Godispåsen!

Ja,ännu en kväll med min kära kompis Godispåsen! Den är både älskad och hatad,brukar älska den när jag tar 1a godis biten men hatar den när jag äta så många bitar så jag mår illa då vill jag alldrig mer se den tills nästa kväll igen då jag längtar efter den igen. Beroende,OOOO,JAAAA!

Jag vill komma tillbaka till det stadiet då jag åt nyttigt och rörde på mej men just nu är jag långt i från det. I morgon ska jag börja,ne vi börjar i morgon i stället,eller kanske nästa dag för då är det ny vecka. Så brukar det låta varje dag. Konstigt att man tillåter sig själv förstöra sin egen kropp med en massa skräp istället för att leva sundare eller åtminstånde normalt med helg godis,detta är INTE normalt och hälsosamt med godis varje dag!

Idag har vi haft besök,trevligt,trevligt :) Liam blir crasy när han har kompisar här och vänder upp & ned på alla sina leksaksbackar,ja ni ska se hur det ser ut! HELA golvet är täckt med leksaker som jag bara inte orkar att plocka i hop ikväll,det kommer ta många timmar så det får jag dona med i morgon då Liam är på dagis i stället :)

Jobbat hela helgen och det är roligt,nästa månad är det lön! Vilken lyx att få lön när man levt på fp 1 år ;) Inte mkt lön det handlar om med ändå! Jag tar bara ut fp på vardagar,inte på helger. Så har jag alltid gjort och det blir inte mkt pengar då.

Nu ska jag inte sitta här utan nu ska jag ta och leta fram lite kläder till barnen och mej själv i morgon,jag är en kontroll människan,för det mesta och lägger alltid fram kläder kvällen före!

:(

Idag skulle jag & barnen åka till Sjukhuset & hälsa på mormor men vi kom bara till Via,vågade inte köra e4an eftersom bilen har bettet sig så kontogt länge nu och tur var väll det att jag körde Frölandvägen för där kom jag ingen vart,det luktade bränt och gick inte att gasa. Så ställde mej nedan för Saras hus ;) Tills Fredrik kom och hjälpte mej,han kikade och det visade att det bara handlar om en slang som ska bytas,phu! Lite tejpning runt den så gick det att köra hemmåt igen. Synd att vi inte kunde hälsa på mormor bara :( I morgon jobbar jag hela dagen och på Söndag får vi besök,hoppas vi kan på Måndag!

Hade bara fått 2000kr!!!! I fp idag. Mina dagar räckte inte men Fredrik har avstått dagar till mig och det skickade vi in för länge sen men dom hade inte hunnit handlägga det ännu :( Som vanligt då! Men innan nästa Fredag så skulle ja ha resterande pengar,hoppas det. Vad skönt det ska bli nästa månad då man får lön också :)

Mormor hade uvi och en rejäl lunginflamation,det har vi förstått ett tag men hon har vägrat åka på Hälsocentralen,inte vill hon ha larm heller så tillslut blir det ju såhär tråkigt nog! Vi får se hur det blir nu efter sjukhuset.

Brio singSå ser Brio sing ut men våran är svart & brund Brun nere och svart på suffleten som liggvagn,sittdelen är helsvart.

Ny vagn

Alinis ska få en ny vagn nu en röd Ba baby travel blev det i från tradera :) Inte så mkt använd stod det så köpte den på engång.


Föresten? Nu när vi köpt ny vagn är det ingen som är intresserad utav en Brio sing? Ligg & sitt del,svart och brun är liggdelen medans sittdelen är helsvart. Den är i fint beg skick. Har än så länge en som kanske är intresserad så det är först till kvarn som gäller :) Pris: 2500

Haha!

Såg att jag vunnit ett presentkort på Stayhard.se på 100kr,vad bra tänkte jag määän,när man tittar på sidan och när man ser att ett par vantar kostar närmare 3000 tusen spänn så förstår man att det inte var lönt med det dära presentkortet ändå,som dom inte listata ut det! Det åker i soporna,eller ja,i skräpkorgen på Hotmail :P Någon som vill ha det?

Stötta mig!

Jag funderar & funderar över Alina och inskolningen. Dels över att jag inte fått veta om hon fått plats och jag börjar snart skolan,tar tid att söka ny plats och jag vill inte ha henne på ett annat dagis! Ska vara på samma som Liam går på annars funkar det inte för mig.

Jag tänker också på om jag gör rätt som sätter henne på dagis redan. Hon är LITEN,för mig iallafall.
Jag vet att måste man så måste man men tänk om det inte funkar för henne? Jag kommer alldrig klara av att se henne gråta vid lämningar! Vet att de oftast slutar på en gång men tänk om inte? Visst såg jag Lima gråta någon gång men han vara ändå äldre och det var inte så mångaa timmar han var där i början och sen bara när jag jobbade extra. Nu kommer Alina gå hel tid,känns för mkt för en så liten att vara på dagis! För mig känns det som att hon nästan flyttar dit,vi lämnar tidigt på morgonen och hämtar säkert efter 4,inte alltid såklart men ibörjan har jag praktik och då blir det heldagar om jag inte haar kvällar i bland. Sen när jag har hemma studier så måste hon ju också vara på dagis.

