Kram

Vilka kramar Alma får utav Ceasar :)












Sötnöt!


Vira blåtira!


Joggning

Idag har jag faktiskt hunnit med att jogga lite i intervaller,var så skönt! Då bara jag & Alma kan dra i väg på en runda och lämna allt till Fredrik då han kommer hem,ska bli en vana det ;)

Snart är det Påsk,tycker inte om Påsken eller jo,på ett vis så men på det andra viset såtycker ag inte om den just för att det dyker upp Påsk GODIS lite här & var & överallt och jag kan INTE motstå att svulla & det brukar ta flera veckor innan jag slutar också,varje år blir det likadant. De går så bra med att hålla sig inom ramen av poäng men sen så när Påsken är här ja,då är det kört då har jag säkert ätit 100 poäng på en dag,om inte mer!
Jag ska INTE svulla denna Påsk,jag måste bli bättre på det med att äta med sunt förnuft och inte vräka i mig.

Var in på jobbet en sväng idag & skrev en ny lönerapport eftersom jag så klart tappat bort den jag redan skrivit,jag & papper! Sen åkte vi & handlade efter det. En massa saker som jag inte lagt i kundvagnen låg plötsligt uppe på rullbandet,kinderägg,tidning,jordgubbar m m ;) Vem kan ha handlat det? Jag märker ju alldrig något heller förens vi står i kassan och då orkar jag inte springa tillbaka med allt. Gullungen Liam  kan knepen han.

I morgon står 1 års fotografering på shemat kl 16.00 ska vi vara där. Jag vet fortfarande inte vad hon ska ha för kläder på sig,tror det får bli en jeansklänning eller är det för tråkigt? Vore fint med något färgstarkt också,hum!


Fullt ös medvetslös

Har haft besök idag,Emma med Viggo & Melker,Sara med sin dotter Klara :) Roligt att träffas! Liam var som vanligt som en galning & kastade saker överallt så det var verkligen fullt ös hela tiden.

Funderar & funderar om erbjudandet men nja,jag vet inte. Vet ju inte hur stort intresset i Hudiksvall är för att bli en Viktväktare osv. Mkt jobb att öppna eget & då går de andra planerna förmodligen i krach och det vill jag inte.
Sen om man blir egenföretagare så skulle jag tro att det är sjukt mkt jobb och den tiden har inte jag,inte när barnen är så här små. Ååå,just nu vill jag bara klona mig till två Sofie!

Nu ska jag träna!

Erbjudande

Vet ni vad jag har fått för erbjudande idag? Fick ett mail i från Viktväktarna & blev frågad i fall jag ville bli oknsulent hos dom & öppna i Hudik :O Skickade ju in en viktberättelse till dom i går & fick nu denna förfrågan! Jag vet inte alls hur jag ska göra nu,vore verkligen skit roligt att tacka ja till konsultent utbildningen men Usk-utbildningen då? Jag skulle såklart tycka det var jätte roligt att bli konsulent hos dem men jag vet inte om det är något jag vill hel jobba som,mkt frågor som sagt,ska fundera lite :)

Är han bra eller är han bra?

Min bäste man fixade min bil idag så i morgon är det jag som avbokar verkstads tiden! Var en tändspole (heter det så?) Som felet berode på men nu är den utbytt och bilen går som en klocka,hoppas det förblir så & att den går igenom besiktningen.


Go muffins!


Hur söt får man vara?

Liam i pippilotter & blåöga <3


Arobec

Jag har tränat Arobec nyss,hittade faktiskt några bra filmer att träna till på You Tube,perfekt!

Bjuder på en bild,jag hatar att lägga upp bilder på mej själv men har man en blogg får man f*n bjuda på sej själv i bland :)

Bil på bussen

Ja,får man ta med sej bilen på bussen? Hur f*n ska jag annars kunna få in den på lagning? Glöm att jag kör biltrailer,haha!

Joooobigt att vara utan bil och inte ens kunna köra den till en verkstad.

Just ja

Måste bara skriva att idag har vi avklarat den 1a rammlat ned i från sängen gången för Alina! Tog det lugnare än då det var 1a gången för Liam faktiskt. Ramlar inte alla barn ned för sängen minst 1 gång? Verkar som det iaf och rädd blir man som mamma. Men jag vet nu att det brukar inte vara så farligt och det brukar alltid gå bra. Men såklart ska man hålla koll så de inte blir hängig =hjärnskaning. Barn är ju så tåliga och det vore värre om hon varit mindre ändå. Tror den dära skallningen när hon var nyfödd som hon fick i från brorsan var värre faktiskt & den klarade hon bra. Det är därför jag ALLDRIG sover med barn i sängen förens dom kan kättra ned själva! Men denna morgon hämtade jag Alina vid 6 tiden och på något dumt vis somnade jag ju & vaknade av en duns & grin och där låg hon på rygg på golvet,lillhjärtat mitt! Men sen skrattade hon då hon fick komma upp igen. Så nu har även Alina gjort det, sin 1a rammla ned i från sängen upplevelse. Efter det somnade vi om bägge två jag höll om henne hårt så jag skulle vakna om hon vaknade <3 Myspys att samsova en stund,det har vi nog alldrig gjort med Alina.

