Idag

Har jag tagit mitt 1a Venprov,gick bra för att vara 1a gången på en riktig patient :) Han skulle åka hem idag så då passade jag på ;) Stack lite på sniskan om kärlet så inget blod kom med så fick jag lirka lite med nålen åt sidan och då kom det,vad glad man kan bli av lite blod :P

På Torsdag är jag ledig i från Praktiken men ska i stället jobba på Hagängsgården,måste ju få lite lön också. Blir inte mkt ledigt nu men man får tänka att det bara är under en liten period det är såhär. Men jag kan inte låta bli att bli yber stresad över vad mkt jag har att göra :( Praktik ca 80% pluss uppgifter som vi ska göra under praktiken pluss jobba så mana får någon lön pluss att vi ska skriva examensarbete under sommaren som jaga har börjat med nu lite smått föri sommar jobbar jag ju också sen har man ju två barn som man ska busa gärnet med och ta hanad om hemmet så det är rätt mkt nu :) Men det är roligt också att få komma till ett sånt bra ställe att göra sin praktik på,det är så mkt nytt där för mig,det är inte alls lika som på ett äldreboende exempelvis,faktiskt mkt roligare att jobba med Rehabilitering och med olika åldrar på patienterna,jag gillar sjukvård lite mer för jag tycker att man får ut mer av sin Usk utbildning om man jobbar ex inom sjukvård. Men såklart är det roligt inom äldreomsorgen också men roligt att få prova något nytt :) Och att få gå med både Uskor och Ssk är jätte lärorikt! Verkligen en kanon arbetsplats att ha sin praktik på.

Efter att jag slutat idag och hämtat på dagis så åkte vi och köpte glass och Winerbröd,en riktig syndar dag ;)

Oj

Vad läsar siffrorna har sjunkigt,vilket inte är så knepigt med tanke på att jag ju nästan alldrig bloggar längre :P
Blir väll bättre snart kanske :) Har ju inte så mkt att skriva om,dagarna ser mest likadana ut nu för tiden. Också är det lite mycket med praktiken och samtidigt försöka göra praktikuppgifter och börja med examensarbetet,ena dagen vet jag precis vad jag ska skriva och andra inte,dax att spika nu om vad det bli om.

Liam & Alina är lämnad på dagis,Alma hos mamma & pappa och jag ska strax ge mig iväg till Bållebo. Var dit i går också men då var vi och hälsa på mormor,blir mkt Bergsjö nu för tiden ;)

Har börjat hos Sjukgymnast också,första gången i Fredags. Fick akkupunktur och teens,var skönt! Men vet inte om jag är bättre eller inte? Svårt att säga efter bara en gång men detta går ju i perioder,nu har jag haft en bättre preiod med inte alls lika ont sen finns det perioder som är HEMSKA,hoppas jag slipper dom! Kände av i går kväll men då i huvudet kom som en blixt och högg till som en kniv också blir jag helt borta för 1 sek,varför blir det så? Kommer det verkligen i från nacken? Ibland funderar man ju.

Ne,ush vad jag började frysa,allderless blå om händerna och naglarna. Måste ha en väldigt dålig cirkulation i mina händer!

Ha det bra.

Ingen tid

Till bloggen,det är så mkt annat nu så. När man är ledig vill man umgås med barnen & inte sitta här och så fort jag ens slår mig ner här så blir det grin så ingen ide,just nu är det ett himmla liv på Alina,hon blir såå sur men jag ska fatta mig kort :)

Har det bara bra på min praktik,underbart roligt är det att få göra någonting annat! Där jag är nu är det mer sjukvård,man sköter ingen tvätt & inget städ,hur lyxigt är inte det? Det är inte alls lika stressigt som på jobbet. Eller där jag jobbar extra ska jag väll säga. Det är rehabilitering på patienter och vi hinner göra mkt roligt med dom :) Roligt med lite blandade åldrar på pat också :) Jag vill jobba extra där!!! Ska höra mej för ;) Trevliga arbetskambrater & super duktiga handledare.