Jag vet att jag har gjort allt jag kan för att dra ut på det och jag trode jag skulle börja iaf i April men sen blev det fram flyttat. Jag vet att hon har visat intresse för dagis och velat stannat och lekt osv men ändå,tänk om hon inte vill,tänk om det inte fukar? Det är sjukt att man ska behöva sätta ett sånt litet barn på dagis! Men jag måste,precis som många andra föräldrar så måste även jag. Jag måste ha min utbildning för sen finns det ingen,det är sista nu och i en annan komun får jag inte gå. Jag måste avsluta det jag börjat på nu,finns ingen annan utväg! Jag måste ha utbildningen nu så jag kan få ett fasst jobb någon gång.

Kallt,kallt,kallt!

Ytterligare en kall morgon. Ändå var det inte så farligt kallt ute -5 men bara 16 grader nere i vardagsrumet!
På morgonen har man så mkt annat att göra än att försöka få fyr på brasan,tur Fredrik kunde fixa det i morse. Glömde slå på elementet i går innan vi gick för att sova. Men det går fort att värma upp till 28 grader igen :)

Nu är det snart dax att åka och göra lite nytta,igen. Kändes som jag nyss åkte därifrån och att börja 12 är inte den roligaste turen,känns som man lika gärna kunde börja redan på morgonen. Men det är roligt att jobba och jag får ju några timmar på morgonen med familjen så :)

I morgon är det Måndag igen meninget dagis för Liam,de fick inte tag på vikarier då några lärare skulle bort på utbildning eller vad det nu var så 15 timmars barnen fick vara lediga både Måndag & Tisdag. På Tisdag skulle han ändå vara ledig då vi ska på 4-års kontrollen. Skönt att ha honom hemma och slippa all bestyr på morgonen ibland också ;) Två busungar som inte ska klä på sej!

Ha en bra Söndag!

Ensam kväll

I morgon är det jag (eller Fredrik) Som åker och köper en datamus,det är jobbigt att endast använda tangetbordet nu! Men vad ovant och framför allt lyxigt det kommer att kännas med en datamus,igen. Vi får hoppas att den håller en stund,jag har en dålig ovana att dunka den i databordet när det inte går som jag vill...

Jaha,ensamkväll ikväll. Fredrik är på Hockey Bockey,stavas det så? Jaja,det är väll strunt samma där är han iaf och jag sitter här och slösurfar. Barner sover sen en stund tillbaka,ser nu att det är nästan två timmar sen!
Alina hade lite problem med att somna,hon har nämligen ont under sin läpp och skriker rakt ut när hon ska äta då hon måste öppna munnen :( Det hände en,två olyckor idag. Först rev hon ned en lampa,en glaslampa över sin hand,den var inte på eller så och inte gick den sönder heller men det var nog inte så skönt att få den rakt på handen ändå. När den gråtstunden var över så kom nästanoch den ännu värre. Liam tog Alinas nappflaska med vatten i och sprutade på Alma (Hunden) Så hon blev rädd och sprang för sitt liv (feghund) rakt på Alina så hon flög in i tvbänken och slog hål under läppen,märkte inte först vart hon hade slagit sig förens jag såg Liam tittade med stora ögon på henne och blev kritvit i ansiktet och fick tårar i ögonen. Det droppade blod från jacket ner fulla tröjan och värre såg det ut då hon geggade ut det i ansiktet. Jacket var inte så långt men rätt så djupt ändå. Det vars vårt att få stopp på blöningen och vare gång jag lyckades så rörde hon på munnen och såret öppnade sig igen och det kom mer blod,så höll det på ett tag men nu har det slutat. Det var inte lika djupt som det Liam fick när han rammlade in i tv-bordet,det måsta han åka på akuten och tejpa. På honom pulserade blodet ut,det var läskigt! Det blev inte så på Alina som tur var men ett ärr,det får hon nog,precis som Liam.

Visste ni föresten att man kan få ut på Försäkringen för vanprydande ärr? Om ni besökte sjukan och om det finns dokumenterat samt bild. Det ska ha gått 2 år eftersom då ärret inte kommer att försvinna. Liam har snart haft sitt två år och vi var in på sjukan och vi har bild,vi ska ta ny bild snart och skicka in så får vi se om han kan få ut något för det.

Har suttit och skrivet en lista över vad som måste inhandlas inför Alinas dagis start. Jag känner mej vilsen! Vad tusan behövs?? Jag borde veta eftersom jag redan har en kotte på dagis men ändå så känns det nytt,igen!
Tänk,det är snart hon börjar. Jag vill inte,vill inte,vill inte,inte ännu. Hon är en bebis i mina ögon! Det börjas kännas väldigt jobbigt,hur ska det gå när hon är så liten? Inte för att jag tvivlar på Personalen,dom gör ju ett toppen jobb och dom är van så små barn men ändå,det känns SÅ fel nu. Jag tycker det faktiskt är sjukt att man ska måsta sätta barn på 1 år på dagis! Men vad ska man göra? Det går inte att lösa på något annat vis. Skulle Fredrik vara pappaledig skulle vi alldrig klara ekonomin eftersom jag inte jobbar utan pluggar,jag kommer givetvis att fortsätta jobba helger men ändå? 3000kr i från Csn och en liten lön + Fredriks pappapeng i såfall,det skulle inte funka,tyvär :( Så,vi måste sätta henna på dagis men mammahjärtat säger i från såklart.