3 kilo -

Ställde mej på vågen & fick en chock,3 kilo -. Hade inte fått en Chock om jag inte visste att hela helgen har jag svullat & fuskat & varit lågt i från räkna Points som möjligt annars hade jag inte blivit minsta förvånad för man går nästan alltid ned 3kilo första veckan!  Gick ned 4 kilo första veckan när jag för första gången körde vv så ;)
NICE får man väll säga & detta sporrade mej till att köra lite panka efter vi kommit hem från en prommis. Stannade på Lunch på kiosken också,iaf för Liam & Alina jag nöjde mej med en Cola Light,löv it. Kan inte dricka vanlig Cola det är allderless för sött,inte för att Light är så hälsosamt men det är iaf inga Kalorier i det :P
Tror det inte är någon fara att dricka det i normala mängder.

Nix

Bilen ville inte gå till dagis! Tur Fredrik kunde åka i från jobbet & hämta honom,ringde precis dagis & medelade att det kanske blev lite senare eftersom han åker från Hudik. ÅÅÅÅ,krångel bilar och inte ska den lagas föens den 5e,hur blir det då med dagis och allt?

Om

Ni hör någon som åker runt & gasar som f*n idag så är det bara jag & min bil,så ni vet! Tog mig knappt hem i från dagis nyss,det går inte att gasa & man får trycka ned kopplingen & gasa ur den som en tok,haha! Kan lova att det uktar bränt utav den. Får se om vi tar oss att hämta Liam idag,annars får jag fråga om någon annan Stocka mamma vill skjussa hem honom.

Ringde till Volvo nu och fick en tid den 5e! Ingen tid fanns före :( Hur ska det gå?

Bus



Ingen linslus längre


Mumin


Älskar att måla


Men snääälla!

Jag orkar inte mer idag,tror jag äger barnen snart så dom inte råkar ut för något mer! Nyss rammla Alina ur mitt knä och slog huvudet mot bordet :( Hon kastade sig åt sidan och jag han inte med mig! Tror det gick bra men det blev en rejäl smäll på sidan ovanför örat. Å,nu gick hon föresten haha,precis nyss! Kanske var det där som fattades för att hon skulle börja gå :P Ne då men ush,idag är de som sagt en oturs dag och så är det bara! Måste vara uträknat eller något,det bara måste det.

Uffa

Blir bara värre & värre på liams öga,hana är snart blå över hela & har ett ganska stor sår :( Ska påstra om sen bara mamma kommer med sånn där kirurg tejp el vad det heter. Idag är en dag man bara vil hoppa över!
Har varit ute & kollat genom staketet lite & det går inte att lappa i hop utan nya bräder behövs,hur får man tag på sånna? De är ju lite speciella brädor,snikarglädje? Ja,jag vet då inte. Pinsamt,grannarna har säkert sett också,borde ringa men vet inte om jag vågar :( Fasst lika bra det. Ush,vissa dagar vill jag bara flytta till ett hus långt i från grannar! Typiskt att sätta Alma i lina nu hon som alltid varit lös ute utan att gjort något. Nu ligger det flisor överallt av staketet. ÅÅÅÅ,vad ska man göra?

Oturs dag

Idag har det varit en riktig oturs dag rent ut sagt. Började i morse då Liam var ute & lekte,han ramlade ner för en snöhög eller vad man ska säga,har blivit en liten backe ned från våran gård till grannens som han halkade ned på & så kom kälken rak på ögat,pank världens störta blåtira,gud hur han ser ut lillvännen :(
Sen satt han här vid datan & provade pappas flygsimulator då kom en trave böcker rakt ned i huvudet på honom!
Efter det ser vi att det ligger staket pinnar lite överallt,vi delar staket med grannen :O Så nu kommer de bli livat!
Alma brukar inte förstöra saker förens nu så nu får det bli löplina,synd det :( Tror jag flyttar härifrån snart,så känns det nu. vi skulle behöva en gård som står för sig själv & som inte har grannar så nära & särskillt inte som man delar staket med.
Inte nog med det så har även jag haft otur idag,i morse fick jag en het kopp med kaffe över hela mig,aj!

Alina & Fredrik verkar ha klarat sig från att smittas av otur,tur det iaf!

Rea på Jackor på Lindex



Köpte den här åt Liam,ville igentligen ha svart med turkosa inslag,det hade passat perfekt till hans mössa men fanns inte hans storlek kvar :(

Funderar om denna räcker i vår? I såfall kan jag sälja Didriksson jackan,någon som är intresserad? Eller det kan ju vara bra att ha två då man måste tvätta ena osv. Detta är ju en softschell jacka,den andra en skaljacka,hum.

Haha,Liam älskar Walle Ni vet den dära robboten? Han satt i mitt knä & kikade på Tradera också såg han en Walle tröja där,en helt ny så vi la bud på den men nu är den uppe i 110 kr sen tänker jag inte lägga mer,får se om jag vinner den. Ingen speciell tröjja igentligen men tydligen väldigt poppis :) Hoppas jag vinner den nu så han får den!

Vann två stycken bas tröjjor till Alina också från Pop en röd&vit randig & en helrosa,bra dagisplagg.