I går var det lite aktiviteter på Dagiskorvgrillning och ponnyridning :) Fredrik,Britt & Linnea var dit. Jag kunde ju tyvär inte :( Men det brukar vara jätte roligt när de har sånt där på dagis. Får bli nästa gång om jag är ledig då.

Idag har vi gjort en jätte god Lunch och efter det gjorde vi Rabarbärpaj,gött!

Hörs!

Godmorgon

I går var en jobbig dag,fick så himla ont i huvudet och nacken när jag åkte hem i från skolan. När jag kom hem kunde jag inte göra så mkt än att ta med mej barnen & en låda lego och sätta oss alla tre i sängen eller jag låg och dom satt och lekte med lego. Sen ringde jag och sa att Fredrik får komma hem så ringde jag rådgivningen,vet inte varför jag ringde blev väll bara så jäkla less på att ha det såhär så nu tänkte jag att NU ska detta bli bra. Fick komma in på Hc och ta en massa prover,de flesta såg bra ut förutom blodvärdet.
Inne hos doktorn pratade vi en del och han kände på ryggen och fy vad ont det gjorde! Nu ska jag få gå på akupunktur,sjukgymnast,hoppas det blir bra nu.

Jag ska också få gå och prata med en psykolog på Bvc,känner att jag saknar någon att prata med i bland,Fredrik är ju inte den typen som pratar kännslor. Och ibland behöver man någon att prata med och jag är en person som funderar på allt mellan himmel & jord,på de helt onödiga saker som finns. Såklart har det onda i nacken skapat en ond cirkel,att jag blir rädd när jag får ont och börjar må dåligt utav det. Men det största anledningen till att jag ska dit är för att jag är rädd för att något ska hända mina barn :( Kan inte släppa det på att det faktiskt KAN hända,helt sjukt va? Onödigt att gå och fundera på det nu då det inte har hänt något. Men då man hör någon ny varje dag som drabbas av canser eller annat skit så kan man inte annat än att fundera på vad som skulle hända om det drabbade mig eller någon annan i familjen? Doktorn beskrev det som att:Som mamma är man alltid lite överbeskyddande och orolig men din oro har gått för långt. Fasst jag själv tycker jag kommit bra långt på det planet det är inga problem att lämna på dagis eller till barnvakt nu men det är väll det att jag är så himmla rädda om dom så INGET får hända. Mina barn är ju det bästa jag har och det vet väll alla mammor hur mkt ens egna barn betyder för en? Så igentligen inte så knepigt att man är så orolig som mamma,tänk när de blir tonnåringar? Huga! Varje gång vi ska åka någonstans så tänker jag på att:Nu kan vi faktiskt krocka och jag tänker ofta på att vi skulle ha varit i väg på en utomlaandsresa men nää,det känns inte som det kommer bli av eftersom jag är så rädd att något ska hända,eller vi SKA åka,det är bara så! Därför jag nu ska gå och prata med någon som "kan" känslor och kanske kan hjälpa mig att inte vara så överdrivet rädd för allt jämt :)

Skolan går bra,därför ska mina småtroll få vara hemma i från dagis idag,jag har hemmastudiedag idag och alla uppgifter är inlämnade,skönt! Så idag vill jag inte ha Liam & Alina på dagis,lika bra att passa på att ha dom hemma så mkt som möjligt nu för snart drar praktiken i gång-Måndag. Och då blir det längre dagar för dom men inte varje dag,de är faktiskt lediga rätt mkt ändå vilket känns skönt.
Alina hade gått till dörren i går och grinat när jag åkt,nu vet hon hur allt funkar så nu börjas det ;) Men hon hade slutat nästan på engång som tur är.