Nu är det nära,så nära att Alina går,hon kan stå helt själv länge och idag vågade hon på sig att ta ett steg men hon är så fessig så hon sätter sig på en gång men glad blir hon när hon vågar ta det dära steget,lillfisan!
Inte många dagar kvar tills den stora 1-årsdagen. Vart tog tiden vägen? Det är ju offatbart,det går bara inte att förstå hur 1 år kunde gå så fort. Men ändå så visste jag att det skulle göra det även denna gången,1år är ju ingenting,det går lika fort som 1 månad,typ.

Känner mej fortfarande rätt vilsen sen den dära ceansen! Man funderar och funderar hur tusan hon kan få kontakt. Och man kan ju inte annat än att fundera på när man blir iaktagen. Det är inte roligt att vara ensam hemma kan jag säga er. Man funderar och funderar nu ännu mera på vad som igentligen händer efter döden. Tydligen inget hemskt utan mer som en bättre ärld utan en fysiksk kropp,inga sjukdomar,inge bekymmer. De man lever med här på jorden lever man också med på andra sidan fasst såklart inte samtidigt utan man träffar de personer när de också dör där. Så beskrev hon det iaf,men alla skulle ha den uppfattning man alltid haft hur det var ändå ansåg hon. Man kan väll inget annat göra än att tro på det eftersom allt annat hon sa stämde ju! Det går inte att smälta,hur hon kunde veta och att det verkligen var sant,att morfar tog kontakt med oss genom henne. Helst sinnes! Det var ju lixsom han,hon kände ju inte honom eller någon annan utav dom som tog kontakt så hon kunde omöjligt veta. Ja,herregud vad lite man vet ändå om allt. Tänk att han verkligen sa sådär,att han påminde mig köpa ny tandkräm,att jag glömt det. Att han hörde mig säga då på morgonen att jag måste köpa ny. Jag säger det igen,helt sinnes!

I morgon ska vi till syrran som har fyllt år!

Vidrigt

Jag mår inge bra alls sen jag kom hem,mår illa och är skakis och helt utmattad! Jag trode ärligt att jag skulle dö där inne när jag fick det dära hjärtruset,jag har alldrig varit med om något äckligare! Precis när hon började prata om honom så började och precis när hon var klar så slutade det,det var en obeskrivlig kännsla! Jag har alldrig trott på folk förut när de skrivit sånt här men nu skriver jag det själv! Ni som inte tror på det snälla prova. Inte alla som får kontakt kanske men det är värt att prova och det är värt pengarna!

Jag kommer inte våga sova i natt :( Inte igentligen för att morfar pratade med mig men för att man verkligen har svart på vitt nu att det finns och de ser oss utan att vi tänker på det,helt sjukt! Och det låter galet,många där inne trode de blivit galen efter allt dom sett/hört hos dem,alla där hade varit med om en massa tok hemma. Ush,en hade vaknat upp med en gammal man brevid sig i sängen,hon trode hon hade blivit galen! En annan flög saker ned i från bokhyllan för så hunden var livrädd så den kröp efter golvet,en del fick inte vara i ett visst rum i deras eget hem,en del kände knuffar när dom sov. Det var en massa läskiga saker,ush jag är rädd nu :( Men igentligen är det väll inget att vara rädd för.

Måste skriva det igen för att övertyga alla som tror att sånt här är bluff,såklart finns det de som bluffar också men hur tusan kunde hon veta att min tandkräm tagit slut i morse? Att min morfar sa det!

Ni som inte tror på "spöken"

Har verkligen fel nu,för några timmar sen trode inte jag heller men NU vet jag.

Som jag skrev tidigare så skulle jag ju på Sians,vi var en stor grupp och under själa kontakt studen så tog flera "andar" kontakt med mediumet 1a en tjej som tog kontakt me en annan tjej,jag tappade hakan och hon med,hur tusan hon kunde veta?

På andra plats ut var en man som dog ganska tidigt vid 73 års ålder,han arbetade i skogen,hade gjor illa benet,fasst han sa strunt i det,det var länge sen på ett arbete,han sa jag har bott på en gård med lite djur när han var yngre,jag älskar vattnet och meta och en massa mer saker. Då kännde jag hur mitt hjärta gjorde ett rus och jag började skaka,jag blev helt konstig och skakade. Jag sa att det är min morfar och det var det! Vet ni vad han sa?
Han sa att deprisonen jag har/haft och alla konstiga tankar ni vet som jag skrev om på nyårsafton i ett inlägg.
Jag har ju ett tag funderat på om medicin kunde hjälpa men har inte velat ätit det,han sa att det borde jag göra för det skulle jag må bättre av. Han sa även att jag skulle vara försiktig me pengana och inte ha dom i fickan,det hade jag haft i dag 500kr som jag trode ja tappat min morfar va jätte rädd om pengar och man fick INTE ha dem i fickan! Han sa också saker till mamma som jag inte vill skriva här men som stämmer precis! Och vet ni? I morse när jag skulle borsta tänderna så märkte jag att tandkrämen var slut så jag sa högt för mig själv jag MÅSTE köpa ny tandkräm idag! vet ni vad mediumet sa? Jo:Han säger också att du måste köpa tandkrämen som tog slut,HUR SJUKT ÄR INTE DET??? Hon kan omöjligt veta allt detta och det är ingen bluff,det vet jag nu! Det var morfar som tog kontakt.