Lördag

Idag var jag & mamma på den årliga klädbytar dagen,träffade syrran där med. Måste säga att jag tyckte det var dåligt utbud av kläder detta år :( Hittade inte en enda tröjja till Liam,inte fö att han behövde heller men ändå. Syntes att barn i den ålder sliter mer på sina kläder än tex de i Alinas storlek. Det var urtvättat & hål i många,vem köper sånt? Jeans till Liam hittade jag iaf & en fin diriksson vårjacka,dirdriksson regnjacka & byxor,överdragsbyxor,skjorta.
Till Alina fanns det däremot mer och hittade rätt så mkt fina kläder och skor till henne & hon behövde ju mer nu när hon börjar dagis. Överdragsbyxor fanns det dock inte så det köpte jag på H&M ett par rosa :) Annars hittade jag fina gympaskor som blinkade när man gick & fina små rosa sandlaler. Hittade rätt så många fina klänningar också med mumin & bamse :)

Gympadojjs till Liam & Tygsnikers till Alina fanns dock inge fina på någon affär inne i stan,tyckte jag iaf. Så jag beställde på dinsko.se istället,snart dags för gympaskor nu,blev ett par vita med blå inslag och blommig tygskor till Alina,har vi alla tygskor förutom Fredrik ;) Inne på Jc hittade jag skit snygga tygskor i blå/jeans färg men köpte dom inte,fasst nu ångrar jag mej :(

Ja,en heldag utan Kidzen,det var välbehövligt ;)

Staden

Blev en tur i staden idag,skönt att komma ut. Liam var ganska lugn idag förutom på första affären vi var på-Albert & Herbet. Där hittade jag två par tygsniker röda höga modellen & vita låga. Barnen fick välja varsin leksak,Liam tog en traktor som han redan har 3 st likadana utav och Alina ville ha en nappflaska till dockorna som gjorde olika läten i från sig (bebisgråt) Regnvantar till Alina hittade jag också.Blev lite annat välbehövligt därifrån också. Vi åkte vidare in till stan och gick där & kikade,blev lite välbehövligt på H&M också. Var in & prova gympadojs till Alina men hon ville inte alls prova så vi strunta i det och gick & åt i stället sen drog vi vidare till buset :) Bus x3000! Alina blev helt slut så hon slocknade på 3 sek i bilen hem. Liam höll sig vaken och lekte med traktorn sin.

Dom hade utförsäljning på ytterkläder till barn på buspalatset,hittade en skit snygg jacka som jag tänkte köpa till Liam men så fanns det såklart inte hans storlek :( Jag som var ute efter en ny vårjacka till honom,typsikt!


Spänningar


Ush,jag hatar sånna här dagar då jag knappt orkar hålla upp huvudet,det ilrar i hela nacken & huvudet & det känns som den är så jäkla trött el vad säger man? Jobbigt är det iaf. Har varit en jobbig idag idag pga det! Fasst nu lättade det lite när lönebeskedet kom,alltid lika roligt att bli possitift överaskad ;) Bra att jobba helger då man får ob. Vet inte riktigt hur mkt jag kan jobba i sommar eftersom jag kommer få Csn så får man inte överstiga en viss summa om året för då blir man återbetalnings skyldig,det skulle inte vara så roligt.

Fortfarande på jakt efter ett par vårskor eller två,tror jag ska kika i stan på Lördag efter klädbytardagen. Kan inte bestämma mig för viken färg,det finns så mkt fina färger på Converse om det nu blir sånna. Tycker på ett sätt att det känns lite onödigt att köpa tygskor för 600spänn! Då ska man kanske köpa skinn men då får man nog betala närmare 1000kr. Så om det blir Converse så blir det nog skinn så kan man köpa Converse kopiorna som finns ÖVERALLT,funkar väll lika bra det! Tygskor som tygskor.

Ne,jag funderar på en promenad men nja,jag vet inte om jag pallar för nacken.

Morgon promenad

Det var en frisk morgon promenad jag,Alina & Alma var ute på nyss,gud vad det blåste kallt! Efter halva vägen var mina händer utan kännsel & blå,vad jag önskar att jag hade tagit med mej vantarna då. Men det var ändå skönt att vara ute i friska luften :)

Liam är på dagis,vi är friska igen nu. Nu är det inte många dagar till Alinas inskolning heller,fick lapp med oss hem idag om att planera inför sommarlovet,när dom ska ha det. Svårt för mig att veta när jag inte har något schema men det ordnar väll sig,hoppas jag. El,föresten,jag kommer ju inte vara ledig ett smack i sommar så då är dom lediga då Fredrik har semester,så var det avklarat!


Nu


?

I natt blåste det utav bara f*n. Har alldrig varit med om att det blåst så mkt! Jag vaknade av att hela övervåningen gungade och tv masten smällde in i väggen & av att det for ned saker i Liam & Alinas sovrum,obehagligt! Hoppas det inte kommer blåsa lika i natt med,ett under att det inte blev strömavbrott.

Mini-kul har vi varit på idag,trevligt :) Liam & Alina tycker det är så roligt! Liam är blyg och vågar inte sjunga med medans Alina sitter i mitten av ringer & gungar (dansar) Sötbollar!

Alina har varit så fnittrig & busig på kvällsidan,trode nästan hon hade tagit pappas öl i kylen ett tag :P Haha,ne då här finns inget öl men hon var så himmlaa fnittrig och skrattade åt Allt,har alldrig sett henne så förut,det var full speed på henne i kväll & hon hade roligt åt ALLT.

Dag 2 med VV och det går fortfarande bra,GREAT!

