjuk,förkyld med en jobbig hosta så hon är sur idag och vägrar att vila! Hoppas natten blir bra iaf :)

Utmaning

Blev utmanad av Emma( http://mammatillviggo.bloggplatsen.se/)


Vilka 3 maträtter lagar du oftast?


1. Pasta med Bacon & Örstås

2. Vofflor

3. Fläskfilé med vitlöksgrejjs (minns inte namnet) & Potatis till.


Jag utmanar Madde (http://justmadde.blogg.se/) Linda (http://lindawik.blogg.se/)

RSS 2.0