Det var många personer vi kände en person kom härifrån och hennes man dog väldigt tragiskt,ha tog självmord. och eftersom vi vet lite om det så vet vi att allt hon sa stämde,hon sa att han tog självmord och en massa mer utan att veta något! Självklart blev många berörda och särskillt hon! Det var verkligen sjukt!

Ni som alldrig prova och är skeptiska till det,PROVA! Lova det! För det är på riktigt hur skulle annars mediumet kunna berätta detta??

Fel

Munskärm Inte munskärp!

Jag vill sova!

Herregud,kan inte förstå hur jag kan vara så trött! Jag sover ju om nätterna men stiger upp tidigt varje dag men det ska man väll inte bli såhär trött av att göra? Jag vill bara sova,NU! Jag som alldrig brukar vara trött på dagen och jag har alldrig någonsin längtat efter att få lägga  mej och sova mitt på dagen.

Hos Logopeden gick det sådär. Liam kunde inte konsenterera sig eftersom Alina var med och var en riktig bråkstake så vi hoppade vissa saken. Men Liam behöver inte gå regelbundet eftersom han bara hade problem med vissaa utal som många barn har och som även jag hade som barn,han är ju bara 4 år och att träna fram sånt är ingen idedå det kommer utav sig själv. Om ett år skulle han ändå dit för att kontrolera så han kunde utalet som han hade svårt för nu. Med sig hem fick han ett munskärp eller vad det heter så han ska träna upp muskelaaturen runt munnen med eftersom han dregglar i bland. Men även det har det ju blivit mkt bättre med så det försvinner nog med eller utaan munskärp. Han fick också välja en leksak,han valde en vattenpistol.

Så bråkig som Liam var idag både inne hos Logopeden och i lekrumet har han nog alldrig varit någongång. När jag och Logopeden pratade så sprang han runt,runt och kastade saker,gjorde illa Alina som i sin tur blev arg. Ha lyssnade inte ett dugg och inte hjälpte det att jag el Logopeden sa till honom,han var helt okontrolerbar!
Nästan läskigt när man inte har kontroll över vad dom gör :( Man känner sej urusel!
Det var som ett jag vet inte vad där inne och i lekrumet,en farbror som satt brevid oss såg inte glad ut kan jag lova er.

Kallt både inne & ute! Jag eldar,har elementen på fullt men det hjälp inte så mkt,inte så konstigt när det drar i från ALLA dörrar,det känns som vi har dom öppna. Måste maila om det sen!

I morgon blir det MiniKul,tror jag. Om jag orkar vill säga ;)

Jo,jag ska följa med mamma på en Sians i kväll,hur ska jag klara av att vara vaken? För det är en såkallad stor sians med mkt folk så jag antar att man sitter i en sal och lyssar eller något. Jag är inte så intresserad av sånt där,hellre då en sians mellan två personer där hon/han kan ta reda på om det är någon i från adra sidan som vill ta kontakat,det skulle vara intressant och se om det stämde,många säger att det verkligen gör det.

Snart så

Kommer min nya kamera men innan den gör det så får ni stå ut med inga bilder alla eller skit kassa bilder!

Och vet ni? Jag måste först lägga ut dom på Fejjan och kopiera dom därifrån annars funkar det inte att lägga in dom,KNAS!

Haha!

Matchar varandra bra. Liam kläder från Me and i,Alma i från Adidas :)

Seg

Idag är jag seg,vill bara sova! Men det går ju inte :) Jag har ju mina små bustroll och dom vill inte sova.

Måndagar är alltid lika tråkiga och särskillt när allt ska krånga!

till helgen blir det jobb igen,kommer knappt se skymten av min familj :( Delad tur på Lördag och 12-21 på Söndag,som tur är kan jag åka hem en sväng på Lördag :) Bra med mkt timmar på helger då det är ob tillägg ;)

Känner att jag behöver ta tag i lite papper och telefonsamtal men jag skjuter upp det hela tiden,det är csn som ska sökas och dubbelkolla att datumet är ändrat med Alinas dagis osv. Enligt papperet är det inte ändrat men enligt personalen så är det så. Vi får se helt enkelt :) Börjar känna mig stressad för jag vet hur fort det går!
Börjar bli nerövs att börja skolan också jag är ju så van att plugga hemifrån då jag kan ta den tid jag tycker att det behöver till att klura & fundera på uppgifterna.

Det är redan en omställning för kroppen att jobba och då är det bara på helger. Snart börjar skolan & praktiken och jag känner mig stressad över praktiken också! Man blir ju utplaserad men får fylla i önskemål,än har då inte jag fåt veta något om det och jag har redan blivit bortglöm så säkert är jag det igen. Det kommer bli intensift ett tag sen,först praktik på heltid i 4 veckor sen direkt över till sommarviket vilket det nu blir,det ska bli roligt men ovant :)

Trött

Blev kalas direkt efter jag slutat idag :) Syrran m fam kom och uppvaktade Liam.

