Tid?

Min blogg måste vara TRÅKIG för andra att läsa,jag vet ju själv vad tråkigt det är när ingen av favorit bloggarna är uppdaterade men i bland finns det ingen tid helt enkelt. Sen är en blogg alltid roligare med en massa bilder & jag har nästan alldrig bilder då vårat internett är så segt & särskillt i slutet av månaderna när dom "strypt" det,alltså om man surfar för mera tid än vad man har eller vad man ska säga. Måste verkligen säga upp Tele 2 som vi har nu & fixa bredband som alltid funkar & som alldrig krånglar som detta gör. Vill inte ta bort bloggen heller eftersom jag haft den så länge & det är så roligt att kolla tillbax på gammla inlägg.

Idag har vi haft trevligt besök i från Gävle :) Liam slocknade direkt efter en massa bus & bråk. Han är en riktig vilde i bland (alltid) och rätt ofta kan han vara "dum" mot sina kompisar. Hoppas det går över med tiden bara! Han är ju igentligen så snäll & go. Oftast är han bråkigare mot tjejer tror jag,typsikt killar :P

Har precis betalat ett Väggord som jag ska sätta på köksväggen: Detta kök är kryddat med kärlek. Hoppas det blir som jag har tänkt. Har föresten målat om väggarna i köket nu,orkade inte se den gula tapeten,ush. Men det blev nog för mörk för min smak men ändå bättre än innan. En lite mini makeover här hemma för en liten slant helt enkelt.
Snart får jag nog hem kakel dekorerna också i svart. Ville inte tapetsera eftersom jag inte vill kosta på det när vi hyr även fasst vi gjort det i många rum redan men köket kommer vi ju att riva ut & bygga nytt när vi köpt huset om vi nu gör det vill säga,hoppas det. Jag tycker att även om man hyr kan man göra om så det blir trivsamt för det är inte roligt om det inte känns som det är vårat hem. Så jag tycker absolut att det är värt det även fasst det inte är vårat hus ännu & det är väll det som är huvudsaken igentligen att man gör det som känns bäst.

Nästa Lördag ska jag ha en liten återträff för oss som umgicks på Backens skola,ska bli så kul. Mat här hemma sen utgång & jag hoppas verkligen alla kommer,tänk det är inte ofta man träffas nu för tiden & vissa har jag inte träffat på MÅNGA år så vad häftigt att kunna sitta ner & prata! Därför tycker jag alla som kan ska ta chansen att träffas & ha roligt. Hur ofta gör man det igentligen? Man har ju så mycket annat för sig hela tiden.
Ska blir roligt att komma ut lite faktiskt,det behöver man i bland,träffa andra människor ha kul & umgås.

Ja,det var väll allt för ikväll nu ska jag joina Fredrik i soffan. Hör hur Liam hostar uppe nu,han har fått en jobbig hosta stackarn :( Tror det inte blir något dagis i morgon,ska ringa nu & prata in på deras telefonsvarare.

Bye!Alina i hennes absoluta favorit klänning

Ett litet tips

Till alla oss som hyr eller inte har ork,pengar till att kakla om sitt kök är att köka kakeldekorer att klista på.
Köpte helvita när vi precis flyttat hit men tyvär var dom för små eftersom vi har STORA fula kakel i köket,de flesta säljer endast för standard kakel 15x15 & vårat är 20x20. Hittade jätte fina dekorer till ett billigt pris som jag tänkte förändra köket med tills i kan kakla om med riktig kakel & bygga nytt kök. Har ju nu målat köksluckorna vita & resultatet blev mkt bättre! Men MÅSTE verkligen få bort det fula gröna klaklet NU,helst i går. Så jag hittade en sida med många fina kakel både helfärg eller mosaik,jag ringde till dom & frågade om dom kunde ordna 20x20 & det kunde dom :) Så hon ska maila mig i kväll för prisuppgift,kommer kanske att gå på 300kr vilket jag mer än gärna lägger ut för att slippa se detta kakel som är just nu. Jag valde mörkgrått mosaik,nästan svart,hoppas det blir bra bara! Säkert pilligt att klistra dit det. Men det var även lätt att ta bort det för att byta färg om man ville,det kan man inte med riktig kakel ju så på så is är det ju smidigt,billigt & enkelt,eller hur? Det kommer ju att förändra hela köket.
I går när jag ändå hade färg kvar började jag måla på trappan,jag älskar att måla nu när det blir så bra :D

Gå in & kika om ni vill ha en STOR förändring i erat kök eller badrum för en billig peng! http://www.kakelcover.se/Mosaik.htm

Bye!