Brist på bilder så slänger upp denna från den stora dagen <3

Är ni med?

Nu är det VERKLIGEN dax att vända det dåliga mönstret med mat & allt omkring! Nu är det dax att hoppa på Viktväktarna igen,ett program som är kanon! Äta vanlig mat och i princip vad du vill fasst i normala mängder. I bland vet man inte vad som är normala mängder och då kan man göra vv programet som man sen tar med sig resten av livet och uppskattar det man äter. Jag tänker göra igång igen med att ätaa efter programet & motionera som jag gjorde förut. Kan jag kan du,jag har gått ner över 20 kilo efter att jaag fick Liam,gick ned från 80 någonting till 55,kändes asss bra. Nu väger jag dock lite mer omkring 63 och SKA ned till 55 igen om inte mer denna gång för att sen bygga upp kroppen med muskler,en dröm iaf som jag ska försöka förverkliga.

Är ni med? Inga möten behövs,jag har alldrig varit medlem utan haft mina böcker hemma att kolla points värde i mat osv,nu kan jag nästan allt utan till men för er som alldrig kört är det bra med böcker & pointslistor,finns en hel drös på Tradera för någon krona & är ni med och behöver hjälp så fråga bara ska jag försöka svara :) Tråkigt att köra ensam! Så häng på nu lagomt till sommaren 2011.

Det är ingen svår svält metod utan du får äta vad du vill,chips om du vill bara dinaa proäng räcker till,sen kan du även spara poäng tex till helgen då man vill unna sig något mer,perfa!

Liten fis!


Fast

Jag fastnar alltid här vid datan på kvällarna. Kollar på kläder,skor & vettegudan allt jag kollar på! Nätshoppning är så smidigt när man alldrig har tiden till att kolla efter kläder i stan. Sen hittar man ju så mkt fint & mkt är desutom på rea. Smidigt & enkelt att bara sitta här med en kopp kaffe & klicka hem. Jag är på jakt efter ett par snikers också men hittar inga bra,lutar åt Converse men då är frågan light eller med högre sula? Vill ha båda! Sen vill jag också ha låga (skaftet?) men man kan ju inte få allt här i världen. Det får nog bli ett par Converse light också kanske man kan köpa med den högre sulan utav de som är lite billigare=Inte Converse. Finns ju hur många tygskor som helst i Converse stil för en billig peng. Skorna som jag visade i inlägget nedanför blir perfekta vår/sommarskor men man vill ju ha ett pars snikers att varva med också. Tygskor är kanske inte så bra alla dagar,inte då det regnar så ett par andra mer vatten tåliga skor är kanske också bra att införskaffa,haha ja,herregud vilket problem. Får bli gummistövlar,funkar väll till allt ;P

Bra sugen på dessa,men det finns ju tusentals färger att välja mellan!


Nätshopping


Sjukstuga

Inget dagis idag,ringde precis & medelade. Jag & Liam är förkylda,halsen är jätte tjock :( Alina har nyss varit förkyld,hoppas hon inte sjuknar om nu igen. Man är alltid förkyld när man har barn på dagis där det alltid finns bacilusker. Lagomt tills man börjar bli frisk sjuknar man om igen,suck!

Jag har jobbat hela helgen medans Fredrik & barnen varit i stugan & grillar korv,blir ju lite avis då man inte får vara med utan måste jobba i stället men det är roligt att jobba också så det jämnar ut sej :) Dock var dom inte hemma i går när jag kom hem en sväng i från min delade tur,de hade redan åkt då & det knndes på att inte få träffa barnen på hela dagen. Gick direkt upp på övervåningen & pussade på dom och Alina vaknade och det var väll lite meningen så jag fick snosa lite :)

Så vi blir bara hemma idag,Rorry filmen går redan i full rullning,som vanligt varje morgon.



Soptippen nästa!

I går kom mitt paket från H&M med lite kläder och en väska som man kan ha skolböcker i,som jag letat. Har svårt att hitta snygga & bra väskor nu men som tur var tipsade Anna mej :) Gissar på att jag inte kan ha några utav kläderna,provar sen annars åker dom tebax.

Hälsade på Fredriks fam i går också,kände hur huvudvärken ko smygandes eller inte huvudvärken utan det ilrar till på vissa punkter,skit obehagligt. I bilen hem kunde jag inte hålla upp nacken :( Blev sängen på en gång då jag kom hem, Skicka mej på slakt tack! Något är fel på min nacke,det är en sak som är säker men vad? Fredrik tycker det låter som Viplach (stavning) Men hur ska jag ha fått det? Det blev ju efter att ryggbedövningen gick snett. Men jag orkar inte ha det så här länge till.

Idag blir det en städdag!

Nils-Erik



Tänk ändå att våran katt Nils-Erik inte är samma katt som förut,han verkar inte trivas här eller så är det för att han är äldre. Sen tror jag att det blev lite mkt när vi fick Liam,han var ju som våran bebis innan vi fick Liam. Han fick följa med överallt,till & med när jag åkte buss var han med! ÖVERALLT helt enkelt. Han saknar Bergstigen,helt klart! Han har alltid varit en speciell katt :) Haha,när vi bodde på Bergstigen så gömde han sig i buskarna tills det kom någon och gick förbi då hoppade han fram & tog fötterna,kan lova att man höll på att skita på sig ibland ;P Sitter fasst på dörrposterna gör han fortfarande i bland dock. Han klätrar som en apa!

Inte lätt

Att ta bra bilder på två busungar som alldrig är stilla inte.

Torsdag


Såld på djur

Alina älskar djur


Fika ute


Om bokat

Ringde i dag igen till fotografen & fick prata med en annan tjej & visst gick det att boka om tiden & det fanns andra tider vilket den andra damen sa att det inte fanns. Skönt att det finns personer som inte är omöjliga också ;) Fick en tid för 1 års fotografering den 1 April i stället. Som föräldrar ledig har man inte så mkt pengar & att bara hux flyx betala 600 spänn kan låta enkelt men inte just nu,man ska ju kunna leva också tills lönen kommer. Fick reda på att man ska betala lite i förskott i går och det hade jag helt glömt sen kom jag på att det gjorde vi med Liam med. Men 1April blir kanoners det då man fått lite föräldrar penning + lön! 1a lönen på 1 år nu,känns lyxigt ;)

Föresten,ni vet väll om att det är klädbytar dag den 26e på Missionkyrkan i Hudik? Jag har varit där några år nu & det är alltid lika roligt att trängas & proppa ikea kassarna fulla med kläder & skor. De är ganska hårda på hur kläderna får se ut vid inlämning så kläderna är oftast i kanonskick. Jag ska dit & handla lite dagis kläder iaf,perfekt ju! Det är alltid roligt att köpa nytt,såklart. Men om man tänker efter så efter 1 tvätt är det noppiga & lite tvättblekta,blir ju så. Fläckar ner sig gör barn också så det är faktiskt helt perfekt att handla lite fina begagnade också i bland.

I morgon drar vi till Banken & låser upp min bankdosa som Alina spärrat & hälsar på mormor på Bolle :)


Ingen?

Som verkar bry sig om det som händer i Japan? Eller är vi helt enkelt så vana nu att sånt här händer? Själv tycker jag så otroligt synd om dess människor som bor där! Fyfan vad hemskt.

Läste att den 22 Mars kommer strålningen att komma till Sverige,den spreds visst med vindar,trode den bara spreds med regn och Fredrik sa att den omöjligt kunde komma hit,klart den kan! Läste som sagt nu att den 22 Mars drar den över Sverige men som tur är (om man ska lita på det) Så är det så pass lite så det påverkar inte oss. Vågar man lita på det? Behöver jag säga att jag är emot Kärnkraftverk? Jävla dålig uppfinning det där bara för att få billigare el kan vi förstöra hela världen & dess befolkning,kolla bara på Kernobyl. Inte undras på att så många drabbas av canser,mkt beror på den olyckan tror jag!


Krångel

Alina har låst min bankdosa så jag måste åka till Bergsjö för att låsa upp den,sånna här dagara vill man bo i Hudiksvall. Närmaste bank-Bergsjö,skandal.

I morgon är det fotografering för Alina,ville igentligen boka om tiden eftrsom jag känner att jag inte riktigt ha råd att betala 600kr vid själva fotograferings tillfället i morgon så ringde & ville boka om tiden tills lite mer pengar kommit in,kanske den 19e men nää,det gick inte att göra så,DÅLIGT! Nästa gång blir det ett annat ställe.

Alina sover en sväng & Liam kollar på Rorri. Ska snart sätta i gång med Lunchen,men vad ska jag göra? Ständigt problem!



I morgon

Vad roligt det blev att blogga föresten,tar igen allt jag missat nu ;)

I morgon är det Bvc-vägning & mätning & besiktning för Alina,hoppas hon går igenom :P Var ett tag sen hon var på läkaresök nu faktiskt så det känns skönt med en liten chek.
Varje gång vi varit på Bvc har jag tagit upp över Alinas klösande. Hon klöser & river sig på magen & ryggen,har hon gjort sen hon föddes. De på Bvc tror hon hade klåda men jag håller inte riktigt med för hon klöser på ALLT och hon visar ingen tendens till att det kliar om vi tex har boddy på så hon inte kommer åt att klösa utan det är nog en fix ide hon har för sig. Nu har jag kört utan boddy ett tag & det syns kan jag säga men jag kan ju inte klä henne i boddy för all evighet heller. Kanske man ska prova ändå med någon salva för klåda? Men som sagt det verkar bara vara en fix ide hon har eftersom hon kraffsar även på oss. Men det ser ju inte fint ut med alla rivsår!

Mini-kul är det i morgon också men vi skippar det. Ska jag vara ärlig så orkar inte mamma med det i morgon!
Jag är helt slut i kroppen & jag känner att i morgon ska vi ha en så lugn morgon som det bara kan bli,inget stress att vi måste i väg någonstans.
Det har varit en jobbig dag idag precis som de flesta andra dagar men idag slog det nog rekordet,heller hur Johanna? :P Liam tar verkligen musten ur mig med sina påhitt,han slåss,kastar leksaker,stolar,vatten,skriker,grinar och ja,listan kan göras lång. Kom hit & se vettja ;P Nee men jobbigt är det och man blir helt slut! Särskillt när kroppen redan är i så dåligt skick som det kan bli med nacken/ryggen och huvudet och inte blev det bättre av att jag lyfta barnvagnen i går som jag skickade med Bussgods. Jag förstår inte varför jag har värk i kroppen hela tiden. Mitt vänstra lår ilrar som tusan & har gjort i flera månader nu,vill inte försvinna. Känner att något är fel men vad? Är väll efter förlossningen antar jag med det som hände då,allt kommer väll säkerligen i från nacken vilket man kanske får hoppas på att det gör också så det inte är något farligt! Nacken kan ge väldiga problem har jag hört eftersom det ger spänningar överallt och jag har ju det i huvudet precis som tryck och ont i ryggen,benet osv så kanske handlar om nerver? Fredrik brukar känna på min rygg i bland & det är inte små knutor han känner,AJ!

Ne,nu har jag klagat tillräckligt. Slut för idag tack för idag :) Min äventyrliga gosse bakar semlor <3

Luva

Köpte en sån till Alina idag,tror den passar perfa till hennes gröna jacka med rosa detaljer. Jackan & vantarna kom idag föresten,det kallas jag SNABB leverans!

Är det någon där ute som är intresserad av att köpa en likadan mössa fasst begagnad & i röd i stället för rosa? Jag har en liggandes i såfall så hojta till. Säljer även en röd Pop fleec overall,hade mössan & overallen på Alina och det är storlek 62 på Overallen,om jag inte minns helt galet men mössan är väll ungefär samma storlek. Fattar mig inte riktigt på möss storlekarna men står 40 någonting. Alina har 50 nu på mössor och är 1 år :)

Som sagt hojta till om ni är intresserade!

1 år


Kanoners!

Nu funkar det att ladda upp bilder igen,tack Telia för hjälpen! Behöva inte ens ringa själv utan de tog kontakt genom bloggen,det kallar jag service :)

Därför bjöd jag på en bildbomb nedanför och strax kommer en till i från Alinas 1-årskalas.

Bildbomb ;)


Testing,testing


Nytt till Liam

Är ute efter en vår mössa till Liam & det blev denna poll dotstar från Villervalla.se,verkligen fin färg!

Jag tror jag

måste lägga ner bloggen,tyvär! Går inte att ladda upp bilder och Blogg.se kan inte hälpa mig. Ska ringa till Telia först & fråga för det blev ju så då vi bytte till dom. Annars kanske jag säger upp Telia också men synd det också för annars är jag nöjd med det,tv,internet & telefoni. Vi får se hur jag gör! provade att lägga upp bilder på ett annat blogg ställe med men icke. Fejjan är enda stället det funkar på.

Nytt till Alina

Har börjat jakten på lite vår ytterkläder lagomt till dagis börjar. Jackan är så himla fin nu fattas det bara överdragsbyxor,tror Liam har ett par som Alina kan ta nu som är nästan oanvända :) Ska bara hitta dom först.



Vår mössa & galonvantar ska jag kika efter efter jag lämnat Liam på dagis :)

Fredag & städdag

I dag blir det storstädning,måste ju vara fint i morgon när våran princessa fyller 1 år! Tänk,vad fort tiden går,känns som i går hon föddes men ändå som hon varit med oss hela tiden. Hur kan 1 år gå så himla fort? Nu har jag ingen bebis längre utan en 1 åring som börjar bli en självständig individ med mkt vilja ;) Precis som storebror <3

Älskar er mina fina små fisar!

Alltså

Det här gå ju inte! Man kan väll inte ha en blogg som det inte går att ladda upp bilder på? Jag har så mkt bilder som jag vill visa er men det enda jag kan ladda upp är gammla som ligger på arkivet :(

Det går bara på fejjan. Blev så här sen vi bytte till Telia,i morgon ska jag ringa & klaga!

Sötnötar


Praktikplats & Hundvakt

Känner för att göra någonting roligt i dag,men vad? Hade tänkt hälsa på mormor men jag vet inte om jag orkar det,desutom är min bil knäpp igen :( Skulle inte ha ropat hej så på en gång. Men den blev ju helt som vanligt när Fredrik bytte den dära slangen men nu hoppar den & stuttsar så man får trycka ned kopplingen och gasa ur den,hur roligt tror ni det är? Att åka inne i stan & gasa som en galning,nää tror inte det. Jag som blev så glad för jag tänkte att det inte blrev så dyrt att laga men det är det säkert :(

Har varit ute på en runda och hämtat Ragge som ska vara här en stund medans han matte & husse jobbar. Han ser ut att villa hem igen,haha. Men Alma är glá att ha herrbesök iaf :)

I går fick jag reda på att jag fick praktikplatsen jag önskade inom äldreomsorgen,det är på ett ställe som heter Bållebo och ligger i bergsjö. Dock måste jag ringa dit idag och komma med ett litet önskemål om vilken avdelning.
Det känns väll lite så där onödigt att ha praktik inom äldreomsorg när man redan har en lång erfarenhet som det och jag vet att Bållebo har en avdelning med växelvård där de kommer direkt i från sjukhuset innan dom ska ut på boenden eller hem igen. Min mormor ska också dit snart och det är där jag vill ha praktik,inte för att mormor ska dit men för att jag tror det kan vara lite annorlunda med växelvård då det är lite blandade åldrar på paienterna osv,kan vara bra och det skulle ju vara perfekt då jag som redan jobbar med äldre.

Tror jag ringer dit nu på en gång :) Bye!

Muppar

Vad är det för muppar som tror att jag tänker pruta ner vagnen till 1000kr sen åka med den till Gävle? Har fått en massa prut mail & sms och att vi ska frakta vagnen ända till Gävle,haha! Alltså hallå? Köper man något så hämtar man det PUNKT SLUT.

Skönt att komma hem & sparka av sej skorna,man får ont i fötterna av att springa hela dagen & kvällen kan jag lova och just nu doftar mina strumpor underbart ;)

Nee,nu ska jag ta det lungt en stund & varva ned annars blir det omöjligt att somna sen.

Öhh

Är hemma en sväng i från min delade tur idag,har käkat lite. Fredrik & barnen är i Finflo men han träffa dom en sväng iaf :) Får pussa på dom lite extra i kväll när jag kommer hem i stället när dom sover :)

Kom helt plötsligt upp en väldigt otrevlig bild när jag satt och kikade här på datan,bara heltplötsligt kommer det upp en sida som det står Hello sen ser man ett man? Som står och ja,hur ska man säga det? Han visar sin röv och har dragit ut hela hålet till max! Fyfan vad vidrigt! Hur kan det komma upp en sådan bild? Undra om det är någon som hackat sej in på datan tro? Nu börjar en massa program att laddas ner :OBäst att stänga av datan kanske.

Bye!

Godmorgon!

Just nu känns det som att jag är den enda människan som är vaken den här tiden på en Söndag! Det är nog inte riktigt så skulle jag tro även fasst det känns så just nu...

Brr,är trött och fryser som jag alltid gör när jag kliver upp tidigt,försöker komma i gång med en kopp kaffe och det hjälper alltid lika bra :) Men vad skönt det vore att krypa ned i sängen igen och få somna om. Eller nee,det ska bli roligt att åka & jobba med om bilen vill skjussa mig dit förståss. Den har börjat krångla,igen!

Slutar 9 i kväll men dagen går så fort :)

Köregenskaper

Det var bra sånna på Babytraveln,bättre än jag trott faktiskt! Smidig,lättkörd och verkligen stabil för att vara en tre hjuling och Alina stormtrivdes i den. Blev en promenad i dag fick ta en extra runda också. Alina hade kastat av sina vantar,som vanligt ;P Så vi fick gå till baka hela vägen & leta dom. Hon matcha så bra i den röda vagnen med sin röda overall,sina röda vantar & sin röda napp ;)

Singen står och väntar på ny ägare,har gjort klart annonsen nu men det gick bara att ladda upp en bild sen stod det anslutningen avbröts eller nått,blir så när jag ska ladda upp bilder på alla ställen utan Fejjan,trist! Det är ju i bloggen jag vill ha bilder jue!

I kväll har vi haft Johanna på besök,trevlig! Blir inte så ofta man ses nu när hon börjat plugga och på helger så jobbar ju jag. I morgon är jag dock inte inbokat på något,vill vara med familjen i morgon för på Söndag jobbar jag både morgon & kvällen.

I morgon är det bara 1 vecka kvar tills Alina blir 1 år också! Jag tänker inte ens gå in på det ämnet om hur fort tiden ruuuuuuuusar i väg,svich säger det så har det gått 1 år eller 4. Ja,herregud snart är vi pansionärer hela bunten står inte på.

Nu tänkte jag joina min man och spela lite Wii sen blir det god natt...

Vagnen

Idag kom Alinas nya babytravel vagn hit,så fin! Men hon har inte tagit premiär turen än dock för mamma får inte dit ryggstödet som dom montera bort så det inte skulle bli skadat under frakten. Nu börjar det bli mkt vagnar här inne ena ska ut i garaget Emmaljungan som Alina ska ha på dagis,Brio singen ska upp på Blocket om jag bara får fingrarna ur och knäppa kort! Hojta till även här om ni är ute efter en vagn :) Den är i fint skick förutom att på ena sidan på hantaget är brio märket lite nött bara alltså som ett klistermärke som det står brio på :)


Och..

Nej,jag går inte ut med huden utan hunden,haha!

Förfaller

Ush,min kropp har varit förfallen länge,även innan jag födde barn men nu är det extremt efter jojjo bantning,barnafödandet och fel mat. Jag som var så duktig förut och gick 1 mil nästan varje dag samt tränade hemma och åt bra mat. Nu är det i stället godis,ibland ersätts maten med godis eller kaffebröd eller en macka.
Särskillt när Liam är på dagis,inte lagar jag någon mat till mig själv inte! Alina äter ju burkmat då. Middag äter jag väll men njaa,ibland skippar jag den med eller glömmer bort att jag själv också kanske ska äta när jag sitter & matar Alina. Jag rör knappt på mig längre bara några korta rundor med huden morgon & kväll,det är väll kanske ingen jätte kort runda men ingen som påverkar så mkt! Eller,det är ju alltid bra att komma ut & röra på sig bättre en kort runda än ingen alls men det tar ju mkt mer med 1 mil om dagen som förut.

Nu när våren börjar komma så känner man ju den dära insperationen börjar komma till att börja gå den dära milen igen men nja,jag vet inte. Tiden finns knappt längre och inte får jag mer tid av att vänta tills det blir bart på vägen heller,då är det skolan 100% sen vet jag att när man kommer hem är man deckad i soffan. Men ändå när man kommer ut så är man glad till att man tog sitt as ur soffan och gick en promenad i stället,är ju så.

Blir mest att jag sitter här när Liam är på dagis & Alina sover,så skönt med en lugn stund här framför datan då. I stället skulle man ju passa på då att träna lite hemma inomhus men icke.

SKÄRPNING NU!! Jag vill börja bygga en fin kropp men känns som det är too late!

Känsligt?

Någon mer som tyckte att mitt förra inlägg var okänsligt skrivet på något sätt? Fick nämligen en kommentar från en tjej som tyckte det. Ingen som känner mig och ingen jag känner,ip nummret var i från Finland så det är klart hon inte vet vem jag är och kanske därför hon kallade mig Idiot.

Förstår att när man skriver om djur och avlivning blir det kännsligt,det tycker jag med,jag är en riktig djurvänn och har alldrig avlivat något djur,tack & lov men ibland händer det att man måste,tyvär! Jag har alldrig skrivit att jag SKA avliva Ceasar eller hur? Jag skrev att OM det INTE är någon sjukdom utan ett betende så måste vi ta bort honom och det är sant det jag skrev angående att ingen kan/vill ta hand om en katt som skvätter inne,ni som varit med om det förstår säkert vad jag menar,hela huset luktar kattpink,det är pink på tapeter,golvet,under golvet,panelen,stolar,ja,överallt! Vem kan ha det så?

Vi har kastrerat Ceasar just av den anledningen att vi inte vill ha en fräs som skvätter pink,vilket okastrerade hankatter gör. Sen så har man ett ansvar som djurägare också dvs att man ser till att kastrera sina små vänner så det inte blir vildkatter,vilket det finns gott om här i Stocka.

Sen så kan man inte skriva:kolla upp så han inte är sjuk! Om du som lämnade komntaren läser lite nogrannare så ser du att jag just ringt vetrenären? Jag fick rådet att avvakta några veckor och det rådet fick jag därför att när en katt gör så här så handlar det inte om sjukdomar utan ett betende som en kastrerad katt INTE ska ha,det kan försvinna och det är därför vi ska avvakta innan vi ska in och ta blodprov på honom,inte avvliva! Det måste vi göra om det är ett betende som kvarstår. Så jag tror du var lite för snabb med att läsa mitt inlägg och för snabb för att dömma ut mig till idiot.

Cesar märker revir med sitt pink,om du läser på lite om en okastrerad han katt betende så ser du hur dom gör om man inte kastrerar. Och faktiskt så vill man ju inte att han ska ha ett sånt betende om vi nyss kastrerat honom eller hur? Då funderar man ju på om dom gjort något fel när dom kastrerade honom? Men vetrenären sa att han var kastrerad på rätt vis och jag frågade flera gg om jag skulle komma in med honom om det kunde vara någon sjukdom men hon sa att det INTE var det för de skvätte inte då utan pinkade som vanligt inne hela tiden,överallt men Ceasar SKVÄTTER och märker revir!

Så hoppas du fått lite mer förståelse och läst lite nogrannare av det jag skrev! Sen ber jag om ursäkt om det berörde någon. Såklart är det kännsligt med våra små vänner när man skriver att man kanske måste ta bort dom men försök tänka då att vi inte tänker göra det av fel anledning i såfall,varför skulle jag skaffa en till katt och desutom betala för kastrering om jag inte ville ha honom? Klart jag INTE vill ta bort honom,varför skulle jag det? Men som sagt om det visar sig att det är ett betende som han kommer fortsätta med så är vi nog tvugna.Det är inte roligt att bo i ett hem som är helt förstört av kattpink,desutom i ett helt hus som vi desutom hyr! Det kostar att renovera om hela tiden vilket man måste för att få bort denna lukt som biter sig fasst i tapeter och överallt. Det skulle alldrig funka!

Som det är nu så mår Ceasar bra! Han har sin kompis Nisse,våran 2a katt,han får kärlek,mat och allt han behöver så ni behöver inte oroa er. Vi tar ett steg i taget med detta! Jag följer rådet som veterenären gav mig,att avvakta och se,försvinner inte betendet så ska vi åka in med Ceasar och ta blodprov sen får vi se men som sagt hon sa att en katt gör inte så här vid en sjukdom utan ett betende som han INTE ska ha som kastrerad och ett sånt betende kanske inte försvinner och då finns det inget annat att göra än att inte kunna ha honom kvar,tyvär!

Ceasar

Ceasar har börjat skvätta pink överallt i köket,väggar,panelen,stolarna :( Ringde till vetrenären nu där han kastrerades och frågade hur jag skulle göra för man kastrerar ju en katt för att dom INTE ska skvätta inne som en typsikt okastrerad han katt brukar göra. Hon sa att vi ska avvakta och se nån vecka innan dom tar blodprov för att utesluta sjukdomar osv men hon trode att det var ett typsikt han katt betende som han INTE ska ha som kastrerad!

Ja,såhär går det ju INTE att ha det,just nu är det en obeskrivlig lukt här hemma! Har skurat & skurat men det hjälps inte :( Fortsätter han blir det avlivning,tyvär! Det är väll ingen som vill ha en katt som skvätter pink överallt?
Men om ni vill,hör av er ;)

Vi får se hur det blir med detta,men inte roligt när köket blir förstört,inte i ett hus man hyr,det funkar bara inte!

RSS 2.0