Nu är jag trött,huga! Var uppe 04,20 i morse.. Behöver den dära lugna stunden på morgonen med en kopp kaffe och kika på datan. Man vaknar till efter en kopp svart kaffe,nästan iaf.

Nu tror ja det blir promenad med huden..

Nu är det slut kalasat

Nu är det slut på kalas för idag men det fortsätter i morgon då inte alla kunde komma idag.

Liam har fått mkt paket och han är jätte nöjd!

Han har fått:Mer Bollhavsbollar,pengar,lotter,kalsonger,kläder från Me and I,jakt gevär (såklart låtsas) Mer lego,ritblock,kritor,NallePhu film.
Har säkert glömt något men det är iaf lite av vad han fick av gästerna :)

I morgon blir det jobb! Kliver upp kl05 i morgonbitti,Lördag morgon och allt men det går nog bra men man är ju lite ovan nu. Ska iaf bliroligt att jobba..

Bye!

Men Alina då?

Såg att jag glömt skriva grattis i från Alina :( Skrev bara från mamma & pappa,det som var med i tidningen idag. Var så stressad när jag skrev annonsen innan vi skulle till dagis, smart? nej! Men men,hon hälsar iallafall så klart grattis ändå :) Synd bara att hon inte stod med.

Liam och pappa sitter & leker med lego,små lego som han blev så glad att få. Han har även fått Rorri filmer,Polissaker,robbot som kan gå,vattenfärger. Han har några kvar att öppna också både i från oss och andra,han tycker det är så roligt och blir glad av varenda pryl.

Ena tårtan blev väll lite misslyckad,den sjönk i hop :( men det var god iaf! Vi gojrde en blixten tårta med chokladmousé och en godistårta som Liam dekorerade.

Han alldrig uppvakta honom på sängen för direkt efter jag skrev inlägget före att jag skulle nu gå och göra ordning fika bricka så hörde jag han komma tassande ned för trappen så jag skynda mig att göra ordning frukost och en tårtbit med ett ljus som han fick blåsa ut och lite senare en present :) Alina blev lite stöss när Liam fick en massa presenter och inte hon fick låna dom,skulle ha köpt något åt henne med som hon fick öppna,många som gör så men samtidigt så är det ju Liam som fyller ch då är det ju han som ska ha presenter,nästa gång är det hon som får och inte han.

Nu ska jag börja med lunch,bye!

Hurra för Liam idag

Idag fyller våran goklimp 4 år!!! Som han längtat men han sover fortfarande så jag tänkte göra iordning frukost på sängen till honom nu :)

Bonprix

Vad är det för mupp affär igentligen? Behövde ett par byxor att arbeta i då det är så dåligt med storlekar på jobbet så jag beställde ett par vita byxor i slapp modell. Var 7 dagar sen jag beställde och idag skrev jag till dom och frågade varför alldrig dom kommer,fick till svar: Idag skickar vi din beställnig och det kan ta upp till 10 dagar! Hum,vilken seriös affär,NOT! 10 Dagar? Och skickar inte förens efter 7 dagar. Nä,där blir det ingaa fler köp i från mej iaf.

Helgen är kommen

Fy,vilken natt. Trode huset skulle blåsa bort :( Men det stannade där det skulle däremot så lossnade våran tv antenn & slängde emot väggen så Fredrik fick försöka knyta fasst den genom balkondörren kan säga att det blev kallt att ha balkongdörren uppe,det bara flög in snö! Sen blev det mörkt=Strömavbrott. Alina blev rädd och kunde inte somna om och jag är också rädd när alla lysen slocknar och det blir knäppt tyst,det är så ovant! Att man tänker inte på att människor faktisk levt så,utan el. Hur klarade dom sig igentligen?

Kallt var det inne när vi steg upp,var bara att börja elda i kaminen!


Längtar till våren! Sommaren är för varm för mej,men vår får det gärna vara,alltid! Fasst på ett vis ser jag fram emot sommaren också såklart. Härligt att kunna gå barnfota och leka med barnen ute på gräsmattan :)
Jag kommer att jobba de flesta dagar om jag kommer att vara I harmånger så har jag valt 75% det är lagomt när man har småbarns,skulle alldrig kunna jobba 100% om jag själv fick välja att jobba mindre när jag har smått sen om jag fick ett jobb som var på hundra så skulle jag väll inte tacka nej heller kanske men just nu kan jag välja själv :) Har föresten skickat in min ansökan på BB nu :D Ingen ide att tro att jag kommer att få det och det är jag väl medveten om eftersom jag inte är färdigutbidad men jag skrev med i ansökan att jag är intresserad att jobba där när jag är färdig. Men man ska ju alltid söka,det vissar ju bara att man är intresserad,eller hur?


Ikväll ska jag & Liam göra tårtor tills i morgon,gud vad han längtar :)

Inte så kaxig här inte <3


Klös,slå och Imse vimse spindel

Alina har börjat vara "dum" hon slåss och klöser oss i ansiktet,såklart vet hon inte att man inte får göra så men det gäller väll att snabbt säga att det är fel.Hon har klösigt Liam i ansiktet så han har säkert 10 rivmärken nu.
Jag säger:Nej,så får man inte göra! Då får man en puss på munnen och då passar jag på att berömma henne för det men så börjar hon om att slå och klösa. BUSUNGE på hög nivå :)

Alina har också lärt sig rörelserna till Imse vimse spindel,sötunge!