Huset

Jag vill bara ta en kofot och börja riva ner hela köket och sätta dit nytt,byta golvet och en massa annat. MEN det går ju inte nu när vi inte äger det. Får vänta tills jag börjat jobba vilket kanske blir ännu nästa vintertid,nu blir det ju fortsatt mammledighet sen plugg efter det och när jag är klar ska jag läsa en extra kurs vilket är Sjukvård sen vill jag även läsa vidare till Sjuksköterska blir mer & mer sugen på det men jag jobbar nog emellan innan jag sätter mig i skolkbänken igen för att först läsa upp betygen för att överhuvud taget komma in på en Högskoleutbildning.
Men året har nu hunnit blivit 2012 och då känns det bra onödigt att renovera eftersom jorden tydligen går under då,vilket jag inte tror att den kommer att göra men vågar man verkligen chansa,vem vet haha?
Nu var ju dom dära Majja folket lite oberäkliga eftersom dom gick efter en kalender som dom gjort & räknat ut själva så när det inte fanns några fler datum i deras räknekalender så antog dom att jaha,då går nog jorden under och vi med den,kanske inte så bra uträkning ;)

I morgon ska jag plugga,jag ska verkligen det! Men har kört fasst och det rejält.

Känner att jag behöver börja köpa Julklappar,borde jag ha börjat med i sommras!
Home

Nu har jag varit på uppropet på Komvux,vilken stor klass vi blir. Vi fick presentera oss i grupper och alla verkar jätte trevliga. Jag hoppar in sist vilket känns lite nervös eftersom alla i klassen redan lärt känna varandra väl men det går nog bra. Börjar med 4 veckors prakik inom äldreomsorgen,fick tyvär inte validera bort den praktiken fasst jag jobbat inom det i 7 år men vissa delar fick jag validera bort.
Sen blir det 5 veckors praktik på sjukhuset,hoppas på bb/förlossning el Akuten men verkar inte som man kunde vara på bb som jag fattade det som :( Men jag ska göra allt för att få vara det!

Min dator har blivit knäpp,skriver de bokstäver den vill :(

Våran princessa 7 månader idag


Ny familjemedlem

I går flyttade det hit en 15 veckors kattbebis,våran storkatt behöver en kompis eftersom han är så bråkig och busig inne (klättrar på dörrarna) och river sönder tapeterna så kanske dom kan busa av sig med varandra i stället.
Den är lite skygg och rädd för Alma men snart så går det nog bättre.

Ush,jag sitter och funderar på vad som hände mig efter jag fick Alina försöker googla fram mina symtom och kollar på vårdgaiden och jag hittade faktiskt en sak som det kan vara men jag är osäker vissa symtomer stämmer,vissa inte. Blir så less på att ha det såhär :(
I går kväll lovade jag mig själv och Fredrik att ringa idag till Hälsocentralen efter att ha fått ett enormt tryck i huvudet igen och en pulserande kännsla det gör ont i 3 sek sen försvinner det sen lika igen,det är så obehagligt och jag mår väldigt dåligt av att det är så här. Nu är jag nästan säker på att det är en nerv som tog skada under ryggbedövningen eftersom dom träffade nerver hela tiden och fick avbryta.
I några dagarna har ag fått en brännande kännsla på baksidan låret,inget som gör ont mest känns det lustigt som någon eldar där för typ 4 sek så jag antar att det är någon nerv som är skadad eller ligger klämd och jag har så ont i nacken och ryggen så allt kommer väll därifrån till huvudet.
Ibörjan efter att jag gjort Blodplatchen och blev fri från den huvudvärken och när detta började komma var jag rädd för att få hjärblödning ja,jag kunde inte tro något annat eftersom det känndes som huvudet skulle sprängas när det blev sådära. Det är ibland som allt blod forsar fram i pannan och det kunde vara en annan sjukdom där man hade för mkt vätska i hjärnan eller något men det tror jag ändå inte även om mkt tyder på det.
Ja,det är svårt att beskriva men det är inte roligt att vara rädd hela tiden. Man kan ju sätta i gång att fundera på så mkt:hjärnblödning,hjärntumör men i själva verket är det säkert något annat som inte är så farligt men man mår ju verkligen inte bra av att fundera hela tiden så jag har mått väldigt dåligt. Haft svårt för att ta det lungt och exempelvis kollat på tv hemma,det har jag inte kunnat förens nu även om det fortfarande är svårt iaf på kvällarna får jag minsta känning så måste jag gå upp och gå omkring. Det går bättre när jag har personer runt omkring mig,känner mig lugnare då och kan slappna av mer och för att det går bättre nu är väll för att jag vant mig och vet att det inte händer något mer än att det är otäckt och gör ont men inget mer förhoppningsvis.
Ibland när jag kollar snabbt åt ett håll är det som det inte riktigt hänge med,värst är det att få ont när jag kör bil så jag vill helst inte köra så långt längre själv.
Jag är ständigt trött och orkar nästan ingenting vissa dagar och jag vill få bort det och orka göra mer saker.
Så ja jag har mått/mår väldigt dåligt av det hära och känner mig hela tiden knepig,är väll dax att ta tag i saken och ringa men jag gruvar mig för jag vet att läkarna alldrig tar en på allvar,inte en enda gång!