Nu ska jag dricka upp morgonkaffet,sen gå upp och lägga mej en stund med Liam som ligger i våran säng <3

Regn mys

Ser ut att bli en riktig innedag idag för de flesta. Regnet står som spön i backen,mysigt på något vis! För mig blir det en inne dag på jobbet ändå så för mig spelar regnet ingen roll :P Fast har kort dagar så idag efter jag slutat ska vi åka till Finflo och hälsa på och då får det gärna vara uppehåll :)

På Måndag är det seminarium och muntlig redovisning,gruvar mej! Finns det något värre än muntlig redovisning,nej! Alltså ingen kommer ändå förstå vad jag säger för jag kommer vara för nervös,tur att jag inte står där själv iaf.
Måndag och Torsdag får barnen gå längre på dagis då jag ska på möte med studievägledaren samt ha info om examensarbetet,kommer bli en lång men rolig vecka. Sen börjar praktiken :) Sen är det sommarlov,dock inte för mej som ska jobba och skriva examenarbete,kommer bli en hektisk sommar känns det som.

Mina små hjärtan sover så sött i sina sängar nu,vill gå dir & pussa innan jag åker men då väcker jag dom bara och det blir full rulle,hoppas de sover rätt länge idag så Fredrik får lite sovmorgon.

Årets 1a åska!

Har hörts idag,både i morse och nyss. Går väll ann så här på dagen men INTE på natten,ush! Då är jag livrädd.

Idag har vi fått sticka :) Venprov och Kapillärprov,såååå kul!!!Plugg

Kört fasst i en uppgift som jag håller på med,lagar & förordningar. Hittar INGEN info någonstans,tror jag har skrivit max 8 rader om varje,räcker det? Njaaaa! Men iof är det inget som ska skrivas efter uppsattsmall utan det är en uppgift som vi arbetar två & två med där vi ska beskriva om vad Landstinget,riksdag osv har för uppgifter inom vård & omsorgen. Jag har skrivit det jag har hittat och har suttit med detta i två dagar nu! Sen ska vi även skriva om ett hälsoprogram typ Viktväktarna,gi,diabeteskost. Jag och min kurskambrat Thomas skriver om Viktväktarna,vad annars :P I morgon är det dax att träna på att sticka,det ska bli roligt :) Det är ju sånt som är roligast ;) Och praktiken såklart.

Funderar & funderar på vad man kan skriva om i sitt examensarbete? Jag tänker så här att eftersom jag ska vidarutbilda mig (om jag kommer in) Så kan det vara kanske en bra merit att ha gjort sitt examensarbete om barn? Jag har ju jobbat med äldre i 8 år så den biten kan jag redan,vill jag sen söka ett jobb på ett äldreboende så tror jag att det är nog en så bra merit men jag har ingen särskilld kunskap om att jobba inom kvinnoklinik/förslossning/bb förutom att jag sen ska gå barnundersköterska men tror det är bra att då gjort ett examensarbete om det om inte man också får göra det i barn & ungdomsjukvårds kursen. Den är ju på 200 poäng så säkert kan det ligga något examensarbete i den kursen också. Praktik är det iaf :) Och ni fattar säkert vart jag vill vara då :P Jaja,ett steg i taget. Måste börja med att söka först! Det ska jag göra nu på Måndag :)

Älsklingarna är på dagis och busar och ingen bryr sig mindre än Alina att jag åker hem utan henne. Då duger inte mamma,haha!

Bra!


Klippa tänder

Har varit på Bållebo idag och kollat hjälpmedel,måste kännas att det kändes lite onödigt när man redan vet,men men. På rasten gick jaga in & hälsade på mormor en sväng men hon skulle precis åka till Gävle sjukhus så blev en snabb träff. Blev klar tidigare så åkte hem innan jag ska hämta barnen kl 12.45 :)
Passade på att ringa vetirinären om tid för att klippa tänderna på Phu,dom har växt sig långa. Men han har inte fått problem med att äta eller så men lika bra att klippa dom innan det blir matproblem. Vet inte om de måste söva honom eller inte,hoppas inte det :( De trode att han hade medfött bettfel eftersom han alltid har tillgång till pinnar,hö osv att gnaga på men tänderna slips ändå inte ner. Sen är han faktiskt inte så aktiv med att gnaga eller så det får bli att man åker och klipper dom när det är för långa helt enkelt. Har hört att kaniner kan vara kännsliga för att sövas och gick det så kunde det räcka med att han fick lugnande bara så hoppas på det! Vill inte att det händer honom något. Han är så speciell våran kanin<han är mer som en katt :)

Nu ska jag ringa till studievägledaren. Så jag vet om jag kan komma dit på torsdag så kan jag förlänga en stund på dagis. Ska dit & ansöka till kursen barn & ungdomsjukvård :) Hoppas,hoppas ja kommer in på den kursen. Det vore ju toppen!