Helgen innebär kalas och jobb.Storkillen Liam blir 4 år på Lördag och då vill ja vara hemma då,såklart. Men på Söndag blir det jobb ill 15.30,nice.


Mini-kul´s premiär

Idag var det Mini-kul´s premiär igen efter ett vinter uppehåll,nu börjar det bli vår då Mini-kul börjar igen ;) Brukar gå fort till sommaren då...

Nu lagar vi mat medans Alina sover tuppis ute på bron i vagnen,tänkte bara slänga in ett inlägg medans pastan kokar klart :) Blir färdiga köttbullar idag,orkar inte göra något mer avanserat till lunch idag och det är gott.
Sen ska jag inte påstå att jag lagar så speciell avanserad mat annars heller,blir mest enkla saker eftersom jag är smäst på att laga mat!

Efter maten blir det glass i stora lass med Lakrissås hardtoppning,gött!

Bye......

Hallå,vem där?

Ja,snart måste jag nog erkänna att det nog inte bara är vi som bor här,lustigt nog med tanke på att vi då aldrig får betala halva hyran utan hela! Om de åtminstånde kunde dela den med oss då men icke de bara gör sig lustig.

Jag har alldrig trott på sånt dära spökerier sen jag blev äldre,visst vet jag att det nog finns men kanske inte allt sånt dära tokerier man läser & hör. Men efter att jag var med om en väldig knepig sak på jobbet och inte minst här i mitt eget hem så börjar jag tro starkt på det.

Jag vet inte om jag någonsin har skrivit det här i bloggen om hur det var när vi flyttade in hit? Många vet men såklart inte alla. Jag kan börja med att skriva att jag inte hittar på nu,inte ett dugg!! För det är ju bara löjligt,att hitta på en massa som inte stämmer ne,ush vad onödigt med tid.

Jag sa till Fredrik att spökar det här så flyttar vi ut på en gång,mest på skämt haha! Men jag är livrädd för mörker och skulle det hända en massa spökerier där jag bodde skulle jag rent av springa ut ur huset & alldrig mer komma tillbaka men det blev inte riktigt så för här sitter jag ju!

Det är en del som hänt,kanske finns det djupt inne någon förklaring men jag kan bara inte hitta den.

En kväll när vi packade upp saker ur flyttlådor så bestämde vi oss för att ha en massa datasaker,kort osv kvar i en flyttlåda & ställa den långt in i gaderoben i rummet som då var vårat datarum uppe. Vi alla gick & la oss och dagen efter när jag klev upp låg lådan nere med alla saker över hel golvet.
Tänkte inte så mkt på det mer än:hur fan kan de hamnat där??

Jag & Liam satt framför tv´n och fikade frukost,Liam drack Oboý och hade glaset på bordet,mitt på bordet och jag skulle gå fram till tv´n för att göra något,kanske sätta i en film,Liam följde med då kommer glaset farandes med ej jäkla fart mot oss men landade på golvet då kan jag lova att hjärat for upp i hals gropen på mej!
Samma dag så startade dammsugaren av sig själv & tv´n,fler gånger.
Mormor & mamma kom på besök och jag hoppades att något skulle hända även då så folk fattar att man talar sanning och det gjorde det,tv´n slog på av sig själv då också,en gång. Tänka då att ok,det kan vara något el fel,vad vet jag.

Jag fick sen reda på att mannen som vi hyr av,hans ex sagt att det hade köpt en gammal kista och haft som soffbord och sen dess hade det hänt konstiga saker! Där av förklaringen till allt detta tänkte jag.

Allt slutade,tills nu! Nu släker jag lampor men som tänds igen när jag tittar bort,tallrik som flyger ur diskhon som ligger längst ned i hon! Gadeobsdörrar som stängs med en himmla fart efter ett tag när vi glömmer dom öppen.

Alla dessa saker började igen,precis efter att jag sjungit klart en sång för Liam som min morfar brukade sjunga för mig:I en sal på lassaretet om ni hört den? Sök på tuben annars.

Vet inte alls om det har något samband men det är bra att kunna relatera lite till det,att det kanske,kanske kan vara morfar. 

Tolka det som ni vill,jag vet inte alls vad jag ska tro men det finns lix ingen logisk förklaring till vissa saker!

Någon dag efter att min farfar dog så drömde jag ( känndes så himmla verkligt) Att han satt på sängkanten & sa så här: Jag såg på er idag när ni åt pyttipanna och det hade vi givetvis gjort också. Jag hörde hans röst så skrämmande nära och så himmla verkligt! Helst sjukt hur det var och jag sa till Fredrik att han måste verkligen ha varit där eller så är det min hjärna som spelade mig ett spratt. Drömar kan vara väldigt verkliga i bland,det vet jag men detta var så annorlunda,svårt att förklara!

Tycker det är läskigt,kan inget annat säga men ändå så är jag inte lika rädd som jag trode jag skulle vara om jag någonsin var med om något läskigt och oförklarigt. Hoppas iaf att det inte händer något värre!!

Hostatack

Jävla hostatacker,vad dom är jobbiga! Särskilt när dom dyker upp när man ringer & söker jobb :(

Nu längtar jag tills jag är klar Usk! Kan vi inte hoppa över sommaren ;P Jag var jättevälkommen till Bemmaningsenheten som vikarie till Sjukhuset då iaf och ska lägga in mig på Lg.se som att jag är redo att börja arbeta som Usk där efter nästa jul :) Känns toppen!

Men jag pratade med en som är chef på kvinnoliniken i Hudik & hon sa att jag inte behöver vara värdig Usk för att få jobba på sommaren som de på Bemmaningen sa,hum? Hon skulle ta kontakt med mig igen och jag skulle söka de jobb som var ute på Lg.se nu,tyvär så krånglar sidan så jobbsidan kommer inte upp :(

Jag provar väll att söka sommarvik även fasst jag inte är klar ännu,man kan inte få mer än ett nej anars har jag nog redan på Hagängsgården annars så inget att deppa över om jag inte skulle få jobba där men det vore ju lite som endröm,faktikt! Det är ju det jag vill jobba med.

Nu blire dagis!

Snälla,dumma Visdomstand

Kan du inte snälla sluta trycka på mitt tandkött nu? För det gör så fruktansvärt ont!

He på er! Vilken fin dag det är idag,soligt och skönt. Är utvilad idag känner jag,sov som en stock! Alina hade tydligen haft en bråknatt i natt men inget som jag hört tydligen. Fredrik hade ränt upp i stället :)

Jag jobbade i går kväll & ska jobba även i kväll,så roligt! Att få lite semester för en stund ;P Ne då men det är skönt att få komma hem i från ett lite tag,bara att få göra lite annat. Och såklart var det roligt att träffa alla arbetskambrater igen,fick en stor kram av snälla Eva när jag kom :) Roligt att de saknat en iaf.
Lika roligt att träffa de boende också även om många gått bort till andra sidan :( Såklart ska man väll inte fundera så mkt på sånt när man jobbar så nära personer som faktiskt väntar på döden,rent ut sakt,för de gör de väll. Men de blir ju på något sätt som vänner och jag tror ändå att det är bra att ha den dära medkänslan också och inte bara tänka arbete.

Alina sover ute på altanen efter en liten promenad och Fredrik & Liam sitter framför tv´n och myser :) Jag har plockat i hop lite,konstigt nog så har diskberget en tendens att växa sig väldigt stort under tiden jag är på jobbet!

Snart Måndag igen med allt vad det innebär,inte så mkt för mig dock. Men till helgen blir det kalas för storkillen Liam som fyller 4 år <3 Sen är det Alinas tur att ha kalas. Måste räknat fel på månderna,hon kan omöjligt bli 1 år redan,det går ju bara inte :O Hon föddes ju nyss! Ja,herregud alltså vad fort det går.


Vinterland

Ush,mår dåligt av att titta ut nu!

Snart ska vi brumma i väg till min mormor & hälsa på,bara Alinis vaknar någon gång :)

Idag skulle jag tro att min läkemedelsräkning bok kommer också,då ska har jag något att läsa i kväll innan jag somnar.

Jag sitter & kikar på lite olika kök,finns så mkt och jag har ingen aning om hur jag vill ha det,Toppmodernt eller Lantligt? Jag älskar båda! Jag tror nog att det får bli åt det mer "nya" hållet med höglansskåp också kan man ju lägga in lite lantliga detaljer. Vi köper nog huset snart,om allt ser bra ut såklart :)

Sånt fasst vitt skulle va fränt,eller? Eller ne,jag vet inte!

Chou Chou

Gick ju kanon bra idag för Liam hos Tandläkaren,gapade så stort & fint så. Inga hål och en varsin tandborste till Kidzen. Liam fick också välja en lite sak när han var färdig,det blev en ring,som vanligt! Han tar alltid ringar ;)

Dagens lunch blev rester av Panäng grytan i från igår,för mig iaf. Liam ville ha Hamburgare så jag stekte en sån till honom. Alina fick Kyckling & grönsaker. Föresten, har ni hört att det är farliga gifter både i Barnmaten & i barn gröten? I gröten var det så mkt att Livsmedelsverket tyckte att man inte borde ge det till sina barn & vi har slutat med det,Alina tycker ändå inte om gröt & då känns det bara onödigt! Det är mackor,fil,yoghurt,välling som gäller för henne just nu. Barnmaten ger jag ändå,fasst trappar av mer & mer med den också nu när hon kan äta samma mat som resten i familjen. Smidigt att bara ta fram en burk ur kylen och värma men onödigt om det inte är bra för dom små. Men vore det så allvarligt som det lät så tycker man att dom borde stoppa det på något sätt. Sinnessjukt hur dom kan låta det finnas gifter i sånt som barn ska äta!

Är det bara jag som hatar när det har varit soligt & fint ett tag & vårkännslorna börjar krypa sig på sakta men säkert sen svich,en massa snö,igen!

Jobb både Lördag & Söndag för min del,känns roligt! Men tänkte på det att jag faktiskt glömt bort mkt eller glömt & glömt men man kommer lätt ur det när man varit hemme ett tag. Som tur är brukar det gå fort att komma i gång igen.

Nää,nu ska jag passa på att kika runt lite medans Alina leker med sin Chou Chou docka,hon sitter & pussar på den just nu,gullhöna!