Skönt att få skriva lite iaf,kan ingen skriva vad det är så skulle det vara ännu bättre!

Nu ropar Liam klar i från toan :)

Mamma och barn träff på Buset

I går var vi iväg på mamma och barnträff på Buspalatset,verkligen super trevligt var det.

Nu sitter jag här och njuter av lugnet med en kopp kaffe,behöver den hära studen för mig själv i bland på morgonen innan huset fylls av barnskrik ;) Nu hör jag Liam kommer ner i från trappen hehe.Liam,Liam och Viggo :)Liam,Emma och Liam i hoppborgen Alina i bollhavet
Alina och Ebbah :)Alina gillade bollarna.
Viggo,Alina och LiamViggo spanar på Liam i ruchkanan.sötfisan

Almis


Kalas

Idag ska vi på kalas efter att Liam slutat på dagis,det är min mormor som fyller år idag så grattis till henne. En som också fyller år idag är Therese så grattis även till henne <3 Skickade ett paket till henne med posten för ett tag sedan men som fortfarande inte kommit fram :( är det någon som har otur gällande paket som jag skickar eller tar emot så är det JAG alltid försvinner det eller blir fel sorterad. Hoppas det kommer fram idag!!

Min skrutta sover i sin vagn nu,sover alltid två gånger ganska snabbt efter varandra såhära på förmiddagen nästa gång hon vaknar är det dax för lunch innan vi åker mot dagis.

I morse när Liam och Alina som vanligt kollade på Bompa så sa undrade Liam varför i hela friden dom inte grattade Therese och Igga (gammelmormor) på dagens grattis för,haha. Varför ingen hade skickat in dom :) Ja,varför gjorde vi inte det? Det hade ju varit lite roligt. Det var ju på dagens Bolibompa namnsdag Alina fick sitt namn i från,Liam tyckte att bebisen skulle heta Alina och så blev det :)


Mitt i veckan

Idag har vi som i vanlig ordning varit på Mini-kul och sjungit,fikat & lekt :) Trevligt! Nu sover Alina & Liam ritar lite,fasst nu kom han och ville kolla på fyrhjulingar på datorn haha.
Jag ska fixa klart sista uppgiften idag hade jag tänkt,inte för att det är någon bråska eftersom kursen ska vara klar i December men ändå ;) Skönt att vara klar tidigare så kanske man kan lägga in någon extra kursk som kan vara bra att ha med sig i bagaget. Fasst jag vet inte riktig vilken jag ska läsa i såfall och om jag har ork till det just nu.

Känner för att träna ikväll men jag vet inte med vem? Måste verkligen köpa ett gymkort!

Slänger in en bild på Alina bus när hon var redo för att föla med brorsan på dagis för ett tag sen :) Gullfisan! Hon ser så liten ut när hon sitter i stora soffan.