Tävlar hos Emma :)

”Jag tävlar hos EmmasHjärtan om två valfria planscher från Annaform! Tävla du med!”.


Jobb

I kväll var det tänkt att jag skulle vara ledig men det blev inte riktigt så,blev jobb men bara 4 timmar! Lite panik jobbet och jag har ingen barnvakt innan kl 17 men jag ska försöka hinna dit till 17 ändå,Fredrik kommer hem då.
Hela helgen blir det också jobb men bara kort turer så jag får vara hemma med familjen på eftermiddagen och kvällen :) Även nästa helg är full med jobb,GILLAS! Men visst känns det lite också,att gå från mammaledighet till fullrulle ;) Skola på veckorna och jobb på helgerna,jag gör det så länge jag orkar och skolan är faktiskt inte särskillt krävande. Blir nog dubbelt så jobbigt under pratiken,den är på 80% både helger och vardagarna och att få plats med jobb utöver det blir nog tungt,pluss att i har uppgifter att göra under praktikperioden. Vi ska följa upp exempelvis ett bensår och se hur det utvecklaas och dokumentera om det,eller ett Nutrisionsproblem,elemisionsproblem och föra "dagbok" Blir nog intressant. På Måndag blir det Bållebo och kolla hjälpmedel och på Tordag blir det träna på att ta prover :) Hinner nog prata med mormor en stund kanske under någon rast,var ett tag sen jag var och hälsade på nu men man har ju fullt upp med annat.

Har huvudvärk nu och känner mej bakfull x3000! Konstigt att man kan känna sig så fasst man inte druckigt? Är säkert nå ämnen i kroppen som man saknar eller att man fått för lite i kroppen utav något,salter,vatten? Ska ta & leta fram en alvedon tror jag.

Ush

Våran dator gick sönder i går,men nu verkar den funka efter att vi fick installera om allt & köra på mobila bredbandet i stället :( Alla sparade lösenord,adresser är borta. Jobigt att måste leta upp allt igen! Men nu är det mesta fixat iaf :)

Idag ska jag försöka ta tag med grupparbetet,har ju fc man kan jobba i hop på men det är inte det lättaste eftersom jag inte kommer i håg namnet på någon i klassen,pinsamt! Men så är det att vara ny och det blir väll bättre med tiden hoppas jag :) Fick iaf jätte bra på inlämningsuppgifterna så det är jag jätte glad över! Jag som alltid HATAT skolan,nu är det så rooooligt & intressent. Och ännu roligare då man kan slappna av på lektionerna & hemmastudierna. Alina älskar dagis kan jag säga! Och det är så skönt att de bara går korta dagar,har bara lektioner Mån och Torsad 9-12 resten hemma studeier och det har jag lagt upp från 9-2 så det blir kortdagar för dom,just nu iaf. Men snart börjar praktiken och då blir det tyvär längre dagar och mycket pyssel för att få i hop det. Som de dagar jag börjar 15 och slutar 00,ska de då vara på dagis 1 timme tills Fredriks slutar 16,känns onödigt. Svårt att fixa abarnvakt också när alla jobbar. Men det får bli som det blir,måste de var där den dära timmen så måste de ju :) Och de tycker det bar är roligt att åka dit & leka. Alina har inte ens tid att säga hej då :( Haha,man känner sig inte nå behövd precis. Hon tar fröken i handen och knallar i väg. Lillfisan! Så skönt att det fungerar så himmla bra,lättaste inskolningstjejen ever ;)

Nä,ska väll försöka luska fram lite vad de i klassen heter och de ja ska göra grupparbetet med :)

RSS 2.0