Ändring

Fick jobb nu ikväll så det blir ingen Ams idag för min del,får fara dit i morgon istället. Nu fick jag dåligt samvete över att Liam måste stanna ända till halv 5 :( Jag som sa att det bara var kortdag idag. Jag hade så gärna velat prata med honom när jag ringde till dagis men vet inte om man kan göra det? Då kanske han blir ledsen. Men jag måste också jobba ju. Bra att få iaf 1dag till denna månad,har inte mkt timmar i Sep. Känns som evigehter sen jag jobbade nu!
Börjar 14.30 så jag ska väll föröka laga till någon lunch kanske.

Ny vecka

Måndag igen nu då. Helgen har gått fort & det har varit en rolig helg :) Fick mkt fina presenter i Fredags när jag fyllde år. På Lördag var jag på klädbytardagen & gud vad mkt folk! Blev 2 kassar med kläder till Liam & lite mammakläder till mig sen orkade jag inte vara kvar där så jag åkte ner på stan & fikade med Sara på Jambo :) Rännde runt på stan ett tag. Hittade ett par nya stövlar vilket var behövligt! Hämtade vagnen som var väldigt liten & smidig,fick plats med både den & Liams vagn pluss ett antal kassar i bilen. Åkte vidare på Synsam & gjorde synundersökning. Är i stort behov av av glasögon kan jag säga! Får igentligen inte köra bil längre med min syn :( Men inte kunde jag beställa några glasögon inte. Dom måste ha något anställningsbevis el typ lönespecifikation först annars fick jag skriva glasögonen på någon annan som har fasst jobb! Ska in med papper på Ondag & får jag inte ta dom på avbetalning då ska ska mamma ta dom i sitt namn så jag betalar henne isället för glasögon MÅSTE jag ha! Knepigt att jag får ta allt annat i avbetalning? Billån,avbetalning på tv´n mm? Men det ordnar ju sig i vilket som nu så det känns bra :) Efter det sa jag & Sara hej då & jag åkte vidare till Stormyra för Fredrik & Liam var där dom hade varit i stugan & grillat korv :) Liam blev glá när jag kom dit också. Köpte ett Mullemeck spel åt honom på Albin som han fick han älskar ju Mulle meck. Igår var vi barnvakt åt Sebastian så det har varit fullrulle hela helgen.

Idag ska jag in på Ams & skriva in mig igen & söka A-kassa. & denna gången ska jag bara ha det! Är så dåligt med jobb så jag måste få dom dagar jag inte jobbar ju. Jag betalar ju till A-kassan! Så nu ska jag ner & leta gymnasiebetyg & anställningsavtal som dom måste ha varje gång man skriver in sig & säkert är det något av papperna som inte duger  att något är för gammalt el nått så jag måste åka tillbax.

Försäkringskassan

Måste in till Hudik en sväng nu & lämna moderskapsintyget el vad det heter till Försäkringskassan så dom kan börja kika på kommande mammapenning. Hoppas jag får högre belopp än sist då jag bara fick det lägsta. NU har jag ju iaf jobbat & då borde jag få mera! Johanna ska följa med oss in också blir väll att vi går runt & kikar lite. Skulle ha varit & skrivit in mig på Ams igen & sökt Akassa nu när det är så lite jobb men jag vet fan inte om jag orkar med dom igen! Blir bara att jag skriver av mig för jag inte orkar med dom & alldrig får jag någon Akassa heller fasst jag har rätt till det så njaa jag vet inte hur jag gör med den saken faktiskt.

Igår kväll gjorde jag & Liam 2 tårtor tills idag :) Undra om dom blev goda. Hoppas det iaf! Dom flesta kommer väll ikväll & grattar mig. Usha! Tycker inte om att fylla årlängre. Åren går ju så fort,har dödsångest redan jag!

Nu ska jag mysa me Liam lite innan  Johanna kommer.

Kort

Idag hade skolfotot kommit iaf :) Både gruppfotot & enskilt. Liam blev så himmla fin! Mammas stora kille. Nu måste jag iväg & köpa ramar till dom. Ska ge bort några kort också till släkten :) Måste vara svårt att knäppa på en dagisklass ändå? Alla har myror i brallan typ haha. Duktig fotograf verkar det vara iaf!

Sitter & dricker en kopp kaffe & har redan hunnit slänga i mig 2 kanelbullar :(Köpte tills i morgon men kunde inte låta bli att öpnna påsen & ta en till kaffet,skulle inte förvåna mig om den är slut inom några timmar. Jag som inte skulle äta nå onyttigt på ett tag ändå gör jag det hela tiden. Går upp för mkt i vikt nu.