Utmanad

Av: Emma och Caroline

4 TV program - Idol,Elvis,gum bal 3000,two and a half men

4 saker jag gjort idag - Klivit upp,ätit frukost,busat med barnen,varit på Mini-Kul

4 saker som jag längtar efter - Jul, Alinas 1 års-dag,Bli färdig Uska,Få fasst jobb

4 saker på önskelistan - Prestenkort,Gymkort,Inredning,Kläder

4 saker som jag avskyr - Pedofiler,krig,Djurplågare,Misshandel

4 saker jag tycker om att göra - Umgås med min familj,Vännerna,Ha roligt,träna

4 saker jag ätit idag - Lättyoghurt,Smörgås,Smörgåsrån,Mandarin

4 utmanade - http://lindawik.blogg.se/ http://zaralindgren.blogg.se http://justmadde.blogg.se/  http://malin86.bloggplatsen.se/

ny frilla

Jag sitter och kikar på olika frisyrer,hittat några stycken som jag tyckte om. Men då är ju frågan om det skulle se lika bra ut på mig? Alltså mitt hår är helt förstört efter att ag var så dum och blonderade det :( Det har gått av och blir fett några timmar efter tvättning. Jag ångrar mig att jag förstörde det vill jag lova. Det enda är nog att raka av sig allt och börja om i från början men nej tack! Men det är vekligen slitet ändå uppifrån och ned i topparna.
Kruxet är också om jag vill ha kort eller längre,vissa dagar vill jag ha det ganska kort typ till axlarna om inte kortare andra vill jag ha långt och spikrakt det är fint det men eftersom mitt hår är förstört funkar det nig inte på mig :(
Detta är en snygg frilla men jag vet inte om det passar mig,skulle alldrig våga.

Passa på

Att blogga lite medans Liam sitter i badet efter en dusch :) Hör hur han tappar ur vattnet nu-jag är klaaar,jag vill kolla på poliserna. Ni vet coops på tv´n han älskar det. Efter det är det sängtajm för honom,dagis i morgon igen. Alina har redan gjort natt för ett tag sedan hon.

Idag kom jag äntligen igång med pluggandet igen men tappade precis suget nu efter att ha läst vad läraren tyckte om det,inte G förens det var en massa saker jag hade kompliterat uppgiften med,gah!! Jag som skrev så mycket och verkligen kännde att jag inte fick ur mig något mer. Bara att ta nya tag i morgon och hoppas på att jag är på skrivar humör då i stället för det är jag verkligen INTE nu.

Nu sitter jag med en kopp kaffe efter att ha skrubbat ansiktet lite och smörjt in det,är allderless för dålig på att skönta om huden men idag fick den en omgång iaf. Jag verkligen avskyr min fula hy,ush! 
Känner mig som en 80 åring just nu,inte på topp alls. Inte äter jag nyttigt längre och inte rör jag på mig så mkt som jag skulle vilja och då blir jag deppig. En klippning skulle också behövas,gärna nu! Blir så sällan man klipper sig nu,man blir så bekäm i att vara hemma som mammaledig,man gör ju inte så mkt man är mest hemma. Man drar sig till och med för att gå till frissan,känns som en utmaning haha. Måste försöka komma i väg någon helg då Fredrik kan ha kidzen.

Nepp,nu ska jag dricka upp kvällskaffet och joina i soffan med mina <3an

Föresten Alina blir hela 7 månader om 8 dagar,galet :O


Kaffesugen

Varit i stan en sväng idag,följde med mamma & pappa på en loppis uppe på Köpmanberget,fanns inte så mkt men ett par fina byxor till Alina köpte jag för endast 10kr. Var mera för att det var så himmla kyligt ute som jag köpte dom och drog på henne dom så hon fick extra byxor på sig,var så himmla kallt.
Drog vidare till garaget på Håsta där Fredrik,Liam & Anders plockade för fullt ska ju rivas snart där så allt måste ut så dom har en del att göra.
Liam ville följa med oss så han fick göra det,åkte vidare till Albert & Herbet och kikade lite men hittade inget speciellt förutom en ljus kandilaber som jag vill ha ståendes på golvet här hemma någonstans men hade inte riktigt råd med den nu 800spänn kostade den.

Nu ska jag passa på att dricka lite kaffe innan skrutt Alina vaknar :)

RSS 2.0