Hörni,Titta vad jag hittade

Johanna & Anna på lyset :P
En massa gammla party kort ;)

Host,snörvel,atjooo

Ja,så låter det här hemma just nu,alla är förkylda! Liam är hemma i från dagis idag och säkerligen i morgon också. Vet inte riktigt,Liam har tandläkartid i morgon,undra om man ska boka om tiden på den tro? Eller ska man chansa och hoppas på att han är iaf lite bättre i morgon? Ingen feber iaf,som tur är!

Telefonen kom i går,jag skäms lite efter alla sms/mail om polishot,haha! Men vadtusan,man blir ju lite fundersam när hon inte svarar på mina frågor. Man kan ju medela att man har ett resande jobb och därför inte kan svara,man har ju ett ansvar som säljare.

Jag & Liam har precis avnjutigt en god paj som vi gjorde i går kväll,eller gjorde & gjorde,det var en färdig som man bara häller i formen och slänger in i ugnen men god var den iaf.

Nu hör jag att Liam klär på sig ute i hallen,han tänker pråmt gå ut fasst han är förkyld. Jag vet inte,kanske det inte är någon fara med lite frisk luft? Han har ju som sagt inte feber men för det ska man väll kanske inte anstänga sig så mkt. Äh,en stund går nog bra :) Soligt & härligt ute....

Hittade en gammal bild i arkivet på Liam. När vi bodde i Lägenheten.

Ingen telefon i sikte

Ja,herregud vilken oseriös säljare alltså! Jag som litade på henne eftersom hon bara hade positift. Jag vet fortfarande inte om hon blåst mig eller inte,hon svarar nämligen ibland om att hon ska kolla upp vart paketet befinner sig men sen får jag alldrig något svar om vart. Nu har jag hotat med polisanmälan och jag har pratat med Traderas suport och de har ett väldigt bra samarbete med polisen. Jag vet att det kanske inte är polisens prio 1 precis det dära med Tradera aktioner,man får ju skylla sig själv också om man sätter sin tillit på okända personer. Men jag har ALLDRIG förut blivit lurad heller så. De är iaf bra att göra en anmälan,ju fler anmälningar hon har destå bättre är det ju.

Vi får se helt enkelt,jag har faktiskt sett en budbil på våran gata som precis svängde ut när jag kom hem och sen stannade han & tog upp sin telefon såg jag,men min funkar ju inte så bra så den var avstängd (går inte ladda i bland) Så det kan vara den som kom,den kommer ju hem till dörren! Men jag tycker för det att hon kan svara på mina mail och sms.

Nog om telefoner nu!

Nu har jag äntligen fått fingrarna ur och ringt till Bemmaningen och sagt att jag är tillgänglig för jobb på helger och även sagt till om sommarvik,känns bra! Även om jag inte direkt brinner för att jobba med äldremänniskor så är det ändå bra att få mera inkomst. Förstå mig rätt,det är roligt att jobba på ålderdomshem,många som inte tror det men det är helt ok men jag brinner mer för att jobba på Sjukhus/Hälsocentral där får jag ju ut så mkt mera av det jag lär mig att göra på Usk-utbildningen som att ta blodprov,sätta kateter,sårvård mm. På ett ålderdomshem är det Sjuksköterskorna som gör allt sånt,det enda man göra där är att ge mediciner,insulin och sånt dära,blir så begränsat på något sätt. Sen är det mest barn jag vill jobba med,bb,neonatal kanske. Men också mkt annat runt sjukvård som lockar,vi får se helt enkelt! Jag tar ett steg i taget och det känns bra. Först Usk sen kanske Ssk,jag har tiden på mej,hoppas jag ;) Man får hela tiden jobba sig uppåt och känna efter vad det är man vill göra.

Funderar på en promenad nu snart,bara Alina bråkstake vaknar. Hon sover igen! Viljestark dam det dära som börjat matvägrat bara för att hon KAN,haha! Varje gång man ska ge henne en ny sked med mat så skakar hon på huvude (neeej) menar hon med det som ni säkert fattar ;P Helst ska hon äta i från min tallrik fasst det kan ligga samma på hennes hehe.Sötfisan! Visst är klänningen fin? Den fick hon av sin Farmor i julklapp,den kommer i från Me and i.

Vackra unge!!!

Liam en varm vårdag ute på Skäret,känns som i går! Såå fin min prins är <3

Snorig Liam

Blev inge dagis idag för Liam,han är så snorig så lika bra att han får vara hemma så han inte smittar de andra barnen. Igentligen är han bara lite snorig,ingen rejäl förkyldning precis men det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Idag blir det nog lite handling sen har vi inget mer planerat,jo föresten,att skriva ett recept som ska in till dagis på någon av Liams favoriträtter! Men vi har ingen fungerande skrivare och att skriva för han,ne tack. Min handstil är inte den snyggaste. Får försöka låna en skrivare av någon!

Nu ska jag hjälpa Liam att ta fram frukost,igen! Det är 2a gången han vill ha frukost idag. Han åt vid halv 8 också :)
Alina fick jag lägga igen,hon var så trött & tjurig så ojojoj!

Synd att kameran är kaputt :(

Slänger in en old bild på Alma när hon var bebis i stället.

RSS 2.0