Vad göra nu?

Godmorgon

Jag har precis kommit hem efter att ha lämnat Liam på dagis. Jag ville helst stanna kvar där med honom & pussas & kramas hela dagen men det går ju inte :( Idag ska jag försöka få dagen att gå fort! Ska iväg & handla grädde & fikabröd nu tills i morgon då jag fyller år. Blöjor måste jag också handla tog den sista i morse. Sen ska jag väll försöka mig ut på en promenix med Alma också. Kallt ute idag fick skrapa bilarna i morse när vi skulle iväg. Liam trode det var snö då han gick ut till bilen i morse& han blev så glá :) Titta snö Alma,Titta Alma snö! Haha han & Alma är bästa poolare dom;) Bråkar till & med om leksaker! Dom är som syskon.

Nu vill jag att det ska bli lördag så man kan åka & handla lite nya vinterkläder! Det jag behöver mest är byxor till Liam. han växer ju hela tiden nu på längden så nästan alla byxor han har är för kort i benen nu. Förutom dom jag köpte sist på Kappahl dom sitter perfa :) Han fick en Huddigtröja av pappa i förrgår också, då blev han glad iaf! Han älskar dom traktorerna :)

Nepp nu ska jag fara till Harmånger & handla.


Sover

Nu har Liam somnat han var helt utmattad! Ändå ville han inte sova först. Idag har verkligen inte varit en bra dag! Det har jag kännt på mig ända sen jag vaknade i morse att det inte skulle bli. Mkt jag har blivit sur på idag & som har retat upp mig! Kanske av alla Hormoner? & detta som hände på affären var ju bara droppen! Jag skämms så mkt att åka ner dit. Liam ska få åka dit sen &be om förlåtelse för det han gjorde,tycker jag är bara rätt! Måste vi betala får vi dra av det på Julklappr kanske? Knappast man håller det då? Bara nått man säger när man är arg typ tomma hot. Fasst igentligen borde det ju vara så. Fredrik sa också att han skämdes för jag frågade om han kunde följa med ner sen. Känns ju som det är mitt fel också. Men jag han lixom inte stoppa honom. jag försökte plocka i hop sakerna när han sprang till nästa hylla och rev ner :( Inte lätt att hinna med heller! Hon som stog & glodde kunde ju ha hjälpt till el sagt något! Jag hoppas han alldrig mera gör om samma sak iaf.

Nee,nu måste jag ringa & fråga om jobb! Pinsamt att tjata hela tiden också :( Men jag måste bara ringa & berätta hur gärna jag jobbar.

Ohållbart!

Ibland blir jag på allvar rädd för hur Liam beter sig! Jag tror vi alldrig haft ett så hära stort bråk som vi haft nyss. Vi var på Kiosken & skulle handla några smådelar när han blir som tokig & river ner hårdbröd & stampar sönder,rengöringsmedel som han stampar sönder & rinner ut överallt,River ställning förstör lappar & river ner,rev ner Krämpaket som gick sönder :( Jag har fulla händerna med saker & får tillslut bara lägga ner allt på golvet & hålla i honom. Jag brukar alldrig skrika åt honom men jag bara måsta! Alla bara stog som förstenad & kollade på honom & mig! Vet inte om dom blev sur för att jag höll i honom & skrek på honom el för att han gjorde som han gjorde! Jag bara tog sakerna & betala sa inget till stackars Eva Mari som jobbar där om vad Liam gjort :( Åkte hem & ringde till Fredrik & bara stor böla! Känner hur jag får värkar igen :( Jag vet att Liam är väldigt bortskämd & får allt han vill men nu är det SLUT med det. Det funkar lixsom inte att han beter sig hur som helst! Hur ska man uppfostra ett barn igentligen? Är det fel att skrika & hålla fasst det vid ett sånt hära tillfälle? Vad ska man göra? Jag försökte lugna ner honom,prata lungt men det gick inte. Nu tycker säkert dom som var där inne att jag var dum som sa åt honom på skarpen men vad ska jag göra? När han kom hem så skulle han vara uppi mig hela tiden & kramas men jag sa nej jag vill inte ha en kram! Inte känner jag åligt samvete heller,för 1a gången känner jag inte dålgt samvete för att säga nej till en kram! Han blev så chokad så han är näpp tyst nu & bara skäms. Kanske är bra? Nu vet han att han gjort fel,annars värkar han alldrig förstå det tyvär för vi har varit för mesiga tror jag. Har alldrig varit sur på honom mera änn några sekunder men nu är det annorlunda! Man beter sig inte såhära! Känner att jag måste åka ner sen & fråga om jag ska lämna ersättning för sakerna han förstörde vilket jag förstår om hon vill ha men jag vet inte hur mkt allt kommer att gå på som han gjorde sönder :( Usha! Känner mej som världens sämsta mamma nu också! Är också rädd att detta ska skada den lilla i magen :( Inte bra att få  värkar igen! Jag älskar Liammest av allt i hela världen men i bland bli han som ett monster,har alldrig sett något värre betende på ett barn som jag såg på Liam idag!

Usha!

Idag är ingen bra dag känner jag. Har haft skit ont i magen inatt,precis som värkar! I magen & bakåt ryggen :( Måsta kliva upp & ta ett bad efter en stund försvann det onda. Skulle väll ha ring till BB kanske & hört! Det är allderless för tidigt för värkar nu & det kan inte vara förvärkar heller för det gjorde riktigt ont :( Varför kan inget få vara bra för? Inte riger dom om jobb heller :( Jag klarar inte av att bara gå hemma hela dagarna! Har inte jobbat sen Lördag :( Ska ringa & höra om det inte finns någon tur i morgon som jag kan få eftersom jag måste vara ledig både fre & lör.

Vad ska man göra idag då? Vägrar vara hemma & bara tråka. Funderar på att dra in till Hudik men vad finns det att göra där undrar jag då? Lika illa att vara där :( Liam har inte tråkigt iaf han står & leker med dammsugaren haha.

Vi har nästan nyss kommit hem från Mini-Kul också :)

Inge stan

Blev inte att jag åkte till stan ändå idag. Åkte & hälsade på min mormor i stället med mamma & Liam. Får bli en annan gång inte diret någon bråska. Ska åka på Stormra nu snart bara Fred komme hem i från jobbet. Tror vi skulle käka där också :) Skönt att slippa laga mat.

I morgon blir det Mini-kul igen :) Fasst jag hade velat jobba också! Hoppas,hoppas dom ringer om nått jobb på Torsdag! Ska ju vara ledig Fredag & Lördag ju. Jag blir tokig när det är dåligt med jobb :( Jag VILL jobba ju. Jag skulle vara nöjd att bara jobba 50% om jag hade ett fasst jobb bara jag fick jobba lix.

Undra när man får svar om utbildningen igentligen? Undra om jag kommer in. Jag har ju redan läst hälften av kursen redan & då får jag ju inte börja förens efter jul någongång & då tänker dom nog att det inte är så stor ide för mig eftersom jag då ska snart ha barn. Men jag har gjort vad jag kan iaf. Ibland känns det hopplöst med allt vad som heter jobb & utbildning :( Man vill så gärna jobba & man vill utbilda sig men det verkar i bland vara omöjligt Dagens ungdom har det inte lätt må jag säga! Är jag en ungdom föresten?

Nu måste jag ner & kika vad lille Liam gör. Hör att han sjunger iaf :)


Måla spjälsäng.

Spjälsängen vi hade till Liam är ljusträfärgad. Jag vill nu måla den vit :) Ska in på Byggmax sen idag & köpa vit färg & måla den nu när man har så mkt tid på dagarna! Dåligt med jobb nu tyvär & då kan man ju passa på att göra sånna saker. Finare med vit säng tycker jag! Undra om det är finast med lite blankare färg? Tror nästan det.

Grått & trist ute idag. En riktig tråkdag med andra ord! Fasst för Liam spelar det nog ingen större roll. Han leker ute i vilket väder som hest nästan :) Han älskar att vara ute & leka & han längtar tills snön kommer tror jag ;) Han frågar ganska ofta nu om det kommer snö snart. Då kan pappa & Viktor åka skoter säger han :) Men Liam vill inte åka skoter förden låter högt! Han har börjat ställa mkt frågor också:) Kan man gå ner där? Kan man gå upp där? Jobbar pappa? Vem var det? Är det kallt ute? Han är så söt såå!

Jag vill tapetsera om här uppe nu! & köpa nya möbler & göra i ordning i rummen men vad är det för ide igentligen? Vi har iaf bestämmt oss för att vi ska ha sovrum här uppe sen när bebisen är så stor så det behöver eget rum. Då ska den få ta vårat sovrum nere. Då har vi 2 barnrum där nere & vi sovrum här uppe. Vi vill ha barnen på samma plan lix. Sen kommer det säkert bli bråk om vem som har störst rum. Liam har ju stort rum medans den andra kommer att få ett ganska litet men det får man lösa då! När dom blir äldre vill dom säkert bo här uppe istället :) Finns ett stort rum här uppe också som vi har som datarum nu. 

Nu är det snart dax att hämta gopruppen!




Helo Kitty



Nu kankse det blir lite leksaker i rosa också :) Om det blir en tjej menar jag. Brio har gjort en ny serie med Helo kitty. Ganska sött tycker jag :)

Tävling



Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!

Tävlingsregler:

1. Kopiera bilden+texten ovan och publicera i din blogg
2. Skriv ditt namn, din mailadress & bloggadress i en kommentar till detta inlägg.
Och skriv vilket som är ditt favoritplagg hos PO.P.

Tävlingen avslutas Fredagen den 25 September kl: 19.00

Vinnaren utses genom random.org (lottning)

Lycka till!


Go hjärtat mitt <3


Kattöga

Min katt blir alltid såhära på kort.

Ul & magbild :)

Väldigt dålig bild tvär:( Men man ser armen & handen,gud vad lång armen ser ut att vara.

V 17. Kunde tvär inte vända på bilden :(

Lite bilder




Brio Sing.

Idag har jag varit hos Barmorskan & tagit nya prover,allt såg bra ut så dom hade ingen förklaring varför jag håller på att svimma i bland. Mamma följde med & passade Liam. Han fick välja ett klistermärke att ta hem idag av Karin :) Karin sa att han kunde sätta det på någon av hans saker inne på rummet men då sa Liam att Liam hade minsan inge leksaker på sitt rum! Inte en enda. Haha han som har saker i ÖVERFLÖD!
Har även varit & beställt synundersökningpå Synsam idag. Ser så dåligt nu så det är likabra att skaffa brillor nu. Hitta ett par billiga,passar inte i dom men ska bara ha dom när jag kör bil & när jag kollar på tv så dom dyger :) 48kr i månaden gick dom på.

Sen la vi även handpenning på en Brio sing idag. Fanns en jätte fin färg kvar & dom hade sänkt vagnen till bara 4 tusen & då fick man låna ett Brio babyskydd i 18 månader desutom,kanon ju! Så vi slog till. Det var bara den vagnen kvar så vi måsta ta hem den på engång. Men vi la handpenning & hämtar den på Lördag i stället. Brun liggdel & helsvart sittdel. Det har ju lutat mellan en Brio Sing el babyproffsens egna märke Zero2four men Zero2four var så vinglig & Brio är ju ett känt märke & mkt bättre pris på desutom nu då man fick babyskydet med som även går att fästa direkt på vagnen. Kanonvagn faktiskt! Den finns på Lekstugan brevid Öb :) Fasst nu är den vår :) Babyskyddet behöva vi inte kvitera ut nu utan närmare fram så slipper månaderna gå lix. Det var 18 mån från att man kvitera ut den lix. Skönt att låna fasst ändå inte! Men det blir ju 1 kostnad mindre iaf.

Liam har fått pärlor & pärlplattor idag istan. Nu är det pärlor över HELA golvet! Undra vem som får städa sen? Mamma tror jag :P
En sån fasst en mörkbrun :) Så ser den ut me sittdelen på.Bbayskyddet.


Orolig

Praevia
När moderkakan täcker livmodershalsen helt eller delvis kallas det föreliggande moderkaka eller placenta praevia som det då egentligen heter.
Att ha en föreliggande moderkaka är lite mer omständigt och komplicerat än att ha en moderkaka på annat ställe.

En av de komplikationer som finns är att den ligger i vägen när det är dags för förlossning. Öppningen ut för barnet är blockerad och då brukar det krävas kejsarsnitt, ofta innan vecka 38 så att en vaginal förlossning inte hinner starta.

Föreliggande moderkaka brukar ofta också sättas i samband med blödningar, främst efter vecka 20 och under de sista två månaderna av graviditeten.
Moderkakan ökar inte lika mycket i vikt och storlek efter vecka 30 men livmoderns nedre del tänjs ut och blir snabbt längre. Följden blir då att moderkakan som inte är tänjbar, brister och börjar blöda.
Att ha en blödande moderkaka är otroligt stressande så klart men när man vet att mamman har en föreliggande moderkaka så brukar man också hålla extra koll på moderkakan med regelbundna ultraljud.

Men…
Många gånger, dock inte alla, så växer moderkakan med livmodern uppåt och utåt när livmodern växer och täcker då inte längre livmodershalsen och problemet försvinner.



UL

Nu har vi varit på Ul & allt såg bra ut. Förutom att dom tror att min moderkaka ligger framför bebisen! Så jag ska göra ett till Ul i v 32 & har den inte flyttat på sig då blir det snitt. För om förlossningen startar om moderkakan ligger som det troligtvis gör nu så kommer moderkakan före barnet ut & då får barnet inge syre :( Men hoppas att den flyttar på sig! Det är troligtvis en liten tös som ligger i magen men inget helt säkert! Men hon trode det. Fick backa tebax 3 veckor så jag är bara i v 16. 4 Mars är datumet för ankomst :) Den rörde ju på sig hur mkt som helst! Konstigt att jag inte känner ju :O Tänkte lägga ut en bild men kamerasladden är borta så ska leta den så slänger jag upp en bild sen,inte så bra bild men det syns iaf :)

Nu kastas det batterin igen så läre dra,byebye!

Snart dax.

Jag har INTE sovit bra i natt :( Sovit jätte oroligt! Jag kan inte minnas att jag var såhära orolig med Ultraljudet med Liam ju. Nu är jag jätte orolig! Kanske man ska ta det på allvar? Känns inte som dom kommer säga att det är bra med den lille :( Vet inte varför jag har såna tankar,inte kul!

I morgon ska jag jobba en delad tur :) Bra med många timmar när jag inte jobbat så mkt denna månad. Har jag föresten sagt att Fredrik fick ytterligare förlängt på jobbet? :D Nice!

Oj,nu är Liam sur! Kastar batterina som han plockar ur sin radiobil & vill att man ska sätta i dom HELA tiden! Måste sätta i dom för 1000e gången :)

Begravning

Nu har vi precis kommit hem från Farfars bergravning. Det gick bra att ha med Liam fasst han var lite smårädd i böran. Vi var inte inne i Kyrkan eftersom den är under renovering utan vi var i ett litet kapell brevid. Sen åt vi landgång efteråt.

Idag ringde det en kvinna i från ultraljudsmotagningen & var lite snäsig tyckte jag! Hon sa att jag INTE kunde komma på måndag för jag var dubbelbokad då &dom skulle ha möte då! Fan vad arg jag blev. Hur fan kan det gå till så hära undrar jag?!! Hon undrade om jag kunde komma på Onsdag men jag sa NEJ! I morgon kommer jag sa jag & tillslut fick jag en tid kl 11 i morgon. Så i morgon får vi förhoppningsvis se bebisen om inget annat skiter sig! Hon som ringde skulle vi få komma till :( Kommer vi säkert inte att få veta könet ens! Men då bokar jag tid för köns Ul på Mamma mia i Sthlm!

Jaha,vad ska man hitta på nu då?

Tråk.

Jag blir galen på att inte jobba! Jag hoppas verkligen att dom ringer om jobb i helgendå jag verkligen kan & vill. Men ibland måste man bara tacka nej,som i gårkväll tex & i mrgon då det är bergravning men det betyder inte att man alldrig mera vill jobba!Jag vill ha ett fasst jobb,skulle räcka med bara 50% el något huvudsaken det är ett fasst! Annars ska man gårunt & fundera varje månad om hur mktman kommer att få jobba:( Det tär på en!

Undra vad man ska ha för kläder i morgon? Det är inge speciell klädstil men ändå! Jag tar nog mina mammajeans,kan inte ha något annat. Har en mamma kjol också men vet inte om det passar,har inge skor till heller!

Nu börjar jag må dåligt igen! Mår illa efter jag drack vatten,hoppas jag inte blir yr igen :(

Fick tid på Mvc direkt efter Ul på måndag för att göra nya prover,hoppas det inte är något farligt :(

Galen!

Att det ska strula hela tiden! I morse så började jag känna min dålig, Svettas & var nära på att svimma har blivit så en gång förut också men denna gången var värre. Jag ringde till en barnmorska som sa att det brukar vara normalt att känna så. Hon började att prata på att jag var i v 17 & att vi fick backa ganska långt bakåt i veckorna när vi var på Ul förra månaden :0 What? Vi har inte varit på Ul ännu sa jag utan ska dit på måndag! Nee sa hon vi var dit förra månaden & allt var bra vi var i v 17 dom hade bockat av att jag varit dit! Då är det alltså någon annan som varit dit & uppget mitt namn? Barnmorskan hade skrivit fel datum åt dom på Ultraljudsmotagningen & sagt en annan till oss. Men en ultraljudsundersökning var redan registrerad på Sofie magnusson 2009. Nu har Barnmorskan ringt några gånger & vi har pratat & ingen kan fatta hur det kan ha gått till så hära! Dom som hade gjort ultraljudet på den 2a Sofie magnusson jobbade inte idag men skulle ringa upp i morgon. Jag fick iaf komma på Måndag men en halvtimme senare,tur! För jag var igentligen inte ens bokad nu på Måndag! Tur att jag blev dålig så jag måsta ringa. Kul att se fram emot ett Ul som jag inte ens var inbokad på? Nu hoppas jag att dom gottgör detta på något vis! Man måste väll ha lite bättre koll tycker jag! Man borde kankse få visa leg när man ska göra Ul. Känndes som dom trode jag ljög bara för att få göra ett till Ul :( Men jag har ju verkligen INTE varit dit ännu! Jaja,nu hoppas jag att dom är trevliga när vi kommer dit & att dom inte är kingiga & tex vägrar berätta könet! För detta är ju inte så bra att någon annan har gjort ett Ul i mitt namn & personummer & att det är regisrerat på mig också! LÄSKIGT!!

Har försökt att kopiera en massa papper & renskriva personliga brevet som ska vara inne på Måndag men inte fanns det någon bläck i mammas skrivare! Hur gör jag då? Jag måste kopiera & skriva ut nu ju!! Allting krånglar idag :(

Komvux

Ikväll var jag & MÅNGA andra på Info-träffen om Uska-utbildningen i bergsjö på Komvux. Trode vi redan skulle få gå utbildningen om vi ville vi som redan anmält oss men nu måsta vi söka & skicka in en massa papper. Eftersom det var 60st på Info-träffen så kunde dom såklart inte ta in alla som ville gå :( Jag ska söka iaf & hoppas på att jag får gå :) Har redan läst hälften av ämnena så jag kommer inte börja redan nu o Okt utan mkt längre fram. Får se hur mkt jag hinner beta av innan bebisen kommer ut. Annars skulle dom säkerligen starta en till utbildning nästa år & dom vet att jag är gravid så säkert kommer jag att få gå den istället men vi får se helt enkelt,bara jag blir utbildad någon gång så är jag glá! Nu har jag letat fram betyg & arbetsgivarintyg & skrivit personligt brev. I morgon ska jag gå till mamma & låa hennes data & renskriva,kopiera & skriva ut på. Sen ska jag skicka in ansökan,Måndag är sista dagen :o Snabba ryck!

Blir en lite senare kväll i kväll iaf,bra det! Slipper jag vakna inatt & vara pigg. i morgon blir det Mini-Kul med Emma & Viggo :) Hoppas inte Liam är trött & tjurig bara. Tror han precis somnade :/ Sent! Men han är så tjurig på kvällen då han måste gå i säng så han vägrar att somna! Även hur trött han änn är så ska han INTE sova! Han vet vad han vill denna lillgrabben iaf. Tur det inte är tidigt dagis iaf i morgon :) Ledigdag,skönt!

Nee, nu har jag inte tid att sitta här längre ska ner & plocka i hop lite & fixa lite. Hej då!

Bullbak

NU står det en Bulldeg på jäsning här hemma :) Jag & Liam ska baka kanelbullar. Hoppas dom blir goda bara! Degen är färdigjäst om bara några minuter så jag ska gå ner & hjälpa Liam att tvätta händerna. Han sitter & leker med lego nere i köket,hör hur han vänder upp & ner på hela legolådan nu. Blir att städa igen sen då! Tror Fredrik får laga middagen idag,är helt slut nu haha.

Alldrig rent!

Hur får man riktigt rent i ett hus igentligen? Går det? hur gör ni? Jag hinner inte lix & skulle alldrig orka att grovstäda hela huset i alla skrymslen & vrår. Skillnad i ett litet hus men i 6 rumm & kök? Det är damm överallt tycker jag! Alla hyllor & saker! Idag har jag iaf städat kökskåpen & torkat ur dom & ställt lite bättre ordning på sakerna. Men sen kom jag på allt jag skulle behöva göra. Skulle ha städat ovanför kylen i dom skåpen & rensat ur alla kökalådor & bestiklådor! skurat i sopskåpet. Idag tog jag bara i överskåpen. Sen har jag dammsugit men dammsugaren är helt knäpp & suger inte bra! Drog fram soffan & hittade TUSEN leksaker & fullt med damm! Orkade inte ens kolla under sängen vad man kan finna där under! Måste ta det en annan dag med då blir det väll inte av antar jag. Jag skulle ha torkat golven men har ingen skurmopp heller skurhink som jag kan använda just nu! Den jag har är INTE fräch! Den har jag kastat ut på bron Jag har soppåsar fulla altanen av allt jag kastade idag i skafferiet & soptunnan är full. Jag såg att kaffebryggaren var jätte lortig fasst jag brukar torka av den. Köksbordet har jag torkat & torkat men ändå blir det som vita räder på det,som jag torkat runt trasan med mjölk el nå. Blir så även om jag tar en ny trasa! Nee,usha tycker det alldrig går att få rent här! Man skulle ha tagit hit en en städfirma som dammade rent varenda liten sak här hemma & varenda liten vrå! Jag hinner fan inte.Men känns lite bättre nu efter lite städning iaf. Men jag ska kolla vad en städfirma tar för en riktig grovstädning som man inte behöver gör allt för ofta kanske. Kosta vad det kostar! Det är värt det tror jag.

Dricker en kopp kaffe nu. Jag har börjat dricka det nu efter ett långt uppehåll över sommaren då jag mått piss! Kaffe kunde jag inte dricka då jag vänta Liam heller. Men nu går det bra :)
Ska snart hämta min plutt som jag längtat efter så mkt <3 Undra om dom ringer om jobb i morgon? Annars blir det Mini-Kul :) Det var så länge sen vi gick på det nu så det skulle vara roligt! Men jag måste tacka JA om dom ringer om jobb. Måste vara ledig så mkt nu denna vecka & nästa! Begravning & ikväll info träffen sen Ul på Måndag & ja det är mkt just nu. Sen vill jag vara ledig då jag fyller år & dagen efter det då det är klädbytardagen. Jaja,vi får se hur det blir.

Undra vad man ska göra sen? Älskl slutar kl 4 tror jag om han inte jobbar över. Tror jag & Liam ska vara ute & leka efter Mellisen.

Bye!

Städa skåp dag.

Idag måste jag städa ur alla köksskåp & ställa allting i ordning igen. Skulle göra det direkt efter morgon promenaden men hamnade här en sväng med chokladbitar & cola light. Jag som skulle sluta med sånt kraffs nu & äta nyttigare. Börjar gå upp för mkt redan! Men det är så svårt att låtabli att köpa när man är nere på kiosken & handlar. Allt godis ligger ju framme & ropar på en :(
I går kväll la jag mig kl 8 som vanligt,orkar inte vara vaken längre änn så. Men måste försöka ändå för jag har börjat vakna mitt i natten & varit jätte pigg & inte kan somna om :( Jobbigt att bara ligga där & kolla upp i taket. Brukar försöka känna av bebisen men icke :( Ibland undrar man om det verkligen ligger en bebis där inne? Tänk om det inte skulle finnas något där inne när vi är på Ul haha. Minns att jag tänkte så när jag väntade Liam också blev nästan chokad när jag såg att det verkligen fanns något där inne!

Igår efter dagis blev det Buspalatset med Liam. Johanna hängde också på :) Sen kte vi på Dollar för jag skulle köpa burkar som man kan ha mjöl & socker i men det enda som låg i kundvagnen var saker till Liam haha. Burkarna kom jag på i går kväll att jag skulle ha haft.  Efter Dollar blev det käk på Frasses,dumt! Sen hem & fika kaffe & glass. Efter Johanna hade farit hem satt Liam & målade & målade med sina vattenfärger som han köpte :) Sen gick vi till mamma & pappa & hämtade Alma som väntat där medans vi var i Hudik. Tur att man har något att göra om dagarna när man inte jobbar! Känns som att man bara sitter hemma & inte gör någon nytta alls längre :( Lämna Liam på dagis & åka hem hit & sitta här själv,nee hellre jobbar jag!

Den 26e är det klädbytrardag igen i Hudik (Missionskykan) Mängder av snygga kläder! Jag ska dit iaf & handla lite kläder inför vintern. Kläderna & skorna är ju som nya där & billigt är det :) Blir kankse att man handlar lite småkläder denna gången också. Men mest blir det till Liam :)

Nee,städa skulle jag göra!

7dagar

Måndag igen & jag sitter här & äter en glass. Liam är på dagis,skulle knäppa okrt idag :) Var fullt ståhej när vi kom dit idag & Liam blev lite rädd tror jag. Såg på honom att han nästan började att grina :( Men sen fick han följa med fröken & leka med någon brandbil & då gick det bra. Hoppas han vågde vara med på fotot också :)

I morgon är det dax för info träff om Usk-utbildningen. Jag känner blandade känslor nu om den. Jag vet att hoppar jag på den så får jag inte lika mkt pengar & jag kommer säkerligen inte att få jobba något :( & jag kommer nog inte att hinna läsa klar innan bebisen kommer. Men om jag inte går den så kommer jag att ångra mig sen! Bättre att bli utbildad änn att bara kunna jobba som timmis hela tiden. Det blir flera ställen man kan få jobba på om man är utbildad & lite bättre lön också :) Ska nog prova hälsocentral el sjukhus när jag blir klar & har varit föräldrarledig ett tag.

På Torsdag är det begravning för farfar också. Hoppas det går bra att ta med Liam också. Han har alldrig varit på begravning förut,han förstår nog kankse inte heller. Men han brukar ha myror i brallan väldigt ofta. Men han är ju ett barn så det borde väll alla förstå tycker man. 

Idag är det 7dagar kvar till Ul. Jag vill veta NU! Jag är orolig. Dom MÅSTE säga att allting är bra med den lilla. & så vill jag så gärna att dom berättar könet för oss! Käner på mig att vi får en kinkig bm som vägrar att säga. men jag vill verkligen veta vad man ska handla!
Vi var på Babyproffsen & kikade på vagn också i Lördags. Blir nog Babyproffsens egna märke zero2four vagnen. Men inget bestämmt ännu. Dom hade ju 50% på ALLA leksaker så Liam var på hugget & skulle INTE kika på vagnar utan leksaker! Han plockade allt han ville ha tror jag,rev ner en massa saker i kundvagnen så han fick allt av pappa :) Men sen kom vi på att nää,lite får bli julklappar också :) Om vi beställer vganen åker vi nog dit själva & kikar i lugn & ro.



Blogga...

..Gör jag idag för ovanlighetens skull. Vet inte varför jag ens har en blogg längre? Men jag vågar inte ta bort den utifall jag skulle ångra mig så den får vara kvar.
Mkt har hänt sen sist jag skrev,det har varit marknad i Hudik. Vi var in alla dagar. liam åkte en massa karuseller & köpte leksaker & godis :) Farfar har gått bort,magen växer & växer annars är väll allt som vanligt. Bra med jobb & så nu & det är skönt! Fredrik jobbar hela dagarna så det kan lätt blir lite tråkigt en sånhära dag då man är ledig men Liam är på dagis :( Han har varit hemma mkt nu när jag varit ledig iaf. Men han har ju sina 15 timmars & extra utöver det när jag jobbar så.

Snart är det dax för ul också :) Fasst tycker det går så otroligt segt! Varför blir det alldrig 21a för? Vill veta vad det är för kön nu så man kan börja handla kläder. Också är jag orolig eftersom jag inte känner av några rörelser :( Det borde man göra nu i v 18 el? Svårt att veta också vad som är rörelser & inte! Men tydligen så kan många känna utan på magen vid denna vecka på sparkarna. Kunde vi med Liam också ju. Jaja,vi får se vad dom säger. Jobbigt att gå & vänta bara. Men magen växer ju iaf så det är väll ett bra tecken.

I morgon blir det jobb & sen kankse Fredags kul :) Slutar kl 17 i morgon så kanske blir stressigt eftersom Fredags kul börjar lk 18 tror jag. Ska höra med Emma om hon & Viggo ska gå. Liam har alldrig varit på det förut & i Onsdags när det var Mini-kul som vi brukar gå på så jobbade jag ju. Så vi ska försöka komma i väg i morgon :)

Mysigt höstväder idag också. jag & Alma var ut på en promenix i morse vid halv 9,kyligt  &  härligt! Nu kan jag äntligen njuta av solen! När det inte blir för varmt av den. Tycker det är mkt finare nu ute också med alla färger på träden,har alltid gillat hösten bäst :) Liam verkar också gör det för i morse när vi skulle åka till dagis sa han att det var mysigt ute idag :D Goprupp!
Nee, nu ska jag släppa ut kaninen & ge den mat & nytt vatten,äter som en häst! Sen ska jag äta lite ost & skink paj.

RSS 2.0