Hjälp!

Jag vet inte hur jag ska göra med vacinet i morgon :( Jag läser & läser på Familjeliv & där är det typ varannan som ska vaccinera sig. Vissa har redan vaccinerat sig också. Jag funderar ändå på att göra det!  Men samtidigt känns det så fel :( Åhh,jag blir tokig! Vafan är bäst? Hade jag inte varit gravid hade jag inte vaccinerat mig heller men nu är jag ju i riskgruppen för att bli ajukare av influensan. Alla skriver så olika så jag vet inte alls vad jag ska tro på. Ska man lita på dom som säger att det inte är någon fara tro? Det är så mkt skrämselpropaganda unte på internett så oj,oj. Som aftonbladet mm. Tror man inte ska lyssna på dom iaf.Men en sak fattar jag inte. Dom rekomenderar ju inte gravida till att vaccinera sig mot alla andra influenser. Varför ska man då vaccinera sig mot denna om dom säger att det är mildare änn en vanlig influensa? Varför inte vaccinera sig mot alla andra influensor då? Varför just denna? Denna är ju inte farligare säger ju vissa. Usha,jag är så rädd att göra fel nu! Men snart kanske det slår till ännu hårdare som tex i vinter & ännu flera får svininfluensan & vi då som har barn på dagis där det smittas på 1 sek! Man borde kankse vara med & minska smittspridningen? Fasst man blir ju inte imun på influensan om man tar vaccinet? Nee, jag vet inte hur jag ska göra helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

det finns risk att ungen får skador av vaccinet eftersom det inte är testat förr

2009-10-19 @ 10:37:33
Postat av: Sara

Har du tid att träffas onsdag eller torsdag? Mahlin va ledig då så de skulle va kul om du oxå kan :)

2009-10-19 @ 14:05:53
Postat av: Sofie

Ja,kanske det om jag inte får jobba :) Men ja kan höra av mej om jag ska in :)

2009-10-19 @ 17:21:22
Postat av: sofie

Vaccinet kan inte gå över till barnet genom att få ett stick i armen. Men jag tänker på att om jag skulle blir sjuk så barnet blir sjuk el något. Det enda barnet får i sig sen när det amms är antikropparna & då blir den imun mot svininfluensan men det kan inte passera genom moderkakan & in till barnet själva vaccinet jag får.

2009-10-19 @ 17:23:03
Postat av: Anonym

då bygger den inte upp ett eget immunförsvar mot tex influensor

2009-10-19 @ 21:55:37
Postat av: sofie

Ingen aning! Nu har jag iaf vaccinerat mig eftersom jag ligger i riskgruppen. Man får väll lyssna på läkarna & barnmorskorna,dom måste ju veta tycker man.

2009-10-20 @ 